Mi látszik a Holdról?

Menczer Tamás új beosztásáról nemrég elmélkedtünk (Fidesz kommunikációs igazgató lett ez a drága ember), a végén pedig arra jutottunk, hogy ami most következik, arra ő a legalkalmasabb. Lévén kellően ostoba, hangos és agresszív, lekezelő meg öntelt. Ahogyan a komplett Fidesz és csatolmányai. Nem kellett sokat várnunk, hogy sejtésünk bebizonyosodjék, hiszen a tegnapi tüntetés kapcsán is megnyilvánult, s ha ő a fideszes kommunikáció feje, akkor mondandója hivatalos álláspontként is fölfogható.

No most, arról, hogy százezres tömeg volt a Kossuth téren, Menczernek a háború jutott az eszébe. Nem az a fajtája – s ebből is kitetszik, nem igazán meri látni a valóságot -, amely őt, a pártját és annak vezérét elsöpörheti, hanem világháborút vizionált vélhetőleg abból kiindulva, hogy ez a legutóbbi választáson milyen jól bejött. Menczer tehát – ahogyan a komplett Fidesz – nem fejlődőképes, mondhatnánk azt is, nincs egy önálló gondolata. Ilyképp a legnagyobb papagáj a brancsban, de nem is az esze miatt kapta meg a hivatalt.

Csakhogy ez így már és ide kevés lesz. Magyar Péter megmozdulásáról, az ott részvevőkről az jutott az eszébe igazgató elvtársnak, hogy „a háborúpártiak már készülnek a háborúra, és ebből a háborúból nagyon könnyen lehet világháború is”. Illetve az ebből fakadó fideszes következtetés, hogy aszongya „meg kell védeni Magyarország békéjét és biztonságát, amire csak Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP képes”. Nem tudható, Menczer ezért kap-e prémiumot a munkáltatójától, ahogy ezt itt összehozta frappánsan.

De igazából nem is igazgató elvtárs itt a lényeg, hanem egy születésnap még és faültetés a birtokon. Ahogyan képünkön is látszik, születésének harminchatodik évét ülte meg a Fidesz a tüntetéssel párhuzamosan, és az jut az eszünkbe, hogy az akkor még fiatalok, de már akkor sem nagyon demokraták gondoltak-e arra, hogy egy napon majd ennyien mennek az utcára ellenük. Hogy három és fél évtized múltán ők lesznek azok a gyűlölt öregek, akiket el kell takarítani a hatalomból rendszerváltást követelve.

És akkor a faültetés. Mert mindezzel is párhuzamosan Hatvanpusztán, ahol új üvegház is épült, meg hangárszerű képződmény, elkezdték ültetni a növényeket a birtok határán, hogy azok megnövekedve eltakarják az egészet a kíváncsi szemek elől. Mindez egy megbúvó, békés öregkort tételez a ház gazdájától, aki küzdelmes élete (egy komplett ország ellopása) után oda visszahúzódik, hogy élvezhesse azokat a gyümölcsöket, amelyeket harminchat éve kezdett érlelni. Most majd leszakítja mind, vélhető a szorgos építkezésből.

Csakhogy a népek. Akik sokan vannak és egyre többen lesznek a jelek szerint azzal a szándékkal, hogy ezt az őszikés hangulatot megzavarják. Mint már említettük, rengetegen, rendőrségi becslések szerint tegnap negyedmilliónyian is, ami már a Holdról is látszik, hogy a kedves vezető szavajárását kölcsönözzük, és az álmoskönyvek szerint ez nem sok jót jelent a hatalmon lévőknek, a születésnapot fancsali képpel ünneplőknek. Főleg úgy nem, ha ezt a tömeget még le is patkányozzák, mint az megtörtént szomorú módon.

A legérdekesebb az egészben azonban, hogy aki mindezt elkövette, az a Fidesz-harcos, aki nem szerepel a szülinapos képen, mert a geneziskor még vérbő kommunista volt, és ő Bencsik András. Egészen pontosan patkánylelkű tömegeknek nevezte a tüntetőket, akik, és most tessenek megkapaszkodni „gyűlölete a rend és a tisztaság iránt felülír minden józan számítást”. Illetve még ez a tömeg nem ismer „emberi mértéket és erkölcsöt”. – Nem háborodunk föl ezen, mert ez a félelem hangja. Bencsik a sarokban nyüszít.

Mint ahogyan a komplett Fidesz és a sajtója is, amely képtelen másra, mint az eddig bevált panelekre, „tüntikézésről” beszél, nevetségességről, hogy nyugtatgassa a követőket és önmagát is. Viszont abba a hibába esik, ha eltagadja a valóságot, akkor az egyszer csak nagyon pofán tudja vágni. Mert azért visszatérünk Menczerhez, aki szintén valami idegen helyen megragadva mesél a veszedelemről, hogy „belevinnének minket a háborúba, beengednék a bevándorlókat, és ránk szabadítanák a genderpropagandát is”.

És megint csak arra utalnánk, hogy akkor most ez a hivatalos Fidesz álláspont, hogy erre képes a nagy gépezet. Nem sok, illetve semmi. Mert ahogyan a tömeg az asszonyverő propagandával sem törődik, ezek a sivalkodások is elmennek a füle mellett, ugyanis azt kell látnunk, hogy a sokaság kezd öntudatra ébredni, és már semmi nem érdekli, csak az, hogy a Fidesz eltakarodjon. Hogy mi lesz, az momentán nem tudható, de jól látható, hogy már semmi nem olyan, mint akár két hete, és a szülinapos fiúk csak ettől félnek: a változástól.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
8 hozzászólás “Mi látszik a Holdról?
  1. kovacs_ugynok szerint:

    A legundorítóbb az a „politikus” ami a magyar állampolgárok közt viszályt keltve próbálja bebetonozni magát a hatalomba. Az ilyen bencsik féle férgek meg nem bátrak, hanem vakmerők, amikor magyarokat gyaláznak. Kijárna már neki egy kiadós verés, ha az „igazság” „szolgáltatás” nem hajlandó eltüntetni a gyűlöletbeszéd című BTK-s bűncselekmények miatt.

    A tegnapi tüntetés is azt mutatja, az elégedetleneknek vezér kell. Amit az un. adónkból eltartott, őnagysegge „ellenzéke” cseszett megadni. Hát ez a kisvasút is elment, elhúzhatnak a búsba az orbán maffia után!

    Azt meg nagyon merem remélni, hogy Magyar Péter nem csak a zsíros EU képviselőségre gyúr, és miután megkapta, eltűnik mint szürke szamár a ködben. Apropó EU képviselőség. Az orbán maffiának a listavezetője a tompika B+! Bámulatos hová „fejlődött vissza” az országrontó fidesz. Minden csicskásuk „büszke” lehet rájuk. Remélem, hogy már az utolsókat rúgják! Belénk… :/

    • trabant szerint:

      Magyar Péter nem óhajt Brüsszelbe menni.

      A tüntetésen felszólaló református lelkészt, Tarr Zoltánt viszont tegnap kirúgták az állásából, így a sokoldalú lelkész lesz az egyik EU képviselôjelöltje MP mozgalának (majd pátrjának) képviseletében.

  2. polyvitaplex szerint:

    Mint minden tüntetés után, most is eltérő számokról lehet olvasni, a kormánypropaganda szerint huszonötezren voltunk, Magyar Péter szerint a rendőrség 250 ezerről tud, szerintem kb. százezren lehettünk.
    Nagyjából mindegy, mert a Kossuth tér mindenképpen megtelt. Viszont én nem hallottam sem „Orbán, takarodj!”-ot, sem „Orbánnak mennie kell!”-t, pedig az lenne az alapja a változásnak, nem a szigetszentmiklósi polgármester gyurcsányozása és az ellenzék basztatása.
    A református lelkész viszont jó szónok volt, őt máskor is el lehetne hívni.

  3. Ultron szerint:

    Komolyan – és persze költőien – kérdezem, mire jó ma Magyarországon egy kormányellenes tüntetés?
    Semmire. Értelmetlen.
    A hatalmat nem érdekli, nem hallja meg, nem is látja, s ha látja és hallja is, minden lepattan róla. Nincs lelkiismerete, nincs benne semmi emberi, amire egy demonstrációval hatni lehetne. Sőt, még a diktatúra jár jól vele, mert újabb figurákat tud kiállítani az ellenségkép-tablójára.

    Itt, ha mind a 9 millió birka kivonulna, az sem érne semmit tettek nélkül. Semmivel sem többet, mint ez a komment. Szavakkal, ácsorgással, zászlólengetéssel nem lehet kormányt váltani. Ráadásul ez nem is kormány, hanem politikai bűnszervezet, az meg aztán triplán szarik a kerítésen kívül toporzékolókra. A hatalmi ágak mindegyike az ő enyves mancsukban van, és egyiket sem fogják elereszteni, amíg tőből le nem vágják azt.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Igen, és akik most nyekeregnek az un. „ellenzéki” oldalon, az un. „vezetőik”, egészen idáig asszisztáltak mindehhez. Pedig csak dolgozniuk kellett volna, és a törvény oldaláról megfogni a fideszes maffiózókat. Azt meg nem hagyni, hogy gyalázzák azokat akiknek nem tetszenek a NEResek bűncselekményei, és a fidesz vezetők „erkölcsi” mélysége. Mint írtam előbb is, ezek a demonstrációk arra jók, hogy meg legyen mutatva a köcsög hatalomba furakodott maffiának, mennyi magyar embernek tele van már a tökük velük. Ez a fajta megosztósdi nem fog működni, amit az orbánék és az un. ellenzék próbál. Engem nem érdekel, hogy kikkel lesz eltakarítva a fidesz mocska, kiábrándult fideszesekkel, vagy akik régen se szavaztak soha a maffiára, csak legyen már végre eltakarítva. Aztán, ez hogy fog megtörténni? Egyelőre még nincs gyújtogatás és pogrom, ami nem jelenti azt, hogy még nem lehet. :/

  4. Yeti szerint:

    A faültetés remek dolog. Környezet javításra is alkalmas, akár úgy is hogy szaloncukrot játszatnak az elvtársurakkal – kettesével, kötélbarátokhoz illendően.
    De mint minden eddigi lehetőséget, természetesen ezt is kihagyja a zorbánnépe. Úgyhogy felesleges annyira beszarniuk a bátoraknak.

    • Jane Doe szerint:

      Faültetés, hogy ne lássák őket? – ahhoz nem ekkora gödröt kell ásni, megvan annak a pontos mérete, ha jól gondolom, 6 láb mély…

  5. Niemand szerint:

    Megint volt egy „szép nagy” békés demonstráció, amit leszarhat a nagyseggű geci magasról. Sem a szavazás sem a békés demonstráció nem változtat semmin. Hát akkor mit kéne tenni teszik fel a kérdést a „genetikailag alattvaló” magyarok? Találd ki! Ha nem segít a békés tüntetés sem a békés szavazás, akkor mégis mi maradt? Ajánlom a történelemkönyvek újra olvasását! Aki csak kettes volt töriből annak annyit segítek, hogy keresse ki az 1789-es és az 1871-es évek legjelentősebb eseményeit a világtörténelemben. ezek között fog találni néhány hasznos ötletet…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum