Kapjuk be

Erdogan ellovagolt az Orbántól kapott paripán, aki a villanyautójával zümmögött tova az álmok mocsarába, és itt hagyták nekünk magát a rendszert, amely apránként öl meg. Minden külön értesítés helyett. Folydogál velünk az idő, amelyben azt kell észrevennünk, hogy semmi sincs értünk, de minden ellenünk van, miközben azt próbálják meg elhitetni velünk, hogy a fideszvilág a lehetők legjobbika, és akad uszkve hárommillió bávatag, aki ezt elhiszi. Sőt, tovább megyünk, mélyen meg is van győződve róla. Az ilyenekkel kezdeni nincs mit.

A rendszer szempontjából van a resztli, a rajtuk kívül eső többség, akiknek úgy szarnak a képibe, hogy tőlük is elvárják, elhiggyék azt a rózsaszín Barbie-világot, amelyben (a „közmédiában”) Novák Katalin testesíti meg az adakozó jóságot, s már ez is elég volna, hogy kínunkban hangosan fölnyerítsünk. De tovább is van, ezért mondom még. Ennek a közmédiának van egy alkotmányos (hehe) feladata, a kiegyensúlyozott és pártatlan tájékoztatás, amit igazából már számon sem kérünk rajta.

Annyit azonban elvárhatnánk, hogy a látszatra adva legalább azt hazudják – aminek a nagymesterei -, hogy erre törekszenek, és az ebbéli kötelmeikkel gond nincsen semmi sem. Eddig legalábbis ezt a társasjátékot játszottuk, hogy ők úgy csináltak, mintha mi nem tudnánk, hogy ők hogy csinálnak, hogy választások előtt két percre behívnak egy ellenzéki embert, ami szerintük arányosan ellensúlyozza négy hosszú év mocskát. Ezen legalább föl lehet háborodni, mert van viszonyítási pont, de mára ez a fék vagy gát is elveszett.

A közmédia azt üzente nekünk, hogy kapjuk be. Nem így mondta, de ez volt a tartalma, amikor azt jelentette ki, ha igazi hírekre vágyunk, akkor felejtsük el őt, és forduljunk bizalommal más forrásokhoz, amelyek rendelkezésünkre állanak. Ki más, mint Hadházy képviselő kavarta föl megint a bűzös szagú posványt, amikor állásfoglalásra, hogy úgy ne mondjuk, színvallásra kényszerítette a „közmédia” fura urait, hogy magyaráznák el, miért működnek úgy, ahogy. Azaz ocsmány propaganda üzemmódban mindnyájunk legnagyobb gyönyörűségére.

Nos, midőn Hadházy képviselő felrótta nekik a trágyaszagú üzemmódot, amit amúgy minden épeszű és jobb érzésű ember lát és tapasztal, olyan választ kapott, ami nem csak neki, hanem mindannyiunknak szól, és amit nem lehet másképp tömören értelmezni, mint: be is kaphatjátok. Nos, idézzük a magvas gondolatokat, amelyek az alábbiak, közülük is elsőként ez a sziporka: „a kiegyensúlyozottság követelményét ma már egyre kevésbé indokolt számon kérni a lineáris médiaszolgáltatókon”. – Ergo, pofád befogod, és ne rinyálj.

De bővebb indoklást is kaptunk, amelyre már illik az általunk oly kedvelt delikát jelző, tessenek elolvasni minden előzetes kommentár nélkül, íme: „A kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének érvényesülése ma már nyilvánvalóan nem értelmezhető akként, hogy a Médiaszolgáltató köteles lenne minden ellentétes álláspontot részletesen bemutatni, hiszen a néző, amint arról értesül, hogy ellentétes vélemények is vannak, azok megismerésére más forrásból is lehetőséget kaphat”. – Voltaképp itt már csak a szájunkat tátjuk.

Azonban íme hölgyeim és uraim, a magyar nerközszolgálatiság foglalata, hogy ő nem köteles beszámolni arról, ami nem NER-propaganda, ha másra kíváncsi a porbafingó egyed, akkor fáradjon más forrásokhoz, és elégítse ki perverz információigényét ott. Ezen a ponton újólag eszünkbe jut a jogállamiság ismeretlen terepe, abban a sajtó, mint ötödik hatalmi ág, ha van még olyan ebben az országban, aki emlékszik ilyesmire, és Varga Juditot ennek kapcsán már meg sem említjük, mert minek. Úgysem tud erről semmit.

Hadházy képviselő egyébként levonja a következtetéseket, amikor ezt mondja: „Ez a Fidesz-rendszer egyik lényege: úgy csinálni, mintha minden rendben lenne, pedig semmi sincs rendben. Ellentétben sokak reményével, valójában nincsenek jogi megoldások a fennáló helyzetre, csak politikaiak: addig marad így minden, amíg ki nem kényszerítjük a megváltoztatásukat”. Mi pedig azt, hogy igaza van azzal a sajnálatos toldással, hogy azt sem ő, sem senki emberfia nem tudja, hogyan lehetne kikényszeríteni a változásokat. És ennyi az egész.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
14 hozzászólás “Kapjuk be
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Lókupec! B+ LÓKUPEC!

    Ekkora magas labdát!
    – Sziauram, vennél az orbántól használt autót? Hát lovat?

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Most direkt nem írom le még egyszer, hogy „össze kéne fognunk”. De mindenkinek megvannak, a Brian életéből, az utcai igehirdetők? Na ilyen a magyar is. Egyenként elsírja a bánatát mindenféle fórumokon, de összefogni? Á, az több vesződséggel járna, mint a billentyűzetet püfölni. Igen, ha hagyjátok, hogy a fejetekre szarjanak a csalással hatalomba került prolitikusok, akkor fognak is. :/

    • Ultron szerint:

      Te is ugyanúgy hagyod, hogy a fejedre szarjanak. Ugyanúgy fórum(ok)on sírdogálsz és ugyanúgy a billentyűzetet püföldöd…szóval ne játszd már itt a meg nem értett messiást, aki csupa hülyével van körülvéve, mert egy hangyafinggal sem teszel többet, mint bárki más.

      • kovacs_ugynok szerint:

        Igen, te vagy a legjobb példa arra, hogy miért van még a nyakunkon ez az orbán maffia. Sikerült ezzel a hozzászólással hülyét csinálnod magadból. Gratulálok! :/

        P.S.: Aki szeretne összefogni az orbán rezsim ellen, nálam jelentkezhet.

        • Ultron szerint:

          Szerintem meg a fájó tényekre személyeskedő böfögéssel „érvelő” (trademark fideszes stílus, csak emlékeztetnélek), önjelölt forradalmár csinált hülyét magából, de nem vagyunk egyformák.

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Éppeszü ember nem olvassa, nem nézi a magyar Mtv-t, Kesmát..
    Kivétel az önsanyargató újságíró 🤪

    Ui.: az osztrák, horvát még független szerintem, dee a szlovákot hagyjuk.. Már amit nálunk lehet fogni, no meg amit értek belőle 😉

  4. Tom Sawyer szerint:

    Háát Petőfi tudta, hogyan lehetne „kikényszeríteni..” :))

    Petőfi Sándor : DICSŐSÉGES NAGYURAK… ( Részlet )

    Dicsőséges nagyurak, hát
    Hogy vagytok?
    Viszket-e ugy egy kicsit a
    Nyakatok?
    Uj divatu nyakravaló
    Készül most
    Számotokra… nem cifra, de
    Jó szoros.
    Tudjátok-e, mennyit kértünk
    Titeket,
    Hogy irántunk emberiek
    Legyetek,
    Vegyetek be az emberek
    Sorába…
    Rimánkodott a szegény nép,
    S hiába.

    Állatoknak tartottátok
    A népet;
    Hát ha most mint állat fizet
    Tinéktek?
    Ha megrohan mint vadállat
    Bennetek,
    S körmét, fogát véretekkel
    Festi meg?….

    Szóval csak ennyi Petőfi mára… :)))

  5. polyvitaplex szerint:

    Részben igaza van az MTVA-nak, a magyar hírfogyasztók jelentős része máshol informálódik, nem a közszolgálatin, sokan egyáltalán nem is néznek tévét.
    Persze bosszantó, hogy a mi pénzünkön is hizlalt intézmény ennyire egyoldalúan tájékoztat, máskor meg félretájékoztat, de amikor Hadházy, Széll Bernadett és Varjú László a székháznál demonstrált, iszonyú kevesen támogatták őket, sokan meg kifejezetten rajtuk gúnyolódtak.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Az konkrétan bűncselekmény volt. A nép által megválasztott képviselőket rángattak, inzultáltak senkiházi biztonsági őrök. Aztán a végén kidobták őket a székházból. Az volt a magyar demokrácia megcsúfolása. Ezért is majd felelni kell valakiknek. Nem felejtünk.

      Persze Hadházyék sem jól csinálták. A kinti tömeget kellett volna bevinni, nem csitítgatni. Emlékeim szerint elegen voltak. Akkor még. :/

  6. Tom Sawyer szerint:

    Hmm.. Nem tom’ A balhét fokozni?? Másra ugyse való ez az egész demokrácia.. Vagy mire való mégis ?? 🤣🤣🤪

  7. Tom Sawyer szerint:

    Tudjátok, a Lengyeleket nézem. ( Interneten bejön ) Nágyábul dupláját keresik a „jómunkás” magyaragyarnak… Nyaljatok be az Orbánnak dupla nyelvvel…

  8. Tom Sawyer szerint:

    Hmm, szerintem totál korrekt a híradójuk. Na jaa, angol felirattal…

  9. Tom Sawyer szerint:

    Jaa, a nyáron találkoztam a Polák haverokkal. Osztán mennyi az annyi ? Nem bruttó, mert úgy is kiröhögtek. A sört persze én kértem :))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum