Elcseszett Paradicsom

Mielőtt végleg lelép a színről, és Brüsszelben semmittevő Dájcstomi válik belőle, Varga Judit még kihasználja, hogy valaki kíváncsi a fejében lakozó manókra. Texasban hagytuk oda legutóbb, ahol cowboykalapban keresett eszmetársakat, és a Vatikán által Magyarországról kétes ügyletek miatt száműzött ciszterciekben lelt új haverokra. Embert barátjáról, ugye, s ekképp a texasi buli mindkét oldalát (vö.: Varga és a szent emberek) beraktuk a megfelelő fiókba, legyintettünk rájuk, ahogyan szopkodták egymást. Gusztus dolga, és világnézeté.

Interjú is készült viszont levitézlett miniszterünkkel ott, a nagy vízen túl, amiben az egyáltalán nem érdekes, hogy párhuzamot vont a texasi és a magyar tahók között, miszerint egyformán pállott szagúan szemlélik a világot. Hanem a mese, a habosítás, amivel a mi Vargánk nem tudjuk, kinek akart üzenni, kit akarta hasba akasztani, mert ha komolyan gondolta, amit mondott, az elég nagy bajokra utal. Nem feszíteném azonban túl a húrt, hanem idézem a delírt. Ez hangzott el: „szigorúnak kell lennünk abban, hogy kit engedünk be ebbe a földi paradicsomba”.

A migrációról volt szó, a „paradicsom” pedig kies hazánk, és ez okozza, hogy most itt meg kell állnunk egy szóra. Elsőként Varga, – ezúttal, mint próféta – tévedésben leledzik, mert ha keresztény volna, ami nem, és ismerné a Bibliát, amit nem ismer, tudná, hogy a Paradicsom – vö.: Édenkert – mindig is a földön volt, ahonnan az első embereknek (Ádám és Éva) el kellett takarodniuk, mert rosszalkodtak. Paradicsom nincs a mennyben, aminek földi mása lehetne kies hazánk, a megszólaló a Mennyországgal keverhette össze, de az egészen más tészta.

Ám ebben a kontextusban is érdekes volna a dolog, hiszen tartja magát az a népi balgaság, hogy a Mennyország kapujában Szent Péter áll a kulcsokkal, akárha portás, aki eldönti, ki léphet be oda, és ki nem. Ez a párhuzam tehát Orbán Viktort, aki Magyarország kapujának ura, a kerítés őrzője, Szent Péterrel egyenrangúnak, hogy úgy nem mondjuk, egylényegűnek állítja be, ami párhuzam vagy azonosság eddig még nem szerepelt a fideszes dogmatikában, de most már ezek szerint igen. De ne legyünk rosszindulatúak oly nagyon.

Konstatáljuk csupán azt, hogy Varga, akárha a körmét reszelő nyuszi, hülyeségeket beszél, s ha lehántjuk a fennakadt szemű keresztényi utalást, akkor is elég nagy baromságot mondott, mert azt állította, hogy Magyarország, közkeletűbb nevén Neria a lehető világok legjobbika, aminek kapuján belül, a kerítésen innen mindenki tejben és vajban fürödhet, s innen fakad az a téves idea, hogy a menekülők itt akarnák elenni előlünk a mannát, holott csak minél gyorsabban át szeretnének haladni a sötétség birodalmán. Meg sem állnának csöppet sem.

Varga azt is lódította a texasi zsurnalisztának, hogy éppen ezért fogadtunk be másfél millió ukrán menekültet, de ekkorát fölösleges hazudni, igaz, Amerikában ő a messziről jött ember, aki azt mond, amit akar. De ebből a két apróságból, hogy fingja nincs a Paradicsom mibenlétéről, illetve, hogy képes azt hazudni, az itteni Kánaánból rengeteg ukrán részesül, holott nem, mert ők is csak tranzitnak használják Orbán kietlen földjét, annyi tetszik ki nem meglepően, hogy Varga amellett, hogy ostoba, még aljas is. De ez sem nóvum.

Megengedve viszont, hogy ő a valóságtól elszakadva tényleg úgy érzékeli, ez itt valóban az Édenkert, fizessük már be egy magyarországi körutazásra, ahol megtapasztalhatná milyen az élet a magyar Paradicsomban. Mert a jelek szerint fingja nincs róla, vagy pediglen nem akarja tudomásul venni a dúlást, amit ő és maffiatag haverjai okoztak és idéztek elő, sőt, a jelek szerint eszük ágában sincs abbahagyni. Az a kérdés tehát ezen a ponton, hogy Varga tényleg hiszi-e, amit mond, vagy valóban csak addig terjed a horizontja, amit előad.

Nem mindegy, mert az ítéletnél majd ezt mérlegelni kell.  Azt, hogy lássuk, minek nézi ez a némber a bávatag texasiakat és velük együtt minket, de ezen felül még inkább azt, ha volt is valaha Paradicsom itt a Kárpátok alatt (nem, csak lehetett volna), azt is elcseszték. Sőt, nem is szétbarmolták hegedűszóra, hanem kompletten ellopták, és a mimagyarok tátott szájjal nézik a kiválasztott nersevikeket, milyen jó is nekik. Erre volt jó a nacsasszony szómenése, de jelenlegi állapotunkban már ez is teljesen mindegy.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
8 hozzászólás “Elcseszett Paradicsom
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Azt kell mondjam, hogy valami nagyon nagy baj van a magyar jogászképzéssel. Gyakorlatilag a jogi karokról kerülnek ki a fidesz legaljasabb narancsgalléros bűnözői.A jucus bácsi, az orbánbalázs…

    Amelyik meg még ráadásul valamelyik katolikus egyetemet is megjárta, na azok a legaljasabbak. Véletlen?

    • kovacs_ugynok szerint:

      Azt nem állítom, hogy akik ezekből az intézményekből kikerülnek mind gazen’ber lesz, de az összefüggés vitathatatlan. :/

  2. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    ” ..Mi hallgatunk, és lesz aki csak éppen néz téged, mert örül, hogy lát ma itt.
    Fehérek közt, egy európait. „🙃

  3. Tom Sawyer szerint:

    „Szívet cseréljen, aki hazát cserél.
    Mert bárhol él csak félig él.
    És bármerre jár, bár mit is talál.
    Más ott a csók, más a táj..”

    • V.A. Lucky szerint:

      „Éhes magyaroknak
      Nem futja a kedvük,
      Míg az igazukat
      Tán kiverekedjük.”

    • trikolor szerint:

      Nem mindenki olyan érzelgôs, mint a korosztályod. A fiatalabbaknak van világlátásuk, van viszonyítási alapjuk, ami a szüleiknek nem adatott meg. Akik elmennek, jobb jövôt szánnak az utódaiknak. Igazuk van. Ennyi.

  4. Tom Sawyer szerint:

    Bocs, a harmadik gyerekem hagyja itt a paradeist éppen. Ez most speciel nem Litvániába,
    nem londonba, hanem Zürichbe..
    Röhely, hogy itthon nincs lehetőségük. Ezek nem tudnak megélni itthon ? Pedig nem tudnak… Aztán ez a való, a Lülü, a Tiborc, a a Homlok, meg az egész barom csürhe. Danke schön mein Führer , Herr Orban ! Vielen Dank !!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum