Ketreccel védett személyek

Kiderült, amit sejtettünk. Sőt, tudtunk, hogy a Karmelitában semmilyen építkezés nincs egyáltalán, viszont ennek ellenére éppen ezért jogosan húzták fel oda a kordont. A kerítést, amely a hűvös, cinikus és beszari hatalmat a világ rajtuk kívül eső részétől elválasztja. A nyughatatlan Hadházy képviselő csikart ki választ a Budavári Önkormányzattól – mert nem bír magával az az ember egy kicsit sem -, akik azt írták érdeklődésére, hogy „A Színház utcában a forgalomtechnikai lezárás biztonsági okból történt, védett személyek biztonsága érdekében, ezt a Készenléti Rendőrség jogszabályi felhatalmazás alapján megteheti”.

Megdőlt tehát az a feltevés, aminek mi is bedőltünk, miszerint bírósági határozat van arról, hogy jogtalan a kerítés felállítása. Mert ugyan ez a határozat megszületett, de, mint kitetszik, nagyjaink ezt kicselezték, túljártak mintegy a törvény eszén, és magasabb szempontokra hivatkozva barikádozzák el magukat a pórnéptől. Mintha lenne tőle félnivalójuk, bár eddig nem volt. Ellenben szégyellik a beszariságukat, mert más nem indokolja, hogy egész eddig hazudtak a kordon felállításának igazi okáról. Kitartóan mondogatták a nemlétező építkezést, hogy azért kell a rács, mert a gyanútlan járókelők fejére esik netán egy tégla.

Erről szó nem volt soha. Mégis, még 2021-ben lezárták az Orbán dolgozója előtti utcát, s azóta is úgy van, a következő magyarázattal: „Érdemben megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának daruállítással is járó szerkezetépítési szakasza, ezért a kivitelező kérte az organizációs terület módosítását”. Ez az organizációs terület ez olyan szép duma, hogy ezt megjegyezzük, ahogyan azt is, hogy építkezésnek nyoma sincs, és mint mára kiderült, nem is volt, hanem csak védett személyekről, akik nem akarnak semmiféle pórnéppel vegyülni. Olyanokkal, akiknek nincsenek fideszes pedigréjük, mert nem bírják a szagukat.

Szánalmas ez a hatalomjátszás, röhejes az igény, hogy amikor érkeznek a kormányülésre a töketlen és alkalmatlan miniszterek a fekete szolgálati autójukkal, semmi se zavarhassa meg az önmaguk fontosságába vetett hamis illúziójukat. Orbánról nem is beszélve, akiről tudjuk, hogy mint minden diktátor, retteg, de ez legyen az ő nyomora. Pontosan nem lehet behatárolni, mikor fogta el a méltóságos urat a félelem és rettegés, de valamikor sok évvel ezelőtt, amikor a nagygyűléseit kezdték el elkeríteni, hogy oda csak válogatott, neki csápoló közönség juthasson be, akinél nincsen síp. Mint emlékezhetünk.

Igazából nem is félelem ez, illetve nem a test, hanem a lélek iszonyata volt ez még hajdan, mégpedig attól, ne kelljen szembesülnie azzal, a társadalom túlnyomó része rühelli őt. Kellett ez a szeretve élés hamis ábrándjához, később aztán és persze, a kevlármellénnyel már a nyüves élet féltése is megjelent, de ez – mint tudvalévő – a diktátorlét természetes velejárója. Nem volt még olyan despota a történelemben, aki ne ekképp tengette volna a mindennapjait. Egy idő után aztán a kormányát is belekeverte ezek szerint ebbe, akiknek szintén nem tenne jót, ha szembesülnének a valósággal. Tényleg szánalmas, viszont megvetendő.

Innen nézvést tehát igaza van Hadházy képviselőnek, aki a kordont a rendszer szimbólumának tartja, annak lebontását pedig a jelen állapotban a lázadás egyetlen lehetséges kifejezésének. És innen magyarázható a rendőrség megvetendő könnygázazása is, akik ezek szerint nem a malteros vödröket, hanem a hatalmat önmagát óvják a tömegektől, akik kicsik, olykor fiatalkák, de a miénkek ők egészen. Már azoké, akik velük együtt óhajtjuk és reméljük az élősködő és basáskodó brancs eltakarodását, akik ím, ketrecben élik le az életüket, frakcióülések, ünnepek és egyebek során egyfolytában.

A karmelitai kerítés, a buszok mögé rejtőzés, a fóliával letakart rácsok mögötti élet a fideszes létforma maga. Az önmagát ketrecbe záró hatalomé, amelyik a sarokban gubbaszt, és pénzért lehet megtekinteni, de ingerelni nem szabad. Ilyképp, ami van, az röhejesés szomorú, ezek önmaguk rabjai, a kényszerképzeteiké és a hazugságaiké, ami egyszer majd rájuk omlik, amikor összedől az épület. Azonban ehhez sem Hadházynak, sem a diákoknak, se nekünk semmi közünk nem lesz, csak ki kell várni, hogy önmaga súlya alatt roskadjon össze, Ám az a sajnálatos kérdés, lesz-e akkor még olyan, aki emlékszik arra, milyen is a nélkülük megélt szabadság.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
8 hozzászólás “Ketreccel védett személyek
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Annál is inkább a szimbóluma az orbán rezsimnek ez a kordon, mert ha jobban megnézzük, hogyan néz már ki a felújított épületek előtt ez a csirkeháló? Ocsmány, mint a NER kleptokrácia.

    Amúgy, ha Hadházyék helyében lennék, akkor nem lebontanám a kerítést, hanem megvárnám amíg a kormánytagok bemennek a Karmelitába, aztán karvastagságú lánccal lezárnám a bejáratot, ne tudjanak kijönni. A kerítésoszlopokra meg gipszből raknák oroszlánokat, a kerítésre meg táblákat a következő felirattal:
    HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, nem LOPHATOD EL A MAGYAR ADÓFIZETŐK PÉNZÉT!

    (igen, az akart lenni… a tények makacs dolgok)

  2. Yeti szerint:

    Majd jönnek helyettünk olyanok, akiknek még ez is nagyobb szabadságot jelent a saját jelenlegi helyzetükhöz képest.
    Nacionálé dal kezdete maradt a régebbié: „A múltat végképp eltörölni, Rabszolga-had, indulj velünk!”
    Viszont: A Föld NEM fog sarkából kidőlni, minden voltunk, semmik leszünk!

  3. kovacs_ugynok szerint:

    Namost, a dagadt hazudott az építési területről. De hazudik a pedagógusok béréről is, hogy az EU nem ad rá pénzt. Most olvasom, hogy az utóbbi éven a lölö vagyona havonta 15 milliárddal nőtt. Ez pedagógusi fizetésekre átszámítva, 100 ezer pedagógusnak havi 150 ezres fizetésemelést jelentett volna. Ezt a közpénz viszont az orbán strómanja egy az egyben ellopta.

    És ő még csak 1 csekély értelmű stróman a leggazdagabb magyar sorban. Az első 10 között 1-2 kivétellel mindegyik NER közeli, közbeszerzéseken gazdagszik. Magyarul, a magyar adófizetők pénzén. Főleg mióta az EU leállította a kifizetéseket. De ezt egy ostobenkó fideszdrukker nem is tudja felfogni. Mert ha felfogná, nem szavazna ezekre a tolvajokra. :/

  4. Jane Doe szerint:

    Nos, ha valóban így van, hogy semmit nem tehetünk a jelen állapotok megváltoztatásáért, „csak ki kell várni, hogy önmaga súlya alatt roskadjon össze,” – hát, nekem annyi időm már nincs. Akkor erősen el kell gondolkodni azon, hogy vagy a rácsnak vagyunk a rossz oldalán, vagy a f@sznak.

    • cyr45 szerint:

      Nekem meg pláne nincs annyi időm!:(

      De egyáltalán nem bánnám, ha sikerülne megérnem, amikor ez a szemétdomb (amit ez a kis kakas összehozott) végre összerogyna.

      A nép (az istenadta nép) eltűri,
      mert már úgy van dresszírozva, hogy ez minden lét legjobbika!

      És ennél csak rosszabb lehetne,
      ha (újra) Gyurcsány lenne hatalmon!

      Egyéb lehetőség pedig nincs is…

      • miki1950 szerint:

        Ja, mert Gyurcsány maga az ördög, mert 13 év óta ő kormányozza az országot a vesztébe.
        Ez esetben egyetértenék, csak éppen nem igaz.

        • kovacs_ugynok szerint:

          Jóindulatúan tételezzük fel, hogy az illető csak ironizálni akart Gyurcsánnyal. Azzal, ahogy a tolvaj maffia beszopatta az en’bereket, ne azzal foglalkozzanak milyen egy semmirekellő kormánya van az országnak, helyette rettegjenek attól hogy visszajön a „gyúcsány”.

          Pedig ha más nézőpontból néznénk a dolgokat, ahogy más, demokratikus országokban szokás, az orbán kormánynak már régen le kellett volna mondani, vagy ha nem akar akkor lemondatni. Magyarországon az országgyűlés választ miniszterelnököt, tehát a fideszes képviselőknek, mint a legnagyobb (bár csalással hatalomra jutott) pártnak kellene leváltani az orbánt, a kormányával együtt.
          Egy biztos, az orbán teljesen alkalmatlan miniszterelnöknek, és a magyar állampolgárok bizalmát is régen eljátszotta azzal, hogy leggazdagabb magyart csinált a cigány gázszerelő haverjából. Tehát az nem lehet kérdés, hogy mennie kell. Ez pedig értelmetlenné teszi a „ki lesz helyette” és a „gyúcsányozós” kérdéseket. Ott a fidesz nevű (kamu) párt, válasszon helyette mást, csak ne a tömjénzsótit vagy a sintérsanyát. Ha meg erre alkalmatlan, fel kell oszletni az országgyűlést és új (tiszta, 2 fordulós) választásokat kiírni, a 2010-es választási törvények szerint. Aztán ki lesz az orbán helyett? Kit érdekel! Akit többen akarnak. Most is ugyanerre hivatkoznak az orbánék. Még az is lehet egy egészen európai, normális miniszterelnököt és kormányt sikerül választani az új, fidesztelenített országgyűlésnek. :/

          • cyr45 szerint:

            Nem jött le egyértelműen amit írtam?…

            Hogy „jóindulattal kell feltételezned” az iróniát?
            Mellesleg, ez már nem is irónia volt részemről, sokkal inkább szarkazmus, sajnos!:-((

            Mert az, hogy -az ország egészét tekintve- már a szájunkig ér a sz.r, de még mindig vannak vevők az ijesztgetésekre, hogy lehetne rosszabb (mert nem) félelmetesen szomorú!

            És ezeknek a voksa pont ugyanannyit ér, mint a normális embereké.:-(

            Itt tartunk, eredményes volt a 13 évnyi folyamatos népbutítás, és ijesztgetés!

            Mellesleg, én még emlékszem egy orbáni mondatra:

            „…soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.”

            Ezt pár nappal több, mint 35 éve mondta…

            Ehhez képest, itt tartunk, ahol!:-((

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum