Trump, kurvák, Orbán

Hamarosan bíróság elé áll Donald Trump, ahol – többek között – azt vizsgálják, fizetett-e egy kurvának azért, hogy hallgasson arról, igénybe vette a szolgáltatásait. Nem tudjuk, melyik tűnik bűnösebb dolognak a család szentségét olyannyira magasztaló amerikai republikánusok számára, hogy azért fizetett, amiért prostiknak általában szoktak, illetve másodjára, hogy erről kussoljon. A bíróság számára ez a második az érdekesebb, mert az a 2016-os kampányban történt, a texasi amerikai bunkónak viszont az első is fájhat, mert ők is hasonlókat hazudnak a családról, mint ami a NER-ben ma divatban van.

Az amerikai hülyék nyomora nem érdekelné az embert, ha Orbán nem hívná fel rá a figyelmet, de valami értehetetlen okból kifolyólag egyetlenünk nem bírja befogni a száját, és Trumpnak üzent a Twitteren: „Tartson ki elnök úr! Önnel vagyunk.” Az nem derül ki, ki van az elnök úrral, Orbán a nevünkben beszél, a Fidesz vagy csak a kedves családja szószólója, de nem ártana konkrétabb alanyt használnia, mert ez így félrevezető. Én magam például nem vagyok Trumppal, és nem azért, mert kurvázik, hanem, mert egy fasiszta briganti, de nagy valószínűséggel Orbánnak ezért annyira kedves. Tehát a rejtély megoldódott.

Mindemellett, még ezzel is sikerült kavarnia doktorminiszter urunknak, hiszen Pressman nagykövet, akit nemrégiben Szijjártó oktatott ki, hogy ne avatkozzon a NER belügyeibe, most minden külön értesítés helyett kitett egy képet, amelyen Orbán Trump kurvázós kezét szorongatja, majd kommentár helyett Szijjártót idézte a belügyekbe való beavatkozásról. Ez nem is összecsapás, ez csak halvány mosoly a magasból, ahogyan Pressman bemutatja kies hazánk nyomorát, de nem is ez az érdekes igazán, hanem az a morál, ami a fasizmuson kívül Orbánt és Trumpot összeköti. Eszünkbe jutnak dolgok ugyanis.

Szájert látjuk az ereszen, amint iramlik lefelé, s az is fölötlik, nem kellett volna annyira menekülnie, ha nem kellett volna tartania a lebukástól. Ha be lehetett volna vallania melegségét, de ez lehetetlen abban a pártban, amely a másságot üldözi. Ez volt Szájer tragédiája, de sajnálatot vagy kegyelmet nem érdemel, mert tevőleges része volt a másság üldözésének kialakításában, és rajta csattant az ostor. Trump pedig ugyanúgy, ahogyan itt Orbán, a család szentségéről papol, ám szarik rá, így bár az amerikai bíróságnak az lesz a baja, hogy a kurva hallgatásáért fizetett, nekünk az, hogy kurvázott.

Mert abban a pillanatban Szájer volt ő az ereszen, akinek ez a csúszása a hazugság szimbólumává vált, s ahogy körbenézünk ezeken a családozó jobboldaliakon, látjuk ám, hogy bizony melegek vagy kurváznak, ahogyan Orbán másik világraszóló cimborája, a Berlusconi is. Szóval az derül ki, hogy más a mérce magukkal szemben, mint a társadalom felé, amelytől ájtatos, szent életet követelnek, míg önmaguk meg fetrengenek a mocsokban. Legalábbis a saját mércéjük szerint. Erre mondja Orbán, hogy „Tartson ki elnök úr! Önnel vagyunk.” – és látjuk mindeközben a fönnakadt keresztényi szemeket.

Ők szeretnék megmondani a többieknek, hogyan is kellene élni, miközben azt csinálnak, amit akarnak, egyetlen megkötéssel, csak ki ne derüljön. De általában mindig minden kiderül. Hogy következménye lesz-e, az bizonytalan, legalábbis a nagy vízen túl, nálunk azonban soha semmi. A jog felől nézvést van egy Poltjuk, erkölcsük pedig se nekik, se a szavazótáboruknak nincsen. Ha Orbán mondja (csinálja, teszi) minden jól van, a világ összes többi része pedig az ellenségek. Ezeknek az ellenségeknek pedig – ha már Szájer – nem tetszik a magyar homofób törvény.

Ez szintén ilyen álcsaládos, álgyerekes fasiszta képződmény, nem véletlen tehát, hogy per indult miatta kies hazánk – lásd NER – ellen, amelybe egyre több ország száll be, legutóbb épp a svédek, akik emiatt meg is kapták a magukét Bayer Tagkönyvtől, miszerint „a svéd kurva anyátok, rohadédkok…”. No most, hogy Orbán a kurvázó Trumpnak szurkol teljes szívből, ha viszont a melegek (és más üldözöttek) jogaiért valaki kiáll, annak a kurva anyja, ez azért delikát, és nem csak azt mutatja, meddig jutnak el ezek a saját hazugságukban, hanem azt is, milyen ótvaros taplók. De ezt is megszokhattuk már.

Éppen ezért van az, hogy be kell látnunk, ez a dolgozat sem hord magában semmilyen újdonságot, csupán egy újabb bokréta azon a Magyarországon, amely állítólag Isten kalapján csücsül. És ezen ücsörgése közben szivárog belőle a barna lé. A Fidesz minden féket és gátat elhajított, morál nélküli, hatalomért lihegő csürhe csak már, amely a saját hazugságainak mocskában fetreng, miközben az elhülyített szavazóinak keresztény értékekről papol, ami nincsen neki. De ahogyan látjuk, a világban rá hasonlító többieknek sem. Ők azok, akik ugyan túl sokan nincsenek, de annál hangosabbak. Most épp itt tartunk.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
8 hozzászólás “Trump, kurvák, Orbán
  1. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Említetted a legfőbb ügyészt. Pár napja volt nálatok a „Fatornyosban”, úgy hallottam lehegesztették a csatorna fedeleket, órákra leállították a forgalmat, a TEK teljes erővel biztosított…
    Szóval szerintem érzik a nép „szeretét” és „háláját” .
    Azért elég vicces lehet kevlárban aludni..🤣

  2. hj szerint:

    És a Mr. Presidentnek vajon mi mellett kell kitartania??? Mi volt itt gondolva? Habár ahogy Orbán önmeghatározását nézem a twitterén, miszerint ő egy „Freedom fighter”, innentől felesleges bármiről is érdeklődnöm.

  3. Jane Doe szerint:

    A miniálnoknak nem kell konkrétabb alanyt használnia, pontosan tudható, hogy az ” Önnel vagyunk.” a mimagyarok vakkomondorokra értendő, ugyanis aki ezen a körön kívül van, az nincs. (Aki nincs velünk, az nincs – fidesz tálib öndefiníció.)
    Amúgy a cím: Trump, kurvák, Orbán – ebben a sorrendben tökéletes

  4. kovacs_ugynok szerint:

    Nem az a kérdés, hogy hogy értette. A kérdés az, hogy kikre hoz szégyent a díszc…ny külföldön? Sajnos minden magyarra. Amúgy ezek nem jobboldaliak, csak azt terjesztik magukról. Ami szintén hazugság.

    Rezeda valahogy elfelejtette Győr „dísz” „polgárát” megemlíteni. Pedig az a legjobb példa arra, hogy mit lehet és mit nem egy politikusnak. Az, hogy qrvázik, tegye, kit érdekel. De politikusként ne mutasson már rossz példát. Nem kötelező senkinek politikusnak lenni. Van más, becsületesebb szakma is.
    Az meg már csak hab a fideszes szartortán, hogy a köztörvényes bűncselekményért amit elkövetett a városa ellen, őt se csukták le.

    Mondjuk azt én se értem, hogy miért is szurkol a mi csuti tahónk a jenkik texasi tahójának? Az USA-ban szerintem kőkemény bűncselekmény lehet a választás befolyásolása. Akár úgy, hogy lefizetnek valakit a kínos dolgok elhallgatásáért. Ezzel kapcsolatban meg tudnánk mimagyarok mesélni. Gyanítom, az orbánt 2 perc alatt lecsuknák azért amit itt a médiával művel közpénzen. :/

  5. polyvitaplex szerint:

    – Tartson ki elnök úr!
    – Ezt hogy érti? Hogy tartsak ki, legyek kitartó?
    – Nem. Hanem hogy engem tartson ki. Szeretnék a kitartottja lenni.
    – Fizessek a szolgálataiért?
    – Úgy valahogy.
    – Mint egy prostinak?
    – Nem mert az alkalmi viszony, én viszont hosszabb távú kapcsolatra vágyom.
    – Ennyire megbízható, hűséges, típus?
    – Mint a gránit. Sőt, még annál s szilárdabb. Nem szokásom hátba döfni a szövetségeseimet.

  6. GERtim szerint:

    Soha sem értettem miért gond a kurvázás nagyjaiknál. Yachtos piás kurvás buli, ez minden férfi álma. Van aki megtudja valósítani és van akinek csak merev álmai vannak róla.Mi ez az elitélés? Irigység? Mindig az pofázik akit nem hívtak meg! Aki most azt írja, hogy nem menne el ilyen buliba az vagy hazudik vagy inpotens vagy simán bolond esetleg ugy retteg a kedves nejétől, hogy a gondolatát is meg gyonja.Szememben ezek férfiak és nem a Kereszténységért és a házasságért picsogó kielégitetlen, flusztrált seggek!

    • kovacs_ugynok szerint:

      A győri expogi esetében nemcsak a qrvázás derült ki, hanem az is, hogy megkárosította a városát. Sajnos a qrvázás ténye elvitte a showt, és fideszesként esély se volt, hogy elmeszeljék a bűncselekmény miatt.

      Amúgy meg magánügy, nem minket kéne, hogy érdekeljen a qrvázásod, hanem a feleségedet, és mivel nem mindenkinek tetszik, ha valami tisztséget viselsz, viseld a következményeit is, ha kiderül.

      USA-ban se azért fogják elítélni a trumplit, mert qrvázott, vagy ezért fizetett, ez ott sem bűncselekmény. Hanem azért mert a qrva hallgatásáért a pénz kampánytámogatásnak számít. Szóval, hiába nem bűncselekmény, azért a kis politikus gecik tisztában vannak vele, ha kiderül elvesztett szavazatokat érhet. Mert szerencsére a nők is szavazhatnak, és nekik nem szokott tetszeni a dolog. Főleg, hogy arra utal, az illető hajlamos megszegni az adott szavát. :/

    • trabant szerint:

      GERtim
      „flusztrált”
      Helyesen: frusztrált.
      Mottó: ak nem tud arabusul…

      A mondat többi része? Ezek picsognak is, …-nak is, hazudnak is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum