Micimackó és a szuverenitás

Amikor Tompos Márton (Momentum) a kínai diktátort az Erzsébet hídra tűzött EU-s zászlókkal akarta üdvözölni, egyensapkás kínaiak vették őt körül. Ezek a kínaiak aziránt érdeklődtek, milyen zászlót akar odarakni, mert ha az netán tibeti vagy tajvani volna „az nagyon nem kedves dolog” lenne, de arról nem beszéltek ezek a sapkás kínaiak, mi történne a nekik nem kedves zászlók kitűzésekor. Hogy Tompost azonmód, onnan a hídról hajítanák-e a Dunába, vagy másképpen jeleznék, hogy átvették a hatalmat.

Annak idején Erdogan fogdmegjei magyar embereket vertek, de az is rendben volt, mint ahogyan kormányzati szinten ezzel sincsen semmi baj. Hiszen, amikor Gulyás Gergelyt megkérdezték a jelenségről a kormányinfón, hogy is van ez a hídon dirigáló kínaiakkal, azt felelte: „Tompos szavahihetőségére nem lehet kristálypalotát építeni”. Azaz, a magyar ember hazudik, holott videó is van a történtekről, de Gulyás ezzel azt mondta, nincs itt semmi látnivaló, tessenek oszolni. Plusz lehazugozta Tompost.

Hogy vázoljuk azért az alapállapotot, Magyarországon magyar állampolgárokat kínai aktivisták zaklatnak, amivel a magyar rendőrség nem törődik. A magyar rendfenntartók ugyanis azzal foglalkoznak, hogy a Micimackónak öltözött emberek se mehessenek a Kínai Kommunista Párt elnökének közelébe, mert neki egy régi ügy miatt herótja van tőle. Mindemellett az a kérdés is feltehető, hogy kies hazánkban kínaiak mi jogon vonogatnak kérdőre bármi miatt is magyar állampolgárokat, hacsak nem gyarmat lettünk, csak egyelőre titkoljuk.

Amúgy a Karmelita közelébe nem mehetett a magyar Micimackó, ezzel ellentétben azonban a kordonokon belül több száz egyensapkás, egyenruhás, kínai zászlót lobogtató kínai üdvözölhette az ő kedves vezetőjét. Akinek az az érzése lehetett, hogy a várban is otthon van, mert a magyar kormány tagjainak pofázmányán kívül európai arcot alig is láthatott. Teljes volt a siker, sorra jelentették be a gazdasági együttműködés új és még újabb elemeit, amit egészen egyszerűen úgy fordíthatunk le, hogy Kína kilóra vásárolja föl az országot.

Orbáni szemszögből erre égető szükség is van, hiszen miközben folyt a magyar-kínai parádé, kijöttek a friss államadóssági adatok. Áprilisra teljesítette kies hazánk az egészéves hiánycélt, irdatlan összegek hiányoznak a büdzséből, amire csak annyit lehet mondani, hogy recseg-ropog az ország. Az ázsiai pénz ezen segít ideig-óráig, de egyszer fizetni kell, vagy, ha nem, ezek a kínaiak viszik a hazánkat tokkal-vonóval. Hírlik, hogy békemenet készül júniusban, akkor javasoljuk a decens felvonulóknak, hogy vegyék elő a nem leszünk gyarmatos molinójukat.

Vagy nem fogják, vagy nem vonulnak, illetve, ha igen, akkor Brüsszel ellen fognak visítani, mert nem akarnak körülnézni. Ha megtennék, azt látnák, hogy a szuverenitás inog, de nem azért, mert Magyar Péter nagygyűléseket tart, holott arra szeretnék ráhúzni. Meg amúgy a szerencsétlen ellenzékre, hogy idegen érdekeket képviselnek, hazaárulók és nemzetellenesek, amiben az a delikát, hogy Orbán meg az orrunk előtt adja el az országot. Ennek a módja nagyon sok mindenkinek nem tetszik, de mindenki Soros kottájából játszik.

Szerintük, és takarózásképpen. Mindemellett ez csak a fecsegő felszín a Micimackókkal meg a hídon intézkedő kínaiakkal, ami ennél sokkal lényegesebb, hogy a mai cirkuszt az unokáink, illetve az unokáink unokáinak unokái is fizetni fogják, ellenkező esetben megszűnik az önálló Magyarország. Mindebből pedig az fakad, hogy ami cirkuszt most itt látunk harsonaszóra, az nem egyéb, mint nettó hazaárulás, aminek megvan a megfelelő büntetési tétele. Bár 2006-ban is megvolt a demokratikus államrend megdöntésének kísérletéért járó.

Akkor hagytuk, most is hagyjuk. Vietnámi, Fülöp-szigeteki munkások, kínai rendőrök, orosz titkosszolgálat, ez mind jelen van honunkban, így, ha volna értelme – ami nincs – rámutatnánk, hogy Lánczi elvtárs Szuverenitásvédelmi Hivatalának mely irányokban kellene szimatolnia, de ilyesmit ő nem fog tenni, mert nem azért hozták létre. Lehetne még ezt kerengetnünk és az igazunkat bizonygatnunk a végtelenségig, de semmi értelme nem lenne, mint ahogyan a jelen dolgozatnak sem sok van. Csak megmutattuk az újabb szöget hazánk koporsójában.

Látjuk szájtátva, ahogyan Orbán kalapálja bele – ha már a képes beszéd mezsgyéjére tévedtünk -, és tehetetlenek vagyunk. A fentiekről szóló írások alatt is olvasgatja az ember a kommenteket, az elemi felháborodást a jobb érzésű emberektől, akik azt is megvitatják a kibertérben, hogy ki kellene már végre menni az utcára. Aztán ebben kiegyeznek, és irkálják egymásnak tovább a bejegyzéseket, így eresztve ki a bennük felgyülemlett gőzöket. Mint valami rossz kuktafazekak, akik sípolnak, hogy fel ne robbanjanak.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
9 hozzászólás “Micimackó és a szuverenitás
  1. polyvitaplex szerint:

    Tompos Mártonnal ellentétben a magyar kormány legendás szavahihetőségére nemcsak kristálypalotát, hanem gránitszilárdságot is lehet építeni, ezt naponta tapasztaljuk.

  2. Yeti szerint:

    Nem az utcára kell kimenni, hanem ebből az országból.
    Nyugodtan megszűnhet ez az életképtelen ország, nem kár érte.

    • Ultron szerint:

      Pláne, hogy semmi értelme tüntetni. Semmi.
      Legális eszközökkel nem lehet változtatni, az erőszakra meg még erősebb ellenkampányt építenének ezek a mocskok. Újabb vészhelyzet (ezúttal belbiztonsági alapon), teljes huxit propaganda, de akár egy kiprovokált polgárháborút is kinézek belőlük. Az pedig megint csak nekik kedvezne.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Már bocs, de nekem ez a hazám…

      Miért nem voltatok Magyar Péter gyűlésén? Tele volt a Fő tér. 😛

      • Yeti szerint:

        Attól tartok, ez az ország csak a neresek hazája.
        De attól még más másképp érezhet.
        Nekem édes helyett mostoha, nem valószínű megváltozzon a hátralévő időmben.

        Soha nem mentem semmilyen gyűlésre önként.
        Részemről ez a pasas csupán egy pixisből kipottyant/kilökött volt nagyon magas beosztású nertag.
        Mint ilyennek, azt sem hiszem el ha azt mondja, jónapot.
        Más kérdés, természetesen örülök ha zavar támad a gépezetükben.
        Majd holnap tele leszek a Fő téren – Fut a város!

        • kovacs_ugynok szerint:

          Nem tudom érzed-e, hogy ilyen hozzáállással nem sok jogod van picsogni a NERes maffia ellen. Oké, persze, hogy nem érzed… :/

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda , és kedves Kovács !

    Nekem is ez a hazám. ÉS NEM VAGYOK HAJLANDÓ A NÁCi FÉRGEK MIATT ELHAGYNI. Hazajöttem Drezdából, Kievből, Münchenből..Lehet ezerszer jobb életem lenne.. Dee biztos gazdagabb.. Nem azért jöttem vissza hogy ezt a mocsok Führert Istenítsem !
    És őrzöm azt az örökséget, amit a Recsket megjárt Nagyapámtól tanultam:
    Légy jó mindhalálig !
    Azért jöttem haza, hogy ne az ilyen mocsok szemetek, Lölők, Andikák, Tiborczok, Ráhelek, Varangyok martaléka legyen a HAZÁM !!

    • Ultron szerint:

      Lehetsz jó külföldön is.

      Plusz, ahogy írod, azért jöttél haza, hogy ne a ner tarolja le az országot.
      Eszerint sajnos sikertelen volt a hazatérésed…csak annyit értél el, hogy a testközelből nézheted végig, ahogy szeretett hazád utolsó négyzetméterét is szétlopják, a bőrödön érezhezed, ahogy saját országod foglyává és rabszolgájává válsz velünk együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum