A bátor Fidesz-frakció

Ahogyan azt sejteni lehetett, ez a svéd NATO-buli, az északi miniszterelnök meghívása és az ő fölmutatott középső ujja meglehetősen nagy zavarokat okozott a fideszi erőtérben. Kétségbeesetten próbálják visszaszerezni Orbán elveszett arcát, amely ott hever a porban, és egészen elképesztő mutatványok születnek arra, hogy megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant, ami voltaképp az, miért ez a csürhe Európa legellenszenvesebb, legutálnivalóbb politikai gyülekezete. Akik immár sehová sem kellenek.

Még a szélsőjobbra sem. Máshová pedig az eltelt legsikeresebb tíz év után már nem is indulhatnak, de ez legyen ez ő nyomoruk, és sajnálatosan vele együtt a miénk is. De nézzük, miből élünk ma, ezen a szép, szeles téli napon. Orbán Balázsból élünk, ő horgasztott minket írásra. Tudják, ő az, aki a nagyfőnök politikai tanácsadójaként olyan hülyeségeket beszél, mint egy körmét reszelgető nyuszi, és ez most sincsen másként. Ez a termetre és jellegre is kisebbik Orbán, ez nagy filozófus, ő volt az, aki üres lapokkal adatott ki könyvet lipsigyalázásként.

Ez a horizontja. S ha innen nézzük, semmi csodálnivaló nincsen abban, amit legújabban delirált nekünk a Fideszről, annak vezéréről és frakciójáról, mintha ezek különálló entitások volnának, holott tudjuk, hogy csupán egyazon ganyé más-más folyománya, csörgedező patakja ők. Mint tegnap megbeszéltük, miután a törökök belengették, hogy ratifikálják a svéd NATO csatlakozást, a mi szeretett vezérünk elkezdett kapkodni, hogy ne ő legyen az utolsó, és próbálta az emlegetett arc megőrzése miatt magához rendelni a svéd miniszterelnököt.

Aki aztán megüzente neki, hogy nincsen tárgyalnivalójuk. Ettől a mi egyetlenünk egója elkezdett leereszteni, mint egy rossz lufi, mert feketén-fehéren kiderült végre, ki is ő és mire tartják. Hogy miért somfordál mindig magányosan, miért küldik ki kávézni, mi okból nem állnak vele szóba. Egycsapásra megláttuk őt a klub peremén, ahol, ha nincs zsarolási lehetősége, már annyiba sem veszik, mint a köröm alatt a koszt. Így hirtelen zuhant rá a világra ez az igazság, illetve arra, aki nem tartotta nyitva eddig a szemét. Sokan voltak ilyenek.

De vannak is és maradnak is. Az arcvesztést azonban lehetett még fokozni, hiszen mindezek után, hogy a svédek bocsánatot sem kértek, sőt, szóba sem álltak vele, egy NATO főtitkári eligazítás után a nagy Orbán Viktor akképp nyilatkozott, hogy a lehető leghamarabb napirendre tűzi a magyar parlament a ratifikálást. Így egy perc alatt vált köddé a több hónapos cirkusz. Innen nézve már sem oka, sem indoka nincs és nem is volt az ismeretlen putyini erőkön kívül, elő kellett tehát állni valami magyarázattal. Ez viszont megterheli a cserepes szánkat.

Mert itt jön a képbe a kisebbik Orbán, a gondolkodó egyed, aki úgy sietett a nagyvezír segítségére, hogy a frakcióra kente a szart akképp, hogy velük nem bír a nagyobbik, miattuk áll a ratifikálás, mert tele vannak önálló gondolatokkal. Szó szerint azt bírta mondani a politikai tanácsadó a bátor százharmincötről, hogy „ez nem egy szavazógyár, itt komoly kérdések vannak”. Nem szükséges itt nekem a szöveget akképp építenem tovább, hogy rámutatok arra, mekkora hazugságot jelentett ki a kis Orbán, mert ismerjük az eltelt tizennégy évet.

Úgy ismerjük, mint ami végtelennek tűnő idő alatt egyszer sem fordult elő, még véletlenül sem, hogy ezek a nem szavazógyárban serénykedő nem szavazógépek más gombot nyomtak volna meg, mint amit direktívába kaptak. Sőt, tovább megyünk tapasztalataink bemutatásában, a lassan másfél évtized alatt még csak önálló gondolatuk sem volt ezeknek, mert úgy lettek kiválogatva, hogy ne is lehessen, vagy képességek híján ne is bírjon lenni. Orbán Balázs hazudott, és ő is tudja, hogy mi is tudjuk ezt, ezért bizonyára jó oka volt rá.

Ez pedig nem egyéb, mint elterelni a figyelmet arról, a főnöke nem szuverén (lásd az ezt védő hivatalt), úgy táncol, ahogyan nem Brüsszelben, hanem a Kremlben fütyölnek. Ezt ma már mindenki tudja, ezért is bánnak vele úgy, ahogy. Most pedig ezt a szart kenné a kis Orbán a frakcióra, hogy ők olyan zabolázhatatlanok, mint akikkel a nagy Viktor nem bír. Viszont ez is egy öngól az egónak, az Európa urának törekvő organizmus, aki még a saját képviselőinek sem bír parancsolni. Ez újabb öngól, csak az a baj, hogy erre sem figyel már senki.

Legalábbis itt, a kerítésen belül. Mert hiába látja már a nagy kerek világ egésze, miféle kártékony alak ez a mi vezérünk, ha idehaza mintha vak volna mindenki, mintha nem történne semmi. Mert kiegészítve a sztorit egy tegnapi közvéleménykutatás eredményével, ami azt mutatja, a magyarok többsége szerint nincsen szükség kormányváltásra, azt kell látnunk, arra kell jutnunk, hogy a hiba senki másban nincs, csakis mibennünk, akik ezek szerint eltelten heverészünk a nekünk előállított szarhalomban. Lelkünk rajta.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
7 hozzászólás “A bátor Fidesz-frakció
  1. költöző szerint:

    Jó reggelt!

    Kellesz Rezeda, mint a falat kenyér 🙂 Folytasd munkásságodat, sok egészséget kívánok hozzá! Változni ne fog semmi tőle idehaza, de legalább jól szórakozunk, sírva vigadunk. Nagyon jól írsz, élvezetes minden sor.

    Üdv,
    egy innen elköltöző magyar anya két gyermekkel

  2. Északi Kibic szerint:

    Kedves Rezeda, a tavolleted alatt a szurke reggelek még szurkebbek voltak! Folytasd az irast, szukseg van rá. Vigyazz az egeszsegedre es keruld a fekete autokat..

  3. miki1950 szerint:

    A svéd miniszterelnök se semmi ám!
    Az SVT NYHETER egyik mai vezércikkének címe :
    ” Kristersson válasza Orbán Viktornak : Elfogadta a meghívást ”

    Akkor most mi van?

    • cyr45 szerint:

      Igen, mert a svéd miniszterelnök (ellentétben a miénkkel) úriember!
      Túl karcosnak találta a külügyminisztere válaszát, hiába az volt a reális. És úgy gondolta, hogy ezt enyhítenie kell, még egy olyan pimasz lábhoz rendelési próbálkozás estén is, amivel próbálkozott a mi nagy vezetőnk!

      Hogy miért?… Egyszerűen azért, mert a nemzetközi diplomáciai életben ez a szokásos, általában-mostanában.
      Nem pedig az a hangnem, amit a mi miniálnokunk, és az ő szájjalártó külügyminisztere megenged magának, sok esetben!

      Szóval, tedd egymás mellé Orbán, és Kristersson levelét, és úgy értelmezd őket!
      Orbán magához akarta rendelni Kristerssont, mintegy annak áraként, hogy fenséges fejével méltóztasson rábólintani a svéd NATRO csatlakozásra, ő, mint megkerülhetetlen hatalom!:-)
      Kristersson válaszában szót sem ejtett a NATO csatlakozásról, viszont érintőlegesen említette a Gripen gépek ügyét, mint a tárgyalás egyik lehetséges témáját!
      Továbbá azt, hogy szívesen eljön egy „kölcsönösen alkalmas” időpontban, majd, egyszer…
      Ami jelentheti azt is, hogy sajnos nem adódik majd ilyen időpont, ezt teljesen szokásos fordulat ilyen esetben a diplomáciai életben…
      De azt mindenképpen jelenti, hogy a mostani iderendelési próbálkozást udvariasan visszautasította!:-))

  4. polyvitaplex szerint:

    Egyetértek Orbán Balázzsal, nem szavazógyár. Hanem szarozó gyár.

    És ez nem szimpla szóvicc, hanem nagyon is mély tartalom van mögötte: a Fidesz-kommunikáció egyik lényege, hogy minden európai, uniós, szövetségesi, valamint demokratikus, emberjogi stb. témában szarozni kell, a döntések helyett időt húzni, az állásfoglalások helyett kekeckedni, egészen addig, amíg a Központ máshogyan nem dönt, onnantól teljesen mást kell mondani, mint öt perccel előtte, úgyse kéri számon senki, senkit nem érdekel, a szavazóikat a legkevésbé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum