Ha Vida perel, röhögés lesz, Orbánnak meg torkosborz

Az elkövetkező napok kitiltási-botrányos forgatókönyve, azaz: miért hülye a Fidesz:

André Goodfriendet több okból sem lehet beperelni Magyarországon, ezt dr. Orbán Viktor jogász(?) úrnak illene tudni, mi több, biztosan tudja is. Igen szomorú képet mutatna ugyanis a magyar jogászképzésről, ha ilyen alapvető ismeretekkel nem látta volna el államvizsgázott hallgatóját. A Bécsi Egyezmény értelmében diplomata nem perelhető, mert teljes körű immunitása van. Sőt, le sem mondhat az immunitásról, még, ha akarna sem, mert efelett a küldő állam rendelkezik és nem ő maga.

obama_nevet

Továbbá: hogyha kérné ennek a feloldását, ahhoz az USA külügyminisztériuma nem járulna hozzá. Nem tenné, mert Goodfriend, amikor nyilatkozatokat tett, akkor azt szigorúan az Amerikai Egyesült Államok kül-, és igazságügy-minisztériuma határozott – szó- és tartalom szerinti közlést előíró – utasítására tette. Így az, ami Goodfriend szájából elhangzott, vagy, amit írásban közölt, az az Amerikai Egyesült Államok kormányzatának hivatalos álláspontja.

Természetesen az USA külügyminisztériumát lehet perelni, azonban nem Magyarországon, hanem az USA valamelyik illetékes bírósága előtt. Ennek az a feltétele, hogy Vida Ildikó folyamodjon vízumért az USA követségén az USA külügyminisztériumához, és amennyiben elutasítják a kérelmét, akkor kérheti annak indoklását az USA külügyminisztériumától. Amennyiben pedig ennek tartalma a számára nem kielégítő, avagy hamis tényközlést tartalmaz, úgy – meghatalmazott ügyvédje útján – amerikai bírósághoz fordulhat az őt ért sérelmek orvoslására.

201-001_A497A976353FFBB8596F0C384F37F4E8A885929E-nol

Erről ügyvédje bizonyára már régen tájékoztatta a nagyasszonyt, így nem véletlen, hogy eszébe sem jutott vízumot kérni, mert akkor nagyot borulna a bili. Orbán viszont elengedte Vida Ildikó kezét, jelezte, hogy feláldozható. Annyi egérutat hagyott neki, hogy, amennyiben nem perel, leváltja, és a naccsága ezt vegye tudomásul. Orbán meg pontosan tudja – és csak a párthívek további hülyítésére állít ezzel ellentéteset -, hogy Goodfriend nem a saját véleményét mondta, hanem az USA hivatalos álláspontját képviselte. Magyarán ő a rossz hír hozója, akit nem illik ezért vegzálni.

Ha pedig Vida Ildikó – netán – mégis vízumért folyamodik, és elutasítják, onnantól kezdve megfordul a bizonyítási teher, és az USA külügyminisztériumát fogja kötelezni, ez a szerv pedig – és ez teljesen biztos – bizonyítani lesz képes a NAV elnökének bűnösségét. Ez pedig nemcsak azért lesz gáz, mert Vidát ekkor Poltnak le kell csukatnia, hanem azért is, mert ki fogja nyitni a száját, és akkor kerül a szar igazán a propellerbe. Éppen ezért óriási buli ez az USA részéről, ha már volt olyan barom a Fidesz sajtója, hogy ostoba „prevencióként” megszellőztette a balhét. Így megy ez, repesve, örömmel várjuk az előadást.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum