Tbiliszi-Moszkva

Petiminiszter pénteken reggel megállapította, „csendes, de hideg a folyópart Moszkvában”. Szelfit készített minderről, de ezen nem a csendes, nem a hideg, még csak nem is a folyó volt a főszereplő, hanem enmaga. Jól megnézve a képalkotást, Bayer München fölsőt vélünk fölfedezni rajta, illetve McMurphy-s sapkát a Száll a kakukkból, e kettő nem egészen kompatibilis, de a célnak megfelel. Mivelhogy hideg van.

Csütörtökön este még Tbilisziben vacsorázott Petiminiszter, de valami titokzatos dolog Moszkvába szólította őt, így nem kímélve kerozint, pilótát, sőt enmagát sem, pénteken már Moszkvában ébredt. Abban a városban, amelybe uniós vezetők mostanság nem nagyon, sőt, egyáltalán nem járnak, illetve Petiminiszternek külön is szóltak, ne nagyon tárgyalgasson az agresszor gyilkosokkal, de ő nem most először, és valószínűleg nem is utoljára, szarik rá.

Mégpedig szélesen nagy ívben, s hiába van az, hogy ezeket a Moszkva parti reggeleket a csápolóinak küldi a Facebookon, s ők ezt ott örömmel is fogadják a kommentek szerint, de igen nagy valószínűséggel, sőt, teljes bizonyossággal kijelenthető, ezt azok is látják, akik arra kérték, hogy ne menjen oda. De úgy tűnik, ezek az utak immár direkt, nagyinyelven juszt is történnek, így egyben egy oldal-, és érték-, vagy inkább értéktelenség-választást is tartalmaznak.

Bele mindenki képibe, hogy ő, s ezzel az üzenettel mi is, a barbárokat kedveljük barátilag nagyon. Kár már ezt annyira bizonyítani, tudja a kerek nagy világ, és ezért jár Szijjártó, illetve nejestül a főnöke Tbiliszibe vacsorázgatni zeneszóra, mert máshol szóba nem állnak vele, illetve velük már. Mindemellett valamit mondani kell, hogy mit keres a hideg és csendes moszkvai folyóparton ez a Petiminiszter, s a felelet erre, hogy jön a tél.

Jön a tél, mondja hősünk a McMurphy sapkában, és megállapítja, hogy akkor fontos az energia. Régebben rohadt drága plusz gázokért szaladgált a haverjaihoz, most azonban – hacsak nem hazudnak ebben is – ilyenre szükség nincsen, a tárolók – állítólag – csurig gázzal, még a tavalyi rohadt drága sem fogyott el, azt nyögi most a NER bamba népe. Innen nézvést tehát nem indokolt a moszkvai út, de azt soha nem tudjuk meg, miért is ment oda.

Rossznyelvek – nem az ő oldalán – utasításokra, Tbiliszi-i útibeszámolókra gyanakszanak, vagy más sandaságokra, mert értelmes magyarázatot a nagy igyekvésre találni nem lehet. Hacsak nem a repült kilométereket akarja ekképp gyarapítani, mert a holdig egyszer az idén már elment. Másfelől ez nem külügyminiszterség, hogy reggeltől estig ide-oda röpködünk, ez a módi régebben volt divatban, amikor a kitartó magához intette a kitartottat.

Így lehet, most is és itt is ez van. Vagy valami más, hogy utak nagyjainktól ilyen helyekre, Katar, Teherán, ez a Moszkva lassan már menetrend szerint, és a krém még rajta a kedves vezető, aki a kellemes grúz vacsora után a jövő héten Pekingben az ottani kommunistákon kívül még magával Putyinnal is összefuthat. A bűnözővel, aki ellen amúgy elfogatóparancs van érvényben, ezért azóta most ment először külföldre, de Pekingben nem kell félnie.

Itt tart a magyar külpolitika, amit hozzáértők okkal neveznek szégyenletesnek, de az ilyen szakértő megjegyzések ezeket az elvtársakat egyáltalán nem szokták zavarni. Illetve a bávatagokat sem egyáltalán, az ember hovatovább úgy érzi, egyedül van a tébolydában, ahol olyan dolgok történnek, amelyek régebben elképzelhetetlenek lettek volna. De most mindennaposak. Így zabál föl minket a megszokás.

Nem rosszamájúan, csak Bözsi néni szemszögéből foglalnám össze, ami képet és információt ő erről a két napról beszerzett, hogy doktorminiszter urunk a kedves feleségével jóízűen falatozik, Petiminiszter meg futkorászik, és képesek az oldalára még hozzászólásként azt írni, hogy a Jóisten vigyázzon a Petiminiszterre, ahogy a köz érdekében ezt teszi. Ha a közelben lett volna, kézcsókot is kap, így csak hányingert okoz, ahová jutottunk.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
5 hozzászólás “Tbiliszi-Moszkva
  1. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Sík Endre. Péter János. Puja Frigyes… stb…

    Emlékszünk rájuk a naagy embörökre ? Mind külügyminiszer volt.. Ezekből sem fog semmivel sem több maradni, mint egy légypiszok a „Pancsó ” stadionban 🤪🤣

  2. Tom Sawyer szerint:

    Máá hogy, ameddig lesz „aréna”..
    Jóó idesanyám. Ezek a hülyék milyen szavakat használnak…

    A hülye Bubu a távcsővel (!!🤣) meg addig jutott, hogy Claudius meghódította Savariat. A vadbaromja ! Dee szó szerint tessék érteni, mert ez már akkora hülye, hogy kicsufolni sem lehet. Aztán ez a képviselőtök.. Gratula
    , csak így tovább , kell az a falusi fiakkerezés..!! 😜🤣🤣

    Ne haragudjatok, rohadtul kiakadtam ezen a f@szon.

  3. Tom Sawyer szerint:

    Bocsánat, mostantól visszaveszek megigérem.. Ez az október amúgy is nehéz.. Dee ezt még muss sein. J.A. Thomas Mann üdvözlése..

    https://www.youtube.com/watch?v=YW6I3axGAoo

  4. kovacs_ugynok szerint:

    Amit ez a csirkefejű megy mostanság Moszkvában, az a minimum, hogy kitiltsák az EU-ból. Méghogy nincs kollektív bűnösség… :/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum