A Novák-féle szaporodástechnika

Pár nappal ezelőtt, ahogyan az tőle szokásban van, hallhattuk Rétvári államtitkár örömhírét nemzetünk fogyásáról és gyarapodásáról azzal a fölkiáltással, mindennél – illetve még annál is – sikeresebb a magyar családpolitika. Ezt mindenki mondhatja, Rétvárinak meg kötelező, csak az az apró baj csúszott a nagy bejelentésbe, hogy államtitkár et. a születések számával indokolta a boldogságot, amivel az a gond, hogy nem olvassa tán a KSH vonatkozó adatait.

Pedig nem sokkal előtte megírták a lapok is, hogy soha ilyen kevés gyerek nem született, mint éppen most, de ugyanezt mondják a statisztikusok már hónapok óta. Azaz, ez akkor tendencia, következésképp nem kellene csűrdöngölni egy hazugságra alapozva, de Rétváritól megszoktuk. Neki ez a szerepe a kártyapakliban vagy a sakktáblán. Nem is foglalkoznánk ezzel a szerencsétlennel emiatt, ha oldalról nem úszott volna be a képbe a Katika.

A Novák, ha emlékeznek rá. Mert az év eleji nagy bukása óta olyan kuss volt körülötte, hogy azt hihettük, lassan belepi őt az idő kérlelhetetlen pora. Most azonban, mint valami Főnix, feltámadt hamvaiból, és nekiilátott röpködni csak úgy, mint annak előtte elnök korában, amikor azzal töltötte az idejét, hogy járt-kelt a nagyvilágban, itt kajakozott, ott futott, hollywoodi sztárokkal fotózkodott, pipálgatta a valamikor készült bakancslistáját.

Ezen kívül időnként pedofiloknak adott kegyelmet, ami a veszte lett. Nem az, hogy adott, hanem az – jó NER szokás szerint -, hogy kiderült. Novák ment, és ott maradt a helyén egy nagy, fekete folt, azóta annyit tudtunk róla, hogy gazdaasszonyt igényelt (házvezetőnőt), mert már nem akart ablakpucolással foglalatoskodni, de az emberben ott motozott a kisördög, hogy mit is csinálhat a rengeteg apanázsból, amit élete végéig fizetünk neki.

Rossz pénz nem vész el, a mániák megmaradnak. Mert arra is emlékszünk, igaz, már egyre halványabban, hogy Novák, tündöklésének kezdetén, közvetlenül azután, hogy levetette a malomkeréknyi fideszes fülbevalóját, a magyarok szaporodásával kezdett foglalkozni, azt felügyelte mintegy, de, hogy miként, azt a föntebb, a KSH által igazolt eredménnyel mutattuk. A kocsmában úgy mondanánk, lószart sem ért el, még egy fröccsöt sem érdemel.

Valami miatt azonban ez a családtámogatásnak nevezett szavazatvásárlás óriási sikerként íródik le, s ezen a ponton megzökken a valóság és az álom korrelációja, az igazság és a propaganda különválása, összefoglalva, ez is olyan aljas színjáték, mint voltaképp minden a NER-ben. De most Novákra fókuszálunk, aki úgy képzeli a jövőjét, hogy ezeket a nem létező eredményeket sikerként beállítva oldja majd meg a Föld nevű bolygó szaporodási gondjait.

Erre tette föl az életét és a pénzünket. Mert hogy, hogynem, a hallgatás és bujkálás hosszú hónapjai alatt hősünk összegrundolt egy X·Y Worldwide névre hallgató civil szervezetet, ennek lett az alapító-vezérigazgatója, amely szervezet a gyermeknemzést segíti, toszási tanácsadó szaporodástechnikákat terjeszt a világban, ezért lehet, hogy a neve is külföldiül van, a pénze viszont nagy valószínűséggel magyar, és régebben az öné volt.

Most éppen Dél-Koreában turnézott Novák, és a képek alapján visszanyerte a hatvannégy fogat villogtató formáját, de mielőtt egy kicsit belenéznénk szervezetének céljaiba, elsőre az tűnik fel, ott folytatja, ahol a bukás előtt abbahagyta, azaz, a kozmetikázott Fidesz-propagandát terjeszti. Ez azt mutatja, nem volt elég nagy az a maflás, amit Orbán kiosztott neki, azaz Novák – már a régebbi fülbevalója okán is – nem egyéb, mint rajongó.

Szíve joga, ha a saját pénzén teszi, és nem akarja megfertőzni vele a világot. Amúgy az X·Y Worldwide így beszél magáról: „a világ vezetőivel, politikai döntéshozókkal és oktatókkal dolgozik együtt, hogy bizonyítékokon alapuló, fenntartható stratégiákat dolgozzanak ki, amik segítenek a nemzeteknek leküzdeni a globális születésszámcsökkenés hatásait.” Katika tehát globális tényezőnek hiszi magát. Gyönyörű álom.

Ha és azonban már így alakult, és a bolygó népesedési gondjait akarja megoldani a hatvannégy fogával, akkor arra hívnánk fel a figyelmet, hogy a legnagyobb baj épp a túlnépesedés, s az, hogy Novák meglátásában kevés kis fehér, keresztény közjószág születik, az a világtendenciát nem fordítja meg. Amúgy még elnök korában ilyen előadással már Afrikában is próbálkozott, de ott csendesen megkérték, hogy fogja be a pofáját.

Ám nem tanul a jelek szerint. Amúgy a civilizációk születésszám-csökkenésének problematikájához Spenglert ajánlanánk szakirodalomnak, akitől azt is tudjuk, ez már a hedonista ókori Rómában (és más akkori világvárosokban) is gond volt, igaz, nekik nem akadt egy Novák Katalinjuk, aki – mondjuk – Néró elé tárta volna a bajok orvoslásának módját. De ez a mezsgye nagyon messzire vezetne, maradunk inkább a helyi barlangunkban.

Innen kinézve pedig ezt látjuk. Illetve azt a vitát, hogy Novák most is közpénzen röpült-e (első osztályon) Dél-Koreába. S mivel Szijjártó minisztériuma erősen tagad, ebből az következik, hogy igen. A rend tehát helyreállott, egy újabb bukott fideszes éli úgy a nagyon jó világát, mintha mi sem történt volna, azaz, nem hagyták az út szélén, sőt, repítik tovább magukkal a hazugság és a mocsok jól ismert útján, mert ez a hazánk. Illetve ez maradt belőle.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
5 hozzászólás “A Novák-féle szaporodástechnika
  1. Yeti szerint:

    Emlékszem én az OTP gyerekcsináltató programra, még a szockából.
    Az se vált be.
    Bármilyen meglepő, a gomba se mind annyira hülye, hogy fialjon mint a nyúl. A barna kalapos csiperke sem, ha már elég jó körülmények között élhet.
    Na pláne nem pofázás hatására.

  2. Ultron szerint:

    „ilyen előadással már Afrikában is próbálkozott, de ott csendesen megkérték, hogy fogja be a pofáját.”

    Erről lemaradtam. Kik és mily’ szavakkal intették kussra ezt a sokadik közpénzparazitát?

  3. hj szerint:

    Novák hivatalos fazonírozását mindig is érdeklődéssel figyeltem, ám most nem az öltözködését hangsúlyoznám, amelyben egyaránt rossz a szín- és anyagválasztás meg a szabás (szóval minden), mert ez már ugyanúgy számtalanszor ki lett beszélve, ahogy a sztereotip női tevékenységeket felvonultató fotói (takarít, süt, szaloncukrot készít, poncsót köt a gyereknek karácsonyra – persze titokban, bár ország-világnak megmutatta).
    Hanem ami igazán „lenyűgöz”, ahogyan az épp aktuális szerepének megfelelőnek hitt attribútumokat ennyire triviálisan koncentrálja a fejére. Merthogy az elhíresült fülbevaló is ezt a célt szolgálta, majd jött az elnökasszonyi konty a komolyságot és szigorúságot mutatni szándékozó túlzottan erős sminkkel, most pedig a világmegváltó tudós asszonyra egy sötét keretes szemüveget dobtak rá. Ezek mind-mind ugyanolyan bugyuta sztereotípiák, mint amilyenek az említett fotókon jelentek meg, és maximum egy ócska vásári komédia színvonalát hozzák. Pontosan azt, ami maga Novák meg az ő egész tevékenysége, hogy azt ne mondjam, ámokfutása.

  4. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Ha valaki ebben a tetves országban úgy gondolja, hogy az ú.n. „kegyelmi” botrány miatt kaszálták el a „fidesz csajokat” borzasztó naív, hogyne mondjam ostoba, és semmit nem ért ebből a végtelen gonosz náci-fidesz világból. Ők voltak a járulékos veszteség, a bezzeg elvtársnők akik elég nagy produkciót nyujtottak a show elvivéséhez, hogy a még náluknál is jóval nagyobb bűnözők tovább rabolhassanak, lophassák az országot.
    Ha végig gondoljátok ez így van. Salamon Béla ‘ Ha én egyszer kinyitom a számat..” jelenetét bónuszként ajánlom az ifjabb korosztálynak..🤣

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum