Fiúügyekkel nem foglalkoznak

Orbán Viktor tegnap a kötcsei igehirdetésre érkezvén valami ismeretlen ok miatt egyetlen percre kegyesen megállt az újságíróknak, akik e rövid idő alatt is kérdésekkel zaklatták. Zárójelben megjegyeznénk a kollégákról, milyen bájos, hogy a NER tizenötödik évében úgy buzog bennük a szorgalom, mintha volna esélyük akármely normális választ kicsikarni a „nagy emberből”, de ez a kettejük játszmája, mi pediglen popcornt majszolva figyeljük.

Mindegy ez, ám a soha vissza nem térő alkalommal élve ebben az egy percben is sikerült megkérdezni őfelségét a Bese-ügyről, hogy mi lenne a véleménye róla, de remélem a kollégák nem nagyon lepődtek meg a válaszon, ami olyan volt, mintha a kérdést fel sem tették volna. Igazi orbánosan bicskanyitogató, ami azonban illett a mértani sorozatba, miszerint őfelsége régebben nem foglalkozott nő-, és pénzügyekkel, meg amúgy semmivel sem.

Elhangzott hát az érdeklődés az orgiázó papról, s jött a válasz is: „Az egyházi személyek ügyei az egyházakhoz tartoznak. Én is bízom a saját egyházi közösségem vezetőiben, kálvinista vagyok, de bízom a katolikus egyház vezetőiben is, hogy az ilyen helyzeteket meg tudják oldani”. Delikát, mondhatni, ennél azonban jóval több is, mert benne van az egész rendszer, s legfőképpen annak a felelősség elkenését magas szinten űző jellegzetessége.

Mert rátérve erre a Bese atyára és az ő cselekedeteire, az egy dolog, hogy a melegorgiáival hivatásának alaptörvényét szegte meg, s mint ilyen, de csak ebben a mértékben ez valóban az egyházára tartozik. Másfelől azonban hősünk a NER igehirdetője is volt, harcos megafonos meg másféle bértollnok, s efféle tevékenysége miatt a botránya Fidesz ügy is, ugyanis bértollnokos okádásában túlmenve az egyházán a kollégisták beteges nézeteit terjesztette.

Nem csak pap volt, hanem pártkatona is, sőt, leginkább az, s ebben az alakjában prédikálta a vizet, és nem egyszerűen bort ivott, hanem hordóból vedelte a rumot. Hogy Bese magánemberként mit művelt a vágyaitól vezérelve, az az ő dolga, hogy emellett meg hangosan okádott az ellen, amiben ő szügyig benne volt, az meg a miénk, illetve a párté, mert ebből a szempontból el kell számolni a lelkiismeretével, és a szemünkbe kellene néznie.

Ez nem fog menni, mert már megjelent a mea culpa, amiben az is szerepel, hogy őt rászedték, kihasználták a naivságát, ugyanakkor azt is elismeri, hogy bűnt követett el. Ám kizárólag csak egyházi értelemben, hogy amúgy a magyar társadalom ellen is, az eszébe sem jut, ahogyan az sem, hogy ő a sztárpapságával egy alávaló rendszer része volt, amely rendszer azonban most egy pillanat alatt feledi, ahogyan a kutya rázza le magáról a vizet.

Bese atya – illetve most már nem atya, mert felfüggesztették, azaz, az egyház tette a kötelességét -, mint mondta nekünk, elvonul bűnbánatot gyakorolni, és végiggondolja az életét. Van rajta mit, viszont nem siránkozni kellene mintegy áldozatként, hanem attól az LMBTQ közösségtől kérni irgalmat, amely ellen a csúcson teli pofával uszított, pedig suttyomban annak tagja volt. Ha lenne benne tartás, a következő Pride-on fölvonulna.

Mert innentől fogva azoknak a keserű kenyerét eszi, akik ellen eddig hörgött, viszont nagy valószínűséggel ez a közösség megbocsátóbb, mint a párt, amelyet voltaképp a handabandázásával szolgált, s amely most elkezdte őt kiradírozni a múltjából, ahogyan Sztálin apánk retusáltatta le a régi képeiről azokat, akiket azóta kivégzett. Bese, volt atyáról sokat lehetne mesélni, de legyen elég most ennyi, mert Orbánt még nem fejeztük be.

Azt jelesül, ha akkora kálvinista, akkor miért ez a katolikus pap szentelte föl a Karmelitában az irodáját, s ha már így alakult, amikor ott a hűvösben élénken csakis érettünk dolgozott, nem érezte-e a falakból áradó pápista tüzet. Vagy úgy volt, hogy a cirkusznak mindegy, kereszt-kereszt, pokol-pokol, seckojedno, a gombáknak éppen jó, most viszont letagadjuk a képről is a bűnös atyát, mert fiúügyekkel nem foglalkozunk. Az élet orbáni szemszögből egyszerű.

Bese, volt atya azonban elkezdett kitöröltetni a legendáriumból. Így Orbán Facebook-oldaláról is a Karmelita-szentelős képek, s amikor abban az emlegetett egy percben megkérdezték tőle, hogy akkor ez most hogy, azt a feleletet kapták egyetlenünktől: „A facebookosoktól kell megkérdezni”, ami viszont csípőből vet fel újabb dilemmákat, hogy akkor azokról a baromságokról, amelyek ezen az oldalon az ő nevével és képével lejönnek, tud-e.

Vagy valami háttérhatalmak mozgatják itt is a szálakat. De ez csak költői dilemma, ugyanis nem látunk egyebet, mint a szar szokásos elkenését, voltaképp ez is az elmútnyolc nótájára íródik, hogy itt senki semmiért nem felelős, Bese, volt atyát „rászedték, naivságát kihasználták”, Orbán meg semmiről nem tud, ott sincs sehol, mert épp most jön a templomból. Ugyan már, királylány, egy – romlott – brancs vagytok ti Virág elvtárs szavaival.

Orbán ezt a kis előadását, mint említettük, a kötcsei igehirdetés előtt abszolválta, az ottani muri viszont a belső köröknek és a holdudvarnak szól. Tehát a kerítésen belül, ahová az újságírók már nem juthattak el, jócskán akadt organizmus, akivel az atya tündöklése során fotózkodott (lásd képünket), tehát kíváncsian várjuk, hogy ők is egyesével radíroznak-e, mossák-e a mocskos kezüket, amiket igazából nem Bese sározott be.

Olyan szép ez a sztori, hogy mindjárt zsoltárokat kezdünk énekelni, ahogyan egy pillanat alatt, abban mintegy összesűrűsödve mutatja meg a NER ocsmány romlottságát, amiben az is benne van, hogy Bese mea culpája után azok, akik eddig itták a szavait a buzik ellen, most adományokat gyűjtenének neki, hogy éhen ne vesszen. Beteg ez a társadalom a fejétől a farkáig, és most tessenek ezt valóban átvitt értelemben gondolni.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
9 hozzászólás “Fiúügyekkel nem foglalkoznak
  1. Yeti szerint:

    Bese volt fiú, volt atya, de sosem lesz szent lélek.

  2. Pugacsov szerint:

    …egyetlen percre kegyesen megállt..
    Rezeda asszony hazudik. Ha visszanézi a Youtube videót konrétan legalább 15 percig.
    Persze magáról azt gondolja, hogy független objektív. Dehogy Ön ugyanúgy pártkatona. A másik oldalról.

    • tanyi szerint:

      Egy pap az egyházat és isten földi képviselőse és oda esküt felszentelést kapott, és nem arra hogy orbán valagában szolgáljon. Ha viszont egy civil valahol párt katona senkinek senkinek semmi köze.

    • rezeda szerint:

      Aki az iróniát nem érti, sokra nem megy. Amúgy senki nem mondta, hogy független vagyok. Orbán elzavarásán dolgozom a magam eszközeivel, csókolom. (Amúgy asszony az uraság nénikéje.)

      • tanyi szerint:

        Ha Pugacsov úgy gondolja hogy a mi magyar orbán rendszernél az a normális hogy valaki homopedofil hazug tolvaj korrupt és egy krumpliér eladja magát hát, ÁMEN

    • Kocsis Sándor szerint:

      Kedves Pugacsov, aki utálja ezt a múltba révedő, korrupt rendszert, nem pártkatona,hanem máshol, s másképpen látja magunk és országunk boldogulását. S egyre többen vagyunk.üdv K.S.

  3. Coolman szerint:

    Én azt azért nem értem, mit várnak ezek a kérdező újságírók? Azt hiszik, hogy bármikor is normális választ kapnak a pohostól?
    Bár lehet, hogy egy-egy odaköpött, idióta félmondatból remek, kattintásvadász címet tudnak „alkotni” a cikkükhöz.

  4. tanyi szerint:

    Ja orbán egyesítette a katulikus egyházat a református egyházzal a karmelita felszenteléssel és ki volt a lány? A kérőt tudjuk ki volt. A mai világban a kérő lehet lány.

  5. jeckosedno szerint:

    nem Virág elvtárs mondta az „egy brancs maguk” mondatot, hanem a börtönőr.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum