Ezerszer annyi béke

Kocsis Máté szerint már megint az imperialisták fenyegetik hazánkat – illetve csak őket -, mert ahogyan fogalmazott az aranyhaltulajdonos: „a külföldi finanszírozók most is háborúpárti baloldali kormányt akarnak Magyarországon”. Illetve bővebben: „a mögöttük állók szándékai, a külföldi finanszírozók céljai ugyanazok, a jelenlegi háborúellenes magyar kormány megbuktatása, vagy meggyengítése”.  

Ebből is kitetszik, hogy egy pokol a Fidesz (meg a KDNP) élete, mert magunk is beláthatjuk, az egész világ összefogott a megbuktatásukra, ami aknamunka ellen magtárban és az Ibolya presszóban lehet a legjobban küzdeni. Érthető és jogos tehát a sietség, amellyel gyűjtik az aláírásokat a választásokhoz, így az is, hogy Menczer elvtárs közölje ennek kapcsán a diadalmi jelentést, miszerint „Elsők vagyunk. Megint.”

Derék, de semmi értelme. Ugyanis a másodiknak és a tizediknek is ugyanannyi esélye van győzni a választásokon, de, ha nem értik, akkor elmagyarázom. „Elsőként gyűjtöttük össze az aláírásokat, elsőként adtuk le, és az indulásunkat is elsőként vették hivatalosan nyilvántartásba. A többi párt még le sem adta az aláírásokat.” – Ez Menczer elvtárs felhőtlen boldogságának oka, de, mint kitetszik, ezzel kitörölheti az arschát.

Az már még ennél az ok nélküli csűrdöngölésnél is visszataszítóbb, hogy a másodvonalú sportriporter miért tarja ezt olyannyira fontosnak. „Tudjuk jól, hogy a tét óriási: háború vagy béke. Védjük meg Magyarország békéjét és biztonságát! Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz”, és íme, hölgyeim és uraim, a kör bezárult, megint ott vagyunk Kocsis Máténál, illetve a kampánynál újra, amelynek ez a két éve bevált háborús hisztériakeltés a veleje.

Ez jutott a Rogán eszébe, ami egy feltalálótól savankásnak tűnik. Illetve olyan pállott szaga van már minden mondatuknak, ahogyan a lejárt lemezeiket ismételgetik, viszont egyre nagyobb hangon. Abba most ne menjünk bele, hogy sem Kocsis külföldi finanszírozásának, sem a baloldal – ami már rég nincs – háborúpártiságának az ég egy világon semmi alapja nincsen, viszont ebből fakad, hogy aki hazudik az ordít. Beszakítja a dobot.

Az az érdekes azonban, hogy míg a Fidesz ellenoldalát jól bizonyíthatóan nem pénzelik az imperialisták, az ő kampányuk viszont közpénzből folyik, ami azonban a miénk. Azaz, a befizetett adónkból hazudnak a pofánkba, holott erre felhatalmazást nem adtunk, s ami ellen Hadházy képviselő hosszú évek óta folytat szélmalomharcot. Mellékszálként megjegyzendő, hogy az ellenzék eddigi lelkiismeretét ma mennyire elfeledte mindenki.

Csak a Magyar, meg csak a Gyurcsány, akik most a közvélekedés szerint versenyben vannak, Hadházyra tehát átmenetileg nem lőnek, de elnyomja az ő hangját a trombitaszó meg az ágyúdörej. Egy nyüves hét telt el a kampányból, de már most látszik, mennyire egyenlőtlenek a feltételek (ami Hadházy vesszőpapripája), és az is kitetszik, hogy a pénzünk számolatlanul áll a fideszcsürhe rendelkezésére, amit nem restek elverni.

Már készült egy gyors számvetés, ami azt mutatja, hogy százszor annyit költött a Fidesz a kampány első hetében a Facebookon hirdetésekre, mint a Momentum, és ezerszer annyit, mint a DK.  Ha rosszmájú akarnék lenni, aminek az ódiumát nem szívesen vállalnám, akkor azt mondhatnám, nincsen semmi baj, hiszen ezerszer több a béke, mint a háború, dolgos népünk tehát a Fidesz jegyében győzni fog. Viszont ez nem olyan egyszerű.

Akik vizsgálták a költéseket, csak a pártokét és csak a Facebookon nézegették, de tessenek hozzá képzelni még mondjuk a Megafont, a CÖF-öt meg a többit, akik szintén a miénkből szórják a százmilliókat, a Fidesz lapjai és tévéi pedig szintén a miénkből a százmilliárdokat, és akkor Rogán költései ebben még benne sincsenek. Mondhatnánk azt is, hogy az ellenzék szél ellen pisál, de megállapítható konszolidáltan, hogy így legyőzni őket maga volna a csoda.

Az Állami Számvevőszék szokta vizslatni a pártok költéseit (megjegyzendő, hogy leginkább az ellenzékét), s ha az a sanda szándékunk volna, hogy fölhívjuk a hivatal becses figyelmét a kormányzó erők eszetlen pénzszórására, az fölösleges erőfeszítés volna. Mert és ugyanis ebben a kampányban nincs költési limit, mindenki annyit fordíthat kampányolásra, „amennyi jól esik neki” – vagyis inkább „amennyije van”. Elképzelhető, mi lesz ennek a vége.

Jól ki van ez találva, mint ahogyan a választási rendszer meg az ország utolsó eresztéke is, és minden a hatalom megtartását szolgálja időtlen időkig (egyszer kell győznünk, de akkor nagyon), így látjuk is az eredményt. Szóval egy hét telt el a kampányból, ez még csak afféle bemelegítés, így érdeklődve várjuk, mit fognak még a mi pénzünkből ordítva a pofánkba hazudni. Ahogy kitetszik, ez a háborút, meg a békét. Egy tolsztojok ezek.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
5 hozzászólás “Ezerszer annyi béke
  1. kovacs_ugynok szerint:

    A geci csak odament ahová való, a magtárba. Magyarul zacsi, tök… csak egy újabb Freudi performansz.

    Az ország élén meg illegitim bűnözők vannak. A bűnöző meg a saját érdekében hazudik. Nem az a kérdés, hogy mit hazudnak, hanem hogyan lehetne megszabadulni tőlük? Na, a 14(+20) éves fekáliából talán lesz némi remény a változásra, ma 18 órakor a fő téren kiderül. 😉

  2. Ultron szerint:

    Ugyanaz lesz, mint anno a választások napján, amikor kizavarták a rendőröket a falvakba folyamatosan, szép lassan körözni (épp csak nem mondatták be velük a hangosba, hogy „migránsok mindenhol!”), hogy félelmet keltsenek, csak most majd felküldik a teljes magyar légierőt meg harckocsikkal töltik meg a vidéket, hogy lássa a birka, mi vár rá, ha nem orbán meg nem a fidesz nyer.
    És be is fog jönni nekik, mint eddig mindig.

  3. polyvitaplex szerint:

    Teljesen egyetértek Menczer sportriporterrel, talán csak annyit lehetne hozzátenni, hogy az egyik futónak óriási hátszele van, a vetélytársa pedig ellenszélben fut.

  4. Yeti szerint:

    Azért szar lehet ezeknek a fidesznereknek. Amíg ezek fosnak, én a szép napsütésben kellemesen sétálgattam a keszthelyi kastély kertjében. Vörhenyes ír fickó a társaságával fogadásból vett egy népi hímzéses női blúzt, abban sétálgatott. A társasága meg a füvön hempergett a röhögéstől. Na , ezek sokkal érdekesebbek a fideszes bőgőmajmoknál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum