Így megy ez

Van annak valami utolérhetetlen bája, ahogyan a Fidesz&Co kommunikál a kinevezett és ki tudja, honnan szalajtott mindenféle szóvivőnek nevezett marionettek által, akik úgy teremnek a magyar posványban, mint jófajta pirospöttyös kalpagú gombák egy kiadós eső után az erdő mélyén, akárha Jancsi és Juliska világa elevenednék meg újra meg újra, amit a tátott szájú gyerek bambán bámulva hallgat, mert úgy érzi csodákra nyílik a szeme, és így is van.

Mindez persze egyáltalán nem újdonság, ennek az alakulatnak az utolsó őszinte megjegyzése még a történelem előtti időkben esett meg a parlament falai között, amikor a leendő prime minister – a mai mini duce – egy ülés során elrikkantotta magát, hogy térdre csuhások, meg az utolsó szívből fakadó nonverbális megnyilatkozásuk is etájt lehetett, amikor a trianoni megemlékezés kapcsán úgy rohantak ki az ország gyűléséből, mint később – amikor Saulusból már Paulussá váltak -, és maga a Sátán (vö: Gyurcsány Ferenc) szólt a megszentelt falak között. Ekkor már tudvalévő volt, hogy az ember, aki soha nem hazudott, csak akkor mond igazat, ha nem mozog a szája, és így van ezzel a nyája is, a jól idomított bércsapat, amelynek tagjai építőkockaként egészítve ki egymást fossák azt a hülyeséget, amit a felcsúti OKJ-s tanfolyamon vertek beléjük, és meg kell vallani, az agymosoda igen snájdig bérrettegőket faragott belőlük, így mindig teljesítik a penzumot, amit a tanító bácsi aznapra előírt nekik. Persze vannak túlbuzgók is, de Istenem, nem lehet tökéletes egy rendszer sem, a lényeg mégis az, hogy folyjon a bélsár a szájukon kifelé, ha már egyszer eltátották.
orban-csalad-imadkozik-qpr
Az irányvonal később mondatott ki, amikor OV nem átallotta bevallani, hogy nem arra kell figyelemmel lenni, amit mond, hanem amit csinál, és a legcukibb mindebben, hogy ezt is csak ’ésakkormivan vállvonogatással vette tudomásul a drága nép, és annak általa jelölt, a narancshoz képest másfajta előjelű „elitje”, amit jobb híján ellenzéknek neveznek. Hosszú ez a történet, ezért csak egynehány sarokpontot emeljünk ki, mint anno osztályfőnök úr a matek órán, hogy a leghülyébb is megértsen belőle valamit, mert teljesülnie kellett a minimális célnak, ami az volt, hogy mindenki menjen át az érettségin, ezt sikerült is elérnie, most azonban, itt a nagy, nemzeti összmatekon bukásra állunk, ezért ismételjünk el néhány tételt vagy sarokpontot úgymond, hogy megvilágosodjunk arról, mi folyik itt, ha nem túl késő már minden, tehát beleesünk a hiábavalóság csapdájába, de mégis azért.
bajnai_sportcsarnok_130517ml_67
Teljességre persze hiába is törekedne az ember, mert akkor meg kéne írnia a Musil-féle „Tulajdonságok nélküli ember” Fidesz-kiadását, ami alapesetben is kétezer oldalt kóstálna, és ez valljuk be, nem megy, és fölösleges is volna, ezért csupán néhány kiemelkedő – bár melyik nem az – baromságra fókuszáljunk a nemzeti bográcsgulyásból, kóstolónak ez is épp elég lesz, hogy kiderüljön a rothadó narancs agyak mérhetetlen ótvarsága.

Először:

Semjén Zsolt egyébiránt – annak ellenére, hogy egy valójában nem létező párt elnökeként képes miniszterelnök-helyettes lenni -, nem bír magával. Nemrégiben még a most tobzódó őrület előkészítője volt, és büszkén vállalta. „Én is mondtam már egy-két hegyeset, amikor elkezdték támadni a katolikus egyházat pedofil vádakkal. Erre megjegyeztem, hogy ők saját bizonytalan élethelyzetükből csinálnak politikai ideológiát. S akkor elindult egy adok-kapok. A másik dolog, ami ezt a harcos szerepet erősítette, a frakciószövetség döntése az őszödi beszéd után, hogy Gyurcsány Ferenc felszólalásainál nem veszünk részt az Országgyűlés munkájában. Beszéljünk nyíltan. Ez egy politikai feladat is volt: Gyurcsány Ferenc amortizálása. Ez százszázalékosan sikerült.” – nyilatkozta ezt még 2010 elején a Magyar Narancsnak, de ekkor legalább nem hazudott.

Nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottnak nevezte ki a kormányfő Selmeczi Gabriellát; a fideszes országgyűlési képviselő vizsgálatot indít, hogy kiderüljön, mekkora kár érte a magánnyugdíj-pénztárakba befizetőket. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Selmeczi Gabriella feladata, hogy összehangolja azokat a tevékenységeket, amelyekkel a magyar emberek nyugdíja biztonságba kerül, „és el tudjuk hárítani azokat a kockázatokat, veszélyeket, amelyek a nyugdíjakra és a nyugdíjasokra azért leselkednek, mert a magánnyugdíj-pénztárak válságba kerültek”. A végét tudjuk.

Magyarország nem hagyja magát, nem fogjuk engedni sem a külföldről érkező gazdasági lobbiknak, se a helyettük megszólaló politikai erőknek, hogy a magyar Parlament döntéseibe beleszóljanak – hangsúlyozta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői napirend előtti felszólalásában a parlamentben. Ő azóta is folyamatosan küzd és véd, szerinte körötte mindenki hazudik, csak pártja nem, amely az igazság egyedüli letéteményese és bajnoka, és ezt hiszi is, vagy csak úgy tesz, de akkor nagyon jól csinálja.

Másodszor:

Míg a fentiek az úgynevezett első vonal hülyegyerekei, az utánpótlás folyamatos, amely rétegben bizonyos Kocsis Máté nyomul mostanság megállíthatatlanul, tőle is van néhány sziporka.
fidesz_szekhaz_haha
Az Együtt-PM Szövetség korábban azt közölte az MTI-vel: demonstrációt tartanak hétfőn „a Fidesz-maffia, a trafikmutyi és a földrablás” ellen. Kocsis Máté a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, este hat órakor „Gyurcsányék és a Bajnai gárda is tüntetni fog a Fidesz székházánál”. Az eseményen ezúttal Bajnai Gordon is részt vesz – tette hozzá –, aki szerinte ezzel nyilvánvalóvá teszi, hogy a korábbi erőszakos akciók is az ő kérésére valósultak meg. Hangsúlyozta: a Fidesz most is erőszakos demonstrációra számít. Kocsis Máté szerint „pláne nincs szüksége” az országnak azokra az emberekre, akik tizenöt alkalommal emelték a rezsit, elvették a nyugdíjat, csökkentették a béreket és az alvilágtól vettek át pénzeket. Kijelentette: ez volt a maffiabaloldal, és ugyanezek kiáltanak ma korrupciót és akarnak erőszakos cselekedeteket végrehajtani.

Mondta ezt annak fényében, hogy bizonyítottan köztörvényes manusok védték a szent épületet, ’apárt székházát a békés egyetemisták ellen, miközben kiflicsücsök asszony házi készítésű boltban vásárolt linzerrel kínálgatta a bűnöző elemeket, akiket amúgy odakint barátilag sósavval való meglocsolás mesés ígérgetésével biztatgattak, de ez szerintük mellékszál.

De van más is ennek a rosszembernek a mélységes bugyrában: Kocsis Máté Facebook-profilján a szerkesztők minősíthetetlen hangnemben reagálnak az egyébként ugyancsak minősíthetetlen stílusú kommentekre. A szerkesztők közölték: erről is a „Bajnai-gárdisták” tehetnek, akik ordenáré kommentjeikkel provokálják a szerkesztőket. „Ennek a facebook oldalnak a szerkesztői sajnálattal látjuk, hogy a mocskolódásra specializálódott Bajnai-gárdisták folyamatosan provokálnak. Ezzel próbálják lejáratni ennek a facebook oldalnak a készítőit, valamint rajtunk keresztül a Fidesz kommunikációs igazgatóját” – közölték, hozzátéve, hogy a nyomdafestéket nem tűrő beszólásokat még csak kritikának sem lehet nevezni, hiszen sokszor nem is a kiposztolt hírhez kapcsolódnak. Vö: báncsákabácsit a mocskosok.

Senki többet, harmadszor:

Tegnap énekeltem meg, amiről azt hittem, hogy a legalja a fideszpofázásnak (Gém, szett, meccs): „Sajtótörténeti szenzációt tudhat magáénak a Fidesz sajtóosztálya. Harangozó Gábor ma 11 órára kiírt, de 11 óra 4 perckor kezdődő sajtótájékoztatójára, 11 óra 3 perckor adtak ki közleményt: “Reagálás Harangozó Gábor sajtótájékoztatójára” címmel.” Azaz, kiderült, mindegy, bármit mond akárki is, kész a cáfolat, pedig még el sem hangzott tagadni-támadnivaló. Így derült ki végleg, hogy vannak kész panelek, ezeket elő kell húzni, találni kell hozzá egy éppen kéznél lévő szó(szar)vivőt, és mehet az agymosó mantra.

De van még itt nekünk ez a mesebeli nevű Hoppál bácsi is, ő se kispályás, ő is olyasmikről szónokol – amikor felhúzzák, mint gyerekkorom csipegető bádogcsirkéjét -, amiről amúgy szó sem volt. Amikor felteszik a kérdést, hogy ki lehet a felelős azért, hogy szerény becslések szerint ezermilliárd forintnyi uniós pénz mehet a lecsóba, mert ezt is elbaszták, akkor olyan válaszra futja neki, mintha a Holdról nézné a történéseket, és nem jutna hozzá el a hang, ergo tök másról kezd el hadoválni, és még milyen érdekeseket:

„A Fidesz szóvivője az ellenzéki felvetésekre nem reagált, viszont közölte, hogy szerinte a „bukott baloldal” most is sumákol. Hoppál Péter azt mondta: az MSZP-nek és az Együtt-PM szövetségnek inkább arról kellene tájékoztatnia a lakosságot, hogy miről egyeztetnek zárt tárgyalásaikon.”
budaigrimasz-d00016CAAceaec4ad5fcf
Ez a vég kezdete vagy a kezdet vége, mintha arról kérdeznék a pógárt, mesélje már el miként gyömöszköli az asszonyt a leeresztett redőnyök mögött. Így megy ez a tragédia felé száguldó kabaré ebben az országban lelkes asszisztálás mellett.

Pedig a fő porondmester elszámoltatási hazugságbiztos folyamatos buktáiról még szó sem esett.

Ámen.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum