Egy óvodás naplója 38. – Ormányinfó plusssz

Aszonta az Ibojnéni a tennap, hogy nagyerekek, képzeljétek, milyen jó is lesz nekünk de nagyon, mer kérdeszhetünk az Ormány miniszteres bácsitól. De senkise tutta, ki is az az Ormány miniszteres bácsi, ezér elmagyarázta, hogy ő szok a tévébe meg a rédióba beszélni mindig, meg ő gondolkodik felőlünk mindig, hogy nekünk jó legyen nagyon, meg neki a baráttya a képviselő bácsi, aki szok jönni hozzánk, és labdát hoz. Meg a papbácsi is a baráttya neki, aki szintén jár hozzánk sokat, de ő nem hoz labdát. Ő semmit se szok hozni, de azért gyakorta itt van velünk. Aszonta az Ibojnéni tehát, hogy kihirdették az újságba, hogy lesz majd a gyereknapon Ormányinfó plussz, és ott lehet kérdezni az Ormány miniszteres bácsitól.

Nagyerekek, monta az Ibojnéni a tennap, akkor majd holnap egy pappiron hozzuk el a kérdéseket, amit az Ormány miniszteres bácsinak föl akarunk tenni, asztán közössen elkülgyük neki, hogy a tévébe a gyereknapon válaszoljon nekünk, és akkor mijen jó is lesz nagyon, amikor együtt örülünk, hogy válaszol nekünk. Nagyerekek, monta az Ibojnéni, az a feladat, hogy otthon mindenki az anyujával meg az apujával beszéjje meghogy mit akar kérdezni az Ormány miniszteres bácsitól, azt irjuk le közössen egy pappirra, és hozzuk el neki az oviba. Amikor jött értem az anyu az oviba, montam nekihogy lesz az Ormányinfó plussz, amire kérdéseket kell küldeni, de nem értette, kinek vagy minek az Ormánya lehet ez.

Montam neki, hogyhát az Ormány miniszteres bácsi fog nekünk a gyereknapon a tévébe válaszolni, és akkor az anyunak leesett, és nevetett, ahogy mentünk haza, de mintha szomorú is lett volna a szeme neki nevetés közben, és aszt mondta, nem biztos, hogy meg kellene mondani eszt az apunak, mert még lehet, hogy bajj lesz. De azér megmontuk. Az apu sóhajtott nagyot, hogy asztaku, de az anyu monta nekihogy ne a gyerek előtt, erre kiment a konyhába, hogy ne előttem, és nem is halottam, hogy micsinál a konyhába. Úgy döntött az anyu, hogy mi nem kérdezünk inkább semmit az Ormány miniszteres bácsitól, de amikor reggel indultunk az oviba, az apu a zsebembe dugott egy pappirt, hogy mi eszt kérdezzük majd.

Csillogott az Ibojnéni szeme nagyon, ahogyan megérkesztünk az oviba, hogy na, máma külgyük el a kérdéseket az Ormány miniszeteres bácsinak, a dadus is állt az ajtóba, hogy na, milyen kérdések születtek, amiket elküldünk, de senki nem tolongott, senkinek az apuja meg az anyuja nem írt kérdéseket, csak a Pityu jelentkezett, hogy ő elmongya a kérdést beszédbe, szóba, és az Ibojnéni monta neki, hogy mongyad Pityu. És akkor a Pityu előadta, hogy nem szok e az Ormány miniszeteres bácsi hasra esni sokszor a hasával, hogy az nem huzza le-e őt, de az Ibojnéni feje lila lett, hogy micsoda egy dolog ez, és a dadus nevetett az ajtóba, meg mind az összes gyerekek is azon, hogy lehuzza a hasa az Ormánybácsit.

A Kisböske is bátor lett, hogy mindenki nevetett, ő meg megkérdeszte, hogy mennyi csokit eszik az Ormány miniszteres bácsi, hogy ekkora a hasa neki, hogy lehuzza a földre őtet, de ez se nagyon tetszett az Ibojnéninek, mer mostmeg ződ lett a feje neki, és nekilátott kapkodni a levegő után. A gyerekek meg még jobban nevettek, és ekkor gondoltam, hogy na, segittek én ezen az Ibojnénin, és adok neki egy rendes kérdést, amit az apu írt és amit el is küldhetünk, majd, de amikor a kezébe vette és ránézett, ahogyan olvasni kezdte, fölsikoltott, meg rángatózni kezdett a szeme neki, hogy a dadus leültette egy székre, és elvette tőle az apu pappirját, hogy mi van abban ojan összesős valami.

Elkeszte olvasni a dadus a pappirt hangossan, és lassan, mert nem bírta a nevetéstől, amit az apu írt, de azér szavanként kiderült, hogy aszt írta az apu az Ormány miniszteres bácsinak, hogy „Kedves Ormány bácsi, miért nem takarodsz el a picsába”. Eszt olvasta a dadus és nevetett, az Ibojnéninek habzott a szája, ahogy ismételte, hogy takarodsz, picsába, a gyerekek elkezdték kórusba mondani, hogy picsába, picsába, és ekkor akadt fönn az Ibojnéni szeme teljessen, hogy a dadus nekiállt pofozgatni őtet, nehogy nagyobb bajj legyen, a gyerekek rohangátak, hogy a picsába, picsába, még a Kisböske is örült, pedig ő sose szok, és ekkor gondoltam megint azt, hogy na, vára dömperemmegyek.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
5 hozzászólás “Egy óvodás naplója 38. – Ormányinfó plusssz
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Jaja! Kéne már egy népszavazás, hogy amelyik „politikus” a magyarok ellen uszít magyarokat, azt automatikusan meg kell fosztani minden állami pozíciójától. Különös tekintettel a „belesodorna” és „a baloldal ezt meg azt” kifejezésekre.
    Persze akár egy listát is lehetne írni, mert ez csak egy kiragadott részlet.

    A kos út rádiót már elég ritkán hallgatom, de a hazaáruló banda csak megtalál más csatornákon is. A Youtube reklámokat TV-n nem lehet tiltani. De csak felbasszák az agyamat kéretlenül az ostobenkó uszító propaganda videóikkal, hogy mennyire hülyének próbálnak nézni, amire a befizetett adómat cseszik el. Hogy takarodnának már el a picsába a hatalomból. Ha meg nem akarnak, akkor el kell takarítani, akár egy népszavazással. Már ha nem polgárháborút akarunk. Még. :/

  2. hj szerint:

    😀 👍 👏

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Hát nem tudom. Soha nem tudom..
    Egy pofont nem tudnék adni senkinek. 100-as lövegen voltam irányzó, abból három bodajki (Kincsesbánya) gyakorlat.
    Dee a gyerekeim nem szeretném ha ebben a fertőben nőnének fel
    Tudod, Kievben tanultam oroszul, aztán a Rigó utcában megkérdezték milyen nyelvet beszilek ? Ez így van. Ennyit a szevasztopoli ukrán haverjaimról..😘
    Amugy meg nyílván imádom a társaságot..❤️
    És oroszok, ukránok. Ne hogy azt hidjétek van különbség, mert nincs. Ezt tudom 💔

  4. miki1950 szerint:

    Ha volt egyáltalán ez az óvodás kormányinfó, egy nagy haszna mindenképpen volt.
    Az az, hogy egy árva betűt sehol nem olvastam róla sehol a mértékadó egyetlen médiában sem.
    Talán orbán barbatrükkje most nem jött be?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum