A magtár miniszterelnöke

„Ha most nem is könnyű a helyzet, rendbe fogjuk hozni a dolgokat, és a gazdavilág meg fogja találni a számítását” – jelentette ki Magyarország örökös miniszterelnöke egy magtárban, Nemesgörzsönyben. Mivelhogy kampány van. Nem tudom, érezzük-e ennek a mondatnak a fonákságait, mert az az ember mondta, aki másodjára immár tizennegyedik éve dirigál, ezen belül is nyolc éve teljhatalommal, rendeleti kormányzással (tömeges bevándorlás okozta veszélyhelyzet 2016-tól, aztán a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, a járvány miatti veszélyhelyzet, majd a háborús veszélyhelyzet) irányítja a birodalmát.

Nos, ehhez képest most egy magtárban ígérget szebb jövő néhány tucat traktoristának, csak szavazzanak rá. És senki nem akadt a gazdák között, aki megkérdezte volna, eddig mit csináltál aranyom, illetve azt sem, hogy mesélné is el, hogyan képzeli a „rendbe fogjuk hozni a dolgokat” kitételt. De az sem ugrott be, hogyha most nem jó, akkor vajon ki cseszte el. Nyilván az elmúlt nyolc év, meg a tudjuk kik. Olyan volt ez, mint pár nappal ezelőtt Nagy Márton miniszter, aki hat évre taksálta, hogy Magyarország majd eléri az uniós fejlettségi szint kilencven százalékát, amire szintén volt tizennégy évük, csak elcseszték és ellopták.

De nem is ez most, hanem a magtár. Mielőtt ott hirtelen és váratlan megjelent doktorminiszter urunk, azt közölte a közösségi oldalán, hogy „berúgta a kampányt”. És itt sem érdeklődött senki tőle: hová, ha meg motorbiciklire utalt az elcseszett hasonlatában, akkor meg, hogy ki az, aki berreg. De megszoktuk már az ilyesmit a dakota lovak óta, csak sajnos erősen unjuk. Viszont most, amit a magtárban előadott még a már idézetten kívül, az nagy valószínűséggel mindennek az alja, illetve az sem tisztázott még, hogyan került oda. Hogy miért, azt látjuk. Mert meghirdetve a nemesgörzsönyi kirándulás nem volt sehol.

A gazdák viszont tudtak róla. Ám nagy valószínűséggel gondos válogatáson estek át, hogy az esemény zavartalan legyen, ne fordulhasson elő elégedetlenség, éppen úgy, mint annak idején Feri bátyámmal a kocsmában, akinek be lett ígérve a nyolcvan. Mindegy is. De feltehetőleg a magtárban óhatatlanul meglévő patkány populációt is átvilágították, hogy a szeánsz tökéletes legyen, mert érdemes még a már idézett kijelentésen kívül is odafigyelni arra, ami ott történt, mert ez a cirkusz még Orbántól is szokatlanul volt röhejesen alávaló. Látjuk, ahogyan ez az ember hogyan süllyed egyre lejjebb a morális és intellektuális ganyéba.

Idézzük fel azt a pillanatot, amikor doktorminiszter urunk bérből és fizetésből élő alkalmazott volt szavai szerint, most viszont paraszt. Illetve és jobban mondva az ő előadásában: „Én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke, kitől várjon a magyar gazdatársadalom, meg a magyar vidék, meg a magyar falu segítséget, hogyha nem a közülük jövő miniszterelnöktől”. Fölsejlik itt egyébként Rákosi atyánk híres képe a búzakalásszal, de könnyű lenne ezt a magas labdát leütni, mert tudjuk, hogy minden populista épp az, ahol van, ezek ilyen kaméleonok. Illetve jellemtelen bagázs, akik közül elég neves már ez az Orbán.

Szavazz rám! Nem az Európa Kiadó zenéje jutott az eszembe, hanem a magtári látogatás célja, amit a kedves vezető ki is mondott a kalapos gazdák előtt, ekképp: „Önök fegyvert adnak a kezembe. Én nem leszek rest az előrántani, lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak akkor, ha van a kezemben eszköz. Az én fegyverem az önök szavazata”. Már megint ez a vadnyugati lövöldözős stíl meg a suhintás. A történeti hűség kedvéért, meg, hogy szó ne érje a házunk elejét, tisztázzuk, hogy mindezek után lett beígérve az eljövendő Kánaán, ami viszont ezek szerint most épp, már megint, vagy még mindig nincsen.

De majd lesz a lövöldözés után, illetve akkor, ha „új vezetőket választunk az Európai Unió élére.” De ki legyen az, hát, a magyar, jobban mondva magtári miniszterelnök, és tessenek engem megkövezni, hogyha valami disszonanciát érzek az Európa fura ura, versus egy nagy halom búza előtt pofázok válogatott gazdák előtt képben, de nekünk ezt dobta a gép. Ebbe a bukolikába azért belezavarhatna az a dilemma, hogy aki ezt a lufit fújja, az futballistának készült a pártfunkci papa ütlegei mellett, de nem ez az első, és nem is ez a legnagyobb hazugsága alavju Vitornak, de ezt is megszoktuk. Viszont rohadtul unjuk a manust.

De ki nem, ugye – volna feltehető a kérdés, és egyben az a csodálkozás is fölbugyog mibennünk, hogy arra a katyvaszra, amit most a magtárban előadott, még mindig van fogadóképes kereslet. Mert van, elnézve a nemesgörzsönyi képeket, így nagy valószínűséggel ezekben benne van a komplett ország tragédiája is. Nem tudható, mert ez is titokban szerveződött, indul-e még „vidékre” a főni, s az sem, ha igen, ott összefut-e egypár „szőrét hullató rossz, vidéki rókával”. Vagy erre csak mi emlékszünk, ahogyan arra is – és nézzenek utána -, hogyha „falusi” miniszterelnökről van szó, akad néhány elődje a ládafiában. Tehát ebben is hazudott.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
7 hozzászólás “A magtár miniszterelnöke
  1. Yeti szerint:

    Nem a kampányt kell berúgni, hanem a krampuszt kirúgni.
    Esetleg rázárni a grazi lőteret, ott puffogtathat kedvére.

    A gazda( Vozsgy) valóban megtalálta a számítását, de ez a közönség a jobbágyai sorából kerülhetett ki.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Persze. Kaptak egy rahedli EU-s pénzt, aminek egy részét megtarthatták…

  2. polyvitaplex szerint:

    „Önök fegyvert adnak a kezembe.”

    Hát elég szemtelenek a gazdák, hogy mindenképpen fegyvert akarnak tuszkolni a békepárti miniszterelnök kezébe. Sebaj, majd ő ekevasat kovácsol a fegyverekből.

  3. kovacs_ugynok szerint:

    Titkos pedofidesz választási kampánynyitó a sok fideszes(,) búza közt.
    Vagy ugyanez a mondat vessző nélkül…

  4. Ultron szerint:

    A békeharcos nem nézi, mire lő, egyszerűen mindenre, ami mozog (a kakadu haverja pl. igen sokat mozgolódik, de a békemenetes csűrhéje sem teljesen statikus, csakhogy tippeket adjunk).

    Amúgy csak újfent kiderült, hogy még egy ekkora debil bugris f@szkalapot nem hordott a hátán a föld.

  5. Maverick szerint:

    – Hello röfik.
    – Gumicsizmás disznóvágás.
    – Khalbászfesztivál.
    – Magtár.




    Aki korpa közé keveredik megeszik a disznók.
    Előbb-utóbb.

  6. ulzana szerint:

    Értelmet nyert számomra a magtári pocok kifejezés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum