Bojkott

Az lenne ám a szép, a csudálatos dolog, ha a MOB beleállna a Mi Hazánk kérésébe (követelésébe), és a magyar sportküldöttség nem venne részt az olimpia záróünnepségén. Mert – miként aggódnak -, semmilyen biztosítékot nem látnak arra, hogy a botrányos előadássorozat ne ismétlődjön meg. Egy hete volt a világ egyik felét nagyszerűségével, a másikat képzelt sértettséggel sokkoló megnyitó, amire a Mi Hazánk utal, s ezek szerint nem bírják feledni. Hogyan is lehetne azt, ugye.

Amúgy momentán nem tudjuk, mit reagált minderre a MOB és a Sportügyi Államtitkárság, akit a magyar neonácik szintén megszólítottak ez ügyben, de majd kiderül, s ha így lesz, a NER jellegéből fakadóan tudjuk, ki fog dönteni. Napfényre kerül a vallatáskor, viszont az nagyon szép lenne, ha helyt adnának a Mi Hazánk követelésének, mert és ugyanis, amíg a megnyitó utáni okádás esetében volt némi esély arra, hogy elkerülte a civilizáció figyelmét, egy ilyen aktus (a bojkott) állami szintre emelné a tébolyt mindenki számára dokumentáltan.

Amúgy a legszebb az egészben, hogy a sportolókat senki meg nem kérdezi, hogy ez nekik akkor így jól van vagy nincs, következésképp magyar szemszögből immár csak arról nem szól az olimpia, amiről kellene, azaz, róluk. Így amikor a megnyitó után azzal kapcsolatban az volt a vád, hogy az a szabadság dicsőítésével át lett politizálva mintegy, akkor ez az aktus, nem tudjuk, miként nevezhető és értékelhető, mert nem tűnik egy új atlétikai számnak, hanem inkább a téboly egy újabb szeletkéjének, megkenve avas szalonna zsírjával.

Az eltelt egy hét azt mutatta nekünk, hogy a mimagyarok ezt az olimpiát is megvétóznák, mint Brüsszelben mindent, sőt, amúgy sem arról szólt ez a hét nap, hogy a versenyekről tudósítsanak, hanem, hogy mindenbe belekössenek azzal a hangoztatott végkövetkeztetéssel, hogy ennél kies hazánk sokkal jobb olimpiát rendezne vagy rendezett volna, ha azt akkoriban a Momentum meg nem akadályozza, és most elérkezett a bosszú ideje is. Bár Donáth Anna esetében azért inkább, mert Brüsszelben – szerintük – kies hazánk ellen dolgozott.  

Holott éppen nem, de ezt hiába is magyarázná az ember, most viszont az a tragikus helyzet állott elő, hogy Donáthot le akarják darálni, meg szeretnék semmisíteni. Nyolc év börtönnel is fenyegeti az ügyészség azért, mert annak idején Iványit védte olyan erőszakkal, ahogyan Varju képviselő ostromolta a tévé székházat, azaz, sehogy, de ez a magyar igazságszolgáltatást a lehető legkevésbé sem érdekli. Amint megszűnik Donáth mentelmi joga, mert nem került be az EP-be, le fognak csapni rá. Nekünk pedig meg kellene védenünk őt.

S ha azt kérdeznék, hogyan kerül Donáth ügye az olimpiai megnyitóhoz, azt kell mondjuk, egyszerűen, ez ugyanannak a fasizmusnak a megnyilvánulása más-más formában, ami fasizmust doktorminiszter urunk Putyintól koppint. Régi mániám már ez nekem, s ugyanilyen régóta hívnám fel a figyelmet is rá, nem először emlegetve Politkovszkaját, de mintha egy falnak ordítozna az ember, vagy süket füleknek. Pedig szépen teljesedik ki a putyinizmus az orbánizmus képében, a NER is egyre vadabb, lásd csak azt a két dolgot, amit ma emlegettünk.

Hogyha most majd Donáthot elvihetik, akkor utána bárkit elvihetnek, ha tényleg megcsinálják a bojkottot akkor utána bármi megtörténhet. Bár már most is a bármi időszakában élünk, hiszen sajnálattal kell tapasztalnunk, hogy olyanokra vetemedik a hatalom, ami akár még öt éve is elképzelhetetlen volt. Azaz, olyanok vagyunk, mint a lassan és apránként megfőzött béka a fazékban. És végignézve magunkon, úgy nagyjából akkora érdekérvényesítési lehetőségekkel, ami leginkább a nullához közelít. Mállik le a hús a csontjainkról, gőzölgünk el.

Mert nem tudom látjuk-e, ha nem, akkor megmutatom, hogy a Mi Hazánk ezzel a felhívással beszállt a wokebustersek közé, amikor a tébolyt így indokolta, hogy ekképp tiltakoznának „a keresztény- és családellenes, a hagyományos európai értékeinket támadó, homoszexuális propagandát tartalmazó, dekadenciát hirdető előadássorozat ellen”. – Kitetszik, hogy egy brancs ezek, közösen terelgetnék vissza az országot a középkorba, és nagyon sokan élénken tapsikolnak is nekik, mert semmit nem értenek.

Egyébiránt az a legszomorúbb az egészben, hogy ezen a melegnek ígérkező szombaton még annyi mindenről lehetett volna írni. A NER számtalan ótvar ganyéságáról, s ha más nem is mutatja, milyen kilátástalan helyzetben van az ország, az mindenképp, hogy az ember nem győzi szusszal, hogy mindet megmutassa. Fizikai képtelenség volna még csak a felsorolás is, ennek ellenére – vagy éppen ezért – a tébolyba belefásult ország úgy tesz, mintha nem a végnapjait élné. Aztán egyszer csak rázuhan a mázsás, szörnyű mennybolt.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
5 hozzászólás “Bojkott
  1. Yeti szerint:

    Eddig is bármi megtörténhetett, ezután is elég valószínűen.
    Na és, a békáért (gombáért) nem kár.
    Donáth meg húzzon el, amíg teheti. Vagy leüli, az sem változtat semmit az ország helyzetén csak a sajátján.

  2. polyvitaplex szerint:

    A legjobb lenne az olimpiát is befóliázni, mint a könyveket, és akkor nem rontaná meg a magyar ifjúságot.

  3. Asura szerint:

    Naponta többször átkozom magam amiért 24 éve visszatértem ebbe az országba, 15 „romlott” nyugaton töltött év után. Mert akkor naivan azt hittem, és úgy tűnt hogy lehet még itt remény egy jobb életre, a magyarságnak jobb sorsra. Nem lett és nem is lesz, csak rosszabb évről évre, most meg már késő bárhová is mennem (legalábbis nekem). De aki teheti meneküljön, mert itt rettenetes dolgok készülnek és lesznek is hamarosan… 🙁

    • Yeti szerint:

      Ne bántsd magadat! Vagy ne magadat. Akkoriban én is azt hittem.
      Maradunk, akármi is lesz.

  4. kovacs_ugynok szerint:

    Volt egyszer egy jobbik nevű szalonnáci párt, ahonnan a nácik kiváltak és megalakítottak egy másik náci pártot…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum