A választói akarat meg a Fidesz

A Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZUH), élén a sokak által méltán gyűlölt és megvetett Lánczi Tamással, nem akarja békiben hagyni az Átlátszó lapot, az oknyomozó portált, amely élen jár a Fidesz korrupcióinak leleplezésében. Az Átlátszó egyszer már fityiszt mutatott Lánczinak, és hosszan, pontokba szedve, jogi érveléssel magyarázta el neki, miért nem működik vele együtt, miért nem ad meg neki adatokat saját magáról.

A legegyszerűbben úgy lehetne összefoglalni a fityiszt, hogy Lánczinak semmi köze ahhoz, amit követel, sem joga, sem egyéb felhatalmazása nincsen arra, hogy az Átlátszó dolgai között matasson. Ennél világosabban nem lehet elmagyarázni és a francba küldeni el Lánczit meg a hivatalát, de nem azért hozta létre a Fidesz, s tette az élire a csinovnyik-talpnyaló Lánczit, hogy a jogi érveléssel foglalkozzon. A SZUH meg akar félemlíteni.

Ezért nem marad békiben, ezért küldött mindezek után egy újabb, a maga módján fenyegető levelet a lapnak, miszerint „a kért együttműködés hiányában a rendelkezésére álló adatok alapján alakítja ki az álláspontját” – azaz írja meg a jelentését Orbánnak. Hogy megértsük az amúgy új ÁVH-nak nevezhető hivatal dolgait, annyit tudnunk kell, semmi hatáskörük nincs, bekérhetnek adatokat, majd ez alapján jelentést írhatnak, és azt nyilvánosságra hozhatják. 

Ez voltaképp annyit tesz, hogy a SZUH momentán nem egyéb, mint politikai ijesztgetésre alkalmas mumusszervezet. Olybá tűnik tehát, hogy nem igazán érdemes foglalkozni velük, pedig de, hiszen ismerve a Fidesz működését, semmi nem garantálja, hogy egy éjszaka Semjén által benyújtott törvényjavaslattal másnap reggelre már legyen akár szankciós jogkörük is. Hogy megértsük, miként, mondjuk már pöfögnek a nagy, fekete autók a garázsban.

Mégis, ma nem így általánosságban szeretnénk az anyjába küldeni ezt a Lánczit a hivatalával együtt, hanem csak egy dolog lesz vizsgálatunk és gúnyolódásunk tárgya, mégpedig az, ami alapján, ami indokkal nyektetik a kiszemelt áldozatot (most épp az Átlátszót). Ez pedig a titokzatos vagy nagyon is jól értelmezhető „a választói akarat befolyásolása” tétel, mert ezek szerint, ha valaki a korrupcióról ír, az hatással van erre. A népek netán megutálják a Fideszt.

Ez persze így van vagy lehet, mert, ha a gomba sokat olvas arról, hogy az imádottja mennyit lop, még talán megrühelli, bár erre egy jól behatárolható halmaznál kevés az esély. Ugyanakkor a SZUH és Lánczi valami különös ok folytán azokra a választói akaratokra kényes, ami a Fidesztől vinne el szavazatot. Ami hoz neki a KESMA (meg a többi propagandalap, tévé, rádió, etc.) által, az rendben van szerintük, s ha ez így van, márpedig igen, abból egy dolog biztosan következik.

A SZUH nem az ország, hanem a Fidesz szuverenitását védi, s ezen a ponton igaznak kezdenek tűnni az ÁVH-hoz hasonlítgató vádak, mert Péter Gábor hajdani és rossz emlékű cége feladata hivatalosan a rendszer ellenfeleinek üldözése, a rendszer és vezetőinek védelme volt. Nem tudom, van-e még kérdés, bár feltehetőleg túl sok eddig sem volt, mert már a SZUH születésekor tudni lehetett, mi célból hozta létre doktorminiszter urunk.

A hatalom igézete és annak megvédése bármilyen aljas áron. Éppen ezért itt kell rámutatnunk arra, hogyha kies hazánk jogállam és valóban működő demokrácia lenne, ilyen hivatal egyáltalán nem létezne vagy létezhete, hiszen azt egy ötödikes is tudja, hogy a politikai térben minden a választói akarat befolyásolása, mindenki azt szeretné, ha rá szavaznának, Lánczi feladata viszont annak elérése, hogy a gombák kizárólag a Fideszre szavazzanak.

Innen nézvést a SZUH lehetne a legnagyobb választói akaratot befolyásoló hivatal, ha – egyelőre még – működése nem lenne röhejes, pedig az. Mindemellett nem véletlenül vizsgálódik működése kapcsán az EU, de azt is látnunk és tudnunk kell, hogy az Uniót a fiúk vastagon leszarják, tesznek rá, és mindent elintéznek egy hőbörgéssel meg brüsszelezéssel, ami a gombáknak éppen megfelel, és minden nyomorukat egyből feledik.

Másrészről s ami lényegesebb, nem csak az Átlátszót nyekteti Lánczi, megtette már a Transparency Internationallal is, mi több, listázta azokat az ellenzéki lapokat, amelyekről szintén jelentést készül majd írni, hogy a falka vonyíthasson. Azt is tudjuk, mert ismerjük őket, hogy az összes kinyírása csak egy csettintésbe kerülne, ám jelenleg ezt a csettintést csak az akadályozza meg, hogy az Unió tagja vagyunk. Ha nem leszünk, akkor jön el nekik a szüret ideje.

És ne legyenek kétségeink, a hatalom megőrzése érdekében nem lesznek restek kilépni az EU-ból, akkor is, ha tudják, az az ország gazdasági összeomlásával jár. Kit érdekel majd közülük akármi is, ha az ország vagyona már a zsebben, titkos számlákon, s az sem zavar majd senkit, hogy a szuverenitásunk már rég Pekingben és Moszkvában van. Mert az a legérdekesebb, hogy a szuverenitást leginkább Orbán veszélyezteti, amit mindenki tud, mégsem ordít senki. És itt a pont.  

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
5 hozzászólás “A választói akarat meg a Fidesz
  1. Yeti szerint:

    Ordítani már a székház lopásnál is kevés lett volna. Az akkori büntetés elmaradása eredményezte az egyre gátlástalanabb rablást. Az alkotmány elrablása után sok évvel meg aztán teljesen felesleges , hatástalan bármiféle rikoltozás.
    Nem tetszettünk forradalmat csinálni, ezért aztán az akkori rablóké minden .Az izraeliek megtanulták ezt, amikor kevesen megúszták az endlösungot.
    Ott semmi lózungot nem tűrnek azóta, hanem maguk oldják meg végleg az ellenségeiket. Hogy aztán azzal mit húznak magukra, az már más kérdés.

  2. Kiss. Erika szerint:

    Annyira szép, ahogy visszahozzák az átkosból, az annyira szidott kommunistáktól az eszközöket, módszereket. Az ÁVH mellett nagyon megtetszhetett a fiúknak a munkásőrség is, mert mostanában egyre többször hirdetik a munka, tanulás mellett ” végezhető” , mintegy jópofa kalandtúraként a területvédelmi szervezetüket. Ezt is természetesen a harcolunk a békéért nevében. Hiába, a vér nem válik vìzzé. Az ifjú kommunisták megöregedtek ugyan , de ugyan olyan szar alakok ( még jobban ) , mint régen.

  3. Ultron szerint:

    Sokadszorra jutok el arra pontra, hogy egész egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen – mint ez ország – létezik, létezhet. Konkrétan kidobja a rendszer, leppattan az agyamról, emberi mivoltomban képtelen vagyok feldolgozni ezt az alapvető erkölcsöt, lelkiismeretet, meg úgy általában a minden emberséget nélkülöző, szénalapú posványt, amit fidesznek hívnak. Egyszerűen kékhalál.

    Régebben volt (bal)szerencsém végigülni egy többrészes dokumentumfilm-sorozatot az Észak-koreai rendszerről, vezetésről. Akkor éreztem ugyanezt.
    Az emberiség tragédiája elevenedett meg a képernyőn, a szemeim előtt, lelkemben zokogtam
    ott helyben meg akartam halni, de az egyetlen dolog, amit ki tudtam préselni magamból, az a röhögés. Mert ilyen nincs. Nem lehet. Egy épeszű univerzum azonmód felszívódna a semmibe. Ehelyett tágul.

    A demokrácia nem működik. Amíg egynél több ember él a bolygón, addig nem lesz demokrácia és béke sem. A demokrácia alapjaiban hibás, mert arról szól, hogy egy diliházban (is) a többség szava dönt. A többség pedig őrült.

    • Fáradt szerint:

      Igaz, a hanyatló nyugat is milyen rosszul prosperál a demokráciával. 🙂

      Abban igazad van, hogy a demokrácia nem önműködő. Gondolkodó, önálló állampolgárok alkotta társadalmat igényel. M.o.-n egyik feltétel sem adott hozzá.

  4. polyvitaplex szerint:

    Ezek szerint mégis igaz lenne a szóbeszéd, amely szerint a fideszesek, a Fidesz-szavazók egy része többé-kevésbé rendszeresen olvas független lapokat, portálokat is.
    Lehetséges, hogy Lánczi kardcsörtetése rájuk is vonatkozik, nem csak a portálra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum