Tank a spájzban

Bár kacifántosan lett megfogalmazva, mi, porbfingók úgy értelmeztük a Magyar Közlönyben megjelent jogszabálymódosítást, hogy ezentúl a NER-elit (abban az értelemben, ahogyan gondoljuk) is jogosult katonai védelemre. Jelentsen ez bármit is. „A vezérkari főnök egyes felső vezetők házas- vagy élettársa és gyermeke részére biztosítja a Honvédségnek a felkészített erőkkel védett személyek személykísérésében való részvételéhez szükséges személyi és technikai feltételeket”. – Ez volt érvényben eddig.

Csütörtöktől, a módosulás után azzal a toldással egészült ki (63. számú rendelet) a cucc, hogy ez kiterjed a hozzátartozókra, akik közé tartoznak a szülők, testvérek, „az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa”, vagyis például sógorok, vők és menyek, apósok és anyósok. Sőt vonatkozik a rendelet a felsorolt vezetők „által kijelölt közreműködőre” is. Mielőtt értelmezni próbálnánk, kitetszik elsőként az, hogy ez valóban családbarát kormány. Az „elit” családjaié.

Az internet népe úgy értelmezte ezt az egészet, ahogyan paraszti ésszel értelmezni lehet, azaz, tapsikolt örömében, hogy fosnak az elvtársak. Már nem elég nekik a TEK, rendőrség és az összes többi fegyveres alakulat, már a hadsereg védelmére is igényt tartanak, ha úgy alakulnának a dolgok. Nem tudjuk, ez egy olyan ország-e, ahol bárhogyan is alakulhatna a pórnép dühe, de azt láttuk, az „elitben” megvan a menekülés ösztöne, ahogyan például a legutóbbi választás előtt Marbellára ment O. Ráhel, a nemzet veje és a gyerekek.

Akkor is volt valami röhejes indok, hogy miért is kell ’Spanyolba költözni hirtelen, de azt is láttuk, hogy az újabb kétharmad után már nem kellett ott maradni, azaz kikövetkeztethető volt, ezek be vannak szarva. Illetve be voltak, és olyan ritka az öröm a mi tájékunkon, hogy ezt is meg kell becsülni. Más kérdés, hogy ez a boldogság – mint az összes többi – talmi volt, de nem javulunk meg, a mostani hír megjelentekor is azon szórakozott a nagyérdemű, hogy a kis csapat valami páncélozott járművel menekül, és abból hajigálják ki a szaros pelenkát.

Ebből is látszik, hogy működik a kollektív emlékezet, de az is, hogy nem nagyon szeretik, illetve egyáltalán nem tisztelik miniszterelnök urunk pereputtyát, illetve őt magát sem. A kommentek folklórja még számos menekülési és elit-védési aktust föstött a szájbertérbe, nagyon jól szórakozott, egyben felháborodva azon, hogy eddig is mindent mi fizettünk ezeknek, most már azt is, hogy tankokkal védjék őket. Ez a felhorgadás nehezen érthető, hiszen azt is mi álljuk, hogy a médiájukkal a pofánkba hazudnak. A mi pénzünkön vernek át.

Ha másra nem is, arra az öntudatra jó volt a hír, hogy a költségvetés mi vagyunk, minden kisded és aljas játék a mi pénztárcánkra megy, így tehát éledezik az az igény, meséljék már el nekünk, mire cseszik el a lóvét, legalábbis addig a pontig, amikor elveszíti közpénz jellegét. És éppen ezért érdekes az, hogy amiként a mi pénzünkből hazudnak a pofánkba, most már abból is lőnek le, ha megindulnánk, mint a birnami erdő. De ilyen veszély nem fenyeget egyáltalán. Egyébként gyorsan cáfolták is a védelemről szóló ideát, ám éppen ezért tűnik igaznak.

A cáfolat viszont azt mondja, nem a honvédségi védelem igénybevételére ad lehetőséget a vezetők rokonságának, mint arról a sajtóhírek szóltak, hanem arról, hogy kik használhatják a kormánygépe(ke)t. Itt hívnánk fel a figyelmet arra, szeretjük, ha tökön szúrják magukat az elvtársak, mint ebben az esetben is, hiszen mindeddig úgy tudtuk, mert erről szólt a propaganda, hogy kormánygép(ek) márpedig nincsenek, de ezek szerint mégis vannak. Négy ilyen nem is de mégis gép van, ezekkel járják be a földtekét nagyjaink.

Illetve járták eddig ők, de a módosítás után, hogy emlékeztessünk „az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa”. Ha nekilátnánk széthüvelyezni, ebbe ki mindenki tartozik bele, arra jutnánk, hogy az, akit csak akarnak.  Így ránézve az ipam, napam meg az ángyom térgyekalácsa, akik mindezek után a nem is (de mégis) honvédségi vagy kormánygépekkel járhatnak naponta dubajozni. Így, ha nem is az elemi félelem, de a velejéig romlottság látszik ezen az egészen.

Még azzal is próbálták enyhíteni a mocskot, hogy de kifizetik ám a rokonok a fuvarokat, mint ahogyan eddig is a „nagyok”, ha például meccsre mentek. De még egy rohadt számlát nem láttunk, egy bizonyítékot sem, mint ahogyan ezután sem fogunk. Semmit sem hiszünk el abból, amit mondanak, mert nincs okunk elhinni, így azt sem, hogy nem mi perkálunk a röpködésekért, de azt sem, hogy a rendelet nem arra szolgál, mint ahogyan elsőre tűnik, hogy tankokat telepítenek a kiscsalád spájzába. És azért túlzunk, hogy értsük, miről an szó.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
9 hozzászólás “Tank a spájzban
  1. polyvitaplex szerint:

    „… egyes felső vezetők házas- vagy ÉLETTÁRSA”

    Remélem, ez csak a bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozik, nem pedig arra, ha valamelyik felső vezető szeretőt tart.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Jáj more! Mindenkire is vonatkozik. A purgyé purgyéjára is. A lényeg, hogy ne lehessen számon kérni őket. Remélem azért készülnek majd képek a gépekbe ki-beszálló nem ezen a nyáron lebarnult családtagokról is, a későbbi számonkérés miatt!

      Mielőtt még megint bárki nekem esne, a fél felcsúti roma lakosság vezérigazgató a mészaros valamelyik kamu cégében. Rohadtul elegem van, hogy ezeket is a magyar adófizetőknek kell eltartani. Valahogy nem így képzeltem a roma felzárkóztatást. Menjenek el inkább dolgozni, abból tartsák el a kiscsaládot! :/

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Igen, és innentől még kérdezni se lehet róla, mennyi az annyi. Adófizetőként azért felvet kérdéseket, hogy a csuti roma bandának a luxusutazását miért is nekem kell fizetni? Azon felül is, amit már eddig is összeloptak tőlem. Vagy az elfogyott, az újabb jacht beszerzése után? De nehogy már a repülőt is fizetni kelljen a jachtig, meg vissza… :/

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Nem kívánom, mert anno voltam Temesváron, és sok mindent láttam..
    Dee meg kell mondjam, kisértetiesen emlékeztet ez engem, a balkáni végjátszmára .
    Most, és innen mondom, nincs sok a kollégistáknak hátra. Beszélgetek a gyerekeimmel, a fiatalokkal, a tanítványaimmal.. Az nem jó szó, hogy gyűlölik a náci csürhét. Talán azt mondanám, hogy „rühellik” a gazembereket. Azt hiszem ez áll legközelebb hozzá..

  4. Északi Kibic szerint:

    Szereny velemenyem szerint a “jogszabály” modositasa azt a celt szolgalja, hogy amikor a stelazsi nagy robajjal (valamikor) osszedol, akkor a politikai elitetet a magyar Luftwaffe szemelyszallito flottaja, a pereputtyot a hadsereg teherautooszlopai felvezetve a Gidran jármuvekkel, Rheinmetall harckocsikkal, Leopardokkal fogjak kimenekiteni az orszagbol. A penzuk mar regen a Cayman szigeteken van.

  5. Yeti szerint:

    Nincs az a repülő, amelyik örökre fennmaradna – leszáll, leesik vagy akármi. De azért előbb a helyi prigozsinok tűnnek el.
    A putyinok, kim akárkik legfeljebb végelgyengülésben.
    Mint általában az okos aljasok bármely helyen és időben.

  6. Ultron szerint:

    Továbbra is ellentmondásos az egész. Az egész baloldali média azt harsogja, mennyire félnek, fosnak, rettegnek a fidesz nagykutyái.
    Könyörgöm, mi a fityfenétől kellene akár egy icipicit is tartaniuk???

    14 éve egy záptojást sem dobtak feléjük, a főgeci az utcán sétálgatva számolgatja a lóvét, egy rossz szó vagy füttyszó nem hangzik el a beszédein összegyültektől, az olümposzon élnek, halandók a közelükbe sem kerülhetnek (és akkor sem történne semmi, ha a sarki bérházban lakna az összes miniszter), semmilyen fenyegetéstől nem kell tartaniuk, a törvényeket ők írják, az ún. ellenzék az övék, sőt, minden az övék.
    Mitől kellene tartaniuk???
    Ettől a töketlen, szánalmas néptől? Na neee, előbb fognak a röhögéstől fölfordulni.

    Semmi értelme az egésznek.
    Nem félnek, nem fosnak, nem rettegnek, mert egész egyszerűen nincs mitől. Vidámak, röhögcsélnek, rendelik a következő jachtot…homár, kokain, kurvák…ennyi.

    Félni itt egyedül a tisztességes embereknek kell, de nekik aztán nagyon, és joggal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum