Megöltem Trumpot

Republikánus szavazóként azonosították azt a férfit, aki rálőtt Donald Trumpra. Mint ahogyan szélsőjobbos hajlamai voltak Fico merénylőjének is. Ezek a tények, amelyek egyáltalán nem játszanak szerepet a magyar kormány által elindított, és a kitartott sajtója által hőbörgő narratívában, amiből vasárnap estére az derült ki, hogy a „balos”, „globalista”, „liberális” sajtó a felelős az egészért. Majdnem ott tartunk, hogy ő húzta meg a ravaszt.

Tegnap néztük át, milyen aljas támadások indultak és indulnak kies hazánkban az Orbánnal kevéssé szimpatizáló sajtótermékek ellen, miként fenyegetik anyagi fennmaradását, és hogyan próbálják meg rákenni a „háborúpártiságot”, amely idegen és ismeretlen hatalmak szolgálatából fakad, akiknek az a szándéka, hogy Magyarországot háborúba hajszolják. Hiába tudja mindenki, még a Fidesz is, hogy ez baromság, a vadászat elindult.

Nehéz volna nem észrevenni a koncentrált támadást, amit a Fidesz által létrehozott áltudományos vagy álcivil álintézmények indítottak a lapok ellen, mint Orbán ökle, hogy elhallgattassanak mindent és mindenkit, aki nem az ő nótájukat fújja. A legelvetemültebb és legaljasabb azonban az, hogy egy véres (bár majdnem kabaréba forduló) merényletet is arra használnak fel, hogy a sajtó ellen uszítsanak, mint Fico jó tanítványai.

Ő kezdte – és még ma is folytatja – annak sulykolását, hogy az ellene elkövetett merényletről az ellenzéki sajtó tehet, s bár ez Amerikában, ahol ugye Trumpot azért mégis meg akarták ölni, eddig még föl sem merült, Magyarországon már igen, és teljes erővel ordítják is. Több szólamban, hasonló hangokkal, azaz, nem nehéz ebben felfedezni a központi direktívát. Mert minden esemény alkalmas arra, hogy a másik ellen uszítsanak.

A Fidesz most épp a Megafont vetette be, mint csapásmérő eszközét, akiktől, mielőtt idéznénk pár gondolatot, előtte elmeséljük azt, hogy ismeretlen eredetű ötmilliárd forinttal lettek kistafírozva. Ez abban a kontextusban érdekes, hogy a Nézőpont Intézet az „ellenzéki” sajtó pár tízmilliós tételeit firtatja, mint amennyiért árulják a hazát, a megafonosok pénze viszont egyáltalán nem érdekli őket. Bár mi is tudjuk, hogy a közéből van. Az adófizetők bukszájából.

Elindulhatnánk most abba az irányba is, hogy tételesen soroljuk azokat a száz-, vagy ezermilliárdokat, amiket a Fidesz a propagandára fordít, de letagadja, a mostani helyzetben azonban sokkal érdekesebb, hogy ebből a pénzből ebben a helyzetben milyen „igét” terjesztenek. Majd a végén meglátjuk, olyat, hogyha hiszünk nekik, akkor például még az is kijöhet belőle, hogy én magam merényeltem meg Trumpot.

Szijjártó külügyes egyébként a kampányban személyesen látogatta meg a decens kis csapatot arra bíztatva őket, hogy állítsák meg a háborús pszichózist, amit már akkor is az ellenérdekelt média terjesztett szerinte és szerintük. Nos, nem úgy néz ki, hogy a célkitűzés sikeres volt, mert most ott tartunk, mint föntebb fölskicceltük, hogy a balos média miatt lőttek rá Trumpra, s mint szintén megmutattuk, hiába volt a merénylő republikánus barom.

Hogy félreértés ne essék, nem azért barom, mert republikánus, hanem azért, mert merénylő. Amikor a hír megjött a nagy vízen túlról a sajnálatos eseményről, Orbán csak imádkozott a „sötét órán”, de Szijjártó volt az, aki elkezdte, miszerint (sic) „a patrióta, békepárti politikusokkal szemben manapság már gyilkossági merényleteket is elkövetnek”. Külügyesünk terelte a békepártiak balos fenyegetése irányába a hazugságot, a Megafon pedig folytatta.

A teljesség igénye nélkül szemezgetünk a kendermagban, amit ezek a gombák elé szórnak. „„A balos sajtó évek óta évek óta, vicsorogva hergel a háborút, a Woke-ot, és a migrációt elutasító politikusok ellen, amit a jelek szerint egyre sikeresebben tesznek. Úgy tűnik a közönségük, – az olvasóik – már nemcsak kommentekben akarnak vért, és hullákat látni, de vannak, akik tenni is akarnak valami drasztikusabbat az ügy érdekében”. 

Illetve: „Lehet, hogy egy őrült húzza meg a ravaszt, de a töltényt a tárba a libsi média teszi be!” Ez tán a legplasztikusabb, s ezt a cukiságot bizonyos Bohár Dániel követte el, akitől azért megkérdeznénk, mi az a libsi média, illetve arra kérnénk, definiálja a fogalmat. Az nem ér, hogy az összes, amelyik nem Orbán (Putyin) nótáját fújja, s az sem komilfó, ha mond egyet, mert akkor azt kellene bizonyítania, hogy az az egy „hullákat akar látni”.

Mert ilyesmiről – mint mindenki tudja – egyáltalán nincsen szó. Amúgy egyébként nem érdekelné az embert, amit ezek egyenként összedelirálnak a milliárdjaikból, ha nem ismernénk a propagandájuk felépítését. Ez úgy működik mindenki által ismeretesen, hogy egy ökör ír egy baromságot, amit átvesz az MTI, s így mint hivatalos forrás terül szét a ganyéban, hogy ott bugyogjon Mária néni lába előtt a konyhában tudatmódosításként.

Ez utóbbi sem érdekelné már az embert, mert megszokta a másfél évtized alatt, de mint megállapítottuk, a játék már nem arra megy, hogy a gombákat elbutítsák, hanem arra, hogy az „ellenzéki” sajtót kinyírják. S ennek – mint tegnap is kiderült – a fele sem tréfa, ez már életre-halálra megy. Hogy milyen irányban tudják még fokozni, az nem ismeretes, csak sejthető, ha Putyin Oroszországát nézegetjük, és elkerekedik a szemünk.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
6 hozzászólás “Megöltem Trumpot
  1. Yeti szerint:

    Putyini országot nézve ki lehet zuhanni a szuterén ablakából is az utca kövére. Az ország Kövére már nem is számítva.
    A soros a ravasz, ez meg egy párhuzamos univerzum.

  2. Nyista szerint:

    Miután az ellenzéki sajtóval végeztek jön majd az ellenzéki olvasó. Nem sokkal később majd azok akiket a hatalom annak tart és végül a gyanúsak.
    Mária néni meg azért Mária néni, mert gyáva cseléd, aki a sparhert mellett retteg és a rettegése gyűlöletet szül. Mária néni és János bácsi vért akar látni. Nem most akar vért látni, hanem mindig is azt akart! Mert már a nagyszülők is ilyenek voltak. Vért akartak már 1944-ben is.
    És az amerikai „aunt Mary”-k és „uncle John”-ok is vért akartak és akarnak.
    Hát mosolyogjatok bugrisok! Tudjátok most mi következik! Bohár et. megadta az alaphangot kezdődik a haláltánc! Aztán amikor majd minden szarrá megy, akkor lehet, hogy a vérszomjas bugrisok vére is elkezd patakokban folyni. A nagyon keresztény, vérszomjas bugrisok kedvéért: „…ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás.”(Máté 13).
    Én szóltam!

  3. Ultron szerint:

    Azért az remélem, mindenkinek megvan, hogy egy orbitális színjátékot láthattunk Donald J. Trump főszereplésével. Ritka aljadék húzás a népszerűség és a szimpátia növelésére, de o1g haverjától nem is vártam mást.

    • Nyista szerint:

      Kedves Ultron! Hallottuk már ezt a konteót, de két ember meghalt, többen megsebesültek. Nem színházi kellék fegyverrel lőttek. És a vér meg a halál is igazi. Trump meg nem olyan tõkös, hogy bevállalja, hogy éles lőszerrel széndékosan eltalálják a fülét. Az, hogy trollkodik és az utolsó bőrt is lehúzza az esetről boritékolható! De az a fiú (Matthew Crooks)tényleg le akarta lőni, csak pocsékul célzott! Ennyi!

  4. kovacs_ugynok szerint:

    Ez az egész a rákosi rendszert kezdi idézni. Békeharc már van, Kezdenek elbánni a hatalomba furakodott bűnözők a nekik nem kedvesekkel, a padláslesöprés is érlelődik. Aztán tuggyuk mi lett a sorsa a rákosinak. Moszkvába lett zavarva. Ez is érlelődik a békemalacnak és sleppjének.

  5. polyvitaplex szerint:

    Meghallgattatott Orbán, Szijjártó, Mága Zoltán és a többi békepap imája, a híresen erőszakmentes Trump a körülményekhez képest jól van, és újult erővel dolgozhat a béke megteremtésén.
    A szemtanúk ugyan azt állítják, hogy percekkel a lövés előtt szóltak a rendőröknek, hogy egy fegyveres van a tetőn, de a rendőrök vagy azt hitték, hogy a saját mesterlövészük az, vagy pedig bíztak az ima erejében és Trump reflexeiben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum