Szagunk Európában

A szakértők és szakemberek, mindenféle komoly alakok úgy tudnak rácsodálkozni a világra, mintha ma született volna. Most épp, a második Orbán rezsim tizennegyedik évében azt állapították meg, amit mi, pórnépek már nagyon régóta tudunk, hogy Orbán a rajongói körében kezd isteni tulajdonságokkal bírni. Ugyanakkor mióta beszélünk már Fidesz-egyházról szekta jelleggel, amit Magyarország jelenlegi állapota is mutat, de jobb későn, mint soha. Ez azért megnyugtató a dologban, minden más azonban nem.

Zajlik már időtlen idők óta a szuverenitásvédelmi nemzeti konzultáció, amelynek csatolt eleme az a kiskakasos jelmondat, hogy a Fidesz – élin az istenszerű vezérrel, magával O. Viktor atyuskával – az EU-s választások után rendet rak a gusztusuktól elhajlott Európában. Ebben az ábrándban benne van O. V. meghatalmasodása, aki a forró nyár után már nem csak itthon, de mindenhol megmondja a tutit. Ez lesz a Kánaán kezdete a rózsaszínű narancsálmok szerint, mikor is az összes lipsi, komcsi, sorosista el lesz takarítva az útból.

Ilyen messze a választásoktól persze mindenki abban reménykedik, amiben csak akar, de már most látszik, nem jöhet olyan földindulás, aminek az a vége, hogy Orbán nagyvezér putyinizálni tudná az Uniót, bár már most is ezt szeretné, de nagyon. Függetlenül azonban a választásoktól, először kellene találni egy olyan pártcsaládot (jobbost, széljobbost), ahová a Fideszt befogadják, mert hajlamosak ők is, és mi is megfeledkezni arról, hogy momentán úgy lebeg az egész bagázs a semmiben, mint Mohamed koporsója odafönt.

A Néppártból való dicstelen távozásra, hogy úgy ne mondjuk, kirúgatásra gondolunk, amikor egy közösség először döntött úgy, a Fidesszel közösködni nem lehet, mert a viselkedése, elvei vagy elvtelensége nem felel meg az európai normáknak. Ebből a pofonból azóta sem álltak fel, és az emlegetett semmiben gyorsvonati sebességgel szaladnak a szélsőjobb felé. Illetve már meg is érkeztek egy jófajta fasizmussal, amit mi már szintén rég kimondtunk, a szakértők majd később fognak, mert állandóan a lényeg mellé beszélnek.

Itt van nekünk mindjárt Meloni asszonyság, aki szintén virtigli fasiszta, s hatalomra jutásakor ezért üdvözölte őt Orbán csárdást járva, hogy kapott egy új játszótársat az elborultsághoz. Mára azonban kiderült, a kását nem olyan forrón eszik, mint ahogyan Orbán szeretné, mert ez a Meloni azért van annyira józan, hogy nem keveri össze a külpolitikát a belpolitikával, és teljesen más a viszonya az Orbán által szétverni óhajtott Európához, mint hárommillió hülye magyar istenének, és ez azért már delikát.

De sokkal inkább az, ha tudjuk, ez az olasz nekilátott diktálni Orbánnak, hogy csak akkor látja szívesen az általa vezetett pártcsaládban: Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR), ha változtat az Ukránokkal folytatott aljas játszmáin, magyarul, ha kijjebb csúszik kissé Putyin valagából. Nesze neked jobboldali vezérszerep és az Európa ura álmok, amikor már egy fasisztának is sok ez a miénk, akire egyébiránt lassan elfogynak a jelzők, ezért nem is biggyesztünk oda egyet sem, megteheti mindenki ezt gusztus szerint.

Viszont a nyártól kies hazánk lesz az EU soros elnöke, és már nagyon régen azon megy a tépelődés az ezt mesterfokon űző Unióban, hogyan akadályozzák meg, hogy Orbán, ha fél évre is, de azt hihesse, hogy tényleg valaki. Vagy érdemes-e energiát fektetni abba, hogy eltiltsák őt a klub látogatásától, ahol, mint tudjuk, rendszeresen az asztalra hugyozik. Egyenesbe fordul ez a játszma lassan, és itt a végefelé olyan lehangoló vélemény jött, amitől, ha Orbán volnánk (de nem vagyunk azok) rohannánk a fürdőbe szagtalanítani magunkat.

Ha felfüggesztik a szavazati jogát, akkor nem tudná irányítani az EU munkáját júliustól az év végéig – ez volna az ideális helyzet, mondják az Unióban, de egyből azt is hozzá teszik: „Majd befogjuk az orrunkat a második félévben”. A szagtalanítás mellett Orbán helyében azon is elgondolkoznánk, hogy vajon utunk itt véget ért-e, hogy egy másik fasiszta diktál, miközben egy kontinens undorodunk tőlünk, de tudjuk, így szép győzni. Vagy pediglen nem. Viszont ott motoz bennünk a kisördög, ha idegenben ilyen világos minden, nekünk miért nem.

És itt kanyarodunk vissza kiinduló tételünkhöz, a szakértők, politológusok, sőt politikusok bágyadtságához, hogy amikor teljesen világos a képlet, és csak egy kitűzött céljuk lehet itt a kerítésen belül, eltakarítani ezt a csürhét a létező összes eszközzel, akkor őkelmék nyüves sajtótájékoztatókat tartanak. e-mailekben tiltakoznak a szerkesztőségeknél, miközben a parlamentben nyomogatják a gombokat. Csak azt nem veszik észre, hogy Orbán szaga már őket is beterítette. Bűzlenek vele együtt, mint egy jófajta borz.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
32 hozzászólás “Szagunk Európában
  1. cyr45 szerint:

    Európa nyugati felében, (de már a keleti felének jó részében is) ma már szégyen magyarnak lenni!:-(((

    Mondhatja bárki, hogy ő soha nem szavazott Orbánra, sőt ellene voksolt! Jogosan az a válasz, hogy DE HAGYTÁTOK!

    Egy országban lehet egyszer, -esetleg kétszer is- az az ember a miniszterelnök, elnök (hol, mi) akit nem az ország választóinak többsége akar.

    De Orbánt NÉGYSZER választották meg kétharmaddal!:-((

    Igen, a választókerületek átrajzolása…
    Igen, a „határon túli” magyarok szavazati joga…
    Igen, a választópolgárok megvásárlása, megfélemlítése…
    Igen, hogy az a 2/3 ténylegesen jóval kevesebb…

    De akkor is, egy valóságos demokráciában ez lehetetlen!

    Hogy NEGYEDSZER is hatalmon maradhasson egy vezető, akinek regnálása alatt:
    A V4 országok első helyéről az utolsóra estünk vissza!
    Az átlagos életszinvonal lecsökkenése olyan fokú lett, hogy a társadalom egyre szélesebb rétege vált nélkülözővé, Európa szegényháza lettünk!:-(

    Mindeközben Nagy Vezetőnk családtagjai, barátai, kivétel nélkül milliárdosokká váltak!

    És sorozatosan derülnek ki olyan disznóságok vezető politikusokról, hogy azok töredékéért is egy normális országban vagy villámgyorsan lemondana az illető, vagy páros lábbal rúgnák ki!
    Itt, Orbanisztánban pedig?…
    Legfeljebb „más, fontos beosztásba” kerül, akár magasabb jövedelemmel.

    Szóval, ez egy következmények nélküli ország!
    Meddig még?…

    • kovacs_ugynok szerint:

      Amíg hagyjuk. Érdekes módon itt, meg amott, mindenki csak picsogni tud. Meg sunnyogni, amikor azt írom fogjunk össze. Nem rajtam múlik. :/

      • Anarchista szerint:

        Nem kell ezt túl gondolni! Nem összefogni kell! Rezeda cikkében is benne van a recept. El kell takarítani ezt a csürhét a „létező összes eszközzel”. Parlamenti választás nem játszik, mert van egy hárommilliós, agymosott csordájuk és még csalnak i!. Országos sztrájk illetve bojkott sem lehetséges, mert ellehetetlenítették a sztrájkot és a három millió hasznos idióta miatt nem lehet országos.Akkor mi marad a létező összes eszközből? Hogyan szokták megdönteni az elnyomó rezsimet, akkor ha az ellenzéknek nincs tömegbázisa sem intézményi háttere sem jogai?
        Létezik az ilyen helyzetre is módszer csak az nem a parlamenti politizálás. Mondjuk az elnyomó rezsimeknek, ahogy egyre durvulnak a módszereik ki szokott alakulni egy militáns ellenzéke. Hungarikum, hogy a NER-nek (még) nincs olyan ellenzéke aminek lenne katonai szárnya is! Pedig most már kezd eléggé veszélyessé és erőszakossá válni. A politikai rendőrség alapjait már le is rakták a Szuverenításvédelmi Hivatal életre hívásával. Hogy is mondjam? Aki nem akar közösülni nem húz gumi óvszert! A hatalom erőszakra készül. Az erőszak elleni egyetlen használható eszköz pedig az erőszak. Szerintem ez eldőlt. Már csak az a kérdés, hogy van-e akinek ér ennyit az ország és a benne élők jövője. Ha nem, akkor megérdemeljük azt ami történni fog!

        • kovacs_ugynok szerint:

          Ó bazmeg! Aztán ezt hogy gondoltad, ha nem akarod, hogy az állampolgárok összefogjanak? Na, az ilyen agyalágyultak miatt van még mindig hatalmon ez a qrva, hazaáruló, tolvaj orbán banda! Már megbocsáss. :/

          • Anarchista szerint:

            Én szervezett ellenállásról beszélek ember! Shhoz nem kellenek tömegek. Aztán amikor már eleget „akcióztak” akkor talán lehet, hogy tömegek is csatlakoznak. De ez már túlmutatna a tûntikézésen, ha érted mire gondolok. Ehhez már a legtöbb embernek nincs bátorsága/gyomra.
            NB: Nem miattam vannak méd mindig hatalomban geciék! Én szavaztam ellenük minden választáson. Mire mentünk vele? Egyszerűen többszörösen kimerítettünk minden civilizált eszközt. Marad(ná)nak a kis ellenálló sejtek, a szabotázs és a merényletek. Ezeken kívül már minden volt!

          • kovacs_ugynok szerint:

            Ez körülbelül a toroczkai szint. Hamar börtönben találod magadat, ha így akarsz „ellenállni”. Aztán nem biztos, hogy neked is kegyelmet ad majd a naccságos celeb asszonság.

            Nincs más út, mint a nagyobb méretű, országos állampolgári összefogás, és a jogállamiság kikényszerítése, akár a jelenlegi törvényekkel szembemenve. De ehhez az kell, hogy legyen mögötte megfelelő mértékű háttértámogatás. Ami azt jelenti, hogy nagyobb, mint a 3 millió fideszmorzsi. E nélkül lehetsz terrorista, de mindenki ellened fog fordulni, és a végén lecsuknak, kinyírnak. :/
            Nyilván, ha ez nem jön össze, akkor az országnak reszeltek.

          • Anarchista szerint:

            Igen. Ez már foroczkai szint. Sőt Nelsohn Mandela, Ho-Shi-Min, Pancho Villa stb. szintje. Igen. Ez azzal jár, hogy néhányan börtönbe kerülnek, néhányan meg a temetőbe. Mivel hagytuk, hogy kiépüljön egy fasisztoid diktatúra Magyarországon elvesztettük a lehetőségét egy békés átmenetnek. Nem lehet egyszerre kettyinteni és szűznek is maradni!

      • cyr45 szerint:

        Igen, ameddig HAGYJÁTOK!
        Mert én, a 79 évemmel már csak egy voks vagyok (amíg vagyok) érdemben tenni nem igazán tudok már mást.

        Te meg azt írod, hogy nem rajtad múlik!
        Miért?… Esetleg te is az én korosztályomba tartozol?
        Mert ha nem, akkor rajtad is ugyanúgy múlik, mint a többi aktív korún, és fiatalon…

        • miki1950 szerint:

          Mindünkön múlott! Valamennyiünkön! A ‘ 10- es hatalomváltás után nem volt olyan rétege a társadalomnak, amelyikbe orbán nem páros lábbal szállt volna bele annak minden negatív következményével együtt!
          Mi történt!?
          Csend és hullaszag, pedig akkor százezrével kellett volna utcára menni és macskaköveket felszedni mint néhány évvel előtte orbán különítményei tették.
          Lépésről lépésre alakította orbán a jogállam lebontását, fokozta a szabadrablás intenzitását, és ez mind rakódott egymásra mint a guano.
          Tudjátok, az, ami ma betakar bennünket és megbénít, megfojt, betömi pörös szánkat.
          Mind bűnösök vagyunk, a haszonélvezők csakúgy, mint a társadalom többi , csendes része.
          Persze, az ellenzék pártjai is felelősek, de érdekeiket is tekintve nem olyan mértékben, mint amilyen mértékben mi magunk.
          Azt a gyávaságot, azt a gyalázatot soha nem moshatjuk le magunkról,hogy kitermeltünk egy olyan despotát akit mi tartunk hatalomban azért, hogy uralkodjon felettünk.
          Mi a teendő?
          Erre a kérdésre még Lenin se tudná a választ.

          • Ultron szerint:

            Saját országot kellene alapítani. Egyrészt vicc, másrészt gyakorlatilag ez az egyetlen lehetőség.

  2. miki1950 szerint:

    Ez az írás az elmúlt egy év kvintesszenciája, már ami orbán vágyálmait és lehetőségeit illeti.
    Európában vagyunk ugyanis, ahol a véresszájú szélsőjobb és akár fasiszta politikus is a hatalom közelében rájön, hogy a francba is, ő europeer kell legyen, mert maguk a választói is azok.
    Ebben az Európában orbánnak nem fog babér teremni, eljátszotta már annak a lehetőségét.
    Viszont a borsot M. Weber elkezdte törni orbán orra alá, ui. ő kezdeményezte orbán szavazati jogának felfüggesztését, amit már a jövő Peti plenárison az EP szerintem ki is fog verni az EB-ból.
    Az utolsó bekezdésedben írtakat azonban nem tudom értelmezni.
    Mégis hogy gondolod eltakarítani ezt a csürhét, és melyek az összes ehhez szükséges eszközök?

  3. miki1950 szerint:

    Jav. Peti helyett heti.

  4. miki1950 szerint:

    Nem tudom megállni, hogy ne kérdezzem meg.
    Más kor volt, de mégis.
    A német, olasz, japán és a háború előtti szovjet fasizmussal szemben volt olyan bármilyen erő, amelyik a belső ellenállást csekély sikerrel is akár meg tudta valósítani?
    Nem volt.
    A lengyel PIS nem analóg, nem releváns.

  5. Hun szerint:

    Látom, a szerző is benyalja a színjátékot. Ha nem tűnt volna fel, a Soros-iskolában kiképzett Orbán ultraliberális politikus, nem mellesleg cionista. Putyin valaga? Bárcsak! De eddig csak annyi szankciót szavazott meg, amennyit kellett. Az ún. „ukrajnát” teljes mellszélességgel támogatja,lásd uniós csatlakozási szavazás. Etetjük a menekültnek nevezett gengszteteiket, akik tízmilliós autócsodákkal menekültek.
    Az LMBTQP agymosoda teljes erővel, szabadon fertőz hazánkban, akárcsak a nem kevéssé veszélyes ún. „zsidókereszténység”.

    • miki1950 szerint:

      Miért nem mindjárt egy Lev Trockij?
      Neki legalább elvei voltak ,nem hagymázas képzelgései a világuralomról – az orosz propaganda meg röhög a markába, hogy milyen sikeresek.

  6. miki1950 szerint:

    Ó, hát persze! Ha nem megy demokratikus választások útján, majd megy forradalom, vagy fegyveres felkelés útján!
    Merthogy forradalmi helyzet van ugye? Amikor a szolidaritásnak a nyomait nem találni a társadalomban,nemhogy egy forradalmi őssejtet!
    Bár érezhetjük úgy joggal, hogy egy banánköztársaságban élünk, de mégis csak Európa közepén, ahol a forradalmak letünt korok emlékei, amik nem mellesleg mind elbuktak .
    A tehetetlenség érzése nem lehet azonos a talaját vesztett, minden realitást nélkülöző ötletelésnek.
    Márpedig egyedüli realitása a választások megnyerésének van még akkor is, ha sokan csak fintorogni képesek emiatt.
    Ha nem megy, hát nem megy, de azért nem megy, mert 4 millió elmegy szavazni a másik 4 millió meg letojja az egészet úgy ahogy van.

    • Anarchista szerint:

      Persze! Választások útján! Magyarországon úgyis nagy hagyománya van a demokráciának!
      Szerintem ezt az országot orbán teszi sírba a teljesen degenerált, hülye rajongói üdvrivalgása közepette.

      • miki1950 szerint:

        Tévedsz. Ezt az országot orbán nem teheti sírba, mert már ott van.
        Csak még nem eléggé látványos
        de nem sokára azzá fog válni.

  7. miki1950 szerint:

    Lehet, hogy itt is bűzlik valami?
    4. napja nem jelentkezett Rezeda.

    • Ultron szerint:

      Lehet, végre elege lett és lelépett az országból. Csak azt sajnálom, hogy nem vitt magával.

      • polyvitaplex szerint:

        Remélem, nem beteg.

        • miki1950 szerint:

          Valószínű, hogy lebetegedett, mint tavaly ilyenkor is.
          Viszont már Ideje, hogy összekapja magát, tehát dologra fel!

          • Ultron szerint:

            Viccen kívül: nem lennék meglepve, ha tényleg elege lenne ebből a hegyméretű mocsokból, és inkább olyanról írna, ami kevésbé káros az egészségre (mondjuk ezesetben biztos értesítené a közönséget is). Szeretem olvasni, de nekem is egyre inkább csak frusztráló, hogy minden napunk ugyanoda fut ki: meglopnak, átvernek, lenéznek, belénkrúgnak + a pofánkba is röhögnek. Ezt nem lehet huzamosabb ideig ép gyomorfallal – és elmével – kibírni.

          • miki1950 szerint:

            Ő soha nem fogja feladni.
            A maga szarkasztikus, ironikus módján „csak ” tükröt tart elénk, az azonban már az olvasón múlik, belenéz – e a tükörbe, avagy sem.
            Mi, akik itt vagyunk, látni akarjuk azt a tükörképet, mert nem eltorzítva, de más látószögből képes elénk tárni a valóságot.
            Többek között ez különböztet meg minket a hatalom nyaloncaitól, kegyeltjeitől, de még a közömböseitől is.
            Most éppen ilyen korban élünk.

      • Istvan szerint:

        Szolgálati közlemény (Jan 13): „Rezeda mestert ma ne várjátok – jobbulást kívánunk neki innen is!”
        https://www.facebook.com/huppahu/posts/pfbid02f6q1RfxipQ5rEniSKUqWNFFgzMZ8RDWwnCY5C5SGSycuqPXmCcj7JSwH6Sg22Ysel

        • miki1950 szerint:

          Jan. 13 „Rezeda mestert ma ne várjátok…..”
          Miért a hiteltelen FB – on, miért nem itt?
          Ja, és mindjárt 18. van.

  8. kovacs_ugynok szerint:

    SzuveNERitásvédelem: „Intenzíven terjeszti az oroszbarát propagandát a Budapestről pénzelt szlovákiai magyar sajtó”

    https://hvg.hu/itthon/20240115_Intenziven_terjeszti_az_oroszbarat_propagandat_a_Budapestrol_penzelt_szlovakiai_magyar_sajto

    • cyr45 szerint:

      Közben pedig:

      https://hvg.hu/itthon/20240117_novak_katalin_davos_orosz_ukran_haboru

      AKKOR EZ MOST, HOGY????….

      Orbán úgy „békepárti”, hogy közben „különleges katonai műveletet” emleget, és nyal ezerrel Putyinnak, közben Novák meg „egyértelműen elítéli az orosz agressziót”?…

      Elő akarják itt adni a „jó rendőr-rossz rendőr” játékot?…

      Közben MINDENKI tudja (már nem csak Magyarországon, hanem Európában, és most már a világban is, hogy a „mi Katikánk” csak egy Marionett bábú, és a zsinórokat Orbán mozgatja!

      Az ész megáll, és csak ácsorog…

  9. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Kázmér!

    Mielöbbi jobbulást kívánok ! Csak hogy megnyugodj, töretlenül szidom a gazember csürhét azóta is a kávé mellett. Dee azért ez mégse ugyanaz… 🤪🤣🤣

  10. cyr45 szerint:

    Kedves Rezeda!

    Jobbulást, mielőbbi teljes felépülést kívánok!

    Figyelmedbe ajánlom, hogy a forralt bor esetenként csodákra képes!…:-))

  11. cyr45 szerint:

    És, ha már Szlovákia:

    https://papaigabor.files.wordpress.com/2024/01/fico_leien.jpg

    Madarat tolláról…

  12. egy barát szerint:

    Kedves Rezeda,
    Gyógyuljon,nagyon hiányoljuk!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum