Anyák fehérben

Az a kérdés, a készenléti rendőrség mit tesz majd vasárnap, amikor épp anyák napján csupa fehérbe öltözött nők (anyák, nagyanyák, lányok) vonulnak a várba tiltakozva az ellen, hogy a gyerekeiket verik és könnygázazzák. Hogy a nőknek is kijár-e a hasonló bánásmód, vagy azért ők fölemelhetik a szavukat a rezsim ellen, amely mindent ledarál és tönkre tesz, ami a családdal kapcsolatos, hiába pucolta annak idején Novák kijelölt álelnök seggtörlővel az ablakot, mint a nagy, magyar anya. Talán épp a családok évében.

További bizonytalanság az elkövetkezendőkben, hogyha – mint a felhívásban is olvashatni – fehérbe öltözött férfiak is támogatják az anyák ügyét, őket külön kiemelve a sorból meg lehet-e agyalni, vagy, ha úgy fordul, mindenkit lehet ütni válogatás nélkül, ha már a gyerekeket is. Számos példa van a jelenkorból is, amikor nők tüntettek a diktatúra ellen, most a tavaszon Iránban és Erdogan birodalmában is, mindkét országban megkapták a magukét a demonstrálók, mert nem igazán szokták az ellenség nemét nézni a rendrakók.

Mint a legutóbb történtekből is látszik, utólag meg kell indokolni – ma még -, ha valakit a rendőrség lefúj, megver vagy másképp gondoskodik róla, ilyenkor veszik elő a rendőrök elleni erőszak vádját. Bevett dolog ez, utána pedig lehet ordibálni a csürhéről, aki magából kivetkezett. Most is ez történik, már megszülettek a feljelentések a bántalmazott készenlétisekről, majd arra leszünk kíváncsiak, hogyan adják elő vasárnap, hogy az ötven kilós nagyi vagy feleség a fehér ruhájában a kigyúrt rendőrt terrorizálta.

Bár ilyet is ki lehet találni. Illetve van az a szint, amikor már indoklás sem kell a rendőrattakhoz. Viszont, ha a dúvadakban az eddig föl nem merült, hogy akár az ő gyerekük is a tüntetők között lehet vagy lehetne, ha egy nőt kell megütni, az sem lesz visszatartó erő, hogy a saját anyukája is ugyanúgy tiltakozhatna. Az ellenség az ellenség, mégis kíváncsiak leszünk, mi lesz a vasárnapi demonstráció vége, mert ilyen eddig nem volt, ez egy új szint, új mélység és kilátástalanság, ahová országunk jutott. Illetve Orbán hatalomféltése.

Amúgy látjuk a Fidesz reakcióit is szinte, amikor majd a baloldal (libsik, Soros, Gyurcsány gusztus szerint) saját aljas céljai elérésére már a nőket sem rest felhasználni, a saját anyjukat, feleségüket küldik csatába maguk helyett. Mindemellett érdekes és tanulságos lesz majd látni ezen a napon, hogy miként szólal meg a hatalom az anyákról és az anyaság intézményéről, mit hazudozik össze párhuzamosan azzal, hogy épp az anyák tüntetnek ellene, s mit szól majd a két családvédő vezéranya – Novák és Varga – ehhez az egészhez.

Varga tegnap is arról hadovált a Fidesz nácikonferenciáján, hogy megvédi a családokat és a gyerekeket, mint ahogyan a fehérbe öltözöttek is ezt fogják tenni. Ezen a ponton tehát Vargának meg kellene hasonlania, de ő nem az a meghasonlós fajta. Ez okozza majd, legyen bármi is a történés a várban vasárnap, hogy a készenlétis rendőrségen túl megmutatkozik majd a NER tömény hazugsága, s ha másra nem is lesz jó ez a demonstráció, erre legalább alkalmas lesz. Viszont ne várjuk, hogy ezek elszégyellik magukat.

A demonstráció szervezői azokat várják fehérben tiltakozni, akik úgy érzik, nem jó ebben az országban nőnek lenni, nem jó gyereket nevelni, és a gyereknek nem jó itt felnőni sem. Nem kevesebb ez visszafogottsága ellenére, mint a mai Magyarországon való élet lehetetlenségének felmutatása, ilyképp, bár lehet, halkabb lesz, mint a diákok szava, de mélyről jövőbb és elkeseredettebb. Azonban nagy valószínűséggel itt minálunk tanulni kell a gandhiságot, mint a tiltakozás új módját, és nem is biztos, hogy sikerül.

Mert a tüntető diákok is baloldali huligánok lettek, a fehér ruhás nőkből is képesek boszorkányokat faragni, bemutatva, hogy igazából ezek nem is anyák, nem is magyarok, legjobb esetben is megtévesztett tömeg, akik képtelenek felfogni azt a sok áldozatot és jót, amit a rendszer és személyesen Orbán Viktor tesz értük. S ha már itt tartunk, arra is kíváncsiak vagyunk, milyen megható képpel és szöveggel jelentkezik majd épp ezen a napon a kedves vezető, mitől kell majd azt éreznünk, hogy le kell hánynunk a képernyőt. Meglátjuk.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
8 hozzászólás “Anyák fehérben
  1. Yeti szerint:

    A színek, kockák, formák nem szolgáltatnak erőt a mindenkori hatalom elzavarásához. Kizárólag a nagy tömeg alkalmas erre a célra.
    Az is csak az elbizonytalanodott, kiöregedett, vagy megosztott hatalom esetében.
    Jó erőben levő diktatúra minden faxni nélkül kinyírja a lázadás esetleges vezetőit, a tömeg pedig farkát behúzva eltakarodik.

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Hát, a rezsimek és a diktatúrák sajátossága, hogy a hatalmat bitorlók érdekein kívül magasról leszarják a többi ember érdekeit. Ha meg ez valakinek nem tetszik, és van olyan botor, hogy demonstrál is érte, akkor jobb esetben lefújják és megverik a hatalmat bitorlók zsoldosai. Rosszabb esetben meg jön a fekete autó, a börtön vagy a novicsok. Utóbbi azért már elég durva, és nem éppen EU konform, ezért a magyar hatalmat bitorló banda nem véletlenül idegenkedik tőle. Legfeljebb anyagilag, egzisztenciálisan lehetetlenítenek el, ami végül is ugyanaz, és ha nincs nagy lángja, akkor az EU-s ingerküszöböt se éri el.

    A XXI. században, az internet és médiaeinstand korában az orbánék feltalálták a spanyolviaszt. Hogyan lehet vértelen diktatúrát csinálni a demokratikus EU keleti végében. Minden diktátor nedves álma, és sírva könyörögtek a receptért. Aztán már nem is kell, mert a minap volt egy dzsembori, ahol megosztották ezeket a tapasztalatokat, hogy majd együtt, holmi konzervatív politikának hazudva világuralomra törnek. De ha nem is megy mindenhol, az EU-ban azért megpróbálják. Csak az kell, hogy olyan tutyimutyi, lakájmédiából tájékozódó állampolgár alap legyen az adott országban, akik mindezt csőstül, csontig beszopják. Lehet ezen humorizálni, de tovább kéne lépni, és azt kidolgozni, hogyan lehet eltávolítani a bűnözőinket a hatalomból. :/

  3. repulo szerint:

    Anyák Napja örömére a paprika spray-t Krásznája Moszkvára cserélik, a gumibotra szigszalagoznak egy szál szegfűt és minden rendben is van.

  4. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda ,és Kovács ügynök!

    Megvan a változásra is a recept. Nem véletlenül teszik – tették tönkre az oktatást, lehetetlenítik el a pedagógusokat, butítják el a fiatalokat. Már akiket tudnak..
    Mondtam ezerszer, hogy nem hülyék ezek . Csupán egyszerű kipcsak-szittya gazember csürhe, akik a lopáson, csaláson, hazudozáson kívül nem ért semmihez, azokat viszont vérprofi módon műveli.

  5. miki1950 szerint:

    Orbán hatalomféltése.
    Ez a kulcs, az alfa és ómega.
    A rendőr azt teszi amire utasítást kap, nem szórakozásból fújja le a tömeget.
    Nem felmentve, de megértve a hatalom elnyomó törekvéseit a szabályok hajlítgatását, addig mennek el, ameddig a parancs lehetővé teszi ill. engedi.
    Arra nem igazán lennék kíváncsi, hogy tűzparancs esetén mit tenne ez a rendőrség.

    .

    • kovacs_ugynok szerint:

      Onnantól már nem rendőr, hanem zsoldos. A hab a tortán, hogy mi, adófizetők fizetjük a zsoldjukat.

      Az még azért érdekes lenne, hogy ha alkotmány-, törvény ellenes cselekedetre veszik rá őket, akkor mennyire büntethetőek? A törvényellenes parancsot meg kellene tagadniuk. Ahogy a tömegbe lövést is. Éles fegyverrel meg pláne. Amúgy szerintem a könnygázzal fújkálást is. Más kérdés, hogy egyes zsoldosok még élvezik is, és keresik az alkalmat rá. :/

  6. Tom Sawyer szerint:

    Hmm, csak megjegyzem, 1987-ben, 2006-ban akkor mi volt ??
    Emlékszünk ugye még, nem volt az annyira régen. A kretén csürhe persze azt jogosnak gondolja, de nekem a készenlétis haverom elmondta a fradi B hőstetteit. Tuti hogy tudott róla a kedves vezető is. Szóval ennyi neki a rendőrség, a diákok, az emberélet..
    Jaa, a baromarcu Deutsch meg 89-ben kővel dobálta a prágai rendőröket, most meg ezek a f@szok akik a jogállamra hivatkoznak. A Horn volt egy hülye hogy kihozta a börtönből .
    Komolyan elmegy az ember esze ekkora gazemberek láttán.. Bocs hogy kiborultam, de ez már nekem sok!

  7. Bagyula szerint:

    Mint 66 éves elmúlt „nyugger” véletlenül találtam rá erre az oldalra (koromnál fogva félig még analóg vagyok és csak félig vagyok „digitális”). Rendkívül tetszenek a cikkek és a kommentek is, már több ismerősömnek is átdobtam, hadd okuljanak ők is. Sokszor éri az a vád a nyuggereket, hogy elvakult fideszb*zik, erre szeretnék rácáfolni: aki nyitott szemmel körülnéz annak látnia kell, hogy ezt a sz*rházi bandát el kell zavarni! Ezen a fehérruhás tüntetésen szívet melengető volt látni az ex- fidesz szimpatizáns anyák transzparensét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum