Ez most fájhat nekik

Nem lennénk most az imperialisták helyében, akiknek alaposan túljártunk az eszén. Hogy kontextusba tudjuk helyezni kormányunk – és az élén minden hatalmak ura, Orbán – aktuális csalafintaságát, egy kicsit vissza kell mennünk az időben, amikor, mint emlékezhetünk, a kedves vezető kijelölte az irányt, a gondolkodás ösvényét mintegy egy mondatban, miszerint „hogyan oldjuk meg, hogy nekik jobban fájjon, mint nekünk”.

Látjuk ebben a titokzatos alanyt, akiket jellemezhetnénk a „tuggyukkik” összeesküvésre, az ellenünk való szövetkezésre utaló konkrétabb meghatározással is, akik a woke-okok, mi meg vagyunk a bustersek. Ezek azok, akik olimpia-megnyitókat szerveznek, lányaink ellen férfiakat küldenek a ringbe, a brüsszelsorosgyurcsányok, akik elevenen akarják felfalni keresztény hazánkat. A hanyatló nyugat, tehát az imperialisták, hogy körbeérjünk.

Azonban nem ártana konkretizálni a világméretű összeesküvést, ami nem is olyan régen bírósági ítéletben is manifesztálódott. Mint emlékezhetünk, a Brüsszel alá dolgozó Európai Bíróság lángoktól öleltünket egyrészt egyszeri kétszáz millió ajróra, ezen kívül a késedelmekért naponta további egymillióra büntette. Mi nem fizettünk (nem is akarunk), s ekkor jelentette ki Orbán azt, amit, jelesől, úgy oldja meg ezt az ügyet, hogy „nekik jobban fájjon, mint nekünk”.

Nos, kedveseim, ennek voltunk szem és fültanúi a héten, mikor is megjelent a Magyar Közlönyben egy rendelet (mert rendeleti kormányzás van), amely arról szól, hogy a kormány hogyan próbál kibújni a migrációval kapcsolatos pénzbüntetés alól. Ezért tételezzük, hogy ez már az, tehát konkrétabban ez az, ami fáj nekik ezek szerint. Mielőtt azonban nekilátnánk röhögni rajta, idézzük meg, hogy Orbán és a rendszere miért is kapta a tetemes büntit.

Röviden, mert a menekültekkel állat módján bánt, hosszabban, mert Magyarország nem tartotta tiszteletben az uniós jog szabályait. Viselkedésével, jogtalanságával úgymond precedens nélküli módon sértette meg a közösség elfogadott szabályait, más országoknak okozott tetemes kiadásokat, ezért fizetnie kell (vagy kellene). Viszont nem fog, illetve nem áll szándékában, amire most csalafinta rendeletet hozott (hogy nekik fájjon).

Első ránézésre nehezen értelmezhető a Magyar Közlönyben megjelent szöveg – ha ez a bikkfanyelv egyáltalán annak nevezhető -, a lényege azonban annyi, hogy a kormány (Orbán) a hasára csapott, és kijelentette, hogy az EU tartozik nekik kétmilliárd ajróval (nyolcszáz milliárd mimagyari forint), így a magyar „hatáskörrel rendelkező döntéshozó” intézkedjék, hogy az EU a kiszabott büntetést ebből a képzelt nyolcszáz milliárdból vonogassa le.

Még, ha sikerülne is a nagy vezércsel, akkor sem látjuk be, ez miért „fájna nekik jobban”, a csavar azonban az a dologban, hogy az Uniónak ilyen és ekkora tartozása nincsen, ezt Orbán a hasára csapva találta ki már elég régen, következésképp már az is az idők homályába vész, amikor az Unió először mondta nekik, hogy coki, nincs tartozás, nincsen pénz, semmi sincs. Gőzös álmok vannak, de ezt csak mi tesszük hozzá.

Hogy értsük azonban, a NER a határvédelemre mutogatva akar pénzt kizsarolni az Unióból már hosszú évek óta azt hazudva, hogy erre nem kapnak (dehogynem), csak épp a közösség van annyira óvatos az európai adófizetők pénzével, hogy bemondott tételeket nem fizet ki. Orbán sem számlával, sem egyébbel nem igazolta, hogy ennyit költött volna, illetve még az a csont is van a dologban, hogy ugyanezzel egyszer már fölsült, elzavarták mintegy az anyukájába.

Még az idők kezdetén, a GYODA (képünkön) bűvöletéből kikerülve, és a kerítést állogatva az EU erről elmesélte nekünk (Orbánnak), hogy nem tartják jó ötletnek a kerítést, de ha akarja, akkor a zsebpénzéből csinálhatja, de ők anyagilag nem járulnak hozzá. Azóta viszont minden adandó alkalommal előveszik, és már ők maguk is kezdik elhinni, hogy ezzel a pénzzel tartoznak nekik. Ennek látjuk most egy újabb felvonását, és a végeredményre is lehetne nagy tétben fogadni.

Ez pedig az, hogy kormányunk kap majd egy felemelt középső ujjat, de addig is telik az idő, múlnak a napok, és halmozódik a büntetés, amit végül így vagy úgy, de kifizetünk. Maximum úgy, hogy nem kapjuk meg, ami járna, igaz, ezt más módon is elérték már, Navracsics tudna erről sokat mesélni. De, hogy el ne feledjük, az eredeti büntetés oka a bírósági ítélet végre nem hajtása. Mint ahogyan amúgy a többi pénz meg a jogállam hiánya miatt nem jön.

Ez az egész történet abból a szempontból érdekes, hogy rámutassunk, mennyivel egyszerűbb volna betartani a klub játékszabályait, amivel sok kellemetlenségtől megóvnánk magunkat, de tudjuk, hogy mi inkább meghosszabbítjuk Bicskéig, ha az ország belegebed, akkor is. Röhejes, hogy ennyi volt Orbán mesterterve a nagy pofával előadott duma után, mert ugyan tudja, de nem akarja belátni, hogy a kassza kulcsa az Uniónál van, a széf pedig tutulásra nem nyílik.

Nem olyan súlyos történet ez, csak azért volt érdemes nyomogatni miatta a billentyűket, hogy meglássuk, milyen kisstílű maffiózók ezek. A legszebb az egészben, hogy ezzel az ötleteléssel Rétvári kiállt a nagyközönség elé, és nem hasonlott meg, a plafon sem szakadt rá, azaz, a nap vidáman sütött a temetésünkön.  Viszont megint látszik, hogy ezek ennyit tudnak, egy grammal sem többet, a végeredmény pedig ott van az ország füstölgő romjai alatt.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
9 hozzászólás “Ez most fájhat nekik
  1. Coolman szerint:

    És mindig van egy beszélő fej (rétvári, gulyás, menczer, stb.), aki az aktuális faszságukat megmagyarázza az istenadtának. 🙁

  2. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Most értem fel addig, hogy teljesen felfogjam, amit eddig is tudtam, dee az ember önvédő mechanizmusa küzd ellene, hogy teljes valóságában lássa a gonoszt . Így lehetett ez valószínűleg Auswitzban is..

    A nagynak nevezett „Állam-férfiaknak-és (egyre kevesebb) hölgyeknek” a saját zsebükön, gőgjükön kívül semmi nem számít. Az, hogy mi lesz esetleg utánuk, hogyan él a magyar ebben a csonka-trianoniban senkit, de senkit nem érdekel közülük. A röhej az mindezt a népnevében . Valószínű még egymást is győzködik, miközben cinkosul összekacsintanak. És nincs egy Bajcsy-Zsilinszky, egy Kiss János ..

    Birkázhatnánk, dee itt úgy tünik sokkal többről van szó . Menthetetlenül ázsiai ez a nép, aki már nem is létezhet Cár-atyuskák nélkül .
    Na innentől szomorú igazán a történet.

    • Yeti szerint:

      Errefelé nem birka, hanem gomba a többség.
      Egyébként pedig a világon mindenütt egyre hülyébb az átlag népesség.
      Ahol egy Trump meg egy Biden volt a választék, az se okosabb társulat.
      Legfeljebb a többiek vezérgazemberei eredményesebben művelik a szakmát, mint a mi kis dagadt seggdugónk.

      • Ultron szerint:

        Csak mondjuk az aktuális amerikai elnöknek nincs totális teljhatalma, nem kormányozhat örök időkig, nem egy parasztiából szalajtott sudribunkó szintjén kell teljesítenie, nem játszhadozhat az ország pénzével kedvére, nem mentegethet fel pedofilokat és baltás gyilkosokat, nem hajligathatja a törvényeket kénye kedve szerint, és ha úgy alakul, akár 24 óra leforgása alatt leváltható a tisztjéről.

        Szóval, nem, ez a „mindenki hülye, úgyhogy csak legelésszünk tovább és örüljünk a lyuknak a seggünkön” irányzat szimplán fals.

        • yeti szerint:

          Ezt nyilván nem tőlem idézted, én ugyanis ilyet soha nem állítottam. Na pláne nem, hogy ez így akár a legcsekélyebb mértékig is rendjén lenne.
          Csupán azt, hogy nézetem szerint a tömeg növekedésével a többség egyre butább, egyre kevésbé képes bármiféle összefüggés felismerésére, pláne megértésével alkalmazni is a megismert tudást. Ezen a gépi intelligencia csak rontani fog.

          Ja, a hazai is csak a rábólintó tömeg miatt tehet meg bármit. Most már szinte bármit – tetszettünk volna időben eltörni a villáskulcsocskás kacsóját a hájpacninak.

          Érdekes mód, a szombathelyi tömeg nem bólintott rá, nem is jutott nekik itt egyetlen árva hely sem!

          Hadd ne itt és most részletezzem az usákok elnöki szintjét, stb.

  3. Kiss Erika szerint:

    Érdekes ez a gondolat ” a tartozásukból vonják le a miénket” a csutinputyintól, miközben Iványi Gáborék bankszámláit úgy inkasszóztatja a házi behajtójával, a NAV-val, hogy az állam jóval nagyobb összeggel tartozik Iványiéknak, de ott szóba se jöhetett, hogy abból vonják le az adótartozásokat,inkább iskolákat, óvodát szántanak be, csak hogy jól érezze magát az ártány a nyomorult bosszúszomjával.

  4. Ultron szerint:

    Szerintem félreérted szegény inflációpankrátor kevlárkocát. Amikor azt mondta, hogy NEKIK fájjon, akkor ránk gondolt, a „keményen dolgozó kisemberekre”, inasokra, közjószágokra. Amikor pedig azt, hogy NEKÜNK, akkor a milliárdos maffiacsalád köreire.
    Mondjuk itt 15 éve csak és kizárólag az előbbinek fáj minden, az összes eszement döntés és ellopott eurocent rajtu(n)k csattan, míg a la familia lassan megveszi a Holdat is, csakhogy onnan is látszódjon…

  5. Yeti szerint:

    Szolgálati közlemény: Mielőbbit, Kázmér!

  6. kovacs_ugynok szerint:

    „Mint ahogyan amúgy a többi pénz meg a jogállam hiánya miatt nem jön.”

    Az egyik Vas megyei kisvárosban is éppen most mentették fel a dirit. A szülők és a tanárok az évnyitóra tüntetőleg feketében szerettek volna menni, amolyan „kieszem a grófot a vagyonából” hatékonysággal.
    A fideszes város „vezető” meg is jelent az oskolában, és nyomatékosította, hogy aki feketében megy, az ki lesz rúgva. Az érintettek tudomásul vették, és kerestek más színű ruhát.
    Ennyit a „jogról” meg az „álomról”… 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum