Ideje van a távozásnak

Az oroszoktól tanulhatta Nacsa Lőrinc (KDNP) a vörös vonalat meg a határ átlépését, mert ő is ezzel kezdte. Mint emlékezhetünk és tudjuk, a háború kitörése óta a Kreml és annak idióta csinovnyikjai számos vörös vonalat jelöltek ki, amit, ha Ukrajna (a nyugat a NATO) „átlép”, akkor ők ledobják az atomot a fél világra. Mindez csak azért érdekes, hogy honnan szedi a magyar elvtárs a szókészletét.

Azt mondta ez a Nacsa Orbán valagának védelmében, hogy az EPP (Európai Néppárt, ahonnan a Fideszt kipenderítették) megint átlépett egy határt. Hogy előtte mikor és hogyan tett ilyet, és hány határ volt, arról nem tudósított a magyar vezér egészen kicsi kakasa, de a továbbiak fényében ez nem is érdekes igazán. Ezzel csak a bukéját, mintegy a feelingjét adta meg a szócsatának, aminek azonban elég éles felütése volt.

Az EPP ugyanis nem szarozott sokat, voltaképp érdekes módon átlépte a píszít, amire eddig oly nagyon ügyelt, és egyértelmű, világos mondattal fejtette ki óhaját, mi tenne jót az Uniónak, Magyarországnak és voltaképp az egész nyüves civilizált világnak. Ezt posztolták: „Itt az ideje, hogy Magyarország újra közelebb kerüljön Európához, és lehetőséget kapjon arra, hogy kilábaljon a rossz vezetés következményeiből. Itt az ideje, hogy Orbán Viktor távozzon”.

Ez ahhoz képest, hogy olykor kiküldik a folyosóra vagy kávézni a magyar főnököt, illetve, hogy úgy húzódnak el tőle, mint akinek szaga van, határozott előrelépés, ez már egyértelmű igény, és nincsen sztaniolba csomagolva egyáltalán. Mindezek után az az érdekes, hogy csak Nacsa látott neki visítozni, és nem a komplett párt a vécésnénivel bezárólag, bár még nem értünk a végére. Nagy valószínűséggel sokan megnyilatkoznak még, akik a fazék körül akarnak maradni.

Ebben az amúgy eléggé mellbe vágó történetben azonban Nacsa további indoklása az érdekes, mert ez sokkal többet elmond erről a bagázsról, mint hogy orosz metodikát alkalmaznak bánatuk kifejezésére. Ugyanakkor az a veszély számukra, ha több vagy netán összetett mondat jön ki a szájukon, az valami észveszejtő hülyeség, aljasság, vagy ezek kombinációja lesz. Megnyugodhatunk, nem történt ez másként most sem, a világ tehát megismerhető.

Arra, hogy az EPP Orbán távozásában látja a dolgok jobbra fordulásának alapvető feltételét, Nacsának először azzal sikerült riposztozni, hogy Magyar Péter (az EPP tagja) meg telefontolvaj. Ez mára eposzi jelző lett Fidesz (KDNP) körökben, ami amúgy meglehetős ötlettelenséget mutat, az érdekes azonban az egész történetet ismerve az, mióta tolvajlás egy telefon Dunába hajítása, ami amúgy nem úriemberhez és politikushoz méltó.

De van, hogy elszakad a cérna, ezektől meg pláne. De feltéve, ám meg nem engedve, hogy ennek a Nacsának ebben épp igaza van, nem ártana a lopások mértékét figyelembe venni, mert ha Magyar lelkén egy telefon eltulajdonítása szárad, akkor Orbánén a komplett országé, ami egyáltalán nem mindegy. És éppen ennek van egy kis mellékszála, az OECD kútba esett látogatása pont most kies hazánkban, aki embereket a fideszisták nem fogadtak.

Egészen pontosan az történt, hogy a vesztegetés elleni munkacsoport azért mondta le a vizitet, mert „a magyar kormány nem biztosította miniszterek és magas rangú tisztviselők megfelelő képviseletét” a találkozóra. Akárhogy is van, ez egy komplett beismerő vallomás, ami után csak az ítélet jöhet, s erre rímel az EPP vágya, hogy ideje volna Orbán távozásának. Viszont a Néppárt szemszögéből nemcsak emiatt (tolvajlás), hanem, mint szélsőjobbos veszedelem.

És itt érünk vissza Nacsa elvtárshoz, aki a magyar vezér mosdatásában odáig ment, Magyart vádolta meg azzal, hogy Hitlert idézett, de azt elfelejtette hozzá tenni, hogy épp rájuk utalóan, őket jellemezve: „Ismételj egy hazugságot elég sokszor, és az emberek azt fogják hinni, hogy az az igazság. Ez Adolf Hitler tanácsa a Fidesz, az állampárt propagandájának, a tanítványok pedig megfogadták a mesterük tanácsát.”

Ez nem egy” heil Hitler” Magyar szájából, hanem elborzasztó utalás arra, milyen állapotban van Magyarország Orbán uralma alatt, ami szintén indokolja a Néppárt felszólítását. Mellesleg megjegyzendő, a magyar kormányzó erők (fiaik) akkor nem voltak ennyire finnyásak, amikor a Führerük életterezett és tisztafajúságról szőtt omló álmokat, hogy csak a leglátványosabbakat említsük. Nacsa tehát bement egy alagútba, ahonnan nem fog kijönni.

Azért sem, mert elővette az aduászt, miszerint az EPP ezzel a magyar választásokba akar beavatkozni, pedig ilyen belátható időn belül nincs a horizonton. Illetve még odaszúrt, hogy a magyar embereken (és nem a Néppárton) múlik, ki vezeti ezt az országot, s ebben az egyben igaza van. De azt is hozzá tesszük, olybá tűnik: sajnos, és ezért van az, hogy ez az alak (Orbán) most már tizenöt éve hatalmon van, és nem is látszik az esély, hogy eltakarodna.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
5 hozzászólás “Ideje van a távozásnak
  1. Yeti szerint:

    Ideje lenne távoznom Európába, sajna nincs hozzá elegendő eurom.
    Maradok belmigráncs, akit néha szívességből kivisznek egy kis friss levegőt szagolni a határ másik oldalára.

    • Coolman szerint:

      Ez a „belmigráncs” igazán remek alkotás. 🙂
      Úgy érzem, többen is vagyunk így.

  2. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Ideje lenne az Unionak is tiszta vizet önteni a pohárba amíg nem késő . A legegyszetübben az Europai ügyészség kötelezövé tételével tudná, ami nem tűnik világvége döntésnek. De csak addig nem amíg nem a tolvaj náci gazemberek fejével gondolkodunk.
    Boritékolom rögtön megkockáztatnák az uniobol való kilépést, mert más lehetőségük nem maradna..
    Naa akkor szembesülnének a Mari nénik / Józsi bácsik hogy a gyerekeiknől- unokáikból kvázi disszidenseket csináltak, az orszagot meg ellopták plusz szét is cseszték .

    Ezeket normál választással nem lehet eltakaraítani, egyszerűen mert nincs olyan, elcsalják. Csak így, drasztikusan, feketén-fehéren.

  3. polyvitaplex szerint:

    „Itt az ideje, hogy Orbán Viktor távozzon”

    Jó reggelt!

    Sokak felelőtlensége miatt van még mindig itt, az EPP is közöttük van.

  4. tanyi szerint:

    Szerintem annak a három millió többségnek kéne távozni akik hatalmon tartják, és tetszik nekik a hazugság, lopás stb. és akkor a bátor 135-öt távozna kedvenc orosz honukba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum