Nőügyek

Azt még mindig nem tudjuk, hogy Marine Le Pen visszafizette-e azt a tízmillió eurót, amit a magyar MKB bank a 2022-es elnökválasztási kampányát segítendő utalt át neki Orbán személyes utasítására. Hogy így nem avatkozott bele más országok belügyeibe, a magyar fasiszta egyszer kérhetett volna valamit a franciától, aminek most látta eljönni az idejét, amikor Brüsszelt akarja bevenni mindenáron, de ennek egyre kisebb az esélye.

Olyan homályos gőzök vannak Orbán fejében, hogy az európai széljobbot egyesítve menne neki Brüsszelnek, és olyan még homályosabb vágyak és álmok, hogy ő ott a fasiszták között valami vezérféle lenne. Ha ezt a meccset megnézzük, akkor momentán úgy áll, hogy Orbán-Valóság 0:2, és a bíró még le sem fújta a derbit, pedig állítólag az addig tart, míg a kedves vezető nem győz. De itt utalhatnánk a bilire és a belelógó ujjakra is.

Az a fura helyzet állott elő az európai politika szélsőjobbik részén, hogy nem igazán sikerül még egymással sem megegyezni, Orbánnal meg pláne. Minden ott kezdődött, hogy az Európai Parlament legszélsőségesebb frakciója, az Identitás és Demokrácia (ID) kizárta soraiból a német neonácikat (Alternative für Deutschland – ADF), ami miatt az emlegetett Marine Le Pen mozgásteret látott egy szélesebb fasiszta összefogásra.

Úgy vélte az Orbán által pénzelt francia, hogy az ADF kizárása után az ID-ben ő a király a maga Nemzeti Tömörülésével, és közeledni óhajtott az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) pártcsaládja felé, aminek az élén az a Giorgia Meloni áll, aki győzelmétől annak idején a mi Orbánunk oly felhőtlenül boldog volt. De csak nem akarja teljesíteni a hozzá fűzött reményeket, mert egyrészt nem putyinbérenc, másrészt a jövőt is másképp képzeli.

Most jelentette ki, hogy „semmilyen formában nincs kilátásban a konzervatív pártok közti unió”. Ezzel nekünk az a bajunk, hogy nem kellene megszentségteleníteni a konzervativizmust, Orbánnak viszont sokkal több is lehet. Nevezetesen az, hogy kezdenek illúzióvá válni Orbánnak a széljobb egyesítéséről szőtt omló álmai, ezzel együtt Brüsszel bevétele, sőt, az a helyzet, hogy még nagyon helye sincs a Néppártból való kirúgatás óta amúgy is hontalan Fidesznek.

Ez a jövőben sem sokat fog változni, hiszen a Meloni vezette ECR-ben sok képviselő jelezte, ha oda a Fideszt (Orbánt) beengedik, akkor ők onnan kilépnek, a kedves vezetőnek tehát nemhogy vezérszerep jutna, hanem annak is örülhet, ha a peremvidéken valahol megtűrik. Így pedig elzavarni Brüsszelt bajos. Éppen ezért azt is látjuk, hogy ez a Meloni egy lépésre van attól, hogy a Fidesz kommunikációban Soros-ügynök legyen, már pedzegetik is a fiúk.

Nem nagyon tűrik ugyanis az ECR-ben a putyinbérnecséget, de ha még ez át is csúszna, és valami különös véletlen folytán (ami amúgy szinte teljesen kizárt) létre is jönne az ECR-ID szövetség, abban sem osztanának túl sok lapot a mi géniuszunknak, hiszen e szövetség vezetője vagy Le Pen vagy Meloni lenne. Szarkasztikusan megjegyeznénk, tán ezért sem ártott volna nőügyekkel foglalkozni, és akkor nem járt volna így a mi zsenink.

Zsenije pedig abban nyilvánul meg, hogy a jelek szerint remekül taktikázott, és Európában marad a hanyatló kényszerpálya valami huszadrangú tömörülés padsoraiban, így már tényleg nem marad más neki, mint a vétó. De erősen úgy néz ki, hogy június 9. után ezt is elveszik tőle, azaz, momentán olybá tűnik, hogy marad a kis műanyag vödrével a homokozójában, amit viszont sajnálatosan Magyarországnak hívnak. Ám nem látunk neki szomorkodni.

Ha nőügyekkel kezdtük, zárjuk is azzal, de most hazai vizeken. Pár napja adott egy interjút egyetlenünk, amelyben azt fejtegette, Budapesten a Fidesz–KDNP jelöltje, Szentkirályi Alexandra „kiváló jelölt és jól dolgozik, keményen kampányol”, melynek a végén Karácsonynak „bukovári van”. A főpolgármesternek lőttek, hogy értsük a kocsmai szlenget, amivel valakit ismét meg akart hódítani ez a csodás államférfi.

A baj ezzel az, hogy a számok – amelyekre oly gyakran hivatkozik ő maga is – egészen mást mutatnak, tehát az az egy kérdés maradt, kinek lesz „bukovári” és mikor. Már az is jelez valamit, hogy bevallottan mást már nem is akarnak megszólítani, mint a törzsszavazóikat, akik viszont eddig is kevesebben voltak. Azaz, most már tényleg rajtunk múlik, hogy többen legyünk, és Orbán beteljesíthesse a sorsát, amit a történelem mért rá a saját keze által.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
1 hozzászólás “Nőügyek
  1. kovacs_ugynok szerint:

    A dagadt olyan Európában, mint a Haladás az NB I-ben…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum