Miért hazudik Orbán Viktor?

Kérdésünk már megfogalmazásakor költőinek volt szánva, hiszen a választ anélkül is tudjuk. Rámutathatnánk itt emberi minőségre (szaralak), hataloméhségre (cezarománia), illetve most már a megszokásra, a bevett módszerre. Orbán Viktor már genezisében is hazudott, amikor a rég úton lévő oroszokat zavarta haza, Magyarország azonban az a hely, ahol emiatt nem küldték el a jó francba. Ha mindez akkor megtörténik, ma sokkal kevesebb bajunk lenne.

Vagy éppen semmi sem. De ezt dobta a gép. Amellett, hogy mindenki tudja, a kedves vezető akkor is hazudik, ha kérdez, vagy épp levegőt vesz, s teszi ezt immár három hosszú évtizede, azaz, ez a létezési módja, az esszenciája neki, érdekes, hogy egyik lapunk csak most kérdezte meg a Kormányzati Tájékoztatási Központot és a miniszterelnöki sajtófőnököt, miért lódít aljasul a magyar miniszterelnök. Azaz, miért hazudik Orbán Viktor?

Ám választ természetesen nem kaptak. A hazugság, ami bökte a lap csőrét, az e heti kossuthi szeánszon hangzott el: „Egy baloldali, háborúpárti elkövetővel van dolgunk, nem indokolatlanok azok a kombinációk, amelyek összehozzák a merényletet a háborúval”.  Itt a Fico-merényletre utal a költő, akiről mindenki tudja, hogy egy széljobbos, oroszbarát ipse, de ez a kedves vezetőt egyáltalán nem zavarja. Uszít a lelkem.

Mint ahogyan a papagájsajtóját sem bántja az igazság hiánya, amely ráállt erre a vonalra, s momentán a nagy vonyításban ott tartunk, hogy baloldali-liberális merénylők lepték el a világot, és keresztény-nemzeti emberekre vadásznak, ebből fakadóan senki nincs biztonságban sehol. Mária néni sem a sparhelt mellett, mert, ha az ő szemszögéből látjuk ezt a kajla világot, akkor ilyen háborúpárti öldöklők elől kell bereteszelnie az ajtót.

S ha azt kérdeztük, miért hazudik Orbán Viktor, akkor a választ is megadtuk: ezért. Mária néni, és a hozzá hasonlók tudatát szeretné letarolni, őt rettegésbe kergetni és ott is tartani azzal a hamis illúzióval, hogy ettől a pokoltól csak egy módon szabadulhat, ha Orbán Viktorra szavaz. Ha a lap kérdésére válaszolt volna a két megszólított, akkor ezt a felelet kellett volna adniuk, ilyet azonban jellegüknél fogva nem adhatnak. Tehát hallgatnak.

A „köztelevízió”, a „közrádió”, a félezer KESMA lap egyébként ebben a szellemben működik, ezt az aljasságot nyomja, s ha egyiküket – mint most a „köztévé” híradója – emiatt elmarasztalják, akkor erősen csodálkoznak, és jogorvoslatot keresnek. A Nemzeti Választási Bizottság ugyanis kimondta, hogy a híradó törvényt sértett, amikor a Fidesz reklámjának minősülő politikai tartalmat tett közzé. Emiatt a „köztelevízió” egyenesen az Alkotmánybírósághoz fordult.

Azt képzeljük el, amikor ez a „köztévé” a még Orbánnál is degeneráltabb Menczer háborús-békés-uszítós videóját adja le, mint híranyagot. De az a legszebb, hogy a „köztévé” szerint az ilyentől való eltiltása sérti az ő véleménynyilvánításhoz és sajtószabadsághoz való jogát, ami azt mutatja, a „köztévének” fingja sincs már a közszolgálatiságról, de ez is olyan régi történet, hogy már nem is nagyon érdemes vele foglalkozni.

Minden nagyon régi már a NER-ben, avas szagú a hazugságra épülő a rendszer. Mert, ha jobban megvakargatjuk ezt a monolit tömböt, akkor arra kell rájönnünk, minden hazugság, azaz, semmi sem igaz a gazdasági fellendülésről, a kereszténységről, az államadósságról vagy a hiányról, így visszatekintve az utóbbi tizenöt évre egy rózsaszín lufit látunk épp kidurranás előtti állapotban, ezért egyre hangosabb a vonyítás. Ezért veszít el lassan minden gátat.

Mert Orbán – és a nyomában utasításra lihegő propagandagépezet – mára teljes sebességre kapcsolt, és éppen azért, mert semmijük sincsen már, ami a valósághoz kötné őket. Egy kérdés azonban föltehető, hová vezet a Fidesz hergelő taktikája, amibe Finkelstein óta beleragadtak, egészen egyszerűen arra vagyunk immár kíváncsiak, emiatt mikor fog vér folyni, mert legalábbis az ő oldalukról erre élénk igény volna.

Más szemszögből, ami a miénk, az az egy kérdés maradt, mikor döbbenünk rá Nietzsche nyomán, hogy Isten meghalt, minden hazug, mindent szabad. Vannak erre utaló jelek, és ezek épp a Tisza Pártban manifesztálódnak, meg Magyar Péterben, akinek a tevékenysége ezen a porba rántáson alapul, mert az nem érdekes honnan jött, az viszont igen, hogy a misztikus térből a köznapiba húzza le Orbánt, így mutatva meg aljas emberi mivoltát.

Tisztul a kép. Világosodik lassacskán a népek elméje, hogy J. A. polgártárs sorait önkényesen sajátítsuk ki és ferdítsük el mondandónkhoz igazítva. De nem is ez, hanem az az igazán érdekes, hogy látszik, mint minden unásig szajkózott dolog (hazugság) egy bizonyos szint után kontraproduktív, és a kedves vezető (meg a pártja) eljutott erre a partra. Hogy mikor dől rá ez az egész építmény, az a kérdés, ez viszont rajtunk múlik. Kalandra fel. 

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
4 hozzászólás “Miért hazudik Orbán Viktor?
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Nem tudom miért, de most egy régi strófa jutott eszembe, amit még az árkosban énekeltünk, kvázi gyerekként, a buszon, amikor idegenben focizott a falusi csapat.

    „Átdobták a sz.rt a kerí-té-sen,
    Megb.szták a hites fele-sé-gem.
    Ha még egyszer meg merik csi-nál-ni,
    Leha-gyom a f.-szom ampu-tál-ni…”

    Nem tudom érződik-e az irónia?

    Nap mint nap átbasszák a palánkon az orbánék a magyar állampolgárokat. Persze, hogy tudatosan! Persze, hogy ez a módszer se erkölcsileg, se a törvény előtt nem állna meg. Itt van nekünk egy töketlen ellenzék, amelyik képtelen ezzel a helyzettel mit kezdeni. Vagy nem is akarnak? Az egy dolog, hogy a képünkbe hazudik a maffia, de még ki is röhögnek, sértegetnek érte, hogy ilyen balfaszok vagyunk. Legalábbis szerintük, miközben azt hiszik bármit megtehetnek velünk. Határtalan elbizakodottság, minden diktatúrának ez a végzete, amikor túlfeszítik a húrt.

    A népnek meg vezető kell, ami idáig valahogy elmaradt. Az un. „ellenzék” onnan Budapestről akarta volna megmondani mi legyen, miközben csesztek a nép közé menni, és főleg csesztek vezetni az embereket. Most ez változni fog, amelyik „politikusra” nincs szükség, azt feleslegesen fizetik az adófizetők. Be is fostak a fidesznél is, és a DK-nál is. Mindkettő felváltva köpködi Magyar Pétert. A legostobább DK-s propaganda szerint MP az orbán embere. Rühellem, ha hülyének néznek, mindegy melyik pártról is van szó.

  2. Yeti szerint:

    Ama rakás szar nem rá fog rádőlni, hanem a népségre.
    Azt meg eddig se érdekelte se a lopás, se a hazugságok, egyáltalán semmi sem.
    A kevlárt se a mezei hülyék miatt kell hordani hanem a saját bandájában meglévő évek óta hergelt marhák miatt. Az a megváltó szerepkör amit alakít évek óta azzal járhat, hogy a csalódott hívek némelyike jó ötletnek gondolhatja felszegezni a keresztre.

    A fenének se hiányzik az ilyen eszement cselekmény, azzal csak erősítenék a még nagyobb jogelvonást a még néhány létező polgár ellen. Habár ők meg a többségnek nem hiányoznak, az a gyanúm.

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Teljesen jól írtad, hova vezet, ez a borzasztó eszement uszítás. És teljesen igaz, saját magukat hergelik bele, akinek egy csöppnyi is maradt már le se szamócázzák..
    Napi szinten tapasztalom , és a társadalom teljes vertikumában.
    Asszem’ amikor katona voltam a 80-as évek elején néztünk ekkora megvetéssel páros gyűlölettel az MSzMP-s elvtársakra, mint most ezekre a náci gazemberekre. Vagy még akkor se ennyire…

  4. Ultron szerint:

    „így visszatekintve az utóbbi tizenöt évre egy rózsaszín lufit látunk épp kidurranás előtti állapotban”

    Úgy érted, a lufi tizenöt éve kidurranás előtti állapotban van…merthogy 2 éve is ezt írtad, 5 éve is, meg azelőtt. De nem, baromira nem akar kidurranni ez a rohadt lufi!

    Honnan ez az alaptalan, időről időre fellobbanó, idealista optimizmus, kedves Rezeda? Szívesen merítenék belőle, mert nálam már legalább egy évtizede abszolút hiánycikk.

    Hogy mást ne mondjak, nagyobb összegbe le merném fogadni, hogy csont nélkül behúzzák az EP választást is. MP megy a levesbe, mint anno Mesterházy, Tompika meg tripla pénzért szipákolhat Brüsszelben. Meglesz a győzelmi jelentés, amihez majd az „ellenzék” áll tapsos sorfalat, jön az új ellenség, teljes szuverén letámadás, égigérő torony Hatvanpusztába, Mészáros meg örökös címlapsztár lesz a Forbes-ben.

    Sajnos túl régóta van már a kezem a biliben, hogy akár elképzelni merjem, milyen lehet szárazon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum