Koton

A BME gólyatábora már a hét közepén elkezdődött, de az ottani történésekkel még nem volt időnk foglalkozni, mert mindig közbejött valami fontosabb (keresztek, lopások és egyebek). Meg persze, minek is figyelne az ember egy ilyenre, hacsak nem valami eget verő baromság miatt, amire viszont, valljuk meg, a NER tizenötödik évében jó esély van. És így is lett. Ezért, ami alább következik, arra leginkább az a frappáns mondat illik, amit – ha jól emlékszünk a Száz év magány vonatkozó részére – Amaranta mondott második Aureliano feleségéről, miszerint „ennek még a seggéből is böjti szelek fújnak”.

Innentől nem fokoznám tovább az olvasóközönség érdeklődő toporgását, bár nagy valószínűséggel úgyis hallottak az eseményekről, hogy aszongya, a gólyatábor szervezői (EHK) megtiltották a hallgatóknak, hogy gumióvszert, magyarul kotont vigyenek magukkal a táborba. Többen tréfának vagy tévedésnek vélték a dolgot, de kiderült, nem az, egészen komolyan gondolják a tiltást, és indokuk is van rá. Attól, hogy nem lehet koton a táborlakóknál, azt remélik, hogy az ifjak önmegtartóztató életet élnek majd, és nem fognak üzekedni minden bokorban, mint a nyulak. Valami ilyesmi a vágyott cél.

Bár fel is hívták rá a figyelmet, hogy a tábor ideje alatt „kerülendő a szexuális kontaktus”, mintha ez valami kolostor lenne, apácazárda, benne a cölibátusra fölesküdött alanyokkal, akiknek amúgy kínzó, pornográf álmaik vannak, s emiatt éjszakánkét csatakosra izzadják az ágyukat. Hogy nem tréfálnak, az is mutatja, hogy egy bizonyos Radácsi Kristóf, az EHK elnöke elmesélte, „egész nap számon tartják a gólyák közösségi aktivitását a szabályok betartása érdekében, még a szabadidőben is”. Innen nézvést ez a cölibátus mellett olyan kiképző tábor jelleget is ölt, és ez az többek között, ami miatt méláznunk kell miatta.

Nem tudható, ez a Radácsi elnök mennyi idős lehet, de őt már a NER szocializálta minden bizonnyal, és ilyen lett. Nem tudjuk, mitől jött ez a szexet tiltó ötlet, de emlékezhetünk, hogy a Fidesz és folyományai mennyire szeretnek az alattvalók bugyogójában matatni, gyereknemzésre buzdítani őket, ilyenek, éppen ezért nóvum, hogy most éppen ennek az ellenkezője történik a tiltással. Az azonban közös, hogy hatalmi szóval intéznék már ezeket az intim dolgokat is, Radácsi elnök például mondhatta volna Virág elvtárs szájával, hogy „Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának”, és mindjárt helyben is lennénk.

Illetve voltaképp ott is vagyunk, midőn fölfedezzük a párhuzamokat, és Radácsi elnök túlbuzgalmát, ami valami szervilis megfelelési kényszerből fakadhat. Azt nem tudjuk, a hallgatók miként reagáltak a tiltásra, röhögtek rajta és juszt is üzekedtek, vagy fölcsatolták az erényöveket, illetve arról sem érkezett híradás, hogy a nagyságos EHK miként ellenőrzi az ifjakat, megmotozza-e őket, hogy van-e náluk koton, illetve mi a bünti, ha mégis. Innentől egy kicsit lukas a sztori, de nem is kell voltaképp több, mert megkaptuk, amit akartunk. A NER torz képét pár túlbuzgó csinovnyikban manifesztálódva.

Egyébiránt megszólaltak a témában a nagy öregek is, melyek közül elég Deutsch elvtárs véleményét közölni, aki tőle szokatlan módon higgadtan reagált, és azt a következtetést vonta le, hogy „régen minden jobb volt”. Nem tudjuk, mire gondolt mindenki szeretett Tompikája, csak erősen sejtjük, amikor eszünkbe ötlenek azok a suttogó legendák, hogy ezek a kollégisták miket is műveltek a kollégiumi szobáikban kotonnal vagy anélkül, de a Kádár rendszertől egyáltalán nem zaklatva – e téren -. Azaz, szigorú logika mentén haladva Deutsch et. az átkost sírja vissza, szemben a jelennel. Vagy csak a fiatalságát gyászolja.

Még az is lehet, de ez az ő nyomora. Az viszont már a mindannyiunké közösen, hogy ezt a jelent viszont ők teremtették meg ebben a témában is képmutatóan, az EHK és Radácsi elnök az ő édes gyermekük, mint ahogyan Szájer is. Más a víz, amit prédikálnak, és a bor, amit isznak, ezzel az EHK-val viszont az a baj, hogy ezek a jelek szerint önjáróak, buzdítani sem kell őket a hülyeségre, megy az saját kútfőből is. Íme, hölgyeim és uraim, így sikerül egy koton mentén fölvázolni a NER-t magát, de választhatnánk akármilyen kiindulópontot, akkor is csak ugyanoda jutnánk el. A velejéig romlottsághoz különféle alakokban.

Zárásképp, de csöppet sem utolsó sorban annyit jegyezzünk meg, hogy ez az egész kotontiltás nem tűnik igazán jogszerűnek, mert, hogy tizennyolc év fölött mit csinál egymással két ember, persze, ha azt a négy fal között teszi, ahhoz egyáltalán semmi köze senkinek. Másrészről és megengedőbben, ha azt a kotont azért vinné a táborba valaki, hogy vízzel föltötve azokat velük hajigálódjon, így csatázzon, akkor mi van. Tehát nem igazán áll meg a történet, de hát, ez a Tompika által létrehozott Magyarország, élvezzük ki tehát annak összes örömeit. Legfőképpen azt, hogy van jogunk röhögni rajta. Egyelőre még.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
3 hozzászólás “Koton
  1. Yeti szerint:

    Nem emlékszem gatyában turkálásra műegyetemi időm alatt, de még a gimnazista kisz táborban se merészkedett volna ekkora egetverő baromságra senki akkoriban.
    Amúgy meg mi a fene az az EHK? Egyesült Hülyék Klubja?
    Gyanítom, ha nekem ilyet merészelt volna annakidején valamelyik faxfej előadni, ott helyben a fejére is húztam volna egy gumit. Nehogy szaporodjon.

  2. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Hogy megértsük Radácsi e.t gondolatmenetét, tudnunk kell kikből lesz úgy általában EHK elnök. Minden jelzőt nélkülözve csak annyi: akiből korábban KISZ titkár lett..
    Viszont logikus amit csinált. V.sz. végzős -vagy közeli- és hát jön a nagybetűs, ami azért a NER oldalon mégse olyan sanyarú. Szóval kell v.mi nagy durranás amire majd azt mondják , hogy lám-lám nocsak ki is ez a gyerek ?
    Szóval grandiózus seggnyalásnak indult a story, csak hát nem a megfelelő oldalon..🤣
    Abban viszont igaza volt, hogy ennél nagyobb baromságoknak is tapsoltak már .

  3. Ultron szerint:

    Amilyen mániákusan tolják az ellesztő propagandájukat a mimagyari rabszolgák következő generációjának biztosítására, még csoda, hogy nem tiltották be az óvszer használatát országosan.
    Sebaj, eddig csak baszogattak – mostmár lassan az is meg lesz szabva, milyen módon baszódhatunk meg (miközben ennyi degenerált, perverz, kéjenc vén tetvet politikai párt még nem tudott egy zászló alá terelni, mint a fideszkdnp).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum