Heppibörsztdéj

„Ezúton szeretném Önt arra bátorítani, hogy a ránk váró, könnyűnek korántsem ígérkező esztendőben is töretlen elhivatottsággal és hittel tegyen közösségünk és nemzetünk érdekének megvédése és felemelkedése érdekében. Isten éltesse sokáig, jó egészséget és sok sikert kívánok!” – Ezek egy szülinapi jókívánságokat tartalmazó levél záró sorai, amit Szijjártó külügyes írt Gáspár Győzőnek abból az alkalomból, hogy ötvenéves lett.

Mint azt a TV2-ből (amelynek irányultságát nem nagyon kell bemutatnunk) kiderült, a nemzet Győzikéje Törökországba utazott bulizni a nagy nap alkalmából (szülibuli heppibörsztdéj), és a külügyes levele ott érte őt a szállodában ejtőzve, mint váratlan, szívhez szóló és hatalmas meglepetés. Egyébiránt nem valami bungalóban mulatott hősünk, hanem kedves famíliájával együtt a Maxx Royal Belek Golf Resort névre hallgató luxuszállodában.

Ismerve azonban Gáspár elvtárs teljesítményét, hogy mit tett le az asztalra azért, hogy hírnevet (és pénzt) szerezzen magának, azaz a permanens óbégatást, elsőként azon kerekedik el a szemünk, hogy ebből ilyen jól lehet élni Magyarországon. Ez azonban a nézők sara, akik erre fizetnek be műsorválasztásukkal, így egyben bizonyítvány ez is kies hazánk szellemi állapotáról, mert valljuk meg, ez a Győző se nem szép, se nem okos, se nem szellemes.

Hanem valami más, amire ezúttal nem keresünk jelzőt, inkább csöndben hallgatunk a sarokban. Az a dilemmánk ezúttal mindezeken túl, hogy a külügyes honnan tudta, hogy a bohóc ott van, és miért vette a fáradságot a személyes üdvözlésre, mert ez azért látványos értékválasztás. Igaz, éjféli misére meg Dzsudzsákkal jár, aki kiérdemelt már egy diplomata útlevelet is. Előbb-utóbb Győző elvtárs is kap, ha így mennek tovább a dolgok.

De nem csak ez, nem a Szijjártó kizárólag, hanem Novák Sándorpalota is. Ugyanis az orbántévé reggeli műsorában – ahová ezek szerint ezt a bohócot kizárólag azért hívták be, hogy ezekről beszámoljon – az is kiderült, Novák nacsasszony sem akart lemaradni, és levélileg ő is felköszöntötte az ostoba ripacsot. És ez így együtt már kezd soknak tűnni annak ellenére, hogy tudjuk a fideszi szándékot, amelyben Győző elvtárs is csak egy ócska eszköz.

Ha most politológusok volnánk – esetleg jól fizetett szakértők vagy tanácsadók -, akkor elmondanánk ezt a sanda nyomulást a romák köreire irányuló szavazatmaximálásról, hogy ez a Győző is csak egy báb a nagy társulatból, viszont eléggé hangos, és olyan lendülettel vetette bele magát a seggnyalásba, hogy idáig hallatszik a csattogás. Ez pedig kontraproduktív is lehet, másrészről pedig a romákat eddig másképp szorították a megfelelő szavazásra.

Közmunkák, krumplik, egyebek. Ám az is igaz, hogy a legszegényebbek megvásárlása nem romaspeciifkus, kijut abból minden nincstelennek, akik nemzeti szinten egyre többen vannak. Azonban éppen ezért föltűnő Gáspár Győző tejben és vajban való fürösztése, ami azonban csak a bér, a júdások harminc ezüstje, sokkal érdekesebb az a kitüntetett figyelem, amit kap, hiszen nem mindenkire – illetve senkire – nem gondol ez a két ember egyszerre a szülinapján.

Pláne nem ír neki levelet. Ami azt tételezi, mi több, igazolja, hogy a két „nagyság” stábjának listáján szerepel Gáspár Győző neve, mint kitüntetett név, és azért ez sokat elmond nagyjaink nívójáról is. Mert Győzikével nem az a baj, hogy roma. Még csak az sem, hogy celeb, hiszen voltaképp Szijjártó is az az örökös kényszeres szelfijeivel, hanem az, hogy miféle. Ezt pedig pár sorral feljebb az óbégatás morfémával próbáltuk jellemezni, vélhetően helyesen.

Gáspár Győző a Fidesz-rajongó archetípusa. Nem gondolkozik, kellően ostoba, plusz nagyon hangos, és az ilyet a jelek szerint meg kell becsülni. Egymásra is találnak tehát a szerelemben. Mint emlékezhetünk, annak idején a pitypangos Kerényi adta ki a jelszót, miszerint „most mi jövünk”, s mint látjuk, jöttek is, ezzel a színvonallal. Mert érdekes, hogy a Fidesz milyen klakőröket gyűjt maga köré, úgy nagyjából ilyeneket.

Ezen az egészen pedig a magunk részéről és a magunk módján, enyhén cserepes ajkakkal csupán mosolygunk. Mégpedig azért, mert ennek a díszes kompániának a tagjai (tótgabistul, kisgrofóstul etc.) velünk ellentétben meg fogják érni a rendszer bukását, amikor elfelejtődnek, s amit úgy érnek majd meg, hogy őket üldözik. Akkor is szeretnének majd óbégatva panaszkodni, de már nem lesz hol. Az idő tehát nekünk dolgozik.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
7 hozzászólás “Heppibörsztdéj
  1. hj szerint:

    Hát igen…, a jobboldali intellektuális fölény lecsapódása. Kossuth-díj mikorra várható?

  2. Ultron szerint:

    – adócsaló tolvaj bűnöző
    – tanulatlan analfabéta
    – értelmileg értelmezhetetlen
    – egy pozitív cselekedete nem volt életében
    – hányingerkeltő urizálási és feltűnési viszketegség
    – érdemi munka nélkül szerzett vagyon
    – agy nélküli létformák bálványa
    – végtelen egóval megspékelt akut istenkomplexus

    Valljuk be: ez a csávó maga az árja fidesz. A minta. Az ország szimbóluma. A címerállat. Homo Fidessio.
    Kossuth díj? Pff, na ne röhögtess.
    Igazából Kossuth-nak kéne puncsolnia egy Győzike-díjért.

    • Kalifaszi Guszti szerint:

      „Igazából Kossuth-nak kéne puncsolnia egy Győzike-díjért.”
      Ez mindent visz, minta piros ász!

  3. kovacs_ugynok szerint:

    Gyaníthatóan ez a legújabb performansz is csak figyelemelterelés. Inkább azzal kéne foglalkozni, hogy miről is szeretnék elterelni a figyelmünket? Év eleje van, sok minden fog változni. Mindjárt legelőször is 40 forinttal lesz drágább az üzemanyag, és a többi… :/

    Ha ezen valaki elkezd hörögni az un. „ellenzékből”, a fidesz mindjárt kijátszhatja a roma kártyát. A győzikét a helyén kell kezelni, és azokat a nem éppen nagy méltóságúakat is, akik nem a színfalak mögött köszöntik fel ezt a semmirekellőt.

  4. kovacs_ugynok szerint:

    A győzike, és a többi „celeb” is csak azért kell a fidesznek, hogy bevonzzák nekik a szavazókat. Nyilván próbálják minél nagyobb szeletét lefedni a lakosságnak. Hogy ez mennyire fér bele valakinek az erkölcsi normái közé, azt mindenkinek magának kell eldönteni. Nekem például nem fér bele, de nemcsak e miatt nem fogok többet soha a fideszre, és fideszesre szavazni. Amíg lesz alternatíva, addig szavazni is elmegyek, a fidesz ellen. :/

    • kovacs_ugynok szerint:

      Ja, nagyon fontos, és nem lehet mellette szó nélkül elmenni. Ezekre a léhűtőkre a fidesz a költségvetésből kilopott közpénz költi. Mindannyiunk adóját, amit mondjuk a 86/87 újraaszfaltozására is lehetett volna költeni. Márcsak e miatt is erkölcsileg vállalhatatlan ez a fideszes választási kampánytevékenység. :/

  5. polyvitaplex szerint:

    Engem meghat ez a nagyfokú szociális érzékenység, hogy igenis minden rászorulót fel akarnak köszönteni a szülinapján. Krumplit és tűzifát most nem tudnak adni, mert Brüsszel nem ad rá pénzt, ezért a szívük melegével melegítik a Nógrád megyeieket.

    De ha lehet, én Szijjártó és Novák levele helyett mégis inkább a krumplit és tűzifát kérném.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum