A romlás virágai

Menczer Tamás, a mindannyiunk által kedvelt Szijjártó-államtitkár új feladatot kap. Külügyi munkálkodása során megismerhettük zamatos nyelvét, erős hitét a Fideszben és a Führerben, ennek megfelelően harcos jellemét, így ez okozhatta, hogy rájöttek a galeriben, őt az isten is kommunikációs igazgatónak teremtette. Ez lesz tehát a hajdani, feledhető sportriporterből, aki a hozzá hasonlóan tehetséges Hollik Istvánt váltja a magas beosztásban.

Bár Hollik ténykedéséből nem igazán derült ki, mi a jó fene a feladata a párt effajta arcának a hőbörgésen kívül. Hogy Hollikkal mi lesz, arról nem szólnak a híradások, izgulunk hát, hogy az út szélén marad-e, ami azt jelenti, benyomják pár felügyelőbizottságba némi apróért, vagy a front másik szakszára helyezik. Szemszögünkből irreleváns, hiszen megtapasztaltuk, semmihez sem ért, de azért jó hangos volt, és kellően ostoba.

Ezek az utóbbi tulajdonságok amúgy Menczerre is jellemzőek, de ő Szijjártó mellett végezte az ordítozás magasiskoláját, s hogy a feladatra – Fidesz kommunikációs igazgató – alkalmas, azt az előélete bizonyítja, mégpedig akként, hogy láttuk, kellőképpen arrogáns, és hazudni azt vízfolyásként ő is tud. Eddig csupán önszorgalomból, mintegy időtöltésképpen ugrott rá bárkire, aki mozgott az ellenoldalon, de most már papírja is lesz róla.

Erre pedig nagyon büszke. Mint a Facebookon közzé tette beköszönő levelében írta, „Nagy megtiszteltetés, hogy Miniszterelnök úr felkérését elfogadva a jövőben Európa legerősebb és legsikeresebb politikai közösségének, a Fidesz-KDNP-nek a kommunikációs igazgatójaként dolgozhatok”. No most, kitetszik, hogy maga a Führer választotta ki őt, s a bávatag és elájuló rajongás már abban is megmutatkozik, hogy a miniszterelnököt nagybötűvel írta.

Ez már majdnem „Orbán Viktor alavju” tábla a kézben, emocionálisan és a kognitív készségeket tekintve a friss és ropogós igazgató úr tehát semmiben nem különbözik a rajongó birkanyájtól, de a jelek szerint a Fidesznek és Führer elvtársnak ez is elég. Mi több, nagy valószínűséggel éppen erre van szüksége, így valljuk meg, Hollik után, bár nehéz visszább lépni, viszont mégis sikerült. Amúgy azonban nagy személyzeti sakkjátszma folyik a pártban.

A Führer tologatja a bábuit ide meg oda, mert jön a nagy buli, aminek a végén Brüsszel várának bevétele a cél. Menczerrel ez biztosan sikerülni is fog, vagy pediglen az álmoskönyvek szerint nem annyira. De visítozni addig is kell, és erre a Szijjártó nevelés alkalmas. Egyébiránt ebben a beköszönő rajongásban is hazudik, illetve másfelől nézve el van borulva az agya, amikor ilyeneket mond, hogy a Fidesz „Európa legerősebb és legsikeresebb politikai közössége.”   

Föltesszük neki a kérdést, hogy miért, aranyom, mert a valóság egészen mást mutat. A Fideszt Orbánostul és így Menczerestül kivágták a Néppártból, hogy a nyekkenésük még azóta is visszhangzik, azóta sem kellenek senkinek, sőt, még a széljobbon is van olyan párt, amelyik azt mondja, ha a Fidesz jön, ő megy. Ezt elég nehéz „legsikeresebbnek” nevezni vagy látni, az pedig, hogy általuk lefizetett klakőrök mondják ezt, nem igazán játszik.

És akkor még nem is beszéltünk a belső dolgokról, a világbajnok inflációval, térdre rogyó költségvetéssel és egyebekkel, tehát Menczernek nem lesz mit kommunikálni, bár nagy valószínűség szerint nem is ezért szerződtetik, hanem a végtelen lojalitás, és az erkölcsi fékek abszolút hiánya miatt. Innen nézve tehát arra, ami most jön, éppen ő a megfelelő alak, és éppen ezért lesz visszalépés még a szerencsétlen Hollik után is. Menczer a romlás egyik virága.

Hogy ez így alakult, az annak a fényében kiváltképp érdekes, hogy van a Fidesznek százmilliárdokkal kitömött janicsárképzője, amely ezek szerint nem képes megfelelő utánpótlást kibocsátani magából. Ha még Menczernél is alkalmatlanabbak a friss húsok, az számunkra ugyan érdektelen, de sok mindent elmond a pártról, és természetesen Orbánról is, aki ezek szerint csak a régiekben bízik már, ami szintén a félelem egy fokmérője.

Mint kitetszik, gondolatmenetünkben eltekintetünk Hollik és Menczer elvtársak múltban elkövetett ökörségeinek részletes taglalásától, mert mindenkinek megvan a maga elriasztó emléke erről a két alakról. A jelen dolgozat csak arra utal tehát, hogy a Fidesz immár az új és végső harcra készülve sem képes egyébre, mint a régi alakok ide-oda tologatására, ami egyébként jól belegondolva nem egyéb, mint a gyengeség ékes bizonyítéka.

Savanykás a mancsaft, de ez van, Orbánnak ezt kell szeretni. A belső le-, és szétrohadás bizonyítéka ez az egész, és végezetül elnézést kell kérnünk Baudelaire bácsitól, hogy elloptuk a címét, de kifejezőbbet nem leltünk sem magunkban, sem másutt, és még az is okot szolgáltat a plagizálásra, hogy ő is úgy járt akkor, mint járna ma is a Fidesz uralom alatt, hogy pörbe fogták a versei miatt, s ha lett volna akkor fólia, becsomagolták volna a kötetet. Az idő körben forog.   

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
4 hozzászólás “A romlás virágai
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Ezek a fideszfelszopók 2 mondatot nem érnek. Ezekre van az a mondás, hogy „felkerül a szar a polcra, és máris lekvárnak képzeli magát”.

    De ha már plagizálás. A Vas megye szégyene hivatala beperelte MZP-t mert a kék színt, a nemzeti színes csíkkal, és a „konzultáció” szóval használták a saját „konzultációjuknál”. Pofátlanság? Nanaá! Annak tükrében, hogy a varangy inzultációira 10 milliárdokat költött a varangy tódija, a magyar adófizetők pénzéből. Ergo, bármelyik magyar állampolgár bármire felhasználhatná, ha akarná. Azt meg már nem is említve, hogy ezek az „inzultációk” valójában fideszes választási propagandák, csak „kormányzatinak” hazudják, és valójában börtön járna értük, több bűncselekmény miatt is.

    Aztán, én még emlékszem, hogy a fidesz az első kampánydalát is úgy lopta, konkrétan a Roxette-től. Most erre megint emlékeztettek, amikor egy másik együttestől loptak, ezúttal a plakátjukat. De ez az amihez értenek ezek igazán, a lopáshoz. Miközben hogy műfelháborodnak amikor a lopott fasságaikat használja valaki más. Ostobenkó, gyűlölködő, tolvaj fidesz banda! :/

  2. gont szerint:

    Sportriporternek is tahó volt…

  3. kovacs_ugynok szerint:

    „Április 4-ről szóljon az ének…”

    Lassan újra lehet ünnepelni a ruszki megszállás napját. :/

    Állítólag ruszki pénzen terjesztették a propagandájukat Európában. Gondolom a kakadu is a ruszki (csakis) kápéért találkozgatott annyit a lavór haverjával az utóbbi időkben. Ezt is hogy elsikálták. :/

  4. polyvitaplex szerint:

    „… a harcot felemelt fejjel, egyenes háttal meg fogjuk vívni, és ha együtt vagyunk, a közösségünk erejének köszönhetően meg is fogjuk nyerni”, mondta ez az elkötelezett békeharcos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum