Védjen meg téged a Peszkov

NATO nyilatkozat született arról, hogy visszafordíthatatlan Ukrajna euroatlanti integrációja, ami a szövetséghez való csatlakozást is magában foglalja. Ezzel szinte párhuzamosan, mintegy szimultán Szijjártó külügyminiszter a maga szokásos lehengerlő módján jelentette ki, hogy Ukrajna NATO tagsága továbbra sem jöhet szóba. Ugyanekkor, és ezek szerint egy másik univerzumban Orbán Viktor enkezével írta alá az említett nyilatkozatot, ami érdekes.

Figyelemre méltó, mégpedig azért, mert a felvezetések szerint Orbán részvétele a katonai szövetség csúcstalálkozóján a „békemisszió” része, s hogy aláírta ezt a papírt, azzal egy laza mozdulattal köpte szembe saját magát, azt, amit az elmúlt napokban a vakegér röpködésével tett, és ami miatt partvonalra került soros elnökként az Unióban. Ilyen sem volt eddig, de most már igen, és meg kellene fejteni, miért. Annyira egyszerű, hogy alig is vehető ki.

Úgy szervezésileg azért arra ügyelhetnének a fiúk, hogy a miniszterelnök és a külügyminisztere (bár ez a kapcsolat a futsalban köttetett és olyan is), legalább látszólag képviseljenek azonos álláspontot, és ne homlokegyenest ellenkezőt. Bár meg kell jegyeznünk, momentán és ebben a partiban Szijjártó a gerinces, és Orbán a meztelencsiga, a külügyes következetesen képviseli a maga degenerált álláspontját, míg a főnöke felköpött és aláállt.

A „békemisszó” nagy valószínűséggel véget ért, Orbán is, Putyin is megkapta, amit akart, a mi fiunk azt az illúziót, hogy tényező, az orosz pedig azt a hazugságot, hogy maga az Unio járt nála békéért könyörögni, amit azonban ez utóbbi tagad. Voltaképp mondhatnánk azt ezen a ponton, nincs itt semmi látnivaló, tessenek oszolni, csak Orbán megszokott ámokfutásának egy újabb fejezetét láthattuk, ha meg nem szólal a Kreml maga. A szóvivője.

A Peszkov névre hallgató. Az ő tirádái mellett is el szoktunk menni, mert hülyeségben csak a Medvegyev vetekszik vele, ezúttal azonban föl kellett kapnunk a fejünket, mert a mi fiunkkal foglalkozik behatóan, a mi egyetlen vezérünkkel. És az embernek az egész megszólalás végén az a sanda gyanúja támad, olyan a benyomása, mintha a mi fiunk nem is a miénk volna, hanem valahogyan az övék, és ez új kontextusba helyezi a „békemissziót”.

Peszkov et. ostorozza a NATO-t, amelynek az ő szemszögéből (vö.: Orosz birodalom) csak egyetlen hasznos tagja van, Orbán Viktor et., akit emiatt a szövetségben üldöztetés ér, de érdemes idézni a szóvivőt, hogy egészen tisztán lássunk. Nos tehát, a következőket olvashatjuk a Kreml előadásában: „Látjuk, hogy vannak (Nyugaton) olyan vezetők, akik józanabb, előremutatóbb nézeteket vallanak. Látjuk, hogy milyen nyomásnak vannak kitéve”.  

De tovább is van, mondom még: „Nem elég, hogy teljességgel eltagadják a jogköreit, de általában véve megkérdőjelezik ezen utazásainak legitimitását, és szinte már-már arra készülnek, hogy semmissé nyilvánítsák Magyarország jelenlegi elnökségét az EU Tanácsában”. – Illetve: „Látjuk, hogy micsoda nyomásgyakorlás történik, ezért természetesen a józan hangoknak nagyon nehéz áttörniük a konfrontatív érzelmek ilyen koncentrációján”.

No most, ebből az egészből nem egyéb derül ki feketén-fehéren, csak annyi, hogy a faló lebukott, ami Moszkvának fáj. Viszont nem árt elgondolkoznunk a deszkákból ácsolt négylábún magán, aki a Moszkvának ellenséges környezetben igyekszik képviselni az oroszok „józan” hangját, amiből az fakad, hogy nem egyéb ő Magyarországon, illetve Európában, mint Putyin gauleitere, aki tevékenységét viszont korlátozni akarja a megtámadott.

Ugyanis sem az oroszok, sem Orbán „békemissziós” előadásában egy rohadt szó nem esik arról, ki az agresszor, hanem csak azt halljuk, ők milyen feltételekkel lennének hajlandók befejezni ezt az egészet, ami nem más, mint az ukrán kapituláció. Ennek a pápája Orbán is, ám ez nem fér össze azzal, amit az a közösség képvisel, aminek állítólag ő is a tagja. És itt jön képbe a NATO dokument aláírása, amivel meg Putyint csalta meg. Nem lesz ennek jó vége.

Hogy igyekszik valamiképp ezt az aláírást is elsunnyogni, az mutatja, hogy a NATO csoportképén nem szerepel a hősünk, de ez csak annyi, mint amikor a piros szemű elefánt igyekszik elbújni a cseresznyefán. Jobb helyeken ezzel a kettősséggel valahogyan el kellene számolni, de a gombák idehaza a NATO csúcsról csak ezt az üzenetet kapták egyetlenünktől: „Békét akarunk”. – Hogy ott mi történt, mit írt alá, egy rohadt szó nem esik.

Kémfilmekben az ilyeneket szokták kettős ügynöknek nevezni, míg vagy az egyik, vagy a másik oldalon le nem buknak, és golyó általi szomorú véget érnek. Ez azonban nem film, hanem a rögvaló, és most jönnek azok a napok, amelyeken kiderül, lesz-e olyan tökös az egyik fél, hogy megállítja, vagy a másik unja meg előbb, és ott is mehet a süllyesztőbe a kettős játék miatt. Nem film, mint mondottuk, de egy zacskó popcornt megér. Izzítom a mikrót.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
7 hozzászólás “Védjen meg téged a Peszkov
  1. Yeti szerint:

    Azt a megállítást azért megnézném.
    Moziban nem jártam vagy ötven éve, de bakancslistás lenne ez esetben.

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Kérdés: Szeretnéd, hogy a kormányod a háborús bűnös agresszor érdekeit képviselje?

    Mert ha nem a válasz, akkor tenni is kéne érte.

  3. Ultron szerint:

    Aki mellett még a Nike kakadu is gerincesnek számít, az már nem is élőlény, hanem valami testetlen fing.

    Egyébiránt, ha hihetünk a friss számoknak, az ország gyakorlatilag 3 hete államcsődben csücsül. Szóval ez a fenenagy békevakációs röpködés valószínűleg megint arról szól, mint a többi: pénzt, bármi áron!

  4. Nyista szerint:

    Ha Putyin unja meg előbb, akkor lehet, hogy nyom egy „Prigozsint” és a honvédségi nem kirmánygépet eltalálja egy-két rakéta. Ha az EU-ban unják meg akkor találbak módot arra, hogy leváltsák a soros elnõjségből esetleg felfûggesszék a szavazati jogot. Én mundkét esetben csak egy kávét kérek…

    • hj szerint:

      Fura, hogy mennyire zsigerileg érezhető, hogy itt nagyon nagy unhappy end lesz, de hogy mi, az kiszámíthatatlan. És ehhez még a mindent is tudó NER-jósnő, törökgáborelemez is hiába nézegeti az üveggömbjét.

    • Yeti szerint:

      Az eu a seggét se tudja egy gyors, határozott mozdulattal kitörölni, marad a putleri végső megoldás. Esetleg szelíden odarendelik az új üdvöskét az előző meg érdemei elismerése mellett kap egy moszkvai dácsát, esetleg egy bukaresti dáciát(az már bevált a kondukátornál is).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum