Sózzuk Katika sebeit

Orbán Viktor csütörtökön este jelentette be a beismerő vallomással megegyező alkotmánymódosítás kármentőnek tartott ötletét a Novák-kegyelmi ügyben, azóta azonban erről egy rohadt szó el nem hagyta a száját. A hét végén, amikor így vagy úgy, de azért dráma zajlott az országban, leginkább Ukrajna vereségéről ábrándozott, ami azt jelzi nekünk, semmit nem tanul és mindet elfelejt, vagy inkább, hogy a külső körülményektől egyáltalán nem zavartatja magát, mintha ő kívül és felül állna ezen az egész hozzá méltatlan ügyön.

Ahogyan Schmitt Pál bukása után, most is az udvartartás viszi el a balhét, akik viszont jó szokásukhoz híven nem hajtják le a fejüket, hanem egy hiénafalka üvöltésével kenik rá a saját szarukat mindenkire, aki rajtuk kívül áll. A legvégéről kezdjük, Bayerrel, aki szintén most kapott egy méretes maflást, de annyi morál sincs benne, hogy legalább pár napig kussoljon. Ő egyenesen utcai erődemonstrációról álmodozik, hogy megmutassa, nem jött el azoknak az ideje, akik nem ők. Mindezt persze a tanítani való stílusában.

Azt mondja ez a drága ember, hogy „most megpróbálják ebbe az egészbe a miniszterelnököt meg a Fideszt, meg az egész kormányt meg mindenkit belekeverni… nekünk viszont erőt kell demonstrálnunk, mert a hiénafalka, ezek a teljesen amorális, hazug gazemberek, akik ott üvöltöztek tegnap a Sándor-palotánál meg a csőcselék, az most vérszagot érez, mert azt hiszi, hogy eljött a pillanat”. Felhívnám a figyelmet a jelzőkre, illetve a csőcselék voltunkra, meg arra, hogy erőt kell demonstrálni ellenünk. (Mi lenne itt, ha kikapnának.)

Egyébiránt senki nem akarja ezt az egészet a fél világra rákenni, kizárólag Orbánra, de rá kenegetni sem kell, megteszi ezt ő maga. Ha naivak lennénk, akkor azt tételeznénk, hogy kegyelmes urunknak van lelkiismerete, azért nem bír megszólalni a két harcostárs ügyében, akiket voltaképp ő maga csinált ki, illetve áldozott fel hatalmának oltárán. És amikor „profi” elemzők ezt tanítani való kármentésként magyarázzák, akkor azt igazolják, kár volt politológiát tanulniuk, mert azt sem veszik észre, ez egy vallomás Orbántól.

Hallgatása szűkölés a sarokban, miközben az egész ügy sara szépen tocsog vissza a fejére, nem véletlen tehát, hogy az egész nagy Fidesz-gépezet szofisztikáltabban ugyan, de azon dolgozik teljes erővel, az ellenzék (jelentsen ez bármit is) hibázott ebben az ügyben, ami voltaképp nincs is, csak mesterségesen keverik (lásd a csőcseléket a Sándor-palotánál). Már az M1-en, a sírós képű lemondás előtt is az volt az irány, hogy méltatlan és alaptalan vádak érték a mi Katikánkat, Demeter Szilárd előadásában meg már biblikus képeket kaptunk egyenest.

Ez a Demeter, ez másképpen hülye, mint a Bayer, de egy brancs ezek, amit persze tudtunk. Szóval Demeter elvtárs szerint „Brutális precizitással oda ütöttek, ahol fájt Katának, vájkáltak a sebben, sózták két kézzel, hadd fájjon még jobban”.  Mármint a csőcselék, azaz, Gyurcsány, hogy el ne feledjük. Ám Demeter érdeméül betudható, valamit sejt az igazságból, mert belátta ezen a példán, az várna a NER-re Orbán bukása után, mint ami ma Lengyelországban zajlik. Mi csak annyival egészítenénk ki, még cifrább dolgok: polgárháború.

És nem elsősorban az ellenzéki oldal, hanem Orbán elvadított és lebutított seregei miatt, de ne szaladjunk ennyire előre az időben. Térjünk vissza atyuskánk sokat sejtető kussolásához, hogy valami még zajlik a mélyben, háttértárgyalások és alkuk, hogy a távozók hallgatása biztosítva legyen valamiképpen. Hogy ki ne derüljön, ki rendezte valójában ezt a kegyelmet, mert azt gondolta, ki nem derülhet, mint ahogyan voltaképp a véletlenen és egy pillanaton múlt az előbukása. És most, hogy háborog a tenger, Orbán kussol a sarokban.

Érdekes módon Varga Judit volt férjének szája nyílt ki nagyon, mint aki már semmit sem veszíthet, de engedtessék meg, hogy ezt a felhorgadást is kétkedve fogadjuk immár. Hiszen a volt férj kizárólag Rogánra pikkel és az ő köreire, azaz, neki nem a kegyelem, hanem a Völner ügy fáj, ami azt sejteti, ott is még Vargánál is följebb vezetnek a szálak. Tudjuk, hová. Mi pedig állítólag Katika sebeit sózogatjuk, így a sztoriból mi kerülünk ki bűnösen, ez marad meg a bávatagok fejében, no meg az, hogy csőcselék vagyunk. Nincs több kérdés.

Illetve az még igen, hogy a jövőbeni mihez tartás világos legyen. Demeter szerint „A történet tanulsága, amit most megmutattak nekünk: a balliberális ellenzék hangadói (vagy a gazdáik, egykutya) nem ellenfélként, hanem kivégzendő ellenségként tekintenek a nemzeti oldalra”. Látjuk, azt kenik a másikra, amit maguk követnek el, de ez régi trükkjük. Ez azonban annyival több, ebből látszik világosan, miként gondolnak ránk: kivégzendő ellenségként. Bár ezt eddig is tudtuk, csak nem gondoltuk. De most már igen.  

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
6 hozzászólás “Sózzuk Katika sebeit
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Na, így zajlik egy valódi „tisztújítás” a fideszben, amikor a vén, demens, örökös „vezető” veszélyeztetve érzi a pozícióját a feltörekvő utódok által. A törökgáborelemeznek nagyjából igaza van, csak ő ahhoz pussy, hogy ezt így ki is mondja.

    Az un. „ellenzéket” meg mára már teljesen lefizette a fidesz, hogy nem a legyengült téglát támadják a lefordított piramis csúcsán? Helyette a piramis tetejéről leesett téglákat rugdossák, mintha muszáj lenne, a látszattevékenység miatt?

    Offként még annyit, hogy azért a pedomaci balog püspökfalatnak se kéne felelősségrevonás nélkül megúszni ezt a történetet.

    • Quvik szerint:

      Aztán nehogy kiderüljön, hogy a püspökfalat és sleppje szállította az anyagot a nagyemberek bulijaira is!

      • hj szerint:

        Remélem, hogy a gyerekek ellen elkövetett szörnyűségek már mind kiderültek, viszont azt is remélem, hogy az eltussoló, kitüntető, megkegyelmező, alkotmánymódosító összes gazember/gaznő aljasságairól még jönnek olyan újabb információk, amelyek miatt az eddig ügyesen felépítettnek hitt kártyaváruk elkezd majd inogni.

  2. Coolman szerint:

    Köszi Kázmér! Sajnos ettől a sok sózástól már annyira hányhatnékom van. 🙁

  3. polyvitaplex szerint:

    Vargáné szül. Magyar Péter most mindhárom igazgatótanácsi állásáról lemondott, de ebben nem a lemondás az érdekes, hanem hogy három igazgatóságban is benne volt, persze lehet, hogy mindhárom állást a saját érdemeinek köszönhette, de az is lehet, hogy a volt feleség is besegített.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Meg gondolom nem volt lelkiismeret furdalása se, amikor felvette mind a három után egyenként a milliókat havonta. Mostanra már félretehetett annyit, hogy ne legyen anyagi gondja évekig.
      Amikor még együtt voltak, és a CSOK-ot felvették, akkor volt a kettejük havi jövedelme valami 6-7 milla körül. Ami ugye akkor nem probléma, ha meg is dolgoztak volna a pénzünkért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum