Az alapbigyó tizenharmadik módosítása

Ahogyan az Neriában már elég régóta szokásban van, tegnap egyszer csak elkezdtek peregni a dobok, mint a manézsban a salto mortale előtt, hogy jön, jön, mindjárt, csak egy kis türelem. A Fidesz propagandája valami miatt hasznosnak tartja ezt a módit, hogy elhinti, Orbán Viktor atyuska hamarosan bejelentést tesz, a nagyközönség pedig elkezdi a körmét rágni óriásian hatalmas izgalmában, mit fog hallani tőle, ami miatt neki ezután jó lesz.

Mégpedig nagyon. Ilyen körítéssel tudtuk meg a farhát árstopját, és más életmentő dolgokat, így hát, amikor tegnap megint a cirkuszba képzelhettük magunkat, mindenféle reményeink lehettek arról, mit talált ki ez a drága ember megint a boldogságunk fokozására. Aztán kiderült, ezúttal csupán a saját seggét védi, mert az ’álamelnöke miatt elkezdett füstölni a kunyhó nádteteje. Úgy nagyjából öt nap kellett ahhoz a belátáshoz, hiba volt a pedofilkegyelem.

Nem mennénk végig az egész ügyön újra, mert mindenki kívülről fújja, csupán az ívet rajzoljuk fel, amellyel a baloldali összeesküvéstől eljutottunk az alapbigyó tizenharmadik módosításáig. Azért, mert Novák Katalin kétségbe vonható kegyelmet adott egy pedofil ügyben elítélt tanárnak, amivel ő maga amúgy egy perc alatt döntötte romba azt a szobrot, amit neki a fideszpropaganda kifaragott, az erős, családszerető anya nyálaspátoszos maskaráját.

Mindez azért juthatott idáig, mert a magyar társadalom tőle szokatlan módon elkezdett életjeleket mutatni. Bizonyos szűk körben – mert a rajongó bávatagok milliós táborát azért ne számoljuk ide – egyre erősebb lett a hang, hogy Nováknak le kell mondania, bár a rendszer lényegét ismerve nem ő döntött, csak ezt is aláírta, mint mindent, amit elétoltak. Viszont a harag kezdett afelé tendálni, hogy Orbánig érjen, éppen ezért lépnie kellett.

A dobpergés és a trombitaszó után tehát kegyelmes urunk előállt a farbával, hogy akkor most ő alkotmányt módosít – immár tizenharmadszor a gránitszilárdságút -, abban a kétes tudatban, hogy a gyalázat majd eltűnik, a szelet kifogja a vitorlából, azaz, hatalmát nem fenyegeti semmi sem. Mert a lényeg ez, és nem a gyerekek védelme. Ez amúgy is csorbát szenved így is, mert az alapbigyó módosítása arról szól, hogy a pedofilok soha ne kaphassanak kegyelmet.

Túl azon, hogy ezzel az elnöki kegyelem eddig hallgatólagos működésébe nyúl bele önhatalmúlag, ismét látjuk, hogy voltaképp egy konkrét eset miatt szabnak át törvényt, ami így azt a látszatot kelti, mintha egy futball labdát foltozgatnának. Másrészt pedig kétségbe vonva Novák döntését – amit voltaképp nem ő hozott meg – azt igazolja, hogy a kijelölt elnök tévedett, mégpedig hatalmasat. És legfőképpen morálisan bukott meg.

Nem árt azonban csöppet azon is elméláznunk, hogy ez a kegyelmet tiltó módosítás akkor ér majd valamit, ha lesz ítélet, ami viszont nem mindig születik meg, legalábbis olyan, amely a tett súlyának megfeleljen. Lásd Kaletát. Azaz, elég csupán a NER másik fegyverét, Poltot bevetni a jövőben, hogy kegyelemre se legyen szükség, és ebből is látszik, hogy a közjószágok amúgy – mint minden más is – le vannak szarva odaföntről.

Egyébiránt azért volt erre szüksége Orbánnak, mert jó szokásukhoz híven azonnal szondázni kezdték a közvéleményt, hogy Nováknak vajon emiatt le kell-e mondania. Ennek az eredményét nem ismerjük, de kinyitotta az ajtót a távozása előtt, amivel egyet érhet el, Orbán tisztára mosdatását, hiszen, ha azt tételezzük (mégpedig jogosan), hogy ez a kegyelem fideszes csapatmunka volt – Orbántól indulva, Varga J.-t bevonva -, akkor Novák áldozat lesz.

Nem sajnáljuk őt, csak rögzítjük a tényt. Hamarosan kiderül, hogy mórrá válik-e, aki a kötelesség elvégzése után eltakarodhat. Ha és amennyiben ez így történik, akkor az ellenzék és mindazok, akik a távozását követelték, boldogak lehetnek, hogy elérték, amit szeretek volna. Hamis lesz azonban a győzelem tudata, hiszen Novák is csak egy bábu Orbán játszmájában, és bármikor előhúz egy másikat, akit ugyanúgy dróton rángat. Tehát semmi nem változik.

Éppen erre volt jó ez az alapbigyó módosítás, hogy ennek a lehetősége megnyíljon, illetve egy újabb ecsetvonást adjon ahhoz a föstményhez, amely Orbánt a népéért élő győztes hadvezérként ábrázolja. De nem lehet majd azért sem győzelmet ülni, ha és esetleg Novák eltakarodik, mert ez a kegyelem, ez morális mélypont, s amennyiben fideszes csapatmunka eredménye, azt mutatja, hogy az egész csürhe méltatlan és alkalmatlan.

Mindemellett jó látni, milyen kapkodó menekülést talált ki magának egyetlenünk, és nem félt legféltettebb kincséhez, az alapbigyóhoz nyúlni, amellyel azonban újra csak azt bizonyította, annak semmi értéke nincsen, hiába volt neki még asztala is egy évtizeddel ezelőtt. Erről ennyit dióhéjban, helyzetünkről pedig annyit, hogy így is, úgy is reménytelen. Mert ha és egyáltalán Novákot beáldozza a basa, semmi nem változik egyáltalán.

Mert lehet majd csűrdöngölni, ha jön egy másik álelnök, a különbség annyi lesz, hogy neki esetleg kevésbé tenyérbe mászó lesz a képe, nem műpátoszokkal éli majd a világát, de az alaphelyzet ugyanaz marad. Az mégpedig, hogy Neriában a gonosz nem a Sándor-palotában, hanem a Karmelitában él, ennek lakója pedig jelen körülmények között érinthetetlen. Az egész Fidesz, a komplett állam és mind az összes propaganda ezért él és dolgozik, kiskezitcsókolom

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
4 hozzászólás “Az alapbigyó tizenharmadik módosítása
  1. repulo szerint:

    Lehet, hogy csak az Orbán iránti gyűlölet mondatja velem, de van egy konteo gyanús feltételezésem.
    Orbán nyakába szakadt a szarlavina Ukrajna, a Svédek, a csak a KSH számaiban jelentkező gazdasági, életszínvonalbeli javulás miatt, aztán megcsörrent a telefon a 444-nél, nem lenne e kedvük átnézni a kegyelmi gyakorlatot.
    Nem csodálkoznék egy rendkívüli parlamenti ülésnap beiktatásán a dinamikus alkotmány életmentő sürgösségű módosítása okán, és ha már ilyen szépen összejöttek, akár a svédek NATO tagságát is megszavazhatnák.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Azért ennyire ezek se hülyék, hogy a saját fosukkal akarják betakarni a szarlavinát. Erre általában valami újabb gyűlöletkeltési hazugságot szoktak előhozni, azokkal szemben akik bírálják őket. Mostanában nem hallgatom már a kos út rádiót. Dél körül szokták a direktívákat kiadni a csahosaiknak, mire kell uszulni. :/

  2. Quvik szerint:

    Nehezen hihető, hogy a köpcös minderről csak most szerzett tudomást!

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Nekem meg nagyon nehéz elhinni, a birka nemzetemről, hogy sem az egészségügyre, sem az oktatásra nem tudtak így rámozdulni. No, amikor ezer tanár kérte a fülbevalós árulót, akkor miért nem mozdult senki ?
    Nagyon fontos ez a pedofil történet is, de a fentiek nagyságrendekkel több ember életét tették tönkre nem ??
    Megérdemeljük, Ady jól mondta : Nekünk Mohács kell ( Így a busójárás tájékán meg pláne..)

    „Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
    Veréshez szokott fajta,
    Cigány-népek langy szivű sihederje,
    Verje csak, verje, verje.
    Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
    Én magyarnak születtem.
    Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
    Üssön csak, ostorozzon.

    Ha van Isten, földtől a fényes égig
    Rángasson minket végig.
    Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
    Mert akkor végünk, végünk. „

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum