Füttyök, séták, szerelmek

Mint tudjuk, a szuverenitásvédelmi nemzeti konzultáción a mimagyarok kilencvennyolc százaléka (by: hadügyminiszterné) azon akaratát nyilvánította ki, hogy békét óhajt, Ukrajnának pedig egy kanyi vasat sem. Ezzel a nemzeti felhatalmazással érkezett Brüsszelbe doktorminiszter urunk, ahol fél óra alatt képen pisálta mind a kilencvennyolc százaléknyi mimagyarokat, akiknek most nem lennénk a helyében, mert csúnyán át lettek verve.

Kiderült, hogy az istenük nem törődik velük, illetve és jobban mondva egyáltalán senkivel, még saját magával sem, enmagát is permanensen hugyozza pofán, s ettől nem látja a tükörképét soha. Doktorminiszter urunk ezúttal is kisétált a teremből, ami az álmoskönyvek szerint azt sugallta, hogy mindent megszavaz, amit eléje tesznek, és úgy is lett. Lépése olyannyira váratlan volt, hogy épp abban az időben Gulyás G. a kormányinfón kijelentette: nem lesz megállapodás.

Egy kormányinfó arról szólna, hogy minket, bávatagokat tájékoztasson a kormány döntéseiről és az érettünk való munkájáról, most azonban feketén-fehéren kiderült, kormánydöntés nem létezik. Kizárólag orbándöntés van, ami ezek szerint más volt szerdán este, mint csütörtökön délelőtt, így maga a kormány, s benne Gulyás G. is megtapasztalhatta, ne arra figyeljen, amit a főnöke mond, hanem, amit csinál. Jelesül, hogy most már teljesen kiszámíthatatlan a manus.

Tegnap még aprót sem kapott, egyáltalán nem kellett lefizetni, azaz, az egész eddigi cirkusz teljesen felesleges volt, ami arra szolgált, hogy róla beszéljenek, az országnak azonban semmi haszna nem származott belőle az ég egy világon. Valami történt, de nem tudjuk, hogy mi, milyen fenyegetések hangzottak el, hogy a bátor utcai harcos lehajtott fejjel somfordált el, amit nehéz lesz világra szóló diadalként eladni itthon, de meg fogják próbálni.

Viszont előtte föltesszük az ide kívánkozó kérdést a brüsszeli füttyökről: milyen dallam volt az, amire doktorminiszter urunk most olyan megadóan ropta. S adódik persze a másik dilemma is, mi az értelme, illetve mi volt a nemzeti konzultációnak, illetve a televízióban még mindig vetített füttyös reklámnak, ha egyetlenünk még ezek szerint a kormánya előtt is titkolva felejtett el egy perc alatt mindent. Mint kitetszik, meg vagyunk lepve és nem találjuk a szavakat.

Két dolog miatt elsősorban, mert érző lényként megpróbáljuk beleképzelni magunkat egyrészt a rajongó tábor helyébe, akiknek meg kellene hasonlaniuk, mert a világ nem nyugszik szilárd talpakon az univerzumuk közepén. Ugyanakkor maga doktorminiszter urunk is szembe kell nézzen magával, bár, mint azt már fölvázoltuk, a képét nem látja a csordogáló vizelettől. Egyébiránt mindenképpen megszavazta volna, hogy ne rúgják most már látványosan valagba.

Mert hiába is ment az elsimítás a szivárogtatás után, erősen benne volt a pakliban, hogy úgy járnak el Orbánnal, mint eddig még senkivel, azaz, megvonják a szavazati jogát, az országnak pedig még ennyi pénzt sem adnak, mint eddig, ami egyet jelentene az államcsőddel. Nem maga a pénzügyi tragédia zavarná a mi kis despotánkat, hanem az a mélyben megbúvó lehetőség, hogy ettől olyan helyzet alakulhatna ki, amelyben elveszíti a hatalmát.

Ezért és nem másért nem vétózott most, és ezért verte át a híveket, a kormányát és a pártját, de ők még ezek után sem fognak észhez térni, mert megfelel nekik az a bábuszerep, amit a nagyfőnöktől kaptak. Mindez is mutatja, morálisan milyen szinten vannak, hogy pedig a bávatag hívek nagy valószínűséggel fel sem fogták, mi is történt és történik velük, ez pedig a kognitív nívót mutatja, de annak mélységei felől eddig sem voltak kétségeink.

A király meztelen, a pakliból elfogyott az egyetlen ász, Orbán az lett, ami a kezdetektől volt, egy nagyszájú senkiházi, aki addig táncolgatott arcokat váltva, hogy senkije sem maradt. A despotái meg a Trumpja (plusz a Putyintól való félelme), ott áll a terem szélén, olykor kikullog magától vagy kiküldik, és amúgy undorodnak tőle. Vétóznia kellett volna a józan ész ellenére, hogy valami kis tartása maradjon. Ez nem történt meg és összecsukott.

Viszont félreértés ne essék, ettől itthon semmi nem fog változni. Sőt, a belső harcot fokozza, ha odakint a világban megbukott, főleg, mert megérintette a hatalom elvesztésének szele. Senkivel nem törődik, és abban a helyzetben, amiben az ország most van, egyetlen kiút lenne, ha önmagától eltakarodna. Nem fog, hogy is lehetett ilyet leírni, csak arra volt jó, hogy világossá váljék, Orbán amúgy senki, mégis itt fog tornyosulni fölöttünk.

A törzsközönség továbbra is szerelmesen csügg rajta, őt éltetve döglik éhen vagy fagy meg, veri pofán a libsit, ezután is mindent ellopnak, s bár a levegőnk már most is kevés, ezután még egyre kevesebb lesz, a kinti kudarcot itthon veri le rajtunk. Lesz kínai meg katari pénz, lesz aksigyár, és a lehető legváltozatosabb módon mossák továbbra is az agyunkat. Ennyit arról, miért nem lehet örülnünk annak, hogy a nagyvezír kapott egy maflást.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
5 hozzászólás “Füttyök, séták, szerelmek
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Farhátisztánban az önjelölt mini elnök választja a parlamenti képviselőket, és nem fordítva, ahogy illene. Különben már elzavarták volna a pi..ába.

    Ettől még persze az un. „ellenzék” indíthatna konstruktív bizalmatlansági indítványt ellene. Miért is nem teszik? Amikor a köpcös leszerepelt, és alkalmatlan miniszterelnöknek.

    Oké, hogy mi itt, meg ott, dödörgünk. De miért is fizetjük a mi képviselőinket? Alkotmányos válság esete forog fenn. :/

    • Ultron szerint:

      A kétharmad úgy söpörné le az indítványt, hogy a varacskos ninja meg se tudná, hogy létezett. De igaz, az ún. ellenzék legalább a látszatra adhatna, és tehetne úgy, mintha még létezne…

      • kovacs_ugynok szerint:

        Pontosan erről van szó. Ráadásul egyértelmű lenne kik tartják hivatalban ezt a tehetségtelen, tolvaj, tahót. Meg miylen körülmények között kerültek be ezek a kesztyűbábok a parlamentbe.

        Amúgy ha itt demokrácia és jogállam lenne, a fideszes képviselőknek illene leváltani az orbánt és a kormányát. Erre se ártana emlékeztetni őket. Ha meg az egész parlament alkotmányellenesen működik, fel kell oszlatni a csába, és új választásokat kiírni, a fideszes cigánykodások megakadályozásával.

        Azért az un. léhűtő „ellenzék” is próbálhatna élni a jogaival. Már persze van bennük hajlandóság megdolgozni a magyar adófizetők pénzéért. :/

  2. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda, és Mindannyiunk !

    Nem tudom Ti melyik meccset nézitek, mert ennyi zöldséget még nem olvastam ezen az oldalon. Eccerűen nem értelek benneteket.

    Még hogy a bátorak nem bátorak ? Pedig ezek a bátorak nagyon bátorak. Már sajnáltam is szegény főnöküket, hogy mennyire önállósították magukat a kis pelyhes báránykái a Svéd csatlakozás kapcsán is. Se csellel, se erővel nem lehet rávenni az akolt ! Valószínűleg nem ismeritek kedves barátaim azt a régi Türk bölcsességet, hogy „Moszkva, – akarom mondani – Budapest nem hisz a könnyeknek..”

    A másik, meg ,hogy az ellenzéknek nincs joga. Kérdezem én, hát hol voltatok Ti, amikor vakmerő ellenzéki (!!) képviselőnk ugyan csak hihetetlen bátoran meg merte invitálni Führerünk egy kis pihenésre az adriai nyaralójába ??
    Igen, csak mert joga volt hozzá, és keményen kitartott az igaza mellett !!

    A bizalmatlansági kezdeményezést meg nem tudom értelmezni ebben a szöveg környezetben. Most őszintén ki ellen kellene ?? Pont most amikor kiderült, hogy szeretett tanítónk-vezérünk a nagy Führer ismét megvédte gyámoltalan nyáját Brüsszeltől (sicc) ! Uraim ,ma délutánra jött a hír arról amit mindig is reméltünk : igen, a magyarok pénze ( a mi vérverejtékes adó forintjaink ) nem Ukrajnába vándorolnak. Valóigaz, hogy van annak jobb helye is a Kajmán szigeteken . Na most őszintén, mi ez ha nem demokrácia ? Mi ez, ha nem jogállam ? Mi ez ha nem bölcs kormányzás ?

    Na ugye! Szóval csak óvatosan azokkal a szavakkal mert súlyuk van.. :))

  3. Tom Sawyer szerint:

    Bocs, ezt benéztem. Nem Türk, hanem Kipcsak bölcsesség.. :))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum