Náci értékeink

Novák Katalin, kijelölt Sándor-palota immár egyértelművé tette, milyen eszmék mentén nem képviseli a nemzet úgynevezett és soha nem létező egységét. Augusztus 20. a giccsparádé mellett a kitüntetések ideje, így az arra hivatottak nagy valószínűséggel már jó előre bújják rothadó társadalmunkat, hogy megtalálják az arra méltókat. Sikerült. S ha annak idején elborzadtunk vagy csodálkoztunk Bayer lovagkeresztjén – gusztus szerint -, akkor ma már igazából szavunk sincs, de mégis meg kell találni az idei felhozatalra.

2023-ban szintén lovagkeresztet kapott Novák Katalintól – tehát a NER-től – egy bizonyos Moys Zoltán, akiről azt tudjuk érdeméül, azt látjuk, hogy a Kitörés Emléktúrákat szervezi. Mint ismeretes, ezeket a túrákat olykor be is tiltják, mert nem egyebek, mint náci megemlékezések, amelyeknek azon kívül, hogy szaguk van, még tiltott önkényuralmi jelképek (horogkereszt) használata is jellemző rájuk, amit a törvény tilt. Már, ha a törvényt komolyan vesszük, de úgy tűnik, ez csak a Kétfarkúak padfestéseinél van így.

Náculni, azt lehet. A Kitörés Emléktúrák ugyanis az 1945. február 11-i budai várbeli kitörés emlékére szervezett bulik, és melyeken sokan német SS vagy Wehrmacht egyenruhákban vesznek részt. Novák Katalin (aki a nevét adja a gyalázathoz) indoklásában a kitüntetett a Hazajáró című műsor készítéséért kapta a keresztjét, mint ahogyan Bayer is a kultúra terjesztéséért, de amíg Bayer csak látens náci, ez a Moys a túráival már valóban az, tehát alakul kies hazánk eszmeisége. Teljesedik ki és mélyül el a fasizmus.

Ami bizonyos körökben lehet szalonképes is, a nácizmus – mint a fajelmélettel minőségi ugrást beteljesítő eszme – azonban már sehol sem az. Legalábbis kultúrállamokban, amelyek köréből Magyarország villámgyorsan iratkozik ki, illetve ezek szerint most már álcát sem nagyon akar ölteni magára. Egyébként Moys náci romantikába ájuló egyletét és tevékenységét nem most fedezték fel, már a tavasszal kapott hetvenmillós apanázst „állami turisztikai támogatás” címen, hogy létesítsen egy „bakancsos turistaházat”.

Ennek nyoma nincs, SS egyenruháknak igen. S ha valaki a pápalátogatáskor elcsodálkozott, hogy a nagyságos asszony (Novák Sándor-palota) miért engedte szabadon a terrorista Budaházyt, akinek a fejében szintén vannak náci gőzök, akkor itt van, ha nem is a válasz, de az újabb bizonyság. Hogy ezt, ezeket érzik a NER-hez közel állónak, mint ami nekük és értük dolgozik, nől nagyra a szentjük. Budaházynál még gyakorlati hasznot tételeztünk, mint aki szabadcsapataival majd alkalmasint jól jön a sötét hatalomnak.

Ennek a Moysnak a kitüntetése viszont azt mutatja, nem csak pragmatikus szempontjai vannak a NER-nek, hanem mélyebb szellemi vonzódása is a gyalázathoz, mert ugyan lehet azt mondani, hogy a Kitörés Emléktúra csak degenerált bohóckodás, beteg elmék játéka, de kitüntetést osztogatni neki az már egy másik szint, ahová nem akartunk eljutni, de a NER ezek szerint mégis megérkezett oda. Viszont ezen csodálkozni nincs mit, Orbán Viktor maga is számos alkalommal bizonyította, hogy útja erre vezet.

Élettérrel, tiszta fajúsággal és az összes többivel, amiről ugyan lehet azt mondani, ne azt nézzük, amit mond, hanem amit csinál, de szomorúan jelzem, a dolgok erősen összefüggnek. Mert ahogyan az országot taszítja bele a nyomorba és a káoszba, úgy ágyaz meg az ordas eszméknek, amelyek a történelem tanúsága szerint mindig válságos időkben szöknek szárba. A mostani válságot pedig Putyin például mesterségesen generálja, Orbán pedig – meg mind a populisták – felül a lovára, és rendrakó messisáként tündököl.

S bár rendet rakni ugyan nem tud, mert ahhoz ő és a csapata is hülye, de az ordas eszméknek így megágyaz, sőt, a jelek szerint kitüntetve örül is nekik. Orbán keresi a világban, hol lehet vezér, és ezt a szélsőjobban találta meg. Özönlenek is a konferenciáikra a világ degeneráltjai, akik őt pénzért istenítik, ahogyan a hazaiak is (lásd lefizetett holdudvar), akik nem látják, mihez asszisztálnak, csak a kondérhoz közel lehessenek. Beszélhetnénk történelmi bűnökről, de minek, azon már rég túlvagyunk. Momentán azt kellene látni, mi lesz ennek a vége.

Történelmi tapasztalatok szerint semmi jó. A tébolynak olyan köre ez, amely csak fokozódik, a gazdaság szétesésével a propaganda még inkább harsog és még képtelenebb lesz, a legkisebb ellenállást is kegyetlenül megtorolják rendőrséggel vagy NAV-val (Iványi, könnygázzal fújt diákok, festegető Kétfarkúak, egyebek), hogy a végén észre sem vesszük, és átcsúszunk a terrorba. Vagy pedig ilyesmitől nem kell tartanunk egyáltalán, mert dolgozó népünk, ahogyan mindig is, csendesen kérődzik a zacskó krumplin meg a farháton, és már olvasni sem tud.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
2 hozzászólás “Náci értékeink
  1. kovacs_ugynok szerint:

    „Moys egyébként az országgyűlés fideszes alelnökének, Lezsák Zoltánnak a veje, a Dextramedia Kft. nevű cége korábban a Jobbikkal fonódott össze, 2010 után viszont a közmédia beszállítója lett. A 444 emlékeztet rá, hogy Moys cége gyártotta azt a 2013-as műsort is, amely Adolf Hitler születésnapjáról tisztelettel emlékezett meg.”
    https://hvg.hu/itthon/20230819_Csepregi_Eva_es_a_Kitores_Emlektura_szervezoje_is_kituntetest_kapott_a_Belugyminiszteriumban

    Az idézetből egyébként az első mondat a lényeges.

    A másik meg, hogy aki „ezektől” bármiféle kitüntetést elfogad, az cinkosságot vállal velük. Ugyanis aki valóban érdemes lenne egy ilyen kitüntetésre, annak felszólalni kéne az orbán maffia ellen, nem díjakat elfogadni tőlük. Igaz, ez esetben nem lenne gond a kitüntetéssel sem, mert nem lenne. R.I.P. csepregi éva, szerettem a zenédet… :/

    • cyr45 szerint:

      A kitüntetés az „lenne”, csak az illető nem kapna!
      Gondolom, így értetted?…:-)
      Nem volt rossz a Neoton zenéje a maga műfajában, abban az időben.

      De úgy, hogy Évike pedig Erdőst „szerette”, azért erősen meg voltak ők „támogatva”, fellépések, lemezek, és utazások szempontjából egyaránt!

      Emlékeztek még arra, amikor Feró énekelt egy paródiát Évikéről, és a Jojó című örökbecsű dalról?…:-))

      AKKOR MÉG nem igazán szerették egymást, úgy rémlik!
      De most, hogy mindketten magas kitüntetésekben részesültek,
      akár egymás keblére is borulhatnak, mint NER-társak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum