Kurvák, pisztoly, eresz

A legújabb NER-szenzáció ez: Borkai elvtárs (aki már nem jó elvtárs) elindul megint a polgármesteri székért. Állítása szerint azért, mert Győrnek szüksége van rá, szerintünk más lehet az ok és indok, de éppen ez momentán egyáltalán nem érdekes. Hanem inkább, ami az újraindulás okán kirajzolódik, a fölbugyogó trutyi, hogy ez milyen strammul mutatja nekünk azt a morális nihilt, amiben Borkai, Győr és Magyarország, mint a NER által determinált „keresztény” szarhalom éppen van. Ahová került, illetve jutott Orbán második és végtelennek tűnő országlása nyomán.

„Jobb a puszi, mint a kása, csak a mama meg ne lássa” – ismerjük a kislányos, emlékkönyvekből és emlékeinkből előszálló versikét, amelynek naiv szellemisége úgy telepedett rá a macsó Borkaira, hogy elröhögnénk magunkat, ha nem okozna másfajta testi tüneteket a hősünket megülő nihil. Interjút készítettek a bukott emberrel, aki most készül Főnixként újraéledni poraiból, s ennek a megtestesülésnek sarokköve a jachton való részeg, kokós kurvázás, mint ami egyszer hanyatlását okozta. Viszont mindenki hibás, csak épp ő nem, aki mára mint valami glóriás szent vesz részt a mesében.

Mint akit bűntelenül bántanak és bántottak, mint aki voltaképp ott sem volt. Megtudjuk az interjúból, hogy a családban úgy rendezték el ezt az egészet, a feleség meg sem nézte a mozit, amelyet mi láttunk, s amely nekünk Borkai löttyedt seggét mutatta. Az elfojtás úgy működik ezek szerint, hogy amiről nem tudok (amit nem látok) az nem fáj, így alakulhat ki az a kényszerképzet, hogy lassan meg sem történt az, ami négy éve bizony megtörtént. Ott tartunk, nem az a bűnös, aki fetreng a trutyiban, hanem, aki nyilvánosságra hozza.

Ezt erkölcsi relativizmusnak nevezzük, illetve olyan elkenésnek, amikor úgy lehet kikeveredni a bűnből, hogy az voltaképp el sem nyerte büntetését. S amikor ebben az interjúban Borkai bizonyítékok nélkül Czeglédy Csabára akarja kenni a csodálatos felvételek nyilvánosságra hozatalát, már nem arról van szó, ő mit csinált, hanem, hogy az ártatlan és bűntelen főszereplőt be akarják mocskolni, holott a képek tanúsága szerint ő fetrengett a sártengerben. De itt kúszik be a morális fertő újabb szeletkéje, hogy amit látunk, az rendben van.

Egy a baj csupán, hogy kiderült, így mindenki bűnös, csak az nem, aki kurvázik. Négy éve sem, és a jelek szerint ma sem képes felfogni Borkai, a kurvázás, kokózás nem önmagában és nem önmagáért baj. Hanem azért, mert egy olyan párt tagjaként és hátszelével tette ezt, amelyik hirdetett és fennen óbégatott keresztény erkölcsiségével az ilyesmit pokolra kerüléssel fenyegeti. S ha ezt relativizálni lehet, és kimondottan azt hangoztatni, ezzel csak az a baj, hogy kiderült, akkor Borkai mindent szembe köp, amit a társadalom számára előírnának.

Sőt, ezen túl azt üzeni, hogy a NER morálja csak a felszínen létezik, sutyiban minden szabályt meg lehet szegni, a NER lényege tehát az erkölcstelenség. Csak a mama meg ne lássa. S amikor azt hinnénk, ennél mélyebbre már nem lehet süllyedni, akkor Borkai belesétál egy csapdába, amit voltaképp fel sem állítottak neki. Egy egyszerű kérdést kapott, miszerint melyik a nagyobb botrány, Szájer ereszen menekülése vagy az ő orgiája, akkor határozottan kijelenti, amit ő tett, az inkább belefér, mert elnézhető, Szájeré meg nem.

Borkai nem látja, hogy ezzel a Fidesz macsó tuskóságára mutat rá, a karikás ustoros hazugságára, hogy részegen orgiázni, fizetett kurvákkal a család szentségét óbégatva még komilfó, melegen tenni ugyanezt viszont már nem tolerálható. Holott mindkettő ugyanannak a hazugságnak a másik oldala azzal a tanulsággal, a macsó kurvázás belefér, a melegség nem. Így ebből fakadóan Szájer eltűnhet a süllyesztőben, ő viszont megtisztulva térhet vissza, és látjuk, a bűn, valamint az ebből fakadó büntetés már csak a szivárogtatót fenyegeti.

Hogy Borkai mindezt nem érti vagy nem akarja érteni, az az ő nyomora. Hogy lehetősége van visszatérni, és csak a választók erkölcsi mércéjén múlik, sikerül-e neki, az a NER morális nihiljének ékes bizonyítéka. Bűnről, lebukásról és büntetésről tudok más példát is mutatni, azt mi történik akkor, ha egy közösség komolyan veszi, hogy kirakatembereinek makulátlannak kell lenni, mert tudja, ők azok, akik mintaként szolgálnak a plebs számára, így, ha valamit nekik lehet, az üzenet. Ha tehát vétkeznek, akkor nyilvánosan bűnhődnek.

Nehogy azt higgyék a hülyék, azt nekik is szabad.  Van ez az NBA, ez az amerikai profi kosárlabda liga, amelynek az egyik szupersztárja Ja Morant (Memphis Grizzlies) egy videóban, amit a haverja vett föl és tett közzé, egy pisztollyal hadonászik. Azonnal fölfüggesztették a játékjogát, most várja az ítéletet, mennyi időre meszelik el. Azért – így az NBA erkölcsi mércéje -, mert ezt ő a pozíciójában (mint mintakép) ezt nem teheti meg. És nem a haver a bűnös, hanem ő. NBA, NER, ugyanúgy három betű. De mecsoda különbség.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
6 hozzászólás “Kurvák, pisztoly, eresz
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Győr az ország seggluka. Tehát, előre lehet bor(ka)ítékolni az eredményt.

    Amúgy nem a qrvázás volt a gáz, hanem a példa, amit mutat a feltörekvő nemzedéknek. Nem kell közfeladatot vállalni, és akkor a kutyát nem fogja érdekelni mire költi a pénzét. Apropó pénz! Azt meg a fidesz elsikálta neki, hogy gyakorlatilag az Audis ingatlanokkal megkárosította a saját városát. Nyilván tejelnie kellett a fidesznek. Vagy mégsem tejelt, amiért aztán kikerült a pixisből.

    Igen, és itt ér össze a kettő. Aki nem tudja felfogni, saját magát is átbassza, mennyire gáz amit csinál, az bármi disznóságra is képes. Ezért alkalmatlan közfeladat ellátására. A rábízott köz javak védelméről már nem is beszélve. Ha rongy embereket választatok meg, akkor ne csodálkozzatok ha meglop, aztán az ebül szerzett pénzt elqrvázza. Ennyi. :/

    • kovacs_ugynok szerint:

      A Czeglédi vonalról meg csak annyit, hogy valami miatt nagyon a fidesz bögyében van, és bármit is megpróbálnának rákenni. Azért a borkai ügyön messziről érződött az izzadtságszag. Amiben a magyar „ügy” „észség” teljes mellbedobással cinkos volt. Ami felveti a bűncselekmény alapos gyanúját. Miközben a nyilvánvaló fideszesekhez köthető bűncselekményekkel meg nem foglalkoznak. Nem tudom mi a terv? Megússzák? Erősen kétlem, hogy ilyet majd meg lehet úszni. A hazaárulásnak meg nincs elévülési ideje. :/

  2. Yeti szerint:

    Nem ez lesz az első és nem is az utolsó eset, amikor akárhányadszorra is polgármesterré választanak akár köztörvényes elítélt bűnözőket is ebben az országban. Az sem baj, ha éppen a fegyházban tölti az idejét.
    Ehhez képest kokósbaszós nertárs egészen hófehérkének számítható.
    Ner alapon követelmény lehet a szaralakság, népségnek meg kifejezetten tetszik, nem kevés irigységgel elegyítve.
    Nincs itt semmi különösebb látnivaló.

  3. hj szerint:

    Jaj, jaj, szegény Borkai tényleg egy sajnálnivaló – és újra megszavazandó – áldozat! Hiszen ő lepődött meg a legjobban, hogy nagy hirtelen a semmiből ott termettek a yachton azok a rossz kislányok, akikről nem is tudta, hogy ott lesznek, mivel ha tudta volna, akkor a tiszteletükre biztos nem lyukas zoknit húz fel.

  4. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Innen a két város között valóban nehéz lenne válaszolni ám kérdésre .
    Mondjuk engem a csatornás story jobban megnevetetett, de azért az „add oda a didit ” se semmi..🤣🤣
    Azért van itt még más ia. A jelenlegi győri polgi, hogy indul-e újra, pl azt mondta szó szerint, hogy ezt majd a miniszterelnök úr dönti el. No ez se sokkal kisebb balhé, mert ugye akkor ha megkíván a Führer elvtárs, letolom a gatyám simán, azt szólhat a ” piros a paradicsom nem sárga..” ..🤣
    Amugy a fickó a szakmájában korrekt, nem kellett volna elk@rnia..
    Aztán lenne még hozzátennivalóm, pl. Győr a Borkai alatt tényleg többet fejlődött. Kérdés hogy mmiért ? Aztán az Audi földek is megérne pár misét valóban..
    No meg milyen kínos lehet látni azt is, hogy a volt maffia bűnársak továbbra is mennyit lopnak a közösből napról napra, én meg otthon verem a , naa mit is.. Jaaa kecskéket az udvaron..🤣🤣🤣

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum