Nemzeti vegyesbolt

Kevés ráérő idejében az ember gyanútlanul nézi a televíziót azt remélve, hogy kiöblítheti az agyából a világot, amikor képen vágja megint a fütyörészős reklám. Az, amelyikben azt sulykolják az organizmus fejébe, hogy ez a Brüsszel miket fütyöl nekünk, amire mi nem táncolunk. Azt hihettük nagy naivan, hogy ezek az ocsmány opuszok csak addig keserítik az életünket, amíg szorgosan ki nem töltjük a konzultációs íveinket, aztán tintás kézzel visszaküldjük nagy sietve a pártközpontba, így teljesítve hazafias feladatunkat.

Azért pediglen, hogy mint szó volt róla, ennek eredményével vértezetten, ettől megerősödve mintegy indulhassanak nagyjaink a brüsszeli csatába. Ott aztán delikát módon Orbán atyuska a borítékokkal verhesse az asztalt, mint Hruscsov papa anno a cipőjével az ENSZ közgyűlésén. Viszont az, hogy ez a reklám, ez a fütyörészés még a konzultáció kihirdetett eredménye után is csodálható a dobozban, azt mutatja nekünk, velünk marad a borzalom most már valószínűleg a nyárig, a választásig, amely segedelmével Orbán atyánk Európa trónjára ül.

Addig is azonban, mivelhogy nem fagy be, rengeteg víz fog lefolyni a Dunán, ahogyan ma is, azon a napon, amikor összesűrűsödnek a dolgok. A kedves vezető Brüsszelben küzd velünk vértezetten, ahol majd vagy fölnégyelik és vele együtt az országot is, vagy kiküldik pisálni, illetve dugnak egy kis aprót a zsebébe megint, hogy fogja be a száját végre. Egyik sem egy felemelő és karakteres megoldás, viszont minden azért fog történni neres olvasatban, mert mi egyetlenünket a konzultációval abban erősítettük meg, hogy ilyen ótvaros dúvad legyen.

Viszont van ebben egy kis hiba, ami mindjárt Brüsszelben ki is fog derülni. Az aHang, aki gyülekezet szervezte ezeknek az íveknek az összegyűjtését, azokat mégpedig, amelyeket a lázadó magyarok nem töltöttek ki és nem postáztak pártunknak és kormányunknak, szóval ők ugyanabban az időben, amikor Orbán atyánk ránk hivatkozva játssza a kisded játékait a nagyok között, ott épp mellette, azaz, Brüsszelben fog sajtótájékoztatót tartani arról, hogy amit Orbán hadovál nemzetről, népről, felhatalmazásról, egy ótvaros nagy hazugság. Csodás lesz.

Az aHang ugyanis nem átallott egyenest százezer kitöltetlen ívet egészen Brüsszelig utaztatni, hogy ott Európa elé borítsa a nagy halom papírt, rámutatva arra, hogy a magyari választóknak mindössze tizennyolc százaléka volt a Fidesznek tetszőn legyalult agyú szorgos méhecske, hogy csak ennyien vették a fáradságot kitölteni és postázni a fütyörészős papírokat. Következésképp, ha épp abban az időben Orbán a nemzeti akaratara hivatkozva próbál pénzt kicsikarni a lenézett és hátán cipelt brüsszeli lipsikből, akkor bizony hazudik. És nem is kicsit, de nagyon.

Amúgy is minden hazugság. Még a tizennyolc százaléknyi visszaküldött papír eredménye is, hiszen habként a tortán tegnap az is kiderült, hogy a Kutyapárt szórakozott kicsit. Mégpedig úgy, hogy nyomkövetőt tettek egy általuk visszaküldött konzultációs borítékra, amelynek követhették az útját, s ennek során az derült ki, a Kétfarkúak borítékja még a híresen lassú magyari postán héderezett, amikor a párt nagy hangon kihirdette a konzultáció végeredményét. Erről eddig is tudtuk, hogy hasra ütve keletkezik, ezután meg pláne.

De még ez sem elég a totális boldogságunkhoz. Ugyanis, épp akkor, amikor az aHang Brüsszelben mutatja be azt a hazugságot, ami miatt Orbán ugyanott az asztalt veri vagy fülét-farkát behúzva sompolyog, itt, Budapesten kormányinfó is, lesz, aminek a témái közt mit leltünk, én nyájasaim, hát persze, hogy a fütyörészős reklám állításait és témáit. Azaz Gulyás és a hadügyminiszterné itt fogja hazudni azt, amit Orbán Brüsszelben. Így lesz teljes a nemzeti vegyesbolt, a mindent beveszek, mindent beadok kommunista szlogenjével.

Mindebből így egy csomagban vagy kupacban akár, de jól látszik, milyen csudálatos napunk lesz máma Neriában kis brüsszeli kitérővel. De a legszebb az egészben, hogy úgy nagyjából és egészéből semmiben nem fog különbözni az összes többitől, mint amelyek több mint egy évtizede sorjáznak nekünk. Orbán második eljövetele óta, amióta az idő nem egyéb, mint óriási hazugság. Erről gondoljuk úgy, hogy ez olyan szarhalom, ami előbb-utóbb az atyuska fejére omlik. Nem tudjuk mikor, de a fellegek gyülekeznek. Ma is egy méretes, lila színű, vihart rejtővel.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
6 hozzászólás “Nemzeti vegyesbolt
  1. Ultron szerint:

    Már megszokhattad volna, kedves Rezeda, hogy a fentiek által kavart szarok halma kivétel nélkül az alant csúszó-mászó, halandó organizmusokra (gyk.: ezek lennénk mi…) omlik. Atyuskáék feje fölött áthatolhatatlan ernyőt tart az univerzum.

  2. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Csak a cirkusz mellett – mindeközben – a maffia ( v.ö.: Lülü és a csipet csapat ) úgy nyert közbeszerzést, hogy a konkurenciákat kizárták a pályázatból , és ezt hallgasd miért:TÚL OLCSÓ AJÁNLATOT ADTAK (!!!) . És ez nem vicc, annak nagyon durva lenne . Állítom a Monty Python nem talált ki ilyent, szerintem az Isztambuli bazár már érdeklődik a továbbképzés után.
    Dee igazunk van, mert nem azzal kell foglalkozni hogyan lopják a pénzünket ilyen vérzivataros időkben, amikor Brüsszel (sicc) már a spájzban van !!

    Jaa, sokba került a jegy ( kórházak, iskolák, az életünk és egyéb csekélységek már elment rá) , de legalább frankó kis tragikomédiák futnak mindegyik színpadon !

  3. kovacs_ugynok szerint:

    Az egésszel az a legnagyobb bajom, hogy az aHang, és a többiek is, felülnek az orbán vezette dedós propaganda kisvonatra, önként szolgáltatva nekik a muníciót. Az egész azon alapul, hogy az orbánék csinálnak valami égbekiáltó baromságot, mire valakik reagálnak erre egy még nagyobb baromsággal. Amire az orbánék vissza tudnak vágni.

    Persze lehetne azt mondani erre hogy jövök én ahhoz, hogy kritizáljam azokat akik legalább csinálnak is valamit. Nekünk még anno azt tanították az egyetemen, hogy a lényeggel kell foglalkozni, és a lényegtelen dolgokat kerülni.
    Mi is ebben az egészben a lényeg? Az, hogy az orbán kormány mérhetetlen közpénzen fidesz választási kampányt folytat. Ami nettó bűncselekmény. Ezzel kéne foglalkozni, nem ilyen balfasz, semmitérő performanszokkal. Ha tévednék előre is elnézést kérek. De előre borítékolom, hogy ennek a brüsszeli íves performansznak semmi értkelhető eredménye nem lesz. Nem kellett volna az erőforrásokat inkább az orbánék számonkérésére fordítani? :/

    • miki1950 szerint:

      És beveszik! Még mindig beveszik ennek a pszichopatának a pávatáncát.
      A Politicon, de máshol is megüzenték neki, hogy nincs több dobása.
      Ebből orbán értett, tudta, hogy alá fog írni.
      Az eus balfékek meg elkezdtek udvarolni neki, hogy aztán pár perc alatt végezzenek, majd ünnepeltessék magukat.
      Hanyadszorra is baszta már őket orbán?

  4. BRÜSSZ ELvira szerint:

    Naivitás azt gondolni, hogy a felhők gyülekeznek és egyszer valamelyikből vihar lesz.
    A helyzet az, h a felhőket is Ő csinálja és addig vadítja népét és nemzetét amíg erre kedve szottyan. És ismerve habitusát, mentalitását, lelkesedését, sporszeretetét ez adig fog tartani amíg Ő akarja illetve amíg nem talál magának egy jobb elfoglaltságot

  5. polyvitaplex szerint:

    Mi egészen mostanáig nem kaptuk meg a legutóbbi konzultációt, és a konteónk szerint azért, mert nem vagyunk rajta a címlistájukon, illetve egy másik címlistán vagyunk rajta.
    Persze az idióta kampányreklámjaikra sem iratkoztunk fel, de azokat kéretlenül is megkapjuk, nem tudunk védekezni ellene.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum