Disznózsír

Mint aztán kiderült, az a CPAC konferencia, amelyen Orbán hadat üzent a civilizációnak, és szégyenteljesnek nevezte az emberiség történelmének rajta kívül eső részét, egymilliárd forintjába került a magyar adófizetőknek. Ez a NER-ben annyira nem tétel és összeg, hogy voltaképp nem is kellene felháborodnunk rajta, csupán azért idéztük meg, mert példa arra, hová teszi a maffia azt a pénzt, amiért mi verejtékeztünk. Ők meg homárt zabálnak rajta.

Nincs az úgy jól, hogy a komplett magyar költségvetés a Fidesz és Orbán házipénztára. Az Unió arra jött rá, hogy a burgenlandi traktorista pénzét is a fideszesek isszák el, ezért azt mondta, sztoj. Így oroszul, hogy jobban értsék a fiúk, akikről azt is megállapították, hogy orosz propagandát tolnak, de ezt is tudjuk, és ez ma mellékszál a mélázásunkban. Mert pénzzel indítottunk, és egyelőre azzal is folytatjuk a magyar abszurd mélyire igyekezvén.

Mivel ilyen milliárdos – s ennek sokszorosa – tételek ezerszám szerepelnek a ládafiában, bízvást mondhatjuk tehát, hogy a vérrel és verejtékkel megkeresett pénzünket vagy elszórják mindenféle értelmetlen szarságra, vagy pediglen ellopják. A kormányzásnak nevezett tevékenységük általában arra irányul, hogy a bevételeket maximalizálják, legszívesebben mindenkitől elszednének mindent, közben azonban rózsaszínű a látszatot kell kelteni.

Ha nincs pénze a magyar parasztnak, hogy a piac által diktált árakat megfizesse, akkor a multit, kisboltost, benzinkutast, akárkit hajszolják bele a veszteséges működésbe legtöbbször idióta szabályokkal, máskor fenyegetve, alaptörvénybe foglalva. Így, miközben egy alaptétel létezik, hogy az ellopható pénz mennyisége ne csökkenjen, ki lehet állni a színpadra mellet döngetni, hogy nekik Magyarország az első. Perszehogy, tőle lehet lopni zavartalanul.

Ez ilyen közgazdasági alapvetés volt a büdzséről, a móka és kacagás csak ezután következik. Vannak az életben szimbólumok, még csak ki sem kell találni őket. Bizonyára önökkel is szembe jött már a Facebookon az a kép – amelynek egy részletét föntebb meg is mutatjuk -, amelyen a Lidl disznózsírt kínál olivaolaj helyett, és nem azért, mert hülye volna, hanem, mert így tud megfelelni a Fidesz elébb vázolt indíttatású kretén szabályainak.

Ilyen ez a kötelező akcióztatás is, amellyel szintén hatalmi szóval írják elő a kereskedőknek, hogy olcsóbban adják a dolgokat, megspékelve a kormány dicséretével – mindenféle táblák, egyebek -. De van az úgy, hogy elfogy az akciós olivaolaj. Hogy ezért ne büntessék szarrá a boltost, helyettesítenie kell valamivel, a Lidl pedig ebben az esetben az „olajok, zsírok, margarinok termékkategóriában” kínjában ezt cselekedte.

Miközben a Lidlen röhögünk, voltaképp magunkon tesszük ezt, és elborzadunk azon a világon, amely ilyen abszurdba hajszolja bele a benne élőket és tevékenykedőket.  A Lidl is például jobb híján cselekedte, amin mindenki eltelten vigyorog, de még az is lehet, hogy tudat alatt akart jópontot szerezni, ismerve az ország disznófejű nagyurának épp a disznóölések iránti óhatatlan vonzalmát. A végeredmény azonban mindenképp kiábrándító.

Mert ez a NER, és ez az életünk. Ez a szürreális világ. Mégis az a legszebb ebben a történetben, hogy mindeközben harsogja a kedves vezető ennek felsőbbrendűségét a sátáni nyugattal szemben azzal a csavarral, hogy mégis őket akarjuk utolérni évtizedek óta. Vagy, ha nem is akarjuk igazán, legalábbis ezzel hitegetnek minket, hogy befogják a pofánkat. Olivaolaj, disznózsír, seckojedno, a biciklilánc síkosítására mindkettő egyként alkalmas.

Hogy a szégyenünk teljes legyen, az inkriminált lidles cetli már nemzetközi karrierbe kezdett, angol fordításban járja be a szájbertér világát, és ekképp rajtunk röhögnek teli pofával. Mert ne legyenek kétségeink, főleg ismerve az emberiség összetételét, miszerint más nemzetek tagjai sem jobbak nálunk egy csöppet sem, de most újabb adalékot kapnak a tudatlanságukhoz ezzel, és csodálkoznak, ki ez a fura nép Európa közepén, amely amúgy lenéz minket.

Tudatosítsuk azért, kiknek is köszönhető mindez. Annak a kormánynak, amely gazdasági miniszterének ajándékba küldték a Közgazdaságtan hülyéknek című kötetet miheztartás végett, de nem csak neki van szüksége rá. Az egész felfuvalkodott, idióta bagázsnak. Nincs azonban katarzis. Camus is, amikor rádöbbent a hiábavalóságokra, egy mondatba sűrített mindent: „Sivár életünk mindennapjain így hordoz bennünket az idő” – hát, így valahogy.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
3 hozzászólás “Disznózsír
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Most csak úgy eszembe jutott, hogy az ellenzéknek mi a legnagyobb bűne. Azon kívül, hogy egy lówellnessre való lóf.szt se dolgoznak meg a pénzünkért.

    Az, hogy nem tartották folyamatosan közbeszéd tárgyának azt a rengeteg bűncselekményt, amit az orbán és bűntársai elkövettek az ország, és a magyar állampolgárok ellen, és nem helyeztek nyomást az állami szervek jómunkásen’bereire, hogy őket is az adófizetők fizetik, és tessék szépen dolgozni az érdekükben.
    Ha erről nem „feledkeztek” volna meg, akkor most dzsembori se lenne, trumppal, holland szélsőjobbal, adófizetők milliárjain. Mert attól, hogy tudnak róla ezek a jeles nyugati, éhenfagyott nemzethy szocialisták, jelesül a varangykirály egy piti tolvaj, ezt a tény nyilvánosan nem vállalták volna fel. Illetve, lehet már nem kéne nyögnünk a fideszes élősködők siserahadát, minden vele járó hátránnyal együtt.
    Az „elfeledték” természetesen idézőjelbe van téve. Mert ha mindez egy háttéralku része, ami szerint az un. „ellenzék” elhallgatja a disznóságokat, akkor ugyanolyan cinkosok mint a bűnözők.

    Sokan elkezdték köpködni Magyar Pétert, fidesz oldalról is és (ál)ellenzéki oldalról is. Utóbbiaknak persze örülni kéne, hogy van valaki aki elvégzi helyettük ezt a „piszkos munkát”, és rést nyitott a röfi szalonna pajzsán.
    A legnagyobb hiba, ha e miatt, vagy más miatt, elkezdik támadni. Mert ez 2 dolgot jelenthet csak. Vagy megvan ez a háttéralku a fidesz bűnözőkkel, ami rohadtul felháborító. Vagy ahhoz is hülyék, hogy kihasználják a MP által nyitott támadási felületet az orbán bandán. Utóbbi esetben meg lehet le kéne tenni a lantot, és lehet nyugdíjba vonulni! Aztán átadni a helyet a fiatalabbaknak. :/

  2. Yeti szerint:

    „Tudatosítsuk azért, kiknek is köszönhető mindez.”

    Annak a hülye népségnek, amelyik a nyakába emelte ezeket az aljas tolvajokat, egyéb bűnözőket.
    Úgyhogy csak azt kapják, amit megérdemelnek.
    Sajna az a kevéske is, aki nem érdemli.
    No de majd szétválogatja őket a mindenhatójuk. Melyik brancs miben hisz annak megfelelő titulusnak vegye.

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Lelki szemeim előtt máris megjelent ahogy a főpincér sajnálattal bejelenti az elképedt vendégeknek :
    ” Sajnos a salátában az olajat oliva helyett disznó zsírral kellett pótolnunk. Jó hír viszont, hogy a koca is extra szűz volt.. ” :)))

    Jajj, ehhez értenek, ahogy nagyapám mondaná más f@szával verni a csalánt..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum