Hajlamok és blokkok

Hogyha nem Pártunk és kormányunk, akkor az általa kitermelt (pénzelt) hátország gondoskodik arról, hogy megtudjuk, milyen degenerált és aljas világban élünk, amely létrehozásában ezek közösen és hathatósan működnek együtt. Napról-napra látjuk, mennyire nem vagyunk már Európába való civilizált nemzet, s ahogyan a Fidesz (ennek tagjai és prominensei) nem győzik ezt az Uniót teli pofával szidva bizonyítani, a folyományaik mutatják meg, miért.

Két mellbe vágó kijelentést hallhattunk tegnap az amúgy tomboló vérzivatarban, amelyeken már nem is elgondolkozni, hanem az általuk képviselt idea ellen minden erővel fellépni szükségeltetik, ha nem akarjuk a fasiszta téboly – még nagyobb – elhatalmasodását. Illetve azt, hogy ezzel párhuzamosan – vagy éppen együtt – valaha volt hazánkat a keleti sztyeppék ’isztános világába, Moszkva és Peking karmaiba lökjék a jelenleginél is jobban, ha ezt lehet.

Vannak a Fidesznek nagyon jól megfizetett ideológusai, hangadói, mindenféle kétes alakok, akik a Párt által létrehozott álcivil és áltudományos kifizetőhelyek mélyéből mondanak olykor olyanokat, amitől az embernek ketté állna a füle, ha tudna ilyet a tátott szájától. Ezekkel foglalkozni pedig azért kell, mert ők mutatják meg, mi bugyog a mélyben a felszíni permanens ordítás mögött, és elképesztő dolgok, amivel etetik a bávatagokat.

Novemberben kezdik vetíteni a televízióban a S.E.R.E.G című sorozatot, ami minden bizonnyal hiánypótló alkotás lesz. Ennél lényegesebb azonban, hogy a Magyar Filmadatbázis ajánlása szerint a nagy műben a „baloldali hajlamok” ellen küzdenek majd, hogy a megtévelyedett gyermeket visszavezessék az egy igaz útra. Tudjuk, hogy a baloldal szitokszóvá vált, egy filmnek azonban nem kellene belesétálnia abba a csapdába, amit a Fidesz állított fel.

Mert ez így biztosan jól hangzik, de egészen elképesztő tartalma van. A politikai baloldal hagyományos értelmezésben (s nem a Gyurcsány rohadt anyja felfogásban) ha úgy tetszik általános morális iránymutatás az élet elviseléséhez. Jellemzője pedig, hogy nagy hangsúlyt fektet a társadalmi egyenlőségre, a szociális gondoskodásra, az egyének szabadságjogaira, a kisebbségekre és a hátrányos helyzetűekre, etc., etc.

Ha arra lehetne kérni a nyájas olvasókat, tegye fel a kezét az, akinek ilyen „hajlamai” vannak, és szeretné, ha ezeket a Fidesz kinevelné belőle, nagy valószínűséggel nem látnék kézerdőt, ha módom volna látni. De nincsen. Azt azonban enélkül is tudja az ember, hogy itt valami olyan elborzasztó dologra történt utalás, ami mutatja azt a mérget, amit csepegtetnek az esernyővel kardozó matrónákba és savas bácsikba. Hogy kivetkeztetik őket ember voltukból.

Egyébiránt, ha már kirakatkereszténység, azzal sem ártana tisztában lenni, hogy voltaképp Jézus volt az első és legnagyobb baloldali, ehelyett pedig nekünk itt az van, hogy a templomok falára kifüggesztik, ne adakozzanak kolduló embertársaiknak. Csak arra nem kéri az egyház a híveit, ha ezeket annak lehet nevezni, hogy acélbetétes csizmával rúgjanak beléjük, pedig erre is lenne fogadókészség és végrehajtási hajlam. Itt tartunk.

Meg ott is, hogy egy bizonyos Békés Márton szerint, aki a Terror Háza úgynevezett kutatási igazgatója, Magyarország nem való a nyugati szövetségi rendszerbe. Bővebben, illetve karcosabban: „Nem jó blokkban vagyunk. Ez a blokk, az észak-atlanti blokk, az értékrendszerünk szerint, az nem a mi blokkunk”. Erre mondhatnánk, hogy delikát, de ez ennél sokkal több, ez már a vallomás maga. Bár mit várunk Schmidt nagyasszony beosztottjától.

Ahogyan viszont a „baloldaliság” morális tartalmára hívtuk fel a figyelmet, itt pedig arra kell utalnunk, hogy ez az észak-atlanti blokk a liberális demokráciák gyűjtőhelye, s ha ez a Békés Márton nem ide valónak nevez minket, akkor adott a válasz, hová. Moszkva, Peking és egyre inkább Phenjan, illetve azok a diktatúrák, akik az illusztrációnak szánt képünkön Orbánt ebbe a hacukába öltöztették, és, mint látszik, ő azt boldogan viseli is.

De nem népviseletekről szól a történet, hanem országunk sorsáról, amely a felszínen és a mélyben is fénysebességgel halad az Orbán által megálmodott világ felé. Ez pedig az illiberális, feudális, fasiszta, diktatórikus berendezkedés, amely a „nyugati” értékeket tagadja, s még így is van képük keresztény meg egyéb kultúráról és gyökerekről beszélni, amikor mást sem tesznek, mint ezt tagadják, és köpik szembe, úgymond.

Nem gondolnám, hogy olyan nagy nóvum lenne, amit itt előadtam, csak mellbevágó volt egy napon tapasztalni, ahogyan ez a két dolog együtt jön szembe erősítve egymást, nem véletlenül. Mert ebből is kitetszik, itt sokkal nagyobb bajok vannak annál, mint amit a napi csatározások mutatnak, itt a komplett nemzetet szeretnék átnevelni jurtalakóvá, már azokat, akik mindezek után itt maradnak. Ez az ország el fog tűnni a történelem süllyesztőjében. A szemünk előtt, harsonaszóra.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
4 hozzászólás “Hajlamok és blokkok
  1. Yeti szerint:

    Tűnjön, már nem kár érte.

  2. Ultron szerint:

    A fideszes jobboldali fölény hajlamai: lopás, hazudozás, csalás, hamisítás, szervezett bűnözés, kábítószer használat, pedofília, homoszexualitás, családon belüli erőszak, jachton kurvázás, nyílt hazaárulás…

    Szóval nem tudom, ezekkel szemben mit takarhatnak azok a bizonyos „baloldali hajlamok”, de a magam részéről rögtön kettőt kérnék. Biztos ami biztos.

    • hj szerint:

      A fenti felsorolásból vedd ki a homoszexualitást, mert az nem jellemfüggő, hanem adottság, ráadásul nincs – vagyis nem lenne szabad, hogy legyen – negatív konnotációja.
      És akkor rögtön meg is kapod, hogy mi lóg ki a sorból, mi az ő szóhasználatukban (habár feltételezem, hogy részedről ez inkább egy álnaiv kérdés volt) a „baloldali hajlam”. Ami persze nem újmódi köpedelem aljasság sem náluk, sem a világtörténelemben, ám most, ezzel a szókapcsolattal rögtön praktikus 2:1-ben használatra felkínálva.

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Szóba került vasárnapi ebéd közben v.hogy a politika. Nagyon nem szeretem, mert meggyőződésem, hogy beszéljünk inkább a Blondi kutyánk bolháiról (sicc ) Minden komment nélkül a 18 éves fiam hétvégi kiszólását tenném közzé: hidd el a Fideszben van a legtöbb – nevezzük így – „ferdehajlamú” . Mondjuk nem ezt a jelzőt használta..

    Akkor kezdjük el a névsort, vagy ne kezdjük inkább.. Totál náci a gazember banda, dee mintha meg lenne írva még ebben is….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum