Néhány dolgok – Narancsháza

Kövér László lázáros házelnök egy múlt szerdai rendezvényen ezt mondta Lengyelországban (valószínűleg Tapolcára vizionálta magát): tévedés, hogy Ukrajnában valódi demokrácia készülne, és nyilvánvalóan nem valós lehetőség, hogy a nem létező ukrán állam hadserege legyőzi az orosz hadsereget. Azt is mondta: Ukrajnában egy manipulált folyamat zajlik, amiben a legkisebb szerep épp az ukránoknak jutott, ennek a cirkusznak pedig az a célja, hogy Európát egyszer és mindenkorra leválassza Oroszországról. A Gazeta Wyborcza szerint a mondatok után a magyar házelnök munkatársai arról győzködték a lengyel stábot, ne közöljék a felvételt, sőt: azzal kezdték vádolni őket, hogy manipulálni fogják a magyar házelnök szavait. Kövér megmagyarázta hallgatóságának, hogy miért ragadtatta ennyire el magát: a házelnök nem ilyen kérdéseket várt. A program egyik szervezője állítólag meg is kérte Kövért, ne beszéljen a résztvevőkkel ilyen leereszkedő hangnemben, mire a házelnök monologizálni kezdett, erre pedig az egyik ukrán résztvevő felszólalt, és azt mondta, Kövér érzéketlen az ukránok drámája iránt, majd kiment a teremből, több másik nézővel egyetemben. Menjünk ki mi is. Itt tartunk hölgyeim és uraim, kedves barátaim.
kover_0
Ezek után igyekszem indulatmentesen nézgelődni, hogy megtudjam, mért vagyunk tökhülyék. Csak szemezgetek a kínálatból, amely bőséges, és horrorisztikus. Nézzük csak, mi volt két szuperholddal ezelőtt a vidéken. A’la: Magyar Krónika. Igényes, esztétikus kiadvánnyal lepte meg a polgári olvasóközönséget és mindenkit, aki szomjúhozza a szépet, a Magyar Krónika szerkesztőcsapata. Ahogy a főszerkesztő beköszöntőjében írja: „mi, a Magyar Krónika szerkesztői nem szeretnénk, ha az olvasóink hagynák magukat keserű emberektől befolyásolni, hogy az élet szépségei előtt hunyják be szemüket, és keseregjenek”. Kerényi Imre, a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott például úgy fogalmazta meg, hogy a Krónika örömhírt akar terjeszteni, mert – ezt már Bencsik Gábor főszerkesztő fűzte hozzá – Magyarország fölött szétterül a rosszkedv, az érezd magad szarul kultúrája, pedig élni szép, és élni jó. A második etap holvan? Asszonyaim drágáim, ugyepersze.
Another Brick In The Wall - Pink Floyd
Megazé’, hogy tudd, hol a francba éldegélsz. Álláshirdetésben keres labdarúgókat a Salgótarjáni Barátok Torna Club, erre külföldi állampolgárok munkavállalási engedélye miatt van szükség. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közzétett hirdetés szerint az SBTC szeptember 15-től napi nyolc órában határozatlan időre alkalmazná a labdarúgókat. Elvárt gyakorlati idő nem szükséges és elvárt szakképzettség sincs. Szerepel még az információk között, hogy „a munkaerőigény bejelentéséhez várhatóan harmadik országbeli állampolgár foglalkoztatására irányuló kérelem kapcsolódik”, illetve, hogy „az állásbejelentéshez várhatóan külföldi állampolgár foglalkoztatására irányuló kérelem kapcsolódik”. A szokatlan hirdetésről az MTI megkérdezte a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatóját. Tamási Ildikó elmondta: a külföldi munkavállalást szabályozó kormányrendelet értelmében a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatásához a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz kell benyújtani az összevont tartózkodási engedély iránti kérelmet. A munkaügyi központ ezután nyilatkozik arról, hogy támogatja-e a harmadik országbeli állampolgár adott munkakörben történő magyarországi munkavállalását. (Meg a stadiont) Óénédesistenem, kerek a fideszszabta világ, ennél kerekebb már nem is lehetne. Csak szétfolyik az idő, nincs érkezésem ennyi hülyeségre, asszem.

Hogyha ezt most fölfogtad, (Fölfogtad?) akkor kámpicsorodj el szavazni. Egyébiránt azt mondja egy fölmérés, hogy a magyarok ötöde nem érti, amit olvas. Ne légy benne a statisztikában én vérem, igen nagy vérem, ősz van ugye?

Flash Flooding Hits Hebden Bridge

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum