Patakvér

Az Európai Bizottság rászánta magát arra, hogy külpolitikai kérdésekben megszünteti a vétó lehetőségét. Vera Jourova, az EB alelnöke szerint leginkább azért, mert többször előfordult az, hogy valaki visszaélt a vétójával, és zsarolta a többieket olyan kérdésekben, amelyek nem is kapcsolódtak az adott témához. Nem is kertelt aztán az alelnök, kimondta, amit eddig is tudtunk, és akkor szó szerint citáljuk: „nagyon egyenlőtlen, hogy három és félmillió Fidesz-szavazó blokkolja a négyszázhatvan millió ember életéről szóló döntéseket”.

Jourova nem ismerheti naprakészen a magyar viszonyokat, így valószínűleg túlbecsülte a Fidesz szavazóinak számát. De legalább tudjuk, hogy ők is tudják, nem minden magyar ember dúvad és barbár, hanem csak egy részük, akikre hivatkozva játssza kisded, de vérre menő játékait Orbán Viktor és a Fidesz. Mindemellett, ha így lesz, és bekövetkezik Orbán kedvenc játékszerének elvétele, abból akkora visítás lesz, amit régen hallottunk, de ez a jövő zenéje, mint ahogyan az is biztos, hogy a mimagyarok nem fogják elfoglalni Brüsszelt.

Hiába ábrándozik erről Orbán, a felmérések szerint marad a jelenlegi status quo, azaz, ugyanolyan kisfiú marad Európában, mint amilyen most is, és még a mozgástere is szűkül. Ennyit az európai várható jövőről. Ez a Jourova megjegyzés azonban azért szúrt csak szemet, mert nem csak a külviszonyokat mutatja élesen, hanem egyben kies hazánk belsejét is, ahol a Fidesz-kisebbség ugyanúgy sakkban tartja a többséget, mert a haza nem lehet ellenzékben, illetve úgy is lett alakítva minden, hogy ne is kerülhessen abba. Azonban minden lehet.

Még az is, elnézve a jelenlegi politikai mozgásokat Magyar Péterestől, egyebestől, hogy valami isteni csoda folytán – de tényleg a varázslat kategóriájába tartozva – esetleg választáson legyőzhető a Fidesz és Orbán családja. Erre a nem várt esetre azonban jó előre figyelmeztet minket a CÖF szóvivője, miszerint 2006 lángja újult erővel lobbanna fel, hogy ne legyen kétségünk efelől. Egyébként nem is volt, tehát nem kell figyelmeztetni rá, csak érdekes ez jó előre kijelentve, amiből az következik, ha lesz, nem spontán lesz, hanem központilag szervezett.

Mint ahogyan 2006 is az volt. De nem a múlttal foglalkozunk, hanem a jövővel, és az is föltűnt pár napja, hogy ugyan Trumpról is tudtuk, hogy egy ostoba dúvad, de ekkorának nem gondoltuk, mint amit egy Ohio államban még szombaton este elmondott beszédével bizonyított. „Na most, ha nem választanak meg, akkor vérfürdő lesz az egész – ez lesz a legkevesebb. Vérfürdő lesz az országnak.” – Ezt mondta ez a drága ember, és mintha ez inspirálta volna a CÖF szóvivőjét, amikor a maga fenyegetését megejtette.

illetve a Trumppal való párhuzamot ott is látjuk, hogy a fura frizurás bohóc sem fogadta el a választási vereséget, mint ahogyan ezek szerint a Fidesz és csatolmányai is erre készülnek a belengetett, újult erővel fellobbanó 2006-os lángokkal. Azaz, kitetszik, csak az volna, amit Jourova asszony európai méretekben kifogásolt, hogy egy hangos és renitens kisebbség szeretné sakkban tartani a többséget, de amíg Brüsszelben csak a vétója van a barbároknak, itthon utcára vezényelhetik a kopaszaikat, hogy folyjon a vér. Budaházytól is kérnek valamit.

Majd, ha úgy hozza a helyzet. Nem lennénk igazságosak azonban, ha kihagynánk a sztoriból azt, milyen esetben állna neki a Fidesz élcsapata felgyújtani Budapestet. Lengyelországra mutogatnak, ahol manapság a jogállamot akarják helyreállítani, és már ez fáj a magyar fasisztáknak, mert szó szerint így hangzott a fenyegetés: „Ne legyen senkinek kétsége, ha Gyurcsányék megpróbálnák azt, amit Tuskék művelnek most Lengyelországban, újult erővel lobbanna fel 2006 lángja Budapesten és szerte az országban”.

Erre szoktam a delikát jelzőt használni, de olybá tűnik, hogy már ez sem elég. A CÖF szóvivője – aki 2006-al fenyegetőzik, annyira hülye ugyanis, hogy képes kijelenteni: „A magyar politikai baloldal és támogatói több mint tíz éve azon fáradoznak, hogy egy esetleges választási győzelem esetén helyreállítsák a jogállamot”. Tehát akkor a formállogika szerint sincsen most, amire fölhívnánk például Varga Judit figyelmét, ha momentán nem mással lenne teljesen elfoglalva. De a szelleme tovább él, ahogyan a CÖF-ös manus SA-s dumájából látszik. 

A távoli és bizonytalan jövőbe tolt fenyegetés egyébiránt egy szót sem érdemelne, ha nem világítaná meg a NER mai lényegét is egyben, ami az, a Fidesz (és csatolmányai) semmiféle demokratikus normát nem tartanak be, és erre nem is hajlandók. Ha kell vétóznak, ha kell gyújtogatnak – vagy ezzel fenyegetőznek -, s így telepszenek rá levakarhatatlan mocsokként mindenre, terrorizálva a többséget. Úgy nagyjából ezt eddig is tudtuk, ez a CÖF-ös megnyilvánulás arra volt jó, kiderüljön, nem is számíthatunk másra.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
7 hozzászólás “Patakvér
  1. István szerint:

    „…egy esetleges választási győzelem esetén helyreállítsák a jogállamot”… hát ez már a soknál is több lenne, ha jól értem?

  2. kovacs_ugynok szerint:

    De mi ebben a meglepő? Bűnözők ülnek a parlamentben, és minden kulcspozícióban. Valaki mást várt tőlük? A „patakvér” is csak üres fenyegetőzés. Lehet vadnyugatot csinálni az országból, de a kimenetel csak attól függ, kik vannak többen, a bűnözők vagy a többiek. Ha megdobnak kővel, akkor a többség nem kenyérrel fog visszadobni, és ez nem fenyegetés hanem ígéret. Az orbán maffia is csak annak köszönheti a létét, hogy nem kezdték még el a nyílt erőszakot a magyar állampolgárok ellen. Meg bármennyire is szeretnék ezek a hazaáruló tetvek, most nincsenek ruszkik akik kisegítenék a bábkormányukat azzal, hogy bevonulnak. Még Ukrajna is a torkukon akadt, és nem kétséges, hogy ha külső beavatkozás lesz, akkor melyik oldalon. Ez a lényeg abban, hogy a maffia miért a diktatórikus államok kegyét keresi, és hozzájuk hasonló bűnözők társaságát. A lényeg mindig a hatalom, és a vele járó munka nélküli jólét, amiért cserébe persze el kell nyomni azokat akik ehhez fizetik a számlát. :/

  3. Yeti szerint:

    Praktikusabb lenne szaporán kialakítani egy szűkebb körű európai uniót, amibe az ilyen szar alakok nem tartozhatnak bele.
    No de arrafelé sem igazán működik jól a vezetés, tehát nem lesz ilyen.
    Helyette továbbra is eljátszogatnak ilyen vétó/nem vétó marhaságokkal.
    Már csak az a kérdés, mi eszi meg európát a fenén kívül? Oroszok, kínaiak, amerikaiak, netán a marslakók?

    • kovacs_ugynok szerint:

      A magyar un. „ellenzék” annyiban felelős, hogy szóvá kellett volna tenni a választások tisztaságának a hiányát, és EU-s segítséget hívni az orbán maffia legitimitásának a megkérdőjelezésére. Csak ezzel az a probléma, hogy akkor ők se ülhettek volna be, havi munka nélküli másfél milláért, a parlamentbe elbábozni az orbánnak a demokráciát. Illegitim a kormány, illegitim a parlament, ergo alap nélkül veszik fel a havi 100 milliókat tőlünk az un. „képviselők” is. :/

  4. repulo szerint:

    Milyen nép az, amely egy 60 feletti korára is mutáló kamasz nedves- és rémálmai beteljesülésére szavaz?

  5. kovacs_ugynok szerint:

    Egyre inkább bugyog a fekália a magyar politikában. Magyar Péter alaposan felkavarta az alját. Pedig idáig még gyakorlatilag semmi újat nem mondott, csak annyit, hogy lenne bizonyítéka is azokra a bűncselekményekre amikről idáig is tudtunk. Az is sokat elmond, hogy az érintettek adu ásza az illető családtagjainak a zaklatása, és a fütyi állításainak a megkérdőjelezése. Meg a remény, hogy mégsincs bizonyíték. Nagyon remélem van bizonyíték, és sikerült felhergelni annyira MP-t, hogy elő is fog állni vele. Anno a simlicskának betömték a száját 60milliárddal, és amúgy is a varangy nagy haverja volt. Nagyon remélem a tolvaj maffia elszámította magát, és a továbbiakban se próbálják lefizetni MP-t! :/

  6. polyvitaplex szerint:

    Ha Trumpot mégsem választják meg, akkor a CÖF-nek indítania kell Budapesten egy békemenetet, csakis így előzhető meg a vérfürdő.

    Bár az is lehet, hogy rosszul fordították Trump szavait, és nem vérfürdőt mondott, hanem vérfertőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum