A huszonhat megveszekedett állam – meg mi

Aláírta hát Novák nacsasszony a szuverenitásvédelmi törvényt. Miért is tett volna másként, erre tartja őt a maffia, meg azért, hogy a fogait villogtassa. Éppen ezért egyáltalán nem csodálkozunk a történteken, csupán a hozzá fűzött elnöki indokláson. Tudjuk, hogy mindenféle civil szervezetek és józan gondolkodású egyedek szinte térden csúszva esdekeltek, hogy ne tegye meg Novák, amit most megtett. Azt is tudjuk, hogy elnöki minőségében egyáltalán nem a „nép”, a magyarok, hanem kizárólag a megbízója érdekeit képviseli.

No most, innen nézvést naivitást tételezünk a Nováknak könyörgő emberek és szervezetek részéről, akiknek tudniuk kellett, ha Orbán a nyakukra rakja a hurkot, akkor Novák lesz az, aki húz egyet rajta. Vagy másképpen, kirúgja a lábuk alól a széket, mert ez a dolgok természetes rendje a NER-ben. Novák ezért pokolra fog jutni, de ez sovány vigasz itt a materiális létben, mégis, hogy melyik bugyorban lesz majd a helye, az most derül ki, és örömmel látjuk, ahogyan egyre mélyebbre veszi meg a csak odaútra szóló jegyét.

Mindemellett a logikája az, ami lenyűgöz, ahogyan ki tudja facsarni a dolgokat. Mert mint kifejtette, külföldről is érkeztek megkeresések, hogy ne írja alá ezt a fasiszta törvényt, és most tessenek megkapaszkodni, nacsasszonyunk éppen ebben találja meg ennek indokoltságát. Hogy idegen földről is tiltakoznak ellene, ami Novák olvasatában ezek szerint azt jelenti, hogy ezek le akarnak igázni minket, bele akarnak nyúlni a szuverenitásunkba. Mert az meg sem fordul a fejében, illetve, ha igen, akkor ügyesen titkolja, hogy itt megint jogállami bajok vannak.

Hogy a rettegett „külföldiek” nem önös érdekből, hanem az elnyomott és megalázott, nem NER-kompatibilis magyarok érdekében emelnek szót, hogy nem járja az, ha fenyegeti őket az állam mindenféle neki nem tetsző gondolatok miatt. Ugyanis voltaképp ez a szuverenitásvédelmi törvény erről szól, a Fidesz (benne Orbán és a többi) érdekeit és gőzös gondolatait védi. Így eljutottunk oda, idegen országokban jobban aggódnak értünk, mint mi magunkért, ez pedig már a kezdődő vég biztos jele, de ezt is ránk akarják kenni.

Miközben ugyanis Novák aláírta, amire Orbán utasította, a nemzetvezető interjút adott az egyik házi tévéjének (csigakettő), ahol szintén szóba került ez az egész, és segít minket kontextusba helyezni a dolgokat. Érdemes idézni szó szerint az erről szóló delirálást: „ez a rendszer ereszt, a sajtban lukak vannak: a dollárok begurultak” – Így, ha jól értjük, most Isten és Novák segedelmével sikerült betömni a lukakat, ettől szuverenitásunk kiteljesedett, és ezen a ponton azt kell csupán megvizsgálnunk, ez miből áll. Röviden: szemben a világgal.

Vagy inkább megint Orbán idióta szavait használva: szemben a „huszonhat megveszekedett országgal”. És ezen a ponton kellene rátérnünk az autópályás szimbólumra, hogy ki merre halad, és melyik lehet a jó irány. Paraszti logikával tán az, amelyet a többség követ, de nem azért vagyunk mi magyarok, hogy beálljunk a sorba. Ehelyett szembefordulva mindennel iramlunk a vesztünkbe, miközben azt sem vesszük észre, a kedves vezető ezzel ismerte be, hogy mennyire egyedül maradt. Ő megy szembe az összes többivel, aminek jó vége nem lesz.

Mert összegezve a helyzetet, ami nem most alakult ki, csak épp manapság bimbózik teljesen, Orbán, a Fidesz és csatolmányai mögöttük a hárommillió hívővel létrehoztak a XXI. században Európa közepén egy fasiszta államot, és ennek a szuverenitását védik, de nem mástól, mint a rajtuk kívül az országban csupán resztliként kezelt többséggel szemben, akiknek viszont a hangját sem lehet hallani. Sőt, épp ez a törvény az, amelyik ezeket az elhaló sóhajokat teljesen ki akarja iktatni, hogy más se lehessen itt, mint a Fidesz csatazaja.

Orbán, az ő állama beburkolózik a saját maga által létrehozott sötétségbe, az összes lukat betömi a sajton, amelyeken át valami kis friss levegő bejöhetne az itteni büdösbe, amelyben szép lassan megfulladunk. Innentől fogva nem érdekes, kinek az érdekében történik mindez, ki akar lopni még vagy ki szeretne király lenni, ennek az országnak a sorsa nem elsősorban emiatt a törvény miatt, de ezzel kiteljesedően megpecsételődött. Ahogyan a józan hangoké is, amelyeket mától fogva jogukban áll üldözni, és tűzzel vassal irtani. Boldog karácsonyt.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
8 hozzászólás “A huszonhat megveszekedett állam – meg mi
  1. repulo szerint:

    Orbán egy anti Giordano Bruno.
    1. Nagy valószínűséggel nem neki van igaza a többséggel szemben.
    2. Nem őt égetik meg jutalmul, hanem ő éget meg és le mindenki mást.

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Pedig rossz az irány, és nem ártana megfordulni! De az ugye mindenkinek világos, hogy az „ország legjobb fosőrje” nem fog megfordulni. Se magától, se a sok Tiborcz panaszától. A többit tudjátok. Ha valaki szeretné leváltani, akkor szóljon, nem rajtam fog múlni. :/

  3. Ultron szerint:

    Szuterén ország.

  4. polyvitaplex szerint:

    Fülbevalós szar.

  5. polyvitaplex szerint:

    A sajt hasonlatot nem értem, a lyukakat nem emberek fúrják bele a sajtba, hanem a természetes alapanyag és az érlelés miatt keletkeznek, és a sajt nemességének a jelei.
    Persze nem tudom, hogy evett-e már sajtot életében, magyar ember kolbászos pacalon él.

    Például a választási törvényre már sokkal inkább igaz, hogy emberek fúrta lyukak tátonganak benne, és hiába tiltakoztak miatta a pártok, ennek a majomnak eszébe sem volt megreparálnia.

  6. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Nagyapámék mondták anno, hogy ha hárman mondják neked, hogy hülye vagy,hát akkor nézz tükörbe és rohadtul gondolkozz el rajta… Nem 26-an..🤪🤣🤣
    Mennyire igazuk volt.. 😉😻

    A fülbevaló meg úgy idióta bohóc ahogy van. Ráadásul még gonosz is.. Egy kötözni való bolond a főnökével..
    Mondjuk Európa sem normális szerintem. Nos, akkor ki a hülye ??
    A francba, hogy normál (?) tanáraim voltak. Mennyivel könnyebb lenne most egy balf@sz náci kápónak…

  7. Tom Sawyer szerint:

    Vagy egy kőgazdag fideszes gazembernek lenni, aki eljátsza itt nyugaton az ellenzéki bazárimajmot (+ üdülteti az Adrián a Heil Schefet ). A jó édesanyukájával a múzeumban..
    Őszintén ??
    Háát aztat..

    Osztán bambulunk a világba tágra nyilt szemekkel, hova jutottunk…

  8. Anarchista szerint:

    De hát hárommillió véglény ettől kap orgazmust! Ez egy ilyen nép. Csókolgatja a fején taposó csizmás lábat. Lesz majd még ennek folytatása. Még sokkal rosszabb törvények is jönnek majd! Mert amíg a maradék magyar emberek – akik nem a hárommillió genetikailag alattvalóba tartoznak – nem tör ki felkelésben addig ez a dagadt pöcs tovább alázza és gyilkolja őket. A szabadságot ki kell(ene) vívni. De a magyarok ilyet nem tesznek, mert gyűlölik a szabadságot és a szolgaságot szeretik…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum