Vlagyimir Iljics Semjén

Szijjártó tegnap egészen váratlanul jelentette be, hogy Debrecenben az akkumulátorgyárat meghosszabbítják Bicskéig. Azaz, hiába sivalkodtak a cívisek az első ellen, nemhogy azt a hangot meghallgatta volna a Fidesz központi bizottsága, hanem a külügyes szíves közlése szerint kapnak a pofájukba még egyet. Kiváltképp érdekes ez abból a szempontból is, hogy már egyet sem bír el a környék vízzel és energiával, a Fidesz azonban kicsire nem ad, emberekkel, környezettel, semmivel nem törődik, gyár lesz, ha beledöglik mindenki, akkor is.

Jöhetnek a kínaiak. Már az első gyárhoz is hoznak pár ezret, ehhez a másodikhoz megint, és ehhez is ad kormányunk sok milliárdot. Valamit érezhetnek a pártközpontban, hogy ez így nem egészen kóser, mert ezzel párhuzamosan megszólalt Szentkirályi Alexandra egy egészen értelmezhetetlen üzenettel: „Minden munkahely elsőrendűen a magyarokat illeti meg, majd a határon túliakat, és utána jönnek csak a többiek”. Ezért őt ott, a Facebook-oldalán néhányan elküldték az anyukájába, mi ilyet azonban nem teszünk.

Inkább rámutatunk a debreceni immár két darab akksigyárra, az oda toborzott kínaiakra, és arra a KSH adatra is, hogy kies hazánkban immár több mint nyolcvanezer külföldi dolgozik, ami nem volna baj, ha ez az Alexandra asszonyság nem irkálna ilyeneket valami ismeretlen ok miatt. De irkál. Mert valahogyan igazolni kell azt, miért gázolnak át a debrecenieken, és voltaképpen az egész országon is, valamiképp meg kell magyarázni, miért szarnak telibe mindenkit önmagukon és a sleppjükön kívül.

A Fidesz értelmes munkahelyet, normális oktatást, élhető életet nem kínál az ország állampolgárainak. S ha ilyenért esedeznek, mint a tanárok immár egy éve, a diákok pedig most csatlakozva hozzájuk, akkor bolsevik kioktatást kapnak. Tegnap is lebontották a kordont a megalázottak és megszomorítottak, mert a kordonbontás ma a rendszer elleni lázadás egyetlen lehetséges eszköze, s ha valaki kérdezné, miért tették tegnap is, akkor rámutatnék arra, hogy a Pedagógusok Szakszervezete népszavazási kérdéseket nyújtott be az oktatásról.

Természetesen eredménytelenül. A Nemzeti Választási Bizottság az összes kérdésüket elutasította, mert ott is Fidesz-csicskák ülnek, ahogyan szerte az országban mindenütt. Törvényesnek nevezett módon itt elérni semmit nem lehet. A debreceni akksigyárról, úgy általában az ilyen gyárakról is szerettek volna népszavazni, de ezt a szándékot is lesöpörték, a Fidesz úthenger halad a maga útján nagy valószínűséggel a semmibe taposva bele az országot. Kordont bontanak reménytelenül a még pislákolók, mert mást nem tehetnek.

És akkor nagy pofával és a lehető legmagasabb lóról nyilatkozzák azt róluk a fidesznyikek, hogy szánalmasak. A fuldokló fejét a vízbe nyomják, kiröhögik, és mindeközben elégedetten böfögnek. Sőt, kegyes tanácsokat is adnak. Tegnap, miközben a kordon körül történtek a dolgok, Semjén is megérkezett a Karmelitához, ő is nevetségesnek és megvetendőnek nevezte az ellenzékiek élethalálharcát, akik a diákokat használják aljas céljaik eléréséhez. De a diákoknak is üzent, egy Lenin szólalt meg belőle.

Háromszor is mondta, üzente: tanulni, tanulni, tanulni. Még az a szerencsénk, hogy nem oroszul tette ezt, de miközben kibukott Semjénből a keresztény bolsevik, arról elfeledkezett szólni, hogy a diák hol tanuljon, kitől és mit, és legfőképpen miért. Hogy mehessen az akksigyárba a kínaiak mellé, mint ahogyan eddig sem volt sokkal több kínálat. Autókat összeszerelni a munkaalapú társadalomban. Magyarország fuldoklik a Fidesz szorításában. Szegényedik, butul, indulatokkal telik meg, zokog vagy vicsorog.

És hallgatja hol a győzelem, hol a harcba hívás harsonáit, miközben mindent ellep az ordas hazugság. Legjobbjai vagy elhullanak, vagy elmennek, vagy behódolnak, az élet kiszorul a kerítés mögül, és mindent megül a kilátástalanság. Tegnap ezúttal Lázár böfögte oda, hogy tíz év alatt elérhetjük az Unió nívójának nyolcvanöt százalékát, de nem életszínvonalról beszélt, hanem GDP-ről, amit kínai gyárak kínai munkásaival vélnek elérni. Ezzel párhuzamosan az is kiderült, hogy a kiskereskedelmi forgalom látványosan bezuhant.

Éppen ezért a Párt csökkentette a turistabuszos szolgáltatás áfáját. Meg fogunk dögleni, csak az a kérdés, csöndben vagy hangosan. Illetve az, mi marad majd utánunk az ország füstölgő romjain, de legfőképpen ki és miért. Mondaná az ember, hogy a huszonnegyedik órában vagyunk, csak az a helyzet, hogy elmúlt éjfél, viszont nem közelít a pirkadat. Mindent megül a sötétség, s mindeközben azt üzeni Vlagyimir Iljics Semjén, hogy tanulni, tanulni, tanulni. Szarházi, cinikusan buta féreg. Ő a miniszterelnök helyettese, ez mindent elmond az országról

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
8 hozzászólás “Vlagyimir Iljics Semjén
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Írtam már, hogy a probléma ismert, ahogy a megoldás is. El kell zavarni a hatalomból ezt a tehetségtelen, lopós, hazaáruló bandát!

    Csak nekem van már tele a tököm ezzel a kiskirályként arcoskodó, gyűlölködő fideszes bandával, a putyinfartúrással, az EU bajnok inflációval, az EU sereghajtó fizetésekkel, plusz a 27% ÁFA-val?

    Ja, és kéne már egy népszavazás, hogy az un. fideszes választási bigottságnak maximum azt legyen joga vizsgálni, hogy egy kérdés normálisan van-e megfogalmazva, és más állampolgárok jogát nem sérti. Aztán kutya kötelessége legyen engedélyezni. Így akár bizalmatlansági népszavazást is lehetne tartani az orbán kormánnyal kapcsolatban. Ahogy az is tény, hogy jobb, demokratikus országokban ilyen miatt nem kell, mert maguktól is lemondanak, sokkal kevesebb miatt is a politikusok, miniszterelnökök. :/

    • Anarchista Pista szerint:

      Kedves kovacs_ugynok. Kérdésed láthatóan költői, mert a tavaly áprilisi választás és az azt követő egy év bebizonyította, hogy sokkal kevesebb embert zavarnak a felsoroltak, mint ahányat nem érdekelnek vagy egyenesen örülnek neki. Úgy tűnik, hogy a magyarok több mint egyharmada változatlanul élvezi, ha „seggbebasszák”!

      • kovacs_ugynok szerint:

        A 8 millió választóból kb. 3 millió szavazott a fideszre, akkora csalások közepette, hogy a Holdról is látszott. Ez 37%.

        De ha azokat nézzük akik felemelték a seggüket és elmentek szavazni, azok közül is csak 52% szavazott a fideszre. Csak a torz választási rendszer, amit a fidesz egyoldalúan, teljesen jogtalanul megváltoztatott, ami szintén csalás, eredményezte csak az újabb 2/3-ot.

        A 3 millió szavazójukból 251 ezer levélszavazó, akik hibahatáron belül mind a fideszre szavaztak (csalás).

        Vajon a maradék 2.8 millió fidesz szavazóból mennyien szavaztak volna a fideszre, ha az országos terjesztésű média nem az ordas fidesz propagandahazugságot fújná, és nem hallgatná el az orbánék disznóságait? Mondjuk ha „csak” olyan szinten számolnának be az orbánék disznóságairól, mint a kos út rádió 2006-ban az öszödi beszédről? És itt értelemszerűen nem a folytatólagos disznótorozásra gondoltam.

        Ja, és a választások 1 éve voltak, azóta azért történt egy-két dolog, lopás, hülyének nézés, infláció, stb. Vagyis, vasiasan, az akkor vót, most meg most van.
        Nyilván nem a vérfideszek fogják elzavarni az orbánékat. Ettől függetlenül az orbánék amíg hatalmon vannak, kárt okoznak.

        Egyéb kérdés?

        • Anarchista Pista szerint:

          Értem én, hogy az akkor vót! Mostan meg most van! De akkor hol vannak a tömegek akik világgá akarják kergetni a kolostor disznót?

  2. Yeti szerint:

    Tegnap este vetítettek a csauseszku kipurcantása körüli eseményekről egy filmet. Az ottani másodvonal nyúvasztotta meg szaporán feleségestől, mielőtt még elpofáznák a többiek is mennyi gazemberséget csináltak.
    Ennyit a nép felkeléséről.

  3. miki1950 szerint:

    Bár nem Konok Péter anarchistának hívnak, de egyet kell értsek egyáltalán nem anarchista véleményeddel,
    annál is inkább, mivel ez a nagy magyar valóság és azt cifrázhatjuk jobbról vagy balról, attól még valóság marad.

    • miki1950 szerint:

      Anarchistának szántam!

    • Anarchista Pista szerint:

      Sajnos nem találtam ide illő Proudhon vagy Kropotkin idézetet. Így a dolgok szigorúan anarchista elveken nyugvó értelmezésével adós maradtam. Így jobb híján inkább leírtam azt, hogy mit gondolok én. Egyébként az „anarchista” véleményem szerint ez a NER nevű virtschaft nem teljesen független attól a világjárványtól, amit közkeletűen globális kapitalizmusnak szoktak hívni. Már arra gondolok, hogy bizonyos kapitalistáknak érdekük, hogy a kolostordisznó addig pöffeszkedjen az ország élén amíg a koleszterin vagy a mája el nem viszi a pokolba. És ebben a magyarok töketlen, gyáva kollaborálása illetve eredendő fasizmusa ezeknek a kapitalistáknak – és persze a kolostor disznónak is – a kezére játszik…
      Ez volt az „anarchista konteók” egy perce.
      A tényekkel igazolható valóság pedig az amit fentebb leírtam és amit te is voltál szíves egyetértőleg helyeselni. És szerintem akinek van szeme az látja, hogy amikor lehetett volna nem küldték el a picsába a törpe Mussolini-t, és még most sem vonulnak tömegek a Várszínház épületéhez, hogy kidobják az ablakon. Csak néhány vakmerő, romlatlan gyermek ment oda, akiket a hatalom kutyái aztán bántalmaztak. A szüleik nagy része és azok akiknek hasonló korú gyerekük van és mindenki más meg továbbra is csak lapít. Néhány politikus ment oda, akik sikeresen lebontották a kordon de a „nagy áttörést” továbbra sem látom…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum