Meddig tart egy meccs?

Valamikor kihirdette a kedves vezető – szerinte – „nemzedékének” alapmondatát, miszerint „minden meccs addig tart, amíg meg nem nyerjük”. Nem kell különösebben elemezni ennek a morális tartalmát, ha sportra (futball csakis), ha pediglen kajla életünk más aspektusára vonatkoztatjuk. Egy dolog fakad belőle, a szabályok hiánya, illetve afféle alakítgatása, ami csak az egyik félnek kedvez. Íme, hölgyeim és uraim, előttünk áll a Fidesz törvénykezése, amit folytatnak másfél évtizede a bátoraikkal.

Demokráciáról ne beszéljünk, ismeretlen tartalmú jogállamról se, mert ez a grund etikája, hogy akié a labda, az dönt mindenről, a többi szutykos klottgatyás meg csak néz ki a fejéből, és ezek volnánk mi. Mert itt van ez a Budapest, amit Orbán eddig soha megszerezni nem tudott teljesen, egy bizonytalan állagú város, hogy az erkélyről alátekintve nincsen meg az ez mind az enyém érzés. Ez, valljuk be, frusztráló bír lenni. Álmatlanságot és emésztési zavarokat okoz, megbillenti a kényes lelki egyensúlyt.

Amikor a hadügyminiszternét (szül.: Szentkirályi Alexandra) a Párt kitalálta Budapest bevételére, akkor azt gondolta az ember, hogy mint reménytelen vállalkozás, odadobja úgymond a fővárosi libsik elé Orbán a csajt, hogy őt zabálják fel, ha már valakit mindenképpen fel fognak. Kiderült aztán, hogy ez volt a vezércsel, mert az LMP (amely párt eddig is bizonytalan szerepet vitt Orbán játszmájában), illetve Ungár megtámogatva saját kétszázötven millióval kitalálta Vitézyt, azt sugallva, saját jelölt, holott sejteni lehetett: a rossebeket.

A hadügyminiszterné visszalépésének történetéről mesélni sem kell, szinte garantálva volt, az időzítés volt egyedül a meglepetés. Ugyan nem bizonyíthatóan, de erősen feltételezhetően azért, hogy ne lehessen új lapokat nyomtatni, csak átsatírozni a nevét, és bízni abban, lesz elég hülye, akit ez annyira megzavar, hogy elcseszi az ikszelést. És lőn. Így jön emiatt az újraszámlálás, hogy a meccs addig tartson, amíg Orbán nem győz. A számolgatás oka egészen elképesztő, mint ismeretes, sok az érvénytelen szavazat. Sok a hülye Budapesten is.

Olyan szabály azonban nagy valószínűséggel sehol a világon nincsen, hogyha egy szavazat azért érvénytelen, mert az átsatírozott hadügyminiszterné és ez a Vitézy is kapott rajta egy ikszet, akkor azt az újraszámoláskor olybá kell venni, hogy csak az elempés (fideszes) jelölt kapta. Pedig ez az indok, ez az ok, és ez lesz az újraszámlálás metódusa, ami elképesztő.  Mert a szintén fideszes többségű választási bizottság nagy komolyan úgy döntött, ez így lesz, s ha valóban így, akkor nagy valószínűséggel érzelmes búcsút veszünk Karácsonytól.

Ki siratni fogja, ki nem. Akad majd, aki épp utcára menne köveket feltépni miatta, de nem is ez az érdekes igazán, hanem az, ezzel az egész visszaléptetős kisded játékkal előre kódolták a folyamatba, hogyha úgy adódnék, akkor lehessen mutyizni vele. Minden ez, csak tiszta játék nem, de mit is várhatnánk attól és azoktól, akiké a labda, következésképp ők – vagy ő – döntik el a játékszabályokat, illetve, mint a „nemzedék alapmondata”, addig játszanak, amíg ők nem győznek. Persze látják ezt a nagyvilágban is, és tehetetlenül csóválják a fejüket.

Ebből az egészből a jelen visszataszító volta mellett a jövőre vonhatunk le lehangoló következtetéseket. A Fideszt nem egyszerűen le kell győzni, hanem rommá kell verni ahhoz, hogy változás állhasson be, de még akkor sem biztos. Mert utána jöhetnek a 2006-ból ismert rohamcsapatok. Addig is itt lesz nekünk ez az újraszámlálás, bizonytalan állagú jogi háttérrel és értelmezéssel, mi érvényes mi nem, mert lassacskán ott tartunk, mindenkinek igaza lehet, vagy senkinek sem, a foglalkozás tehát a Fidesz szempontjából elérte a célját.

Minden mocskos és maszatos. De ez is volt a feladat, illetve ez már másfél évtizede. S ha már itt tartunk föl kell hívnunk a figyelmet Orbán már múltba vesző másik tételmondatára: „csak egyszer kell győznünk, de akkor nagyon”, mert onnan indult minden, hogy ez sikerült neki. S amikor a Fidesz rommá veréséről ábrándozik az ember, akkor erre gondol, mint az egyetlen lehetőségre, hogy ezek eltakarodjanak, s innen nézvést ez az újraszámolósdi is csak mellékszál, még ha ma mocskosan fájdalmas is. Kalandra fel.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
8 hozzászólás “Meddig tart egy meccs?
  1. polyvitaplex szerint:

    Vitézyék többek között arra hivatkozva kérték az újraszámolást, hogy némelyik szavazókörben csak VÉKONY vonallal volt áthúzva Szentkirályi neve. Szerintem a vékony vonal is vonal, sőt, ha egyáltalán nem húzták volna ki a nevét, engem az sem zavart volna össze.

  2. Yeti szerint:

    Ahogy annakidején Sopron (ma hű segg fidesz) magyar oldalra került, ideje lenne Szombathelynek pedig Ausztriához tartoznia.
    A gombák meg rohadjanak nyugodtan maguknak.

    • Ultron szerint:

      De komolyan, én már rohadtul nem bánnám, ha szétszakadna ez a nyomorult ország. A fideszes mimagyarok vihetnék a vármegyéiket, ispánjaikat, templomot stadionjukat, lombkoronasétányokat, pedofilokat, baltás gyilkosokat. Megkoronázhatnák kedvenc hízójukat, mehetne az alavju, disznósajtban meg korrupcióban lubickolás. Vidáman és zavartalanul élvezhetnék, ahogy az utolsó cafat húst is lelopják róluk és vívhatnák a békeháborújukat kéz a kézben a világ összes fasiszta diktátorával – akinek meg még van pár működő agysejtje (és nem húzott el innen évekkel ezelőtt) az végre egy normális, fideszmentes országban élhetne.
      Van egy tippem, melyik lenne életképesebb…

  3. hj szerint:

    De azért azt se hagyjuk ki a képletből, hogy Magyar Péter iránymutatása is a főpolgármesterre leadandó érvénytelen szavazat volt. És vajon miért?

  4. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Ilyenkor hol van a nemzetközi választási felügyelet, meg az Unió ??
    Ukrajnában már lőnének hasonlóért. Remélem itt is lesz következménye, mert szerintem a Karácsonynak simán igaza van.
    Dee, hogy ennek a náci csürhének minden a pofájához fér az elképesztő. Mindig van lentebb úgy tünik.

    Szerencsére Szombathely minden idők legerősebb választási indulóinak maccsa sincs.. 🤣

    • Ultron szerint:

      Következmény? Magyarországon?
      XD XD XD Tetszik a humora, Mr. Sawyer.

      Ezzel a néhány elszórt ellenzéki várossal meg…hát lehet örülni, persze, de udvariatlanul fogalmazva: kitörölhetjük. Csak annyit érünk el, hogy Magyarország ún. kormánya bosszúból még inkább ellehetetleníti majd őket.

  5. Bogomil szerint:

    „A Fideszt nem egyszerűen le kell győzni, hanem rommá kell verni ahhoz, hogy változás állhasson be, de még akkor sem biztos.”
    Ez a lényeg!

  6. Tom Sawyer szerint:

    Tudjátok mi még a legdurvább a történetben ? Ami erről az oldalról már inkább mókás .🙃
    Olyan szinten báboznak a saját embereikkel, hogy Kemény Henrik Paprika Jancsija kutya füle ehhez..
    Ahogy lealázzák saját maguk vezéreit (Novák, Varga, Szentkirályi.. stb…), komolyan ám.
    Meg ezt a Vitézyt is beleviszik ebbe az aljas storyba.
    Habár a kölökmackó múltját érdemes megkaparni, vannak ott érdekes dolgok a Führerrel való családi kapcsolatban.
    Jaa, egyetem után egyszerre Bkv vezér igazgató ? Mert Ő ehhez is ért… Röhej az egész ország.
    Azért kiváncsi leszek mi lesz a fabula vége ?? Tanulságos lesz, -már most is az- az biztos..🤣

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum