Európa szégyene

Michael Roth, a német parlament külügyi bizottságának elnöke egy mondatban foglalta össze azt, ami Orbán évek óta tartó ámokfutása miatt belészorult. Kibukott belőle mintegy a keserű minősítés, amikor azt mondta: „Egyszerűen gusztustalan. Orbán úr szégyen Európának”. Mint látjuk, ezen már nincs mit magyarázni, ezt nem lehet szépíteni. Ez annak ellenére, hogy még így is igyekszik PC maradni, tartalmában és a mi megfogalmazásunkban, akit nem kötnek az illendőség és a diplomácia szabályai, annyit tesz, ez egy kártékony féreg, akitől jó volna megszabadulni. Régóta tudtuk, hogy elérkezik ez az idő, csak ki kell várni.

Orbán Viktor gennyes fekély Európa testén. Olyan alak, akitől jó volna megszabadulni, ám Orbán csomagban van, és ennek a csomagnak mi is részesei vagyunk. És most nem azon siránkozunk, hogy miként néznek ránk, állampolgárokra a civilizált világban, hogy kiköpnek-e, amikor megtudják, magyarok vagyunk, akik – mindegy hogyan – több mint egy évtizede hatalomban tartjuk ezt a meghatározhatatlan állagú alakot. Most már, mint egyre inkább fenyegető veszedelem, az a teljesen jogos félelmünk, hogy Orbán minősíthetetlen ténykedésével velünk együtt rántja a szakadékba az országot.

A Fidesz vezető gengsztereinek megnyilvánulásából egyre világosabban rajzolódik ki az a vágyuk, jobb volna – ha nem is az országnak, sokkal inkább nekik – kívül lenni az Unión, amit amúgy is csak pénzautomatának használtak és szeretnének használni most is. S ha ebbéli funkcióját nem tudják kiélvezni, mert a közösség megunta, hogy egy tolvaj, fasiszta rezsimet finanszírozzon, akkor nem akarnak benne maradni, mert csak korlátozza ámokfutásukat. Minden egyéb megnyilvánulásuk ellenére a peremén vagyunk annak, a kényes határán, hogy kiléptessék az országot ebből a klubból, és akkor az isten irgalmazzon nekünk.

Elsősorban nem is azért, hogy a diktatúra – amely már most is egyre agresszívabb – fékevesztett tombolásba kezdene, mert igényük erre, mint tapasztalhatjuk, meglehetős, hanem azért, mert ez esetben kártyavárként omlana össze az ország gazdasága. De nem őket – akik eddig mindent elloptak belőle, és százmilliárdokat őrizgetnek ki tudja hol – temetné maga alá az apokalipszis, hanem engem, téged, és valahány nevet a naptárban. Nem én mondom, hanem a Videoton társ-vezérigazgatója, bizonyos Sinkó Ottó, hogy Magyarországnak vége lenne, ha kilépne az EU-ból.

A jelenlegi helyzetet érezve és értelmezve pedig azt is megjegyezte, Magyarország kezd elszigetelődni a nyugati szövetségi rendszeren belül, és ez végzetes hiba. Egy interjúban beszélt erről a társ-vezérigazgató, mint ahogyan minden józanul gondolkodó közgazdász tudja és mondja ezt minden eredmény nélkül, mert a téboly egyre inkább fokozódik, és ezt sem először mondom, de egyre igazabb, olyanok már napjaink, mint Róma végórái. De ezzel sem megyünk semmire, ugyanis mondhatok én akármit, sőt bárki mondhat akármit, Magyarország most már szinte determinisztikusan rohan a vesztébe, és nincs, ami megállítsa.

Bármit beszél Orbán – de ne ezt figyeljük, hanem amit csinál -, akármit hadovál, mocskolódik és hazudozik, minden arra mutat, hogy ki akarja léptetni az országot a közösségből, ha az beledöglik, akkor is. Orbánban már a józanságnak a csírája sincs meg, ömlik belőle a mocsok a szavazóbázisa számára minden mindegy alapon, Daniel Freund, német EP képviselő Orbán Sorosról megjelentetett gusztustalan bejegyzése okán annyit közölt: „Olvassák ezt el. És aztán mondják meg, ki a gengszter”. Két jellemzés egy napról, országunk miniszterelnöke gengszter, aki Európa szégyene. Ez már mindenképpen a végjátéknak tűnik.

De nemcsak Orbán mocskos hattyúdala a civilizált világban, hanem vele együtt a miénk is. És ez a tragédia. Megvonhatjuk egyébiránt a kedves vezető bő évtizedes országlásának mérlegét, nem kell megvárni ahhoz a temetést: Magyarország morálisan, szellemileg és gazdaságilag szétesett, ránézvést is az utolsókat rúgja. S mivel Orbán ma már beszámíthatatlan, az ellenzék pedig tehetetlen és alkalmatlan bármire is, a felelősöket a kiszolgáló személyzet – fideszes képviselők, minisztériumi, hivatali bábuk, oligarchák és a hatalmat a végletekig szolgáló „írók”, „újságírók”, „művészek”, Orbán szellemi mocska közt kell keresnünk.

Ők azok, akik annyira ostobák, hogy még azt sem látják meg, ha bekövetkezik az elkerülhetetlen bukás, ők lesznek az elsők, akik a rendszerrel együtt szűnnek meg. Ha nem is fizikailag, de jelenlegi formájukban mindenképp, és amilyen ostobák, akkor is azt fogják óbégatni, hogy a liberális világ tette tönkre őket, holott ők maguk voltak azok, akik nem látva az orruknál tovább, saját hasznukat nézve kiszolgálóivá váltak egy születésekor halálra ítélt rendszernek. Ezt nem az eljövendő sajnálat mondatja, mert kegyelmet nem érdemelnek, hanem a tisztánlátás, ahogy megjelenik előttünk az a füstölgő halom, ami hajdan egy ország volt.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
8 hozzászólás “Európa szégyene
  1. Yeti szerint:

    Csintalan kilépett a fideszből 10 évi tagsága után, majd most ismét belépett az mszp-be!
    Orbán pedig újabb unokákkal gyarapodik, lesz kiknek mindent megnyerni 🙁
    Ideje véget érjen ez a magyari banda, nem kár érte.
    Népség meg ugyanúgy ellesz akármilyen nyelvű banda uralja is, alattvaló vagy alávaló nem akkora különbség.

  2. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Csak közben tönkre tette az életünket. Nem csak anyagilag, bár az sem semmi ha megnézzük a fizetéseket , és nem csak a tanárokét. Az erkölcsi pusztítás, no az a durva.
    És ha már Róma. Talán a Gladiátorban hangzik el Cumulus császárról v.hogy így: úgy teszi bolondá a népet,hogy közben az rajong érte, mert a cirkusz elég a csőcseléknek . Mindez kétezer éve .Ezt jól megtanulta a gazember náci vezér, mi a csőcselék nép meg semmit se a múltból.
    Néha azt gondolom meg is érdemeljük a sorsunk…

    • kovacs_ugynok szerint:

      Igen, régi ócska trükk, és még mindig bedőlnek neki a népek. Ezért tenném büntethetővé, ha valamelyik politikus alkalmazza. Aztán örökre eltiltanám a politikától is. A jó qrva annyát nézze hülyének… :/

  3. kovacs_ugynok szerint:

    Komoly dolgok ezek. Mai hír, hogy „Olyat tett az Egyesült Államok az Orbán-kormánnyal, amire még nem volt példa, Blokkoltak egy 735 millió dolláros magyar fegyverbeszerzést.”
    https://index.hu/kulfold/2023/06/14/haboru-haderofejlesztes-himars-raketarendszerek-egyesult-allamok-magyarorszag-kemeny-uzenet/

    Az orbán és a kormánya nettó szégyen minden magyar állampolgárra nézve. Mindenkinek az lenne a legjobb, ha eltakarodnának a hatalomból. „Kedves” bubu, 5., ágh! Tessék leváltani! Nem igaz, hogy nincs köztetek alkalmasabb miniszterelnöknek való en’beranyag. Mert ha nincs, akkor cuzammen ti is eltakarodhatnátok a parlamentből és a politikából! Aztán választunk majd helyettetek olyanokat akik nem hoznak szégyent az egész országra, és főleg nem lopják szét.
    Tudom, hogy olvassátok. Cinkosok vagytok ha nem léptek már valamit. :/

  4. Tom Sawyer szerint:

    Kedves kovacs ugynok !

    Nem tudom te melyik párhuzamos univerzumból írsz, de a miénk sajnos nem így működik.
    Ezt talán a Simicska (bukott) elvtárs fejezte ki legautentikusabban a méltán világhírre szert tett „O1G”-vel 🙃

  5. miki1950 szerint:

    Rezeda utóbbi írásainak legautentikusabbika, a lehető legtömörebben, legérthetőbben
    megfogalmazott orbán kritikája , ami kizárólag politikája valóságelemein alapul és nincs egyetlen vitatható eleme sem.
    A kimenetel szándéka világos,
    a végrehajtásé azonban kérdéses.
    Nem fog menni neki, abban biztos vagyok.
    Gratula ehhez az íráshoz a szerző elkövetőnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum