A fejedelem és az ő alattvalói

Nyárzáró képeink közül minden bizonnyal az a legszebb, amelyen mindannyiunk kedvenc Győzikéje az örömöktől tátott szájjal öleli Istenét, szemeiben a tőle telhető legtöbb értelemmel, ami nem túl sok. Orbán Viktornak tök mindegy, Tucker Carlson vagy a „showman” (bár túl sok különbség nincsen), a rajongást és a hatalom részegítő ingereit be kell gyűjtenie, mert különben ott fordul föl a szemünk előtt, és majd habzik a szája. Amellett, hogy a börtönt elkerülje, ezért is kell neki még tíz év – ahogy volt szíves kifejteni a Tranzit nevű izén -, hogy feredőzhessen még önmaga illó nagyságában. Ami elég szűk körre terjed ki.

Ilyen álávjús nénikre, Kis Grofo féle ismeretlen halmazállapotú emberekre, meg akit még meg lehet venni, vagy már amúgy is elment az eszük. Miközben azonban Orbán eltelten és önfeledten fotózkodott a televíziózás rég megzuhant selejtjével, a Tranzit fesztivál ezerrel dübörgött tovább. Ezzel pedig azért kell foglalkoznunk, hogy tudjuk, milyen munícióval jönnek ki onnan az ott – és az MCC-ben, illetve más százmilliárdokkal istápolt tudatmódosítókban – nevelgetett janicsárok, akik majd a következő felvonásban a Fidesz élcsapatát alkotják. Ezek lesznek a jól fizető állami helyeken, ezek haladnak szembe velünk az utcán. Ezek ölnek meg.

Hárman beszélgettek ezen a Tranziton folytatva Orbán íveit, és ezek hárman (Orbán Balázs, Békés Márton, Benkő Levente, mind jól fizetett seggnyaló huszár) is a hatalom megtartásának szükségességéről értekeztek. Nem olyan mohón, mint az istenük, aki, mint emlékezhetünk, még tíz évet szeretne. Ennek a háromnak elég hét is (2030-ig), de annyi mindenképp, hogy „készen legyenek”, illetve, és most azért tessenek figyelni, az „új világrendben” Orbán Viktor lehessen a vezér. Ha nem is Bismarck, nem is király, de azért fejedelem. Ez Orbán, és ezt ezek komolyan is gondolták, állítólag olykor tapsot is kapva. A kábítás tehát működött.

Az új világrendben a magyarok (mármint ez a csürhe) feladata a mindenképpen való szembenállás, ha van sapka, ha nincs. „Különutas” politika kell az Unión belül, amit ezek hárman úgy fogalmaztak meg, „európai vagyok, de normális vagyok”, amiből az a következtetés ered: mindenki hülye rajuk kívül. Ám, ha és netán az Unió lenne olyan badar, hogy egyetértene velünk, akkor mi irányt váltva máris nem azt gondolnánk, amit ők: „Annak kéne lennie az európai stratégiának, amit Magyarország képvisel, viszont, ha Európa is ezt képviselné, akkor nekünk mást kéne kitalálnunk, mert akkor nem lenne megkülönböztető jellegünk.”

Mindenképpen faéknek kell lennünk a kerekek közt, de ennél többet erről nem lehet tudni. Érdemes a logikai ívüket megnézni azonban csöppet. Király vagy uralkodó nincs (mármint Magyarországon), de fejedelem van. Ezt érthetjük magára a miniszterelnökre, a kormánypártra vagy a mögötte álló holdudvarra.  „Ha ez a fejedelmi központ meg tud maradni minden darabjával együtt, akkor létrejön egy olyan hatalmi központ, ami ki tudja tapogatni, milyen utakon lehet menni”. Azaz, nem tudjuk, mit akarunk, de azt nagyon, és semmi nem fontos, csak a hatalom. Valami ilyesmi hüvelyezhető ki ebből az ökörségből.

Erre utal a szeánsz záró gondolata is, miszerint: „Nyerni kell 2026-ban. Szükség lesz minimum a 2030-ig terjedő időszakra, hogy készen legyünk”. Orbán még ehhez kér plusz hármat, mint emlékezhetünk, és akkor már igazán itt lesz a Kánaán. Szép, csak az az egy zavaró tényező van a dologban, hogy sem ezek hárman, sem Orbán nem tudja, a hatalom megtartásán, és mint most kiderült, a permanens kekeckedésen kívül mit is akarnak. Hogy ezen kívül mi a cél, amihez kell a hét plusz három év alaphangon. A legnagyobb baj azonban ebben az egészben az, hogy a tudósítások szerint ezt a delíriumot kitörő taps fogadta.

Kedveseim. Buddhában testvéreim. Tudom, hogy azt mondjátok, kit érdekel, hiszen bajaink ennél sokkal számosabbak, mint például az éhendöglés veszedelme, ami fenyegetéstől szenvedő halmazba jómagam is tartozom immár. Ám ezen túl ott a mindent megülő hangulat. Hogy ilyen harsonaszóra kell elpusztulnunk, hogy ezelől is menekülni kell a barlang mélyire vagy egy fa tetejére, mert máshová alig is lehet, és akkor az ilyen tudatú jóllakottak röhögnek rajtunk, akiket amúgy emberszámba sem vesznek. Mert náluk a hatalom, és az a program, hogy azt mindenáron meg is tartják. Több semmi. Tehát indulok a lombok közé.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
6 hozzászólás “A fejedelem és az ő alattvalói
  1. polyvitaplex szerint:

    Idén elmaradtak az adriai nyaralásos képek. Nem volt nyaralni. Vagy volt, de álruhában, Mészáros Lőrincnek öltözve.

  2. polyvitaplex szerint:

    Van egy videó, amin egy pécsi újságíró a Tranzit fesztiválon egy megafonos gyökeret próbál kérdezni a karlendítős, Waffen SS-t dicsőítő dolgairól, persze a gyökér túl gyáva ahhoz, hogy válaszoljon, ehelyett naná, hogy a biztonsági őröket riasztják, mégis milyen dolog már, hogyan kerül egy újságíró egy szigorúan zárt fesztiválra. Még a végén Orbánnak is nekimenne a kérdéseivel.

  3. kovacs_ugynok szerint:

    „Magyarország Alaptörvénye

    Alapvetés

    A. cikk
    HAZÁNK neve Magyarország.

    B. cikk
    (1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
    (2) Magyarország államformája köztársaság.
    (3) A hatalom forrása a nép .
    (4) A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.

    C. cikk
    (1) A magyar állam működése a hatalom megosztásának elvén alapszik.
    (2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, valamint kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.
    (3) Az Alaptörvény és a jogszabályok érvényre juttatása érdekében kényszer alkalmazásár a kizárólag az állami szervek jogosultak.”

    Különösen a C. cikk (2)-es pontját ajánlom mindenki figyelmébe. Nekem úgy tűnik, hogy az orbán maffia a hatalmat a saját kizárólagos tulajdonának tekinti, és az ország felét kizárja. Ergo, itt bárkinek kötelessége lenne fellépni ez ellen. Mondjuk kezdeményezzünk népszavazást az orbán kormány leváltására? Szerintem csak a hírre Moszkváig húznák a barna csíkot az orbánék. :/

  4. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Ehhez a Győzikéshez nehéz mit hozzátenni. Kb. olyan mint amikor a keresztet lóbálva randaliroznak, nem tudnám megmondani melyik a röhejesebb-elszomorítóbb 🙃
    Viszont az euro bevezetéséhez a lényeg maradt ki. Tudniillik eszük ágában sincs, soha nem is lesz. Jól jött ezeknek a járvány, a háború, hogy legyen a gazemberségüket mmire fogni. A pénzváltással a forint manipulációjával ezer milliárdok landolnak a zsebükben, persze a mi pénzünkből. Ne hogy azt hidje bárki is, hogy ez nem így van. Aztán persze van hogy nem mindegyik elvtárs tesz ugyanarra a rulettre. Erre jó példa a Matolcsy-Varga öribari😂
    Rohadt hazaárulók, szemetebb mocskosabb gazemberek nem voltak még ebben az országban. Aztán még 10 év.. A birka nemzet meg odabégeti őket.
    Dee már azt mondom, hogy csak azért is, trumfból. Nehéz ám beismerni hogy hülyére vesznek 13 éve..
    Van ismerősöm, aki a Vb-re csak azért ment fel Pestre, hogy többben legyenek ha a Tv mutatja. Köze nincs az atlétikához, szerintem azt se tudja mit nézett , de büszke magyar lett ettől..🙃😂

  5. Bogomil szerint:

    „Van ismerősöm, aki a Vb-re csak azért ment fel Pestre, hogy többben legyenek ha a Tv mutatja.”
    Akkor ez egy békevébé volt?

  6. Tom Sawyer szerint:

    Igen kedves Bogumil. Grammra pontosan annyiravolt békevébé, mint a Gyurcsány háború párti..
    🙃🤣

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum