Novák elnök és a komoly emberek

Az EP lehengerlő többséggel szavazta meg azt az állásfoglalást, amely megkérdőjelezi Magyarország alkalmasságát arra, hogy betöltse az EU Tanácsának soros elnökségét. A parlament ezzel szeretne nyomást gyakorolni az Európai Tanácsra (mint döntéshozóra), hogy lépje meg azt, amire eddig még nem volt példa. A képviselők alá is támasztották, miért szavaztak úgy, ahogy, és hosszan sorolták miért alkalmatlan a magyar kormány (Orbán meg a Fidesz) erre a feladatra, és az indokok között fölsejlett az egész elcseszett életünk, amit a NER-ben vagyunk kénytelenek lepergetni kilátástalanul.

Perszehogy megszólalt a falka Varga Judittól kezdve a legutolsó talpnyalóig, antidemokratikusságot emlegetve meg a baloldalt, Sorost és Gyurcsányt. Már csak a kismalac kunkori farka hiányzott az okok és indokok közül, mint ami nemzetünkre tör, de a legszebb az egészben az a Fidesz-közlemény volt, ami szerint így akarnak minket belesodorni a háborúba. Ez a téboly is megérne egy délelőtti misét, mégis Novák ’álamelnökkel vagyunk kénytelenek foglalkozni, mint akinek a felböffenése viszi a prímet, mert nála fölsejlik az ontológia, a magyar – illetve Fidesz – felsőbbrendűség tudata, az übermensch-lét esszenciája.

Novák nacsasszony nem cifrázta különösebben, és karakánul azt jelentette ki, „…fel sem merül komoly emberek közt, hogy az európai uniós elnökséget el lehetne vitatni Magyarországtól”. Mint kitetszik, itt új fogalom lép be a visongásba, a „komoly ember”, mint mértékadó tényező, föladva nekünk ezzel azt a feladatot, hogy belelássunk Novák fejébe, és kihüvelyezzük valahogyan azt, abban ki számít komoly embernek, mint akinek a szavára valamit is adni lehet, és ki ennek az ellentettje, aki a komolytalan, következésképp hiába jártatja a száját, mert Novák és a galeri többi tagja abba fenségesen beleszarik. Miközben vigyorog.

Ha vannak komolytalanok, akiknek a szava érdektelen, akkor ebből az fakad, hogy velük szemben állnak a komolyak, a tudás, bölcsesség, erény és józanság hordozói, akik közé tartozik Novák, mint a Fidesz tagja és oszlopa, illetve értelemszerűen az összes többi tróger Orbánnal az élükön. Már megint kétosztatú lett a világ, a mi, kurvára komolyak és mérvadók, velünk szemben pedig a komolytalanok, akiknek nem osztottak lapot. De lefordítva a dolgot, Novák nacsasszony az Európai Parlament tagjait tartja komolytalanoknak, akik ezek szerint mintha nem is volnának, létük a Fidesz szempontjából érdektelen és felesleges.

Nos, akkor mit kezdjünk mondjuk Deutsch Tamással és az összes többivel, akik szintén ennek a halmaznak a tagjai, de ehhez képest élénken verik a nyálukat, ezt majd Nováknak el kell döntenie magában. De a lényeg nem ebben rejtezik, hanem abban, hogy azok a képviselők, akik szavazás útján jutottak oda, tehát demokratikusan, Novák világképében nem játszanak. Illetve díszek csupán Orbán kalapján, hogy ők mit mondanak, érdektelen, komolytalanok. Komolytalanságuk pedig abban nyilvánul meg, hogy mint kitetszik, már ők is rühellik a Fideszt, ezek szerint tehát a komolyság az, ha Orbán valagát nyalja valaki.

Innen nézve egyre viccesebb a világ, mert mind kevesebb benne az Orbán-rajongó, és egyre keletebbre vannak. Komolyak tehát türk testvéreink, a kínaiak, no meg Putyin, illetve manapság a katariak, még az is kiderülhet, az a komoly ember, akit Orbán vagy át tud verni, vagy pedig megfejni. Aki pedig bemutatja neki a középső ujját, legott komolytalanná válik. De más szemszögből érteni véljük Novákot, aki azt szerette volna jelezni, az EP bekaphatja, mert nincs döntési helyzetben. Erre akart utalni a másik naccsága, Varga is, amikor azt hőbörögte, fölösleges volt az egész szavazósdi. De ki kell ábrándítsuk őt is. Nem igazán.

Ha ugyanis figyelembe vesszük, Hogy a Novák által „komolynak” tartott világ hogyan reagál arra, ami Magyarországon történik, azt kell látnunk, ezek a komolyak – miniszterek, miniszterelnökök, etc. – hasonképp nyilvánulnak meg, mint az EP, és azon törik a fejüket, hogyan állítsák meg Arturo Uit. Azt már kitalálták – ami elég komoly dolog -, hogy egy centet sem kap a magyar lator, de Novákkal közöljük azt a számára sajnálatos tényt is, már ők is azon gondolkodnak, még ezen kívül mivel lehet megzabolázni – ha lehet egyáltalán – a magyar veszedelmet, és ha sikerül kitalálniuk, akkor az rohadtul komoly lesz. És fájni is fog nagyon.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
6 hozzászólás “Novák elnök és a komoly emberek
  1. Yeti szerint:

    Nem vallom orbán nyalagát, na de komolyan.
    „Gyerekek, gyerekek, ne legyetek má’ ennyire hülyegyerekek …”

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Joseph Heller elégedetten csettintene. Az orbán rendszer a magyar 22-es csapdája.

    Ha itt demokrácia és jogállam lenne, akkor ilyen vádaknak még csak a felmerülése esetén is a kormány lemondana. De mivel itt nincs demokrácia és jogállam, ezért nem fognak önként lemondani.

    Az un. ellenzék is jobban tenné, ha már mi fizetjük őket is, hogy folyamatosan szembesítené az orbán kormányt, és a kormányt megválasztó képviselőket a felmerült vádakkal szemben. Ha nem hajlandóak tisztázni magukat, akkor bíróság elé kell vinni az ügyet. Tisztázzák ott. Nem fogják tudni tisztázni magukat, ezt előre borítékolom, mivel itt élek, és tisztában vagyok a törvénytelenségeikkel, bűncselekményeikkel.

    Azt meg nem szabad hagyni, hogy mindig másra mutogassanak, a vádakkal való szembenézés helyett. Ugyanis ez felér egy beismerő vallomással, és csak az ország kormányzására való alkalmatlanságukat bizonyítják vele. Tudomásul kell venni, hogy nem az orbán banda szarta a spanyolviaszt, és NEM mindenki más a hülye. Inkább fordítva. Itt az ideje a takarodónak.

    Ja, a bankszövetség helyében elkezdeném pedzegetni az orbán kormány legitimitását, mielőtt becsicskulnának ők is a hazaáruló, tolvaj bűnözőknek. Azt meg, hogy illegitimek, a 2014 óta elcsalt választások bizonyítják. :/

  3. Bogomil szerint:

    Ha valakit érdekelne, itt elérhető magyarul az Európai Parlament határozatának teljes szövege magyarul: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2023-0216_HU.pdf

  4. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    No most ezek után, itt az „összetartozás” napi baromság özön elött el lehet gondolkodni Trianonon. Persze hogy fáj, de nagyon sokat tettünk érte, mert nehogy azt hidd a felmenők között nem volt meg ez a szittya ázsiai szellem. A nagy tragédiánk, hogy a fele magyar viszont európai gondolkodású.
    Az igazi tragédia azonban most
    , hogy csürhe gazember bandája a pénzért ellopja ezért azt a csonkát is, gondolattal, szóval, és cselekedettel. Félre értés ne legyen. Ha ezt mondjuk most a baloldali eszmékkel lehetne elérni, most azt ordítanák a nácik.
    Úgy hogy oda jutottunk a Kárpátalján kívül már mindenhol jobb a népnek, a bávatag hülyék meg békemetelnek a pokolba.
    És a gőg, az ostobaság.. Ezeknek bármit mondhatsz, ha nem tetszik nekik libsi vagy. Ha a Führerjük hányik valamit, ezek tolonganak hogy felnyalják a pöcéből. Emlékszünk? Még a buszokon is az volt hogy ” Előre megy, nem hátra”
    Aztán csodálkozunk hogy itt tart az ország ?? Háát nincs min csodálkozni barátaim, „nekünk Mohács kell…”

  5. miki1950 szerint:

    Ahhoz kétség nem fér, hogy az EP pártjai és képviselőik ott ütik orbánt ahol lehet, mondván, orbán a kis pöcsével játszon, ne az adófizetőik pénzével.
    Ez esetben azonban mellényúltak, ui. a legkisebb pofont akkor kapja az unió, ha orbánék vezénylik le a soros elnökséget.
    A választások miatt ez a félév lesz az, ahol munka dögivel, döntési -és befolyásolási helyzet meg majdhogynem nulla.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Nem ez a lényeg. A nettó szégyen a lényeg egy ország állampolgáraira nézve, hogy a tolvaj kormányuk miatt felmerülhet, lefújják az ország soros elnökségét. Ezt kéne átérezni!
      Teljesen mindegy mit vergődik aztán az orbán banda, aki itt él és több esze van egy marék lepkénél, az tudja, hogy minden igaz amit az EU mond az orbánékról. Sőt, mi még ennél sokkal többet látunk, hallunk, és erre csak egy válasz van. Az orbán bandának takarodni kell a hatalomból.

      Azt meg komolyan nem is értem amikor valahol egy hozzászóló arról értekezik, mit kéne máshogy csinálni az orbán kormánynak. Az a kisvasút már régen elment. Egyvalamit tehetnek, lemondanak. De tuggyuk ilyet egy bűnöző nem csinál, soha nem mond le a szajréról, csak ha a rendőr elkapja. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum