Ki herét vasaltat, ki pedig ideget

Mélységes mély a celebek kútja. Minálunk olyannyira ki vannak zsákmányolva, egyenesen zsigerelve a mindennapjainkat – mint hajdani falvédők a tűzhely felett – beragyogó szupersztárjaink, hogy azt józan ésszel elviselni képtelenség. Pláne, ha ebből a jószágból már amúgy sem volt sok az ember fejében, de az állandó nyomás tényleg teljesen kikezdi az ideget. Miurunkgáspárgyőző sem bírta el azt a permanens terhet, amely immár évtizede nehezedik nemzetmegtartó vállaira a kamerák folytonos jelenléte mellett. A tudatalatti csak kibukott hülyére nyírt fejéből, és a jókurvaannyába küldött el egy stábtagot a csigatévé veretes műsorának forgatásán némi taszajtgatást is felvéve amúgy nem túlságosan bő repertoárjába. Ez az opusz – amelynek felvételén a világraszóló és hihetetlen történés megesett – az Édes élet névre hallgat, és azt demonstrálja, ahogyan a TV2 meg a Győzike-félék elképzelik a világot. Annyian vannak egyébként, mint a pelyva, ők a mi celebjeink.
imagesCALVYOXI
Az Orbán Viktor által preferált adó mutatja nekünk a tutit fő műsoridőben, miután megszabadultak a reklámadó rémületes nyomása alól, immár göcögve. Győző ebből semmit sem érzett azonban, így az erkölcsökre oly igen vigyázó csatorna azonnal és páros lábbal rúgta ki, ami bizonyosan érzékenyen érintette a varjúhangú csalogányt, hiszen kinek ne hiányozna forgatási naponként az az egy-két milla. Bele is betegedett. Győző azt állítja: rendkívül megviseli a TV2 elleni szópárbaja, s emiatt került pszichiátriára, ahol három napig kezelték. A showman (?) elküldte a Blikknek a Merényi Gusztáv kórházban kapott zárójelentését, amiből kiderül, mi baja volt tulajdonképpen.

Az orvosi dokumentum szerint Győzőnket az addiktológiai rehabilitációs osztályon kezelték. Az itt végzett vizsgálatok pedig nyugtatók és altatók káros használatát, bipoláris zavar tüneteit, valamint érzelmi funkciók és napi rutinfeladatok elvégzésének enyhe problémáját állapították meg. Azaz Győzike véletlenül, vagy akár szándékosan, de gyógyszerekkel tömte magát tele, hogy megnyugodjon, de ez rosszul sült el. „Kezelés alatt állok, aludni sem tudok, és már az incidens előtti napokban is idegi problémáim voltak. Tönkretettek, előre kitervelten így rúgtak ki!” – állítja, és becsületsértésért valamint rágalmazásért feljelenti a TV2 szerkesztőjét.
imagesCACY82BY
Na most: ehhez a diagnózishoz kár volt addiktológiára futkosni, én már hosszú évek óta észlelem a páciensen a „bipoláris zavar tüneteit, valamint érzelmi funkciók és napi rutinfeladatok elvégzésének enyhe problémáját”. Csakúgy, mint azon az emberen, aki mentesítette a csatornát a reklámadó fizetése alól, de ez legyen a kettejük baja. Hiányt – debilekből – eztán sem szenved a sorozat, pótlás mindig van. Emlékezhetünk, ebben vasaltatott herét bizonyos Berki Krisztián, Zámbó Árpi és még sokan mások is ebben építik a lelkünket. A legújabb fogás Détár Enikő, aki meg aktuális öriszerelme hátát vakargatta, masszta épp a hét egyik napján. A műsor folytatódik, nézettség van, csapó, adás, bámuld magyar.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum