Nagy zűr kis Kínában

OV kiegyezett a kínai kommunistákkal, miszerint kicsi, sárga és óccó rendőröket importálunk azért, hogy Mária országának utcáin járőrözhessenek. Elsőként és kezdetnek nem egyedül, hanem mimagyarokkal párban, aztán majd meglátjuk, hová fejlődik a dolog, ha az akkugyárak környékén már nem lehet nemzeti szót hallani. És az őslakosok (vö.: ma magunk) meggárgyult fejjel kóválygunk azon tűnődve, hol is élünk, milyen dimenzióba vagy párhuzamos univerzumba keveredtünk, ami ismerős, de semmit nem értünk belőle.

Vannak azonban most is dolgok. Akadnak történések, amelyek arra utalnak, a mimagyari organizmusoknak már nagyon régen elment az esze, és halovány fingjuk nincs arról, mi történik körülöttük, milyen emberek és miért járkálnak a flaszteron, ki hová tartozik és miért. Sheldon az entrópia kavargó örvényének nevezné a bugyborékoló tudatokat, mi beérjük a Tohuvabohu meghatározással, ami a fény teremtése előtti puszta, üres és ősi állapotot takar. Belenézve egynémely honfitársunk szemébe tudhatjuk, mit is jelent ez igazán.

Miheztartás végett emlegettük föl az elemi sötétséget, ami OV fönnmaradását lehetővé teszi, s ha eddig nem találtuk meg ennek eredőjét, most bizonyságot leltünk reá, mi ez. És az is kiderült, hogyan működik. Magyar Péter (Varga J. hajdanija) mesélt arról legutóbb a Facebookon, hogy az utcán jártában-keltében kedves és bíztató szavakat kap honfitársainktól. Megveregetik a vállát, és így szurkolnak neki: „Tiborcz úr, önnel vagyunk, ne hagyja magát”. Magyar ezt az érzést megfizethetetlennek nevezi. És igaza van.

Mert, ha az őskáosz jut eszünkbe, és a kínai rendőrök által generált párhuzamos univerzumok, amelyekben a magyari bávatag szavazópolgár elveszetten kóvályog, akkor semmit nem mondtunk arról, a valóság ennél még sokkal súlyosabb. Mert hülyének lenni, az egy dolog, ugyanis abban van valami fix pont. Őrült beszéd, de van benne rendszer, ahogyan a jó William mondja, itt viszont olyan kavarodást látunk a képzetekben, ami mindent megkérdőjelez. Ebben a világban csak úgy megtörténnek a dolgok. Ránk zuhan a mázsás, szörnyű mennybolt.

Megtörténik a sors, nincsen eleje vagy vége, egy permanens jelen van viszonyítási pontok nélkül. Mert Magyart Tiborcznak nézni, az egy dolog, de ekképp szurkolni neki, mint a jó oldalon álló hősnek, aki most forradalmár ezek szerint önmaga ellen, azt mutatja, nem csak a helyes-helytelen, jó és rossz, világos és sötét dichotómiája veszett el, hanem itt valami olyan végezetesen összekeveredett, hogy nincs az az Isten, amelyik szétbogozná. Ha ilyenek a magyar organizmusok, akik szavazatukkal a sorsunkat eldöntik, az nagyon sok mindent megmagyaráz.

Az ilyen ember mindenre képes. Arra is, hogy meggyőződése legyen, ha Orbánt le akarja váltani, akkor a Fideszre kell szavaznia, és ezen a ponton – ha le kell írnunk a világot – igazat kell adnunk Arthur Sch. cimboránknak, aki fő művét ekként indítja: „Die Welt ist meine Vorstellung”, azaz, hogy a világ az ő képzete volna. Pedig akkoriban még nem is létezett a Rogán-művek, amely ezt a képzetet minden lehetséges módon igyekszik összekavarni, s amiben oly sikeres, hogy ilyen eredményeket produkál. Magyartiborczokat.

Kitetszik egyébként ebből a sztoriból, a magyar organizmusban megvan a jóra való készség és hajlam, csak nem tudja elkülöníteni már – oly sok év dresszírozás és kavarás után – sem a dolgok eredetét, sem azok lehetséges kimenetelét. A magyartiborczokat vizionáló honfitársaink valami ősi varázsgomba létben leledzenek, ami állapot és helyzet röhögésre kellene késztessen bennünket, de nem tehetjük, mert ez véresen komoly. Út a nemzethalál romantikus képéhez, és az AE Bizottság tánczenekarhoz egyenest.

Azt mondták ők már akkor is, amikor azt hittük, mi, földi halandók, lehet még jövő, szóval ezt tanultuk tőlük, csak még nem tudtuk, hogy be is következik: „Dagdugó, varázslólekvár, minden számít, semmi sem használ” – és hopp, már itt is vagyunk 2024 kietlen világában a mi gombáink között. Drágajó keresztapám még suttyó koromban a disznóöléseken, amikor a malac éktelen sivítása abbamaradt, de még halkan rúgott egyet-kettőt a lábával, azt közölte a kölök Kázmérral: most sír a legjobban. Talán így fösthető le a legjobban, ami van. Nagy zuhanás a kínai rendőrök karjaiba.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
7 hozzászólás “Nagy zűr kis Kínában
  1. kovacs_ugynok szerint:

    „Bejelentkezés sikertelen”

    Megtörtént hát megint, kitiltottak a nyugat.hu-ról. Most legalább sejtem is miért. Mert az orbán balázst a pedofidesz egyik leggusztustalanabb csúszómászójának neveztem, és ez valakiknek nagyon nem tetszhetett. Annyira, hogy törölték is. Pedig ez bizony tény, és ha senki nem mondja ki, az érintett és ismerősei még azt gondolhatnák minden rendben van, és mindennel elégedettek lehetnek. Minő tévedés! Szóval, Kedves Rezeda, csókoltatom Antalt és a nyugat.hu-t! Ha találkozol velük, légyszi add át nekik. Köszönöm. Házi feladatnak meg szeretettel küldöm az Alaska Daily című sorozatot, ha még esetleg nem látták. :/

  2. Ultron szerint:

    Azért elképzelem, ahogy – miután magyari bajtársa kilométerekre szaladt – a 160-170 magas, vékony kínai tizedes megáll egy csapat 2 méteres, keltésztává gyúrt szteroidgolyó „rejtett erőforrás” előtt, illedelmesen meghajol, és ha még életben van, elkéri a személyiket (persze papírról olvasva a szavakat)…

    • kovacs_ugynok szerint:

      Felesleges ilyesmiken rágódni. Az egész lényege, hogy a Kínától távolba szakadt honfitársaikat terrorizálják. Neadj, ha bírálni merészelik az ottani „komcsi” kínai vezetést, akkor hazatoloncolják őket.

      Minket meg a történetnek az a része érint, hogy az elnyomó kínai kormány bűncselekményeit, magyar földön, az orbán kormány teljes mellszélességgel támogatja. Ha nem lennénk az EU tagja, nálunk is tuti lennének „átnevelőtáborok”… is. :/

  3. polyvitaplex szerint:

    Észak-koreai rendőröknek jobban örülnék. Fel se tűnne nekik, hogy nem otthon vannak.

  4. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Kiváncsi lennék a béna „ellenzék” hol van ilyenkor ? Akkor most ki avatkozik be a belpolitikába ? Ez nem tartozik a szuverenítás megsértéséhez ? Ez nem nemzetbiztonsági kockázat ? Kiváncsi lennék mit szólnak Brüsszelben ehhez ? Remélem nem hagyják szó nélkül !

    Egyébként ez már önmagában annyira abszurd hogy normális embernél eleve kiveri a biztosítékot… Nem hiszem el, hogy a „ruszkik haza” után épelméjű ember komcsi rendőröket importál Kínából…

  5. Maverick szerint:

    „Elsőként és kezdetnek nem egyedül, hanem mimagyarokkal párban.. ”

    Csúcsformában 2. Kicsit más szereposztásban.

    Ezt már nehéz elhinni, de már századszor is megmutatják a fiúk, hogy még mindig van lejjebb. Egyik szemem sír a másik üveg.
    (a CAPTCHA kód véletlenül WTF lett 🙂 🙂 , a hozzászólók értik)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum