Jani, a Jani

Lázár János indoklás nélkül kirúgta a GYSEV osztrák vezérigazgató helyettesét. Megtehette, a cégben – szerencsétlenségére – többségi tulajdonos a magyar állam, viszont senki sem érti, miért tette meg. Az osztrákok sem, ezért jogi lépéseket tesznek Lázár ellen, azaz, a magyar állam ellen, meglátjuk milyen eredménnyel. De ezt az ügyet (is) bízvást nevezhetjük delikátnak, ami jelzőről lassanként lekopik az irónia, és a szégyen lesz maga. Az osztrákok találkozhattak a magyar vircsafttal, Lázár fogta a karikás ustorát és csördített vele egy nagyot.

Nem tudni, mi lehet a baj a GYSEV-vel, talán az, a MÁV-val ellentétben működik, túl nagy a kontraszt, így ideje volna az is lerohasztani, hogy kiegyenlítődjenek az erőviszonyok. Egyébként semmit sem tudunk, Lázárnak lehet ez a videós Bécs-fóbiája az ok, netán valamely sógorkomának kellene a hely, Mészáros ezt is szívesen megvenné, csak találgatni lehet, egy azonban bizonyos, nem szereztünk a döntéssel barátokat, ha úgy tetszik, az osztrák sógorság ideája a porba hullt, és kezdődik itt is a harc életre-halálra.

Ebben a kirúgásban az is érdekes, hogy az osztrákok azért morcultak be, mert, mint az ottani minisztérium közleménye írja, Lázár eljárása ellentmond a társaság jogi szerződéseinek. Magyarra fordítva tehát jogtalan, és lám, ezek a naiv labancok csak néznek tátott szájjal, mennyit ér a NER-ben a jog, az adott szóról nem is beszélve, ami elegáns körökben szigorúbb kötelem bármilyen írott szónál. Nálunk meg még a dokumentum sem ér semmit, és csupán ez az egy ügy is mutatja, milyen mérhetetlenül mélyre süllyedt az ország erkölcseiben.

Vagy inkább épp azok hiányában. Hozzánk képest a lenézett Balkán is egy paradicsom, talán egy banánköztársaság jogi-erkölcsi szintjét megütjük, de ebben sem vagyunk egészen biztosak. Sőt, jobban belegondolva annak sem érünk a közelébe sem, mert ott is vannak azért bizonyos szabályok, míg nálunk már azok sem nagyon. Reggel fölkel a főni, gondol egyet, és a sameszai a szaros csizmájukkal szétrúgják, amit rendelnek nekik. És ezen a ponton jutunk el oda, hogy Lázár vajon mennyire önjáró, milyen döntési joga van, vagy csak csicska ő is.

Gauleiter a trágyadomb egy bizonyos részén, amihöz most épp a vasutak is tartoznak. Hogy ezeket miként irányítja, az a Budapest-Győr vonalon látszik, de nem a munka jellegén, hanem, ahogyan elrendelte, miként emlékezhetünk, miszerint a MÁV vezetői ne sóhajtozzanak, hanem tegyék, amit parancsol nekik. És ekkor is csördült egyet az ustora, kezd belejönni a csattogtatásba, mint kitetszik. Lehet, hogy a GYSEV vezérhelyettes, a bizonyos Hanna Dellemann nem akart úgy táncolni, ahogy Lázár fütyölt. Vagy sóhajtozott ő is.

Minden bizonytalan, csak az az egy fix pont van az emlegetett ganyéhalmon, hogy Lázárnak nagyon kezd kinyílni a csipája, ahogyan Orbán – névleg legalábbis – egyre nagyobb hatalmat ad neki. Így most látszik, mi lenne, ha ő követné Orbánt, mint arról sokan álmodoztak és álmodoznak, így ránézésre kő kövön nem maradna, bár most sincsen túl sok egymáson. De talán mindegy is, és talán mégsem egészen az, mert ha más nem is történt a magyar név régi fénye, ha volt neki, megint kopott kicsit, alakul, hogy keleti, barbár csürhe legyünk.

Bár nem tudni, voltunk-e valaha is egyebek. Most is, az EU fél tucat új eljárást indított a maffia ellen még mindig a jogállamiságot forszírozva, mert nem látják – vagy nem akarják látni -, hogy az egy olyan összetett viszonyrendszer, amire mi – ők – képtelenek vagyunk, sőt, az egyes paragrafusok betartása is gondokat okoz. A törvényeket ezek leszarják, az ítéleteket szintén, azokat végre nem hajtják, országunk egy Orbán szándékai és vágyai által működő, jogon kívüli sivatag, amit most épp az emlegetett Hanna Dellemann tapasztalhatott meg.

Amúgy pedig a kirúgott tanárok, a civilek, akik hiába rúgkapálnak az aksigyárak ellen, színházak, írók és zenészek, nagypapák és nagymamák, akiknek mind a vezér kívánalmai szerint kell vagy kellene működnie. Így a civilizált világ csak elképedve nézi, mit hozott létre, vagy mit engedett létrejönni, ahol egy senkiházi Lázár a hasára csap, úgy dönt, hogy ő lesz a Jani, és indoklás nélkül rúgja ki az osztrákot, gerjesztve így a fentebb részletezett jó hírünket a nagyvilágban. Ennyi csak a történet, de így ránézve ez se semmi. Vagy épp valami.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
9 hozzászólás “Jani, a Jani
  1. Ultron szerint:

    Utolsó köpedelem féreg.

  2. Quvik szerint:

    Tényleg banánköztársaság, vagy valami olyasmi! Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy a törvények csak addig vannak betartva, amíg a hatalom érdekeit szolgálják. Mi pl. rámutattunk azokra a tudomásunkra jutott bűncselekményekre, amiket magánszemélyek követtek el a családunk ellen, ráadásul hivatalos személyek segítségével. Ezek vizsgálata helyett azonban ellenünk folytatnak most eljárást tiltott adatszerzés miatt, miután mi magunk szereztük be a bizonyítékokat minderre, megunva a hatóságok évek óta tartó eltussoló magatartását.
    Ha pedig ez sem elég, irány az igazságügyi orvosszakértő, akinek segítségével cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyeznek azért, hogy egyszer s mindenkorra ellehetetlenítsenek és befogják ezzel a szánkat.

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    A miskolci vasut felújítás volt szerintem az a bizonyos állatorvosi ló esete, ahol ha jól emlékszem a Méh-szaros maffiának sikerült 50+ os hibákat produkálni. Nincs még egy éve sem, dee ugye ki emlékszik már ??
    Sejthető volt a bosszú a náciktól. Magam részéről már csak azt várom, hogy Newton, Franklin, Einstein, stb.. mikor kerül majd a Soros-Brüsszel féle Fidesz polcra , mert ugye a fizika is liberális.. Háát igen, aztán lehet nézni a Hende-gukkeren át a világot nekünk is..🤪🤣
    Mindenestre legalább látja a világ ezt a borzasztó sötétséget ami elárasztott minket. Hmm, dunaszerdahelyi haverok kérdezik mi a túró történik nálatok ? Azt mondják hogy ezt már inkább „nélkülük..” 🤪

  4. Tom Sawyer szerint:

    Most olvasom a „Nemzeti konzultációt” .
    Én nem tudom, dee tényleg nincs egy éppeszű közöttük, hogy pofonb@ssza ezt az agyament elmeháborodottat ??
    De most komolyan, ezeknek mind elmentek otthonról ?? Ebből az Ágh gyerekből is picit többet gondoltam.
    Jaa, „aki korpa közé keveredik.. ” mondta nagyapa, és mennyire igaz.
    Szörnyű, de ha lenne
    egy csepp esze az ellenzéknek a 11 kérdést szóról szóra lefordítva közölnék a teljes Uniós sajtóban, csak hogy mindenki tisztában legyen, kik ezek a náci patkány férgek !

  5. polyvitaplex szerint:

    Egyelőre semmit nem lehet tudni a kirúgás indokáról, és nem tudom, hogy azért-e, mert senki, egyetlen újságíró sem kérdezte erről Lázárt, vagy kérdezték, de senkinek nem válaszolt.

  6. Tom Sawyer szerint:

    Az őrültekhez szólok. A különcökhöz. A lázadókhoz. A bajkeverőkhöz. Akik nem követték a többieket. Akik másképpen látták a dolgokat. Nem szerették a szabályokat és nem törődtek bele a változatlanságba.
    Idézheted őket, vitatkozhatsz velük, dicsőítheted vagy gyalázhatod őket, de egy dolog nem fog sikerülni, mellőzni őket, mert ők az új utunk, ők viszik előre az emberiséget.
    Egyesek őrülteknek látják őket, mi viszont zseninek, mert akik olyan őrültek, hogy azt hiszik, megválthatják a világot, meg is teszik.

  7. Hun szerint:

    A kérdés inkább az, hogy miért nem MAGYAR tulajdon a GYESEV? Miért nem a személyszállítást privatizálták anno az Orbán-Gyurcsány moslékkoalíció rózsadombi paktumos társai?

  8. Tom Sawyer szerint:

    Csak megjegyezném. A Trianoni – Saint Germani diktátum szerint a ket ország tulajdona, és ezen még a komcsik sem tudtak változtatni… Elég világosan megfogalmazták..🤪❤️

  9. Tom Sawyer szerint:

    Ráadásul kötelessek fenntartani, nem szüntethetik meg. Lásd a Fertőszentmiklós-Nezsider(Neusidl am See) HÉV vonalat, aminek azért párszor nekiugrottak az elvtársak…🤪🤣🤣

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum