Ev ertekel ö

medveMáma beszét a tévébe a zorbanbácsi. Ibojnéni mutata nekünk a uzsonaidöbe, zászlok elött át a zorbánbácsi, Nem tom mér kölöt nézninekünk, de az ibojneni mutata. Fontosvót bisztos. A muttkois azvot, amiko a fideszbácsi a tévébe monta, jó ha tudjuk mi a kareszal itt azoviba, hogy mér látogatot meg minketa putyinbácsi.

Szerettük mink, ahogyan a nagyatóval jöt, amit meg egy mégnagyob röpcsi hozotide, karcsi hajtogatniis akart eggyet a szavétábul de nemment neki, nemvot akora szavéta. Monta is nekia zibojnéni, hogy inkáb a szályát törüjje vele, tisztára telybepapás vótneki ennisetud ez a karesz, mer a karesz hüje. A gyöngyiis hüje csak én, vagyok okos énnekem a segembe is felyem van. Irniis tudok.

A fideszbácsi aszonta ako, hogy örüjjünk, mer ez a putyinbácsi azérérkezet, hogya mama mega papa ezután is tugyon füteni nekünk othol. Jóhogy itvót. Énnem szeretema hideget, örülünk mi nagyona kis hugomal a zancsáva, hogyaz orbánbácsi meghítaide, hogy ezutánis lehesen nekünk meleg azotthon. Nagyonjó, emberez a zorbánbácsi hogy igy gondol mireánk a zancsáva.

Szépek is vótakketten ők ott a paramenten, ahogy lobogottrajta aza fehér meg kék meg piroszászló, asziszem ez a putyinbácsié lehet, majda foglalkozáson csinálokijet hurkapáccábu meg papírbu, szép lessz. Máma egyedüvot az orbanbácsi, de beszét, aztat tud csak nemértem amit mondabácsi, Harcót máma, de nemtom kive. Iboj néni sokszó mutassa nekünk a tévébe ahogy mondogatja ez a bácsi.

Rángatozni szokot nekia felye meg a szájaszélit szokta nyalogatni, máma nem. De harcótt, aszonta, hogymeg nyugodtak vagymi, de semit seértetem, pedig okosvagyok a segembe felyemme. Meg kölött nézni, nem tommér, de látomén hogy köllnekünk. Jo emberahoember, akia zorbánbácsi, aki meg csinát idea zovi melé egybótot mégrégen hogy megóvjon valamitü, nemtom mitü mer tisztasötét neki a züvege és aztat irták rája hogy nemzeti dohánybót, néha amama bemegyide de nemtom micsinál, engemet kinköll nekihagyni.

rókaBarna üvegevana bótnak, piros meg fehér megződ csikok vannakrajta, olyanok mint a putyinbácsi zászlójamellet a paramentbe. Tudom aztis hogy ez mega mi zászlonk, aligtuttam megkülümbözni a putyinbácsiétó akkó, pedig nemvagyok szinvakos. Szépünnepéj vót otta tévébe, koszorutis vit a putyinbácsi valami oszlopho, de eneknem örütek másbácsik. Nemlehet érteni ezeket a fenöteket, nemisérdekenek, azajó hogymeleglesz ezutánis. Máma nem beszétek másikbácsik, csakazorban. Nemis értettem a zegészet, de a zibojnéninek jóvót, kinyitota is a zajtot, vár a dömperemmegyek.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: ,
2 hozzászólás “Ev ertekel ö
  1. B.Ridegh Tamás szerint:

    Őszintén szólva felemelő érzés volt egész nap Rezeda címével tündökölni, ráadásul feltételes módot megélni múlt időben…
    Bocsánat! Minderről természetesen nem tehetek, csak az angyalok, nyilván! 🙂
    Az Év értékel Ő természetesen Rezeda kiváló alkotása!
    Én kérek elnézést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Lájkolj!

Archívum