A messzire ment ember

Prágában, a V4-ek összejövetelén – mint tegnap elmeséltük – leordították a mi kedves vezetőnk fejét. Nem egyébért, mint azért, hogy megmutassák neki, nem közébük való. Ha úgy tetszik, az orra alá dörgölték a civilizációs különbségeket, miszerint nem komilfó (és felettébb káros) a barbárságot képviselni Európa közepén. Azt is láttuk, hogy a kampánygépezet erre másképp reagálni nem tudott, mint azt hajtogatta: nem is, nem is.

Több dolog is sérült fideszi szempontból ebben a kéretlen történetben. Összeomlott az Orbán, Európa és a világ erős embere nimbusz – már ha volt ilyen egyáltalán a rajongó bávatagok ingatag tudatán kívül -, de nem feledhetjük a személyes vonatkozásokat sem. Egy narcisztikus alaknak ez rosszabb, mint a tökönrúgás, ezt a csorbát ki kell köszörülni, a saját szempontjából helyre kell állítani a világ rendjét, mert különben növelni kell a gyógyszerbevitelt.

Messzire menni, és onnan hozni történeteket bevált recept, hiszen tudjuk, onnan megérkezve azt mond az ember, amit akar. Így is lett. A nagy vízen túli utazásnak, amit egyébként nem tudjuk, milyen minőségben abszolvált a mi minielnökünk, lévén Trump momentán nem visel hivatalt, így ezt kormányfői útnak nehezen nevezhetnénk (azaz, milyen pénzből és mennyiért), tehát ennek a bizonytalan állagú bulinak többes feladata volt fideszileg.

A legegyszerűbben, hogy beleavatkozzanak egy ország belügyeibe, amennyiben Trump kampányolhat Orbán látogatásával, és meg is teszi. Lévén, ott is van kellő számú hülye, akiknek ez is elég. Mindemellett a leordítás után a mi jótevőnknek helyre kellett állítani az önbizalmát, hogy ne remegjen annyira a feje, s ha neki az is elég, ha egy köztudottan debil kolléga fényezi, ám lelke rajta, legyen ez a legnagyobb öröme. (Meg a mi idegünk.)

Illetve még hazai használatú kampányelemnek sem utolsó ez, lévén az itteni hülyék számarányosan nincsenek kevesebben, mint ott. És ennek megfelelően föl is került Orbán elvtárs Facebook-oldalára a kis videó, amelyen, illetve amelyben Trump vall szerelmet neki. Csakhogynem azt nem turbékolta Orbánról, hogy gyönyörű, de, hogy mennyire okos, az többször is elhangzott, ami olyan lehetett a csapzott léleknek, mint egy cirógatás.

Orbáni szemszögből tehát a rend helyreállott, a miénkből azonban nem. Hiszen hiába ment messze, hogy onnan megjőve a szólás szerint azt mondjon, amit akar, ez a rohadt globalizáció meg a technika, illetve azok az alakok, akik nem hugyoznak állva a gyönyöröktől, ha meglátják ezt a két idiótát egymást szopkodni, szóval, megint csak az lett, hogy kiderült az igazság, mint ahogyan előtte az is, hogy leordították a mi harcosunk busa fejét.

Még az óceánon túl sincs egy függöny, ahová igazán el lehetne bújni. A Trumppal való egymást szopkodáson kívül szerepelt a programban egy úgynevezett panelbeszélgetés is, amit ugyanazok, akik a fej leordítását is tagadták, így adtak el magyarországi használatra: „a közönség soraiban a legnevesebb amerikai jobboldali politikusok, elemzők, közéleti személyiségek foglaltak helyet”. Szép, rózsaszín kép az Orbán-kifestőben.

Viszont ehhöz képest, aki meg ott volt, azt mondta, hogy nem igazán, ilyeneknek se híre, se hamva nem volt a „panelbeszélgetésen”. Már megint egy állítás meg egy tagadás, és az ilyenekből a mi kedves vezetőnk jól kijönni soha nem szokott. Ez most sincsen másként, mert a kampánybulihoz közel lévők arról mesélnek, hogy ott nem jelent meg egyetlen szenátor és képviselő sem. Sőt, az is kiderült, hogy nagyon gyér volt az érdeklődés.

Illetve még ezen túl is: a helyi politikai elitet jól ismerők nem fedezték fel az Orbán Balázs által emlegetett „legnevesebb amerikai jobboldali politikusokat, elemzőket, közéleti személyiségeket” sem. De nem is ez a legnagyobb baj, hiszen nem történt egyéb, mint megint kéretlenül beláttunk a bábszínház kulisszái mögé, és ott a szokásos trutyit találtuk, amit tejszínhabbal tolnak le a hazai hülyék torkán. Ez eddig Orbán és az ő nyomoruk.

Viszont mindez egy ország, a mi hazánk nevében történik, s ebből az aspektusból a The Washington Post írása a mérvadó, amelyben az szerepel: „Orbán szokatlan lépéssel úgy látogatott el az Egyesült Államokba, hogy nem kapott meghívást rá a Fehér Háztól, ahol egyébként sem látnák túl szívesen”. – Ehhöz képest minden más mellékszál. Itt az látszik, hogy Orbán mindent egy lapra – Trump győzelmére – tesz fel csakis a saját érdekében.

Ahogyan ugyanígy egylapos játszma a Putyin győzelmében bízó is. S ha még – Isten ne adja – mindkét számítása be is jön, attól Magyarországnak egy fikarcnyit sem lesz jobb, Ha azonban nem, akkor viszont nagyon rossz lesz, bár azt hihetnők, hogy a mostaninál nehéz lejjebb lenni. De van az a mélység. Viszont elég kiábrándító azt látni, hogy mindez miért történik. Orbán nyomorult és beteges egója miatt. Jó, ha tudjuk, de jobb lenne véget vetni ennek.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
12 hozzászólás “A messzire ment ember
  1. Yeti szerint:

    Az az utolsó fél mondat érdekelne – a véget vetés miképpen lehetséges?

    • kovacs_ugynok szerint:

      Esetleg, MI magyar adófizetők összefognánk? Jah, tudom, ez itt a 8 millió próféta országában lehetetlen. Akkor meg így jártunk… :/

      • Yeti szerint:

        A gengszterváltás környékén még csak elképzelhetőnek gondoltam, aztán viharsebesen kiderült csak a verebek ugráltak picit az ágak között zajongva – pont még úgyabbul szartak a fejemre.
        Ebből következett a „mi” fogalmának elvetése, na pláne az adófizetőnek levés. Jövedelemadóra említem, mert ha néha errefelé veszek valamit a piacon annak ugyan van nem kevés forgalmi adó tartalma de a vásárlókat nem szokás adófizetőknek titulálni.
        Ahogy én látom, a többségnek teljesen megfelelnek ezek az állapotok azóta is. Akkor meg ugyan mi a fenének kellene erőlködni ellenükben?

        • kovacs_ugynok szerint:

          Végül is, ennyi erővel akár a fideszbe is tagfelvételt lehetne kérni, és aztán tartani a markokat… nemde? :/

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Ha már USA, nekem a „jó vezetőről” az jutott eszembe, hogy az áramot azt biztosan jól vezetné… Meg is érdemelné. :/

  3. repulo szerint:

    Nem lehet, hogy Anikó asszonyt tovaris Magnyickij marasztalta idehaza?

  4. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Itt az utcai harcosok világában ?? Budaházyak, zöld sasok Poltok, Deutschok között ? Felcsut, és az akadémiák (🤣😭) árnyékában ? A gallyra vágott egészségüggyel, és az alapítványi egyetemekkel ?? Az egy bites közoktatással ?? A kiherélt honvédséggel és rendőrséggel ?? Tovább is van, mondjam még ??
    Így magunk közt elég nehéz ügy.
    Amit látok, az az , hogy ez a náci csürhe még ahhoz is teljesen hülye, hogy a „Kisgömböc” mesét felfogja… És az is teljesen egyértelmű, hogy ebből a náci bandából mindig hülyébbek jönnek a régebbi idióták helyére .
    Tényleg csak egy kérdés maradt , mikor rugjuk pofán a fasiszta gazembereket, vagy mikor indul a repülőnk ?

    • István szerint:

      1984-ben indult az a repülő (az évszám véletlenek egybeesése), lehet nekem volt igazam?

  5. Tom Sawyer szerint:

    Hmm, ez jó . Orwell nem ugrott be.. Viszont ismerősöm közel 60 éves nyugdíjas hölgy, és Ausztriában látja el a 90 éves bácsit, és most mondom, hogy nem a világvége pénzért. Ráadás, ott az osztrák állam fizeti mindezt. Kapító meine Damen, und Herren ???

    Hogy fenn tudja tartani a kis 60 négyzetes háztartását Vazsban, havonta kb két hét.. Közel 40 év rendőrség, helyszínelés stb.. után.. Gratula a Lülüknek a Flóráknak, a Viktoroknak, a Ráheloknak, Zsoltoknak, Filippeknek, és valahány név a nácik között..

    Jaa, a gukkerosoknak külön üdvözlet, jut eszembe.. :)))

    • István szerint:

      Hmmm (sloppy)… helyesen ‘az én repülőm 1984-ben indult’, a többi stimmel. És most, ‘hogy elmeséltem életem történetét’ (bocs Kázmér), csak szomorúan nézem ezt a fejtetőre állított temetési menetet (lehajol, két láb között visszanéz, kész röhej)…

    • kovacs_ugynok szerint:

      Ja-ja, én is ismerek ilyeneket. Aztán leszavaznak a fideszre… 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum